gog067, виках техници, но те ми казаха, че котела имал перфектна центровка. Да, може да има настройка и то много добра, но искам по някакъв начин разхода на газ да го огранича - не с вентилатора, а по някакъв друг начин. Котела се модулира и поддържа обороти около 1700-1800. Откъде идва тоя безумен разход - не знам. Котела смених, инсталацията на парното смених /подобрих/,термоглави сложих, изолация на тръбите направих и.... нищо!!! Ефект никакъв! Колкото и да не ми е изолирана къщичката, имам кафене което се отоплява със същия котел /кафето също не е изолирано/ - обща отопляема площ имам около 100 кв. м. а сметките са уникални - 730 лв., 770 лв. и последната - 670 лв.!!! Моля се лятото да плащам поне по 200 лв.... Остана да настоявам да ми подменят газомера с нов, щото този в момента е "22-ра употреба"!!! А пламъка ми е оранжев на малките обороти, а на максимална мощност - през визьора се вижда, че е наситено оранжев - вътре в камерата все едно слънце грее...Първоначално публикувано от gog067