Страница 14 от 55 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2009

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    liusien............ спецовете казват че тези котли идват перфектно регулирани и не е необходимо доп. настройки по газовата арматура.
    При мен пламъка е син при всички режими, при теб не е ли така?
    gog067, виках техници, но те ми казаха, че котела имал перфектна центровка. Да, може да има настройка и то много добра, но искам по някакъв начин разхода на газ да го огранича - не с вентилатора, а по някакъв друг начин. Котела се модулира и поддържа обороти около 1700-1800. Откъде идва тоя безумен разход - не знам. Котела смених, инсталацията на парното смених /подобрих/,термоглави сложих, изолация на тръбите направих и.... нищо!!! Ефект никакъв! Колкото и да не ми е изолирана къщичката, имам кафене което се отоплява със същия котел /кафето също не е изолирано/ - обща отопляема площ имам около 100 кв. м. а сметките са уникални - 730 лв., 770 лв. и последната - 670 лв.!!! Моля се лятото да плащам поне по 200 лв.... Остана да настоявам да ми подменят газомера с нов, щото този в момента е "22-ра употреба"!!! А пламъка ми е оранжев на малките обороти, а на максимална мощност - през визьора се вижда, че е наситено оранжев - вътре в камерата все едно слънце грее...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А не трябва ли да е син ? Нещо май не е наред със съотношението газ-кислород(въздух)

4. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    А не трябва ли да е син ? Нещо май не е наред със съотношението газ-кислород(въздух)
    Трябва! И в книжката го пише, но "специалистите" от сервиза с някаква техника прегледаха котела, изкараха от една машинка лентичка като касов бон на която пише каква е настройката на котела, опитаха се да ме убедят, че няма проблем с котела и си тръгнаха... Без думи съм... Затова досаждам на всички тук може би с тъпите си въпроси, но опитвам сам да се спасявам!

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

liusien, тя, зимата свърши. През лятото трябва да плащаш не 200, а от порядъка на 20-30лв за топла вода (все пак не знам точно колко вода харчиш в това барче). Ако плащаш повече - явно наистина е разходомера. Но наистина така от разстояние само можем да гадаем.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Lazar-ясно се казва,че цвета на пламъка и при мин,и при макс е оранжев,тоест ненормален.Защо трябва да гадаем дали разходомера не е наред? Не трябва ли да се обърне внимание на този прост факт-цвета на пламъка?
    На познат със Субару 3 пъти в разл.сервизи го убеждаваха колко му е наред колата след компютърна диагностика,само дето му гореше 35 л/100 в Сф.Кварталния майстор му почисти дебитомера на въздуха за 10 лв и всичко си дойде на мястото.Елементарно.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Прав си, ама и предния котел ли е бил повреден? То голям късмет трябва да има човек, че и двата котела от различна марка да имат един същ дефект, а пък сервизните специалисти и на двете марки да твърдят, че всичко е наред

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аз като сервизен по климите мога до утре да те убеждавам как климатика ти е перфектен според мен и да го правя абсолютно технически грамотно.Само дето не топли всъщност,а съм ти го продал точно аз.Какво ще кажеш сега-на техника ли да вярваш или на очите си?

10. Member
    Тук е от
    Apr 2008

liusien, притеснява ме цвета на пламъка, това че е оранжев означава че има недостиг на кислород т. е. преобогатена смес- както при котлоните- нали се сещате че повечето имат едни ламаринки за регулиране на въздуха и като се мръднат пламъка става оранжев, затова работят при напълно отворени процепи.
    Може би трябва да смениш специалистите, да не би да имаш проблем с коминчето,някакаво запушване или е прекалено дълъг- не съм спец., просто се опитвам да ти помогна.
    Аз като врътнах болчето нищо не се промени, пламъка си остана син на всички р-ми,само дето започна да не пали от раз и затова го върнах обратно.
    В момента съм ограничил мощността на 2200 об./мин( по онази графика излиза около 10 кВт.) и съм приятно изненадан , че целия режим на модулиране слезе на долу. Ако преди при достигане на 55 градуса на водата( зададени 60) котела слизаше на 2500-3000 об./мин. сега работи на 1400-1500 об./мин. и то само в началото- няколко минути, след това пада на 1300 об./мин.( при теб 1400 об/мин.)
    Твоя при 1800 об./мин. ще има значителен разход, особенно ако ги поддържа постоянно,но това изисква по-мощна инсталация(повече радиатори) .Изключва ли ти котела често?
    М/у другото ти от Рувекс ли го купи, и за колко ако не е тайна. Предложиха ли ти дистанционно у-е?
    Моя котел всъщност е "oertli" GMR 1024 Combi , но са абсолютно еднакви с твоя( може да имат разлика в завод.настройки). De Dietrih и Oertli са под една шапка.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Аз като сервизен по климите мога до утре да те убеждавам как климатика ти е перфектен според мен и да го правя абсолютно технически грамотно.Само дето не топли всъщност,а съм ти го продал точно аз.Какво ще кажеш сега-на техника ли да вярваш или на очите си?
    Щом ти си техника, нормално е да не ти вярва човек ! Ние се майтапим, ама човека му се плаче

12. Тук е от
    Feb 2009

Момчета, сядам веднага да пиша. Котела го купих от ф - ма "Рувекс". Не са ми предложили дистанционно. Вярно е твърдението ми, че и двата котела правят еднакъв разход на газ. Втория котел "Де Дитрих" ми казаха, че може да му се влияе на мощността и разхода на газ. Поради тази причина го закупих. Той е чисто нов - на около три - четири седмици е. Тъй като направих голям скандал в "Софиягаз" имам съмнение, че те като монополисти за София са се обадили във фирма "Рувекс" и са ги предупредили да не ми настройват котела в икономичен режим!!! Другия вариант е - сменен е котела, разхода е същия - значи газоразходника на улицата прави "свободни съчинения"!!! Не е нов, а `найста употреба - стар е!!! Колкото до комина - фабричен е, хоризонтален, чисто нов /заедно с котела закупен/. Цената на котела и комина е 2784.00 лева. Значи - в момента котела работи така - Стоплена вода за радиаторите - 45 градуса, връщаща или подаваща вода - 37 градуса, обороти на вентилатора - 1700. Това е положението в момента... Поздрави!!!

ПП - Не знам кога изключва котела. Чува се непрекъснатото бръмчене на циркулационната помпа. В момента на екранчето на дисплея има цифрата " 3 ". Има моменти - много рядко - появява се цифра " 8 " а също цифра " 1 ". Искам да питам и друго - в момента циркулационната помпа е била настроена фабрично на малка мощност. Ако вдигна оборотите на помпата / по-бързо да завърта водата/ - няма ли да е по-добре? Няма да може така бързо да изстива водата - така си мисля...

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Колко често се включва? Можеш ли да засечеш за 10 минути приемерно колко време работи?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2008

[котела работи така - Стоплена вода за радиаторите - 45 градуса, връщаща или подаваща вода - 37 градуса, обороти на вентилатора - 1700. Това е положението в момента... Поздрави!!!
    [/quote]
    Пламъка как е? Там е ключа на задачата.
    Кодовете означават следното:
    1.- помпата работи; 2.- опит за запалване; 3.- горене(Нормална работа); 5.- изчакване 3-5 мин.( искане на мощност)-когато достигне температурата на водата, горелката е изключила а работи само помпата ; 8- изключване , в готовност за включване, т. е. ако спадне тем.на водата сам се включва, има и други ...6,7,9
    ПП
    Щом като е достигнал зададените 45 градуса защо не свали оборотите на 1400. провери на дисплея на колко е настроен котела -мин. и макс. обороти.

16. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Колко често се включва? Можеш ли да засечеш за 10 минути приемерно колко време работи?
    Лазарус, горе в послеписа дописах...

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    Пламъка как е? Там е ключа на задачата.
    След малко ще пиша - трябва да сваля капака...

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако правилно разбирам кодовете и през повечето време ти пише "горене" то има нещо гнило. Поне при мен на 2-3 минути се включва горелката за 10-12 сек.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2008

За кондензните е по добре да работят продължително време но на минимална мощност ( ако разбира се успява за осигури с-мата с енергия)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 55 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе