Страница 18 от 35 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 516
Like Tree1Одобрявам

Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

Re: Всичко за Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Цитат Първоначално публикувано от Svetlio70
    dzver* с фърмуерите от dvx9900@abv.bg дали ще изчезнат горе споменатите от мен проблеми*
    Ако става въпрос за това, че субтитрите изчезват при превъртане, това доколкото знам го има при повечето плеъри базирани на чипове Медиатек. При мен също изчезват субтитрите при някои филми като превъртам. Пробвай да превърташ на по-ниска скорост. Имам и един плеър със Сънплюс чип - при него няма абсолютно никакви проблеми със субтитрите при превъртане, но пък има други проблеми . Така, че идеален плеър няма, макар, че с последния фърмуер на xypro dvx9900 доста се приближава

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Точно с фърмуера на xypro се появиха проблемите а с фирмения на LG ги няма иначе всичко друго беше ок но ще пробвам и от dvx9900@abv.bg*

4. Тук е от
    Jan 2006

Един въпрос към dzver или някой друг ако знае

Като имаш ДВД със Сънплюс чип знаеш ли случайно с някоя програма за отваряне и обработка (подобна на MTKReMaker и MtkFontCreator) на фирмуера на Сънплюс? Благодаря предварително!

5. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от krasicher
    Един въпрос към dzver или някой друг ако знае

Като имаш ДВД със Сънплюс чип знаеш ли случайно с някоя програма за отваряне и обработка (подобна на MTKReMaker и MtkFontCreator) на фирмуера на Сънплюс? Благодаря предварително!
    Както казах по-горе това е и проблема - засега няма възможност да се модифицира фърмуера на плеъри базирани на Сънплюс

6. Тук е от
    May 2003

Ето още по-нова версия от "Xypro" :coolsmiley:

Latest modification: v5.1 (02/04/2006)

Most of the credits go to br0max, for using his code routines.

+ Restored original zoom for JPEG *

+ Remaining time feature implemented *

+ Items form Display were moved in to "LANGUAGES" menu, which is now "LANGUAGES & MISC" *
    + Changed zoom to normal sizes: 150%, 200% *
    + DVD and DivX Pan&Scan fix *
    + Code page 125x fix *
    + Pan&Scan Patch not only for DVDs but also for DivX
    + 15 Menu languages:
    English, French, Spanish, German, Portuguese from Portugal and Brazil *, Italian, Dutch, Hungarian, Polish, Russian, Swedish, Czech, Greek and Finnish
    + Supports special characters in file names and ID3 tags
    + New selectable parameters from menu:
    + Font Size: Small, Medium, Large
    + Font color: White, Yellow, Light Grey
    + Position: 0, +10, +20 ... +120
    + Vertical Align: Top, Bottom
    + Color Palette for .idx/.sub: RGB, YUV
    + Load Divx Subtitle: By Name, All, By Name or All
    + Tv System: AUTO, PAL, NTSC
    + Screen Saver: On, Off *
    + Supports more than 2 lines in subtitles
    + Long subtitle lines are wrapped
    + Same position for subtitles in PAL and NTSC mode
    + Fixed centering bug in the subtitles
    + Fixed timing bug in .srt subtitles
    + Based on firmware V1.43404 *

* New from v4 to v5.1

Поздрави

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

:Super:

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Ето го и с увеличен размер на фонтовете за субтитрите xyprov51_1251_FontMod.rar.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Флашнах го със фирмуера на CTPAX, доста е голям шрифта - лично за мен е малко непривично, защото бях свикнал с по-малките букви от FallenAngel - но това не е фатално, средния размер при СТРАХ е колкото големия при Fallen Angel, така че е идеално.

Между другото, забелязахте ли че вече при преноса на дългите изречения има тире?

:Super:

11. Тук е от
    Apr 2006

здравейте, фенове на LG! от близо следа развитието на тази тема още от почти начлото й. гордо искам да обява че съм един от първите собственици на неотказващия плейър LG DVX-9900. (незнам де... ама доста одавна си го купих имах куп въпороси през цялото съществуване на тази тема, но точно преди да си задам въпроса, някой друг го зададе... и за толкова време така или иначе не съм успял да си задам нито един от върпосите...но ето, дойде и моят ред.

Имам куп DivX и Xvid movies, повече Xvid... преди много време...имаше един такъв момент когато нямаше още firmware upgrades, и всякакви филми със съотношение на размерите над 16:9 (например 16:5), плейъра ги кропваше на 16:9, СТРАХ със сигурност е забелязал... , още със първия upgrade на fallenangel, мисля..., това беше оправено, и филма ако е бил 640х100 си го свиреше на толкова... да ама с течението на времето нещо ми омръзна това, защото аз по принцип мразя да гледам филми на чак толкова голяма разлика между X i Y axys. а и плус това вече всички филми май си се прават на стандартното 800х336, което значи че всеки филм трябва да се resizе-нe преди това... а в моя случай и да се crop-nat до желания аспект, за да мога сам да си определа колко черна лента да ми показва от горе и долу... и така с неистово нетърпение чаках, някой да измисли опция на ZOOM-a от дистанционното, която да е подобна на клавишите 9 и 1 на "Classic Media Player", ако се сещате, с това постепенно zoom-ване на екрана, и следoвателно, се получава лек crop от към дългите страни на филма и се намаляват черните ленти от към късите страни (от горе и от долу)... имах удоволствието да поговора с fallenangel, още като здраво разработваше firmwarе-и, и той каза, че ще поработи по въпроса, но нищо от тогава...

конкретния върпос ми е : това PAN&SCAN, какво е по дявалите, това ли е то?... щото в момента няма ми го и playerа да си го упгрейтна и да вида?!!

второ: наистина има такъв момент обаче с фърмвар 1.R7, когато превърташ на скорост 4х или повече, когато си пускаш филма, няма субтитри, трябва да си поиграеш малко с превъртане напред назад, на различни скорости, и да натискаш бутона на субс, два три пъти и се оправя...

а иначе, това с тиретата на дългите редове на субтитрите, е нещо което ми разтуптя сърцето, защото с един приятел се измъчихме на C++ да измислиме програма която да обработва субс и редовете по дълги от 53 символа да разделя на две и да пренася на нов ред фтората половина ама след последния цял стринг, за да няма това глупаво пренасяне на половината дума..., и на края...!!!, този уикенд я истрихме без да искаме, нея и целия source code ... и няма я вече С нетърпение чакам да ми върнат плейъра, за да си кача v5.1 на xypro

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Pan&Scan е "разтягането" на образа от 16:9 до 4:3.

Между другото, във фирмуера на FallenAngel имаше опция Pan&scan restrictions. Тъй като част от ДВД-та не позволяват pan&scan, FallenAngel беше пачнал фирмуера да може да се прилага опцията и върху такива ДВД-та.

P.S. 800х336 не е стандартна резолюция, а такава, която се използва от една от рипващите групи - WAF, останалите рилийз групи пускат DivX изданията с нормална резолюция, позволяваща възпроизвеждането на какъвто и да е DivX плеър.

Не виждам защо сте се "мъчили" да пишете програма, при положение че Subtitle Workshop върши перфектна работа за обработка на субтитрите.

13. ihi
    ihi е офлайн

Тук е от
    Dec 2005

Искам да попитам -СТРАХ- или по скоро да го помоля да коментира това което забелязах след като вчера направих упдейт на DVX9900 *с последния *xyprov51_1251_FontMod.rar !
    Първо да кажа че всичко работи чудесно без никакви проблеми.
    Оригиналното име на фирмеара при покупката беше LV9D10203B. Преди 4 месеца го упдейтвах с DVX9900_v1.R7_CP1251_FallenAngel Mod.rar и след този упдейт до вчера при извеждане на системна информация името на фирмлеара пак си беше LV9D10203B.
    След вчерашния упдейт с xyprov51_1251_FontMod.rar всичко си работи перфектно, но при извеждане на системна информация забелязах че вече името на фирмлеара се е сменило на LV9Е12203В !!!!
    На диска с които направих упдейт оставих файл LG_DVD\FIRMWARE\UPGRADE\LG\LV9D10203B.MIH.
    Забелязах че в този xyprov51_1251_FontMod.rar има 3 файла двaта от които са еднакви но с различно име:

(MD5)
    LV9D10203B.MIH: 34047b177126fa871914c1b16a7f6701
    LV9E12203B.MIH: 34047b177126fa871914c1b16a7f6701
    Та въпроса ми е при следващ упдейт може би трябва да ползвам новото име което се показва - LV9Е12203В.MIH ???
    И съм любопитен дали и при -СТРАХ- се е получило така ? Иначе мога само да благодаря за чудесните моднати субтитри.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Това всъщност е един и същ файл. Копирал съм го с различни имена, за да тръгне при всички, независимо дали са с фърмуера на FallenAngel или xypro.

16. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от roise_r
    конкретния върпос ми е : това PAN&SCAN, какво е по дявалите, това ли е то?... щото в момента няма ми го и playerа да си го упгрейтна и да вида?!!
    уфф... сега се сетих, че това pan&scan, го има и го е имало през цялото време, просто не го използвам...

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    P.S. 800х336 не е стандартна резолюция, а такава, която се използва от една от рипващите групи - WAF, останалите рилийз групи пускат DivX изданията с нормална резолюция, позволяваща възпроизвеждането на какъвто и да е DivX плеър.
    хубаво де, ама аз си мисля, че практиката определя стандартите, и тъй като последно време НЕмога да намера флми на каквато и да е друга резолуция освен тази на 800х336, било то в data.bg било то в Арената, (за тези двете говора в момента де), ме кара да спомена този проблем в topic-а

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Не виждам защо сте се "мъчили" да пишете програма, при положение че Subtitle Workshop върши перфектна работа за обработка на субтитрите.
    Не сме се чак "измъчили", това го казах просто изобразително, поставихме я за цел, и я направихме, защото ни беше кеф, въпреоки че си блъскахме главите няколко дни... знам че subtitle workshop може да прави много неща... просто исках да се похвала малко пред непознати, все пак това ми беше първата програма която всъщост служи за нещо, която съм довършил...

17. Тук е от
    Jan 2006

Eдин въпрос за субтитри
    Напоследък се появяват DivX с idx/sub . Състоят се от един .idx и от един .rar/.zip файл. На PC- то се отварят без проблем и може да се избират субтитри на всички езици вкарани вътре. LG-9900 може ли да отваря тези субтитри и по какъв начин (във фирмуера има нещо за idx/sub)

18. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Може, трябва обаче имената на .idx и .sub файла да са еднакви с името на филма (вкл. и малки/големи букви). Sub файлът се намира в rar/zip и трябва да се разархивира.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 35 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HD Players
    От sssaaa във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 1
    Последно: 16-11-11, 18:36
  2. LG DVX9900 vs DVX-9900H vs DF-9900
    От gringo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-07, 03:57
  3. DVD LG 9900 свързан с 5.1 Luxeon чрез Audigy 2 NX ???
    От cip във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 19-01-07, 22:32
  4. FIRMWARE за LG7900/9900 и NEO HT335 divx MT1389FE/DE
    От dindo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 09-11-06, 10:52
  5. MAX CS players
    От PSYLON във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 02-04-01, 14:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе