Има ли безшумни вентилаторни конвектори, че 2-3 модела, които съм виждал са адски шумни.
Има ли безшумни вентилаторни конвектори, че 2-3 модела, които съм виждал са адски шумни.
Благодаря Ви за съветите, но следва да спомена, че към момента нема пари за конвектор, който не знам колко струва за такава стая! Та ще трябва да карам с радиаторите за начало! А колко според Вас ще струва конвектор за голямата стая или дайте някакъв линк с цени?
-----------------------------
П.С.
Виждам, че тези конвектори са с камера за горене, а аз нямям намерение да къртя и да прокарвам газ на друго място всичко е боядисано вече и замазано!
Suselat, нещо не си ни разбрал. Нямаме в предвид газови вентилаторни конвектори. На теб ти трябва обикновен вентилаторен конвектор, който да дава поне 3000 W при топлоносител с температура 50/40°. Опитах се, да прикача един PDF с технически характеристики на италиански конвектор VentilClima , но е голям и ми го отхвърли. Потърси го в Google. Mодел, който ти върши работа е VCE 50. Той дава 3660W с топлоносител 50/40° при 3-та скорост на вентилатора. Шума е 38/34/28 dB при 3/2/1 скорост на вентилатора. Цената му е около 650 лв. Има и по-добри конвектори, но са по-скъпи. Аз не съм търговец и не ги продавам, но се сещам за поне 3 фирми, които ги предлагат.
Сега ще разровя да ги видя, може да се потретя, но отново благодаря за отзивчивостта
------------------------------
Пусни линк за да го видя аз?
valen1: Не пускай последователни постове.
400-500лв устройва ли те?
http://www.bgtherm.com/products/heat...skytec_kfc.htm
за сега ще опитам да изнудя строителя да добави по 5 в малките стаи, а по-натам ще събера пари за това май
Здравейте
Имам вила на която искам да сложа газов котел за топла вода и отопление. Ориентирал съм се към пропан бутан защото токът е много слаб и климатици не бачкат.
Вилата е 50квм около 120 кубика радиатори 50 ребра алуминиеви по 60см.+ камина с водна риза 17квт изолация от вътре гипскартон с вата, от вън 5см стиропор, ПВЦ дограма с КА стъкло и широк пакет.
Идеята е като ходя събота и неделя бързо да се затопля изстиналата до около 0 градуса вила
Та въпросите са ми няколко и ще се радвам ако можете да ми отговорите
1. За колко време газовият котел ще вдигне температурата на антифриза от 0 до около 80 градуса, без да е запалена камината с газов котел от 24 киловата, ако приемем че антифризът в системата е около 20литра
2. Предполагам че няма да има проблем да вържа водната риза на камината към газовият котел, но се чудя дали ще си пречат помпите на камината и на котела ако работят едновременно или да пускам само едната.
3. С една бутилка газ ще може ли да изкарам двата дена при положение, ще паля и камината (колко кг газ харчат котлите на пълна мощност).
4. Чувал съм за системи които може да се пускат дистанционно с ГСМ за да е топло когато пристигна къде мога да погледна за такива.
6. За отоплението задължително ли е да е затворена системата, тоест под налягане
5. ТЕСИ ли е най евтиният вариант за целта, предложете и нещо друго.
Камината и радиаторите ще монтирам това лято (останаха ми от апартамента не съм ги купувал за вилата за това са малко преоразмерени) и поради това нямам наблюдения само за камината.
Предварително благодаря
Ако тока верно е слаб,как си представяш да работи котлето? И в него има електроника и помпа,и са защитени от спад на напрежение - просто ще изключи.По-добрия вариант май е за газов конвектор,за някои видове не им трябва захранване.Или просто си сложи от добрите стари газови печки.
Тока е слаб но го има, не става да се заварява и да се пускат печки - котлетата консумират около 130 вата с ЮПС не би трябвало да е проблем да работи. А и колко газови конвектора ще ми трябват и как ще топля водата
Здравейте,
Искам да запитам кондезните газови котли нуждаят ли се от отвеждане на конденза. Ако им трябва отвеждане какво фи трябва да е тръбата може ли да се отведе директно към терасата или е нужно да е в мръсния канал, за да не замръзне.
Предварително благодаря за за съдействието
Щом е кондензен,значи си има конденз,и то доста.ПВЦ Ф20 или 25 ще ти свърши работа.По-добре да е в канализация,но ако няма възможност може и на тераса. Но да се вземат мерки да не замръзне тръбата, като се изолира с дебела тръбна изолация със стена 9 или 13 мм
благодаря за бързия отговор vanko68. Ще се постарая да да го отведа до "топъл" канал. Сега обаче идва дилема, за която ми трябва отново мнение на хора с опит. Реших, че ще вземам кондензно котле с модулация на пламъка и се спрях на immergas victrix 4.7 - 24 KW, но случайно се запознах с човек, който страшно ми похвали Radiant RK 18 4-19,3 kW. И двете марки са ми непознати (сега се сблъсквам с котли), но мога да кажа какво искам. Апартаментът е 85кв. добре изолиран сумарната сметка на колега топло инженер даде 9-10 kW, котлето мисля да го сложа на тераска 1кв, остъклена идеална за котелно :D. Тъй като хобито и до някъде работа ми е свързано с техника съм си предвидил няколко датчици по апартамента (първо жилище ), решил съм да слагам и контролер за управление на уредите в дома. Отбелязвам това единствено с цел да попитам, кое котле да препочета или избера може да е и друга марка. За Radiant-a ми похвалиха, че имало всякакви видове опции за контрол дори по GSM, което за мен не беше никаква изненада. Моля за съвет от хора сблъсквали се с проблеми предполагам, че има характени белези по който да се оцени едно котле - например минимална изходяща мощност. Какво ще кажете за контролера е самото котле, икономичност, възможности за настройки и корекции по управлението му.
Благодаря на всички предварително.
Успешен ден.
Здравейте,пиша ви от Плевен,предстои ми закопуване на газов котел,двукунтурен,ще толпля около 90м.2 Мисля да купя ВАИЛЛАНТ.Моля за мнение и препоръки , Имам питане към Лазар , познаваш ли специалист от Плевен,на нивото на инж.Нейчев...разбрах от форума че е много добър но е в София.ще чакам мнения..друг модел е Де Дитрих като варянт.пишете за други модели..които работчт безпроблемно до 24 кв.
Здравейте! Предстои ми покупка на газов котел, който ще бъде монтиран отвън, на терасата на апартамента и ще се използва чак след една година. Ясно ми е, че ще се наложи по принцип котелът да се "облече" и топлоизолира. В целия блок инсталацията е така направена, че котлите се монтират на терасата. Много от собствениците вече са го направили и вече са потребители. За мен все пак остава въпроса - има ли опасност от замръзване (, ако котела се монтира сега и не се използва през зимата, защото няма да се живее в апартамента) и кои модели котли биха били по-устойчиви на замръзване (имат ли някаква защита против замръзване, когато не се използват)? Не видях тези въпроси да са обсъждани във форума и ще се радвам да получа отговор от някого. Пак в тази връзка - котел с открита или със закрита камера на горене би бил по-подходящ в случай на външен монтаж?