Страница 25 от 55 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Има ли безшумни вентилаторни конвектори, че 2-3 модела, които съм виждал са адски шумни.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2009

Благодаря Ви за съветите, но следва да спомена, че към момента нема пари за конвектор, който не знам колко струва за такава стая! Та ще трябва да карам с радиаторите за начало! А колко според Вас ще струва конвектор за голямата стая или дайте някакъв линк с цени?
    -----------------------------
    П.С.
    Виждам, че тези конвектори са с камера за горене, а аз нямям намерение да къртя и да прокарвам газ на друго място всичко е боядисано вече и замазано!

4. Тук е от
    Jun 2009

Suselat, нещо не си ни разбрал. Нямаме в предвид газови вентилаторни конвектори. На теб ти трябва обикновен вентилаторен конвектор, който да дава поне 3000 W при топлоносител с температура 50/40°. Опитах се, да прикача един PDF с технически характеристики на италиански конвектор VentilClima , но е голям и ми го отхвърли. Потърси го в Google. Mодел, който ти върши работа е VCE 50. Той дава 3660W с топлоносител 50/40° при 3-та скорост на вентилатора. Шума е 38/34/28 dB при 3/2/1 скорост на вентилатора. Цената му е около 650 лв. Има и по-добри конвектори, но са по-скъпи. Аз не съм търговец и не ги продавам, но се сещам за поне 3 фирми, които ги предлагат.

5. Тук е от
    Jul 2009

Сега ще разровя да ги видя, може да се потретя, но отново благодаря за отзивчивостта
    ------------------------------
    Пусни линк за да го видя аз?

valen1: Не пускай последователни постове.

6. Тук е от
    Jun 2009

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

400-500лв устройва ли те?
    http://www.bgtherm.com/products/heat...skytec_kfc.htm

8.  

9. Тук е от
    Jul 2009

за сега ще опитам да изнудя строителя да добави по 5 в малките стаи, а по-натам ще събера пари за това май

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте
    Имам вила на която искам да сложа газов котел за топла вода и отопление. Ориентирал съм се към пропан бутан защото токът е много слаб и климатици не бачкат.
    Вилата е 50квм около 120 кубика радиатори 50 ребра алуминиеви по 60см.+ камина с водна риза 17квт изолация от вътре гипскартон с вата, от вън 5см стиропор, ПВЦ дограма с КА стъкло и широк пакет.
    Идеята е като ходя събота и неделя бързо да се затопля изстиналата до около 0 градуса вила
    Та въпросите са ми няколко и ще се радвам ако можете да ми отговорите
    1. За колко време газовият котел ще вдигне температурата на антифриза от 0 до около 80 градуса, без да е запалена камината с газов котел от 24 киловата, ако приемем че антифризът в системата е около 20литра
    2. Предполагам че няма да има проблем да вържа водната риза на камината към газовият котел, но се чудя дали ще си пречат помпите на камината и на котела ако работят едновременно или да пускам само едната.
    3. С една бутилка газ ще може ли да изкарам двата дена при положение, ще паля и камината (колко кг газ харчат котлите на пълна мощност).
    4. Чувал съм за системи които може да се пускат дистанционно с ГСМ за да е топло когато пристигна къде мога да погледна за такива.
    6. За отоплението задължително ли е да е затворена системата, тоест под налягане
    5. ТЕСИ ли е най евтиният вариант за целта, предложете и нещо друго.

Камината и радиаторите ще монтирам това лято (останаха ми от апартамента не съм ги купувал за вилата за това са малко преоразмерени) и поради това нямам наблюдения само за камината.

Предварително благодаря

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако тока верно е слаб,как си представяш да работи котлето? И в него има електроника и помпа,и са защитени от спад на напрежение - просто ще изключи.По-добрия вариант май е за газов конвектор,за някои видове не им трябва захранване.Или просто си сложи от добрите стари газови печки.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Тока е слаб но го има, не става да се заварява и да се пускат печки - котлетата консумират около 130 вата с ЮПС не би трябвало да е проблем да работи. А и колко газови конвектора ще ми трябват и как ще топля водата

13. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте,
    Искам да запитам кондезните газови котли нуждаят ли се от отвеждане на конденза. Ако им трябва отвеждане какво фи трябва да е тръбата може ли да се отведе директно към терасата или е нужно да е в мръсния канал, за да не замръзне.

Предварително благодаря за за съдействието

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Щом е кондензен,значи си има конденз,и то доста.ПВЦ Ф20 или 25 ще ти свърши работа.По-добре да е в канализация,но ако няма възможност може и на тераса. Но да се вземат мерки да не замръзне тръбата, като се изолира с дебела тръбна изолация със стена 9 или 13 мм

16. Тук е от
    Jun 2009

благодаря за бързия отговор vanko68. Ще се постарая да да го отведа до "топъл" канал. Сега обаче идва дилема, за която ми трябва отново мнение на хора с опит. Реших, че ще вземам кондензно котле с модулация на пламъка и се спрях на immergas victrix 4.7 - 24 KW, но случайно се запознах с човек, който страшно ми похвали Radiant RK 18 4-19,3 kW. И двете марки са ми непознати (сега се сблъсквам с котли), но мога да кажа какво искам. Апартаментът е 85кв. добре изолиран сумарната сметка на колега топло инженер даде 9-10 kW, котлето мисля да го сложа на тераска 1кв, остъклена идеална за котелно :D. Тъй като хобито и до някъде работа ми е свързано с техника съм си предвидил няколко датчици по апартамента (първо жилище ), решил съм да слагам и контролер за управление на уредите в дома. Отбелязвам това единствено с цел да попитам, кое котле да препочета или избера може да е и друга марка. За Radiant-a ми похвалиха, че имало всякакви видове опции за контрол дори по GSM, което за мен не беше никаква изненада. Моля за съвет от хора сблъсквали се с проблеми предполагам, че има характени белези по който да се оцени едно котле - например минимална изходяща мощност. Какво ще кажете за контролера е самото котле, икономичност, възможности за настройки и корекции по управлението му.

Благодаря на всички предварително.
    Успешен ден.

17. Тук е от
    Jul 2009

Здравейте,пиша ви от Плевен,предстои ми закопуване на газов котел,двукунтурен,ще толпля около 90м.2 Мисля да купя ВАИЛЛАНТ.Моля за мнение и препоръки , Имам питане към Лазар , познаваш ли специалист от Плевен,на нивото на инж.Нейчев...разбрах от форума че е много добър но е в София.ще чакам мнения..друг модел е Де Дитрих като варянт.пишете за други модели..които работчт безпроблемно до 24 кв.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Здравейте! Предстои ми покупка на газов котел, който ще бъде монтиран отвън, на терасата на апартамента и ще се използва чак след една година. Ясно ми е, че ще се наложи по принцип котелът да се "облече" и топлоизолира. В целия блок инсталацията е така направена, че котлите се монтират на терасата. Много от собствениците вече са го направили и вече са потребители. За мен все пак остава въпроса - има ли опасност от замръзване (, ако котела се монтира сега и не се използва през зимата, защото няма да се живее в апартамента) и кои модели котли биха били по-устойчиви на замръзване (имат ли някаква защита против замръзване, когато не се използват)? Не видях тези въпроси да са обсъждани във форума и ще се радвам да получа отговор от някого. Пак в тази връзка - котел с открита или със закрита камера на горене би бил по-подходящ в случай на външен монтаж?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 55 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе