Страница 27 от 55 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Аз пък препоръчвам да не си монтирате котела на открита тераса, независимо дали е Радиант или не, и няма нужда от "Комплекти против замръзване", пълнене с антифриз и всякакви подобни измишльотини за пари, които никога не дават 100% гаранция. Освен това при монтаж на открити рискувате да не ви пуснат газ . Не мога да си обясня защо нито един немски производител не гарантира нормална работа на котела си при -25°С, а италианците, които не познават какво е -25°с - продават такива котли?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

За да няма евентуални проблеми с външен монтаж (на терасата) взех решение да се преработи леко газовата инсталация и котелът да се монтира вътре в стаята. Има такава възможност с минимална преработка изводите да се прекарат от другата страна на стената на терасата, т.е. вътре в стаята. Според мен така ще отпаднат всякакви страхове от замръзване и влошаване на ефективността на уреда.

4. Тук е от
    Apr 2009

Щом има възможност да го вкараш вътре няма какво да му мислиш.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Благодаря на ЛАЗАР за отговорите само ще се радвам ако можеш да ми кажеш защо ще си пречат помпите на камината и на котела и само едната ще е достатъчна ли да върти системата при деневилация от около 2 метра и общ тръбен път около 40 метра.
    Само да поясня камината я свалих от апартамента ми и там работеше в система под налягане с автоматична пълначка и балон за налягането.
    Искам да ги вържа камината и котела защото на вилата дърва колкото искаш, но пропан бутана е сравнително скъп за постоянно отопление и поради тази причина от котела искам да ми е само първоначалното бързо загряване на водата в радиаторите и топлата вода за битови нужди, а пък после ще си поддържам с камината.
    Поздрави

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Защо ще си пречат ли - ами хидравлика, цяла наука, не е за два реда, просто го приеми - трябва да работи или едното, или другото, не виждам някакъв проблем да изключиш котела, преди да запалиш камината. Друг е въпроса, че за камината не е препоръчително да работи в система под налягане, дори и да си го пробвал - пише го в инструкциите за монтаж. Ламарините им са тънки и се деформират. За помпата не се притеснявай.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Благодаря за бързият отговор. Но не ми се иска да изключвам газовият котел когато запаля камината защото през ноща като загасне на сутрината ще е студено. Докато ако и котела е включен след като загасне камината ще продължи да си поддържа температурата. Още по хубаво сигурно ще се получи ако използвам от дистанционните програматори които регулират котела по температурата в стаята.
    И да попитам още нещо когато котела е включен на отопление помпата работи ли непрекъснато или спира когато спре горелката, ако спира ще е кофти защото ще трябва да мисля как да пускам другата на камината.

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Може всичко да се измисли - котелът да е включва на по-ниска температура, а помпата на камината да се изключва от контактен термостат под 60°С например. Помпата на котела се изключва със закъснение след изгасването на горелката - всичко се управлява от процесор.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Аз понеже съм Тома неверни ще пробвам какво ще стане с двете помпи, а пък ако вернно не стане ще му мисля някъква схема като тази която предлагаш.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Успех Тома!

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Лазаре, на кой котел помпата се изключва в режим отопление? Аз още не съм попадал на такъв.
    Пусни на лични ако обичаш координатите за онези гъвкави диелектрични връзки дето ги коментирахте в имотите.

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

А бе остави ги тея италиански котли бе espace, в немските е истината . При Вайлант закъсненението на изключване на помпата може да се регулира от 2 до 60 минути, при Сониер Дювал имаш избор от три положения - помпата да е постоянно включена, помпата да изключва веднага с изгасването на горелката и трето положение - да изключва 1мин след горелката. При Юнкерса заводската настройка е помпата да изключва 3мин след горелката, но има опция и за 5сек, която почти не се ползва, само в тестов режим. Изпращам ти на лични отговора, макар, че веднъж ти го пратих, не го ли получи?

14.  

15. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Интересува ме мнението както на потребителите, така и на професионалистите в бранша, за газово котле за външен монтаж, модел BAXI SILVER SPACE. Имате ли някакви впечатления от работата му, има ли алтернативни продукти на българския пазар и как се съпоставят показателите на това котле с конкурентните. Благодаря на всички предварително!

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

За южна Италия -15°С е невъзможна температура, но в Бг е нормална и не виждам смисъл да се рискува. Като замръзне кой ще отговаря и как ще докажеш дали е било -14 или -16°С? А като спре тока или газа, котелът остава без защита. Ако толкова няма местенце в къщи (близо до точките на потребление), то няма ли възможност да се остъкли поне част от терасата? Като показатели си е дърво отвсякъде - 9,3кВт минимална мощност и 9.8л/мин БГВ за 24киловатовия модел. Колко киловата ти е инсталацията (радиатори + лира)?

17. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Лазаре, каква е цената на бойлера uniSTORE VIH 150L (CQ или CR каква е разликата?) и има ли ел.подгряване щото съм взел ЕcoТec plus VU 306, колко му е гаранцията

18. Тук е от
    Jan 2006

Само да споделя моят злополучен опит с газов бойлер. Марката е Vaillant, монтиран през 2001 година. От най-модерните и съответно най-скъпи, пали се автоматично с пускането на водата (има две батерии по 1,5 волта и ел-устройтво за искрата). Преди месец престана да прави искра. Обаждам се на вносителя в София - той фалирал, престанал да контактува с Вайлант. Писах по интернет до фирмата в Германия - ни кост ни вест. Нула внимание. След петото писмо и то до дамата им за връзка с медиите тя ми отговори и ме праща при новия представител. Намирам новия представиел на фирмата Vaillant, той склони след много уговорки да помогне, но не намерихме точно моя модел в каталога за да поъчаме ел.частта, която между другото струва солидна цена. Та бойлера го демонтирах и сега ще си чукам на главата, а повярвайте струва колкото два и половина електрически и то от най-добрите. Та внимавайте с газовите уреди еле пък Вайлант.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 55 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе