Страница 22 от 55 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2009

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Цитат Първоначално публикувано от 2356
    Тайна ли е откъде ти предлагат тези цени и включват ли комините? Много благодаря предварително за отговора.
    Това са цените, които съм взел от вносителите. Повечето не работят с крайни клиенти. От гледна точка на поддръжката Рувекс и Амакс газ ми изглеждат най-добре (лично мнение от пръв поглед).
    Цените са само за котлите. Италианските комини, дистанционни управления/термостати и външни сонди са с най-ниски цени.

При нужда от повече информация съм на разположение с ЛС.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от 2356
    Да,aма не - цената на гореспоменатото Йортли (Oertli) при единствения вносител за БГ, който ми е известен и от който си го купил преди 4 месеца - Teхнотерм, не е 2400-2500 лв. Вчера в телефонен разговор с отдел Пласмент на фирмата ми казаха, че е 3228 лв с ДДС (2690 без ДДС). Казах им, че знам за хора,които са го купили (т.е. ти) за 2400, но не ми казха да са стрували толкова, предположиха че си го купил от техен дистрибутор, но нали пък той го взима от тях. Така или иначе цената сега е такава за този модел - GMR 1024.
    Йортли GMR 1024 combi до миналата есен(тогава го закупих) беше по-евтин от де дитрих MCR 24/28 MI( 2700 лв.сДДС), аз затова в крайна сметка не взех де дитрих, а отдавна го бях избрал( те са абсолютно еднакви). Пропуснах да ти кажа че го взех без фактура( просто дистрибуторката ми предложи тази цена-излезе много печена).Сещам се че в същия момент в технотерм имало един едноконтурен GMR 1024 който ми го предложи за 2100 лв.и аз доста се колебаех за тънката лайсна.Сега ако де дитрих е по-евтин бих взел него-чисто конструктивно съм ги сравнявал с виктрикс-а на имергаз и съм твърдо убеден че е по-добър(лично мнение).Който не ми верва да разглоби и двата и да види.За работата не мога да кажа кой е по-добър,но от йортлито съм абсолютно доволен- сам го закачих, отворих крана на газта и нищо повече-работи безупречно и нищо допълнително не купуваш - в комплекта влиза хоризонтален димоотвод,медни колена за водата и газта,гарнитури,смазка.Питах сервизния нямали той да ми го пусне, да направи някакви настройки и т.н., а той ми каза да вк. копчето без да се притеснявам-всички настройки били направени в завода.
    2356,
    От саргоните бих избрал премикса.

4. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Lazar, и аз мисля, че не трябва да триеш постовете си. Това не е "оплюване", а си е мнение, което е обосновано с доводи и факти. Именно такива мнения, помагат на хората да избегнат "капаните" на рекламата. Аз откакто намерих този форум, винаги преди да си закупя някаква техника търся в него независими и неутрални мнения и след това си правя преценка каква марка и модел да си купя. Благодаря на всички знаещи в този форум за дадените от тях информация и мнения.

5. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от klimbooo
    IMMERGAS Victrix 24kW X - 4.7-24kW 2350лв
    Този модел от вносителя ми го предлагат на цена 2 408 лв без ДДС, отделно датчик за отчитане на външната температура 40 лв. без ДДС и комин 99 лв. за него не съм сигурен за цената дали е с ДДС.

За този модел, който си дал HERMANN Micra Condensing 26 SB - 5.4-26kW 2760лв. ми дават цена 2838 лв. и при него е включен комина в цената.

Предполагам, че си пропуснал да напишеш за IMMERGAS Victrix 24kW X - 4.7-24kW, че ценат е без ДДС ?!

6. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Shoxxx
    Предполагам, че си пропуснал да напишеш за IMMERGAS Victrix 24kW X - 4.7-24kW, че ценат е без ДДС ?!
    Грешката е моя, наистина е без ДДС. Крайната цена е 2825лв.

7. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте отново на всички форумци !!!!
    Отдавна не бях се появявал в "ефира", тъй като преди 2 седмици приключиха работите по пускането на газта у нас.
    с този пост искам да благодаря за перфектната работа и помощ на инж. Нейчо Нейчев от Vaillant и да споделя, че това да имаш газ в къщи си е едно голяяяяямо удоволствие - топла вода - без ограничение, газ за готвене - също (беше ми писнало в 8-9 часа вечерта да тичам да зареждам бутилката с пропан-бутан). Относно разходите - за 2 седмици - 14 куб.м. при душ всеки ден, готвене и миене .. засякох, че за 1 ден - душ на 2 човека, готвене към 1 час - 0,7 куб.м.
    Ще видим как ще е зимата?
    Както вече разбрахте - избрах Vaillant с котела му TurboTec Plus VUW 202/3-5 (6,8-20 kW). Инсталацията ми по изчисления при топла вода 70/50 излезе към 8,5 kW и затова се спряхме на този котел, а не на 24 kW.

Забравих да добавя, че ще се монтира и стаен терморегулатор Calormatic 330.И с това се надявам системата да заработи добре през зимата.

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ами, дет се вика - Честито на печелившите за отличния избор! Сигурен съм, че няма да съжаляваш, особено ако добавиши регулатора.

10. Тук е от
    Feb 2009

За регулатора е ясно. Той е платен и само чакам Нейчо да го монтира.
    Използвам случая също да ти благодаря за съветите , а и на другите от форума също.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от gogo1966
    Здравейте отново на всички форумци !!!!
    Отдавна не бях се появявал в "ефира", тъй като преди 2 седмици приключиха работите по пускането на газта у нас.
    Честито и от мен, добре дошъл при "нас". На зима ще споделяме впечатления!!

12. Тук е от
    May 2009

И на мен предстои да премина от твърдо гориво на отопление с газ. Имам радиатори съответно 3,4,5 кВ и 2 малки в баня и кухня.Чета публикациите,но моля за съвет относно котела. В Горна Оряховица е основния дистрибурор и сервиз на корейски газови котли Деу. Ако накой има информация или впечатления, моля да сподели.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Аз съм с корейски. Доволен съм, добре си работи машинката. Борката вносителя е отзивчив, така че мисля че няма да сгрешиш.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от espace
    Аз съм с корейски. Доволен съм, добре си работи машинката. Борката вносителя е отзивчив, така че мисля че няма да сгрешиш.
    Предлагат ли кондензни и къде могат да се видят?

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    Предлагат ли кондензни и къде могат да се видят?
    Не знам да имат кондензни.

17. Тук е от
    Apr 2009

Здравейте, имам нужда от съвет. На една от тръбите, която отива към радиатора ми направиха снадка, но мен ме притеснява, че я има. Имам чувството, че няма да издържи дълго и ще ми отвори много работа после.
    Въпроса ми е дали при някой иима подобно нещо и създало ли е проблем до момента?

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Не се притеснявай, какво дакажат хората на които им се прави външна (невкопана) попътна инсталация. А и колекторната нали и тя има връзки?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 55 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе