А как е с дефростите?
Не повече от два дефроста за близо 3-ти месец.
Монтирана е на 15см от тавана външна стена на калкан, над мен също отопляват с климатик. Не знам какво е работило, но в стаята беше доста студено, външното въртеше, а вътре беше с отворени клапи и нищо не правеше дори се чуваше работата на външното по тръбния път.
Какво значи нищо не прави вътрешното тяло? Вентилатора е спрял или върти много бавно?
Успиване, наричам когато нито външното работи, нито вътрешното работи, и вентилатора на вътрешното не таботи, клапите са ОТВОРЕНИ, все едно духат, ама не духа. Подчертавам , че не са в позицията притворени както застават когато е достигнал температурата. Изглежда все едно е бачкал и е спрял тока. В това състояние ,не отчита никакви температурни колебания в стаята. А когато не е успан, примерно след 20 мин не бачкане, отваря клапите и почва да работи, работи 10 мин, затваря клапите и пак почива, после пак отваря. Т.е в тоя момент датчика му си отчита някакви колебания, и пуска или спира вутрешното тяло в зависимост от нуждата. успи ли се.... все едно е умрял.
Някой пита ли се, какво става ако външното тяло работи, барабар с компресора а вътрешното не?
Така де, колко време ще държи така без да избие грешка и да спре аварийно? Това да не е мандра? Това няма как да стане.
6-цата има подобен режим. Външното работи, вътрешното са няколко минути спи. След това се развътра на степен доста под минимума и едвам полъхва.
... Обаче, това не продължава часове.
При мен също от време на време се получава следният проблем! Външното работи , а вътререонато не. От вътрешното се чува свистене от фреона и това може да продължи 15 , 20 мин.накрая или изпуска рязко фреона или тръгва вентилатора и започва да работи нормално.
... а защо не оставите машините да си работят, те нямат нужда да им се бае?
https://youtu.be/xM3wBHV7Euc
От тази сутрин. Като остана на 27 малко по-късно тръгна