Монтажниците искаха да го набучат почти до тавана. Добре че видях, къде са отбелязали с молива дупките, преди да пробият. Показах им схемата и те казаха че няма проблем и щом искам ще го свалят където искам. Иначе наистина няма много възможности за монтаж. Стаята малка, отвън няма тераси. Бях се усетил, че тръбите ще дават смущения в работата, затова и съм ги дръпнал на по 30 - 32 санта от тях. Това беше максимума.
Интерсното е, че машината в детската ми се успива най- често. А тя е най-студената стая по принцип(когато не топля)Една външна северна стена, една външна западна (Разбира се изолирани). Освен това тръбите на парното са от лявата страна на климатика. А термодатчика е от дясната страна на вътрешното тяло.Реално има около 90 - 100 см до датчика. Обаче в тази стая климатика редовно се успива.
Същевременно имам в другата спалня огледално разположение на нещата. Южна стена. Тръби на парното минават от дясно на вътрешното тяло. Т.е на 40 санта от датчика за топлина. Стаята като цяло си е осезателно по-топла от детската(когато не топля). Квадратурите и на двете са еднакви. И тази машина си работи почти без проблеми ?!
Досега винаги съм ги оставял на еднакви градуси. Както и да е. Ще видя като сложа за проба тоя вентилатор дали ще се оправят нещата. Или просто още ще трябва да застудее, Да изстине още повече блока и да почна да имам прилични топлозагуби