Страница 20 от 55 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2009

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Модела е Immergas Victrix 24 kW кондензен пак.

Жилището е на две нива, като на първо е 53 кв. и там са ми предвидили два радиатора с по 10 глидера за всеки, а останалите са за горното ниво, като единия е от тези на 30 см височина. Толкова ми ги сметнаха Остава и да ме пързалят

Радиаторите, които ми предлагат са първия тип "ASTRO", но са на 100 мм широчина.
    http://www.thermodesigntotal.com/subcategory-3.html

Но щом ти се виждат много ще обърна внимание!
    Какво ме съветваш за котлето, кое от двете да е?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не му се виждат на Лазар много,а МАЛКО. За 136 м2 на око ти трябват 12-15 Квт радиатори,и то ако си с кондензен котел на по-ниска температура, смятай по 120-130 Вт/ 580 мм глидер.Това отговаря на 110-120 глидера !
    Виж в линка,който си дал,че мощностите са сметнати при 90° входна вода,а кондензните котли,за да работят ефекттивно,се настройват на по-ниска температура.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

И Viсtrix-a е добър, избора оставям въпрос на твое предпочитание. Една и съща фирма ли ти ги предлага? Смятай, че са повече търговци, отколкото топлоинженери! Няма как да работят в кондензен режим с тези радиатори - Ванко ти е отговорил много правилно. Тези глидери са малко, дори и за конвенционален котел! За кондензен ти трябват двойно повече или комбинация с някой друг конвектор. Аз затова ти предложих панелни, защото със същите пари ще вземеш двойно повече мощност. Имат 10год гаранция.

5. Тук е от
    Apr 2009

Мерси и на двамата за информацият.

Изпълнителя ми е дал оферта и той ще купи котлето и радиаторите от различни фирми са. По принцип апартамента е слънчев с френска дограма и може би по техни сметки е достатъчно броя на глидерите, но щом казвате и по сметки излиза така, че не са достатъчни, особенно за кондензен. Ще говоря пак с тях!

А относно котлето и неговата поддръжка като резервни части и икономичност би ли и имало значение, кое от двата модела да е? Не мога да реша А и както казвате при толкова малко радиатори се обезмисля да е кондензно.

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

За кой град става въпрос? Позаинтересувай се кой ще сервизира котлите. Имал съм работа с Алпис и знам, че са точни.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от 2356
    Здравейте! Днес ми предложиха КОНДЕНЗЕН газов котел само за 1825 лв. от неизвестната (в сравнение с масово коментираните) марка Heatline, модел Sargon condense 24 kW, и 1986 лв. 30 kW.
    2356, ти уби рибата с тази ниска цена за кондензен котел. Разгледах описанието на Саргон-а, на пръв поглед по нищо не се различава от "марковите"-неръжд.топлообменник,модулираща горелка, КПД 98-107 % и т.н.
    Само ме притеснява факта че модулирането го дават от 10 кВт до 24 кВт и така като гледам картинките се опасявам че вентилатора е възможно да не може да модулира плавно а да е на степени.Ако не може да пада под 10 кВт си е проблем.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    2356, ти уби рибата с тази ниска цена за кондензен котел. Разгледах описанието на Саргон-а, на пръв поглед по нищо не се различава от "марковите"-неръжд.топлообменник,модулираща горелка, КПД 98-107 % и т.н.
    Само ме притеснява факта че модулирането го дават от 10 кВт до 24 кВт и така като гледам картинките се опасявам че вентилатора е възможно да не може да модулира плавно а да е на степени.Ако не може да пада под 10 кВт си е проблем.
    То и мен това ме притеснява,макар че болшинството от котлите не могат да падат под 10. Иначе се предлагат във фирма Рувекс,Сф май отскоро,защото не ги пише в сайта им. Всъщност моделите са 2. Единият (SARGON CONDENSE ), който е 1825,20 лв. бил "полукондензен" както ми казаха току-що от фирмата, защото имал само втори топлообменник на изхода, но му дават мах ефективност 102,4% - http://www.demirdokum.com.tr/eng/uru...3&ParentId=209. Вторият (SARGON PREMIX CONDENSE) струва 2508 лв., 107% ефективност - http://www.demirdokum.com.tr/eng/uru...6&ParentId=209. Иначе производителя е закупен от Vaillant prez 2005 г. (Vaillant имат завод в Турция и произвеждат газови котли с марка PROTERM. Скоро закупиха втори завод на ДЕМИР ДОКУМ. До сега там се призвеждаха турските котли DEMRAD. Сега VAILLANT възнамерява да произвежда там газови котли като възстанови някои от забравените си марки като RENOVO например), доста продават газови котли в Англия,***** и др., но качеството мисля, че все пак не е чак като на разни Мерцедеси и пр. при котлетата...
    Ако някой може да изкаже някакво мнение за тези котли (въпреки че в БГ май досега не са продавани) моля да го направи, че много се чудя заслужава ли си. Може би на тази цена с такава висока ефективност (и с повечко радиатори) все пак ще си заслужава. А това, че "вентилатора е възможно да не може да модулира плавно" какъв е проблема? Извинявам се за лаишкия въпрос. Пише,че при достигане на определената температура котелът се изключва,после пак се включва-това май не е добре - да не би постоянно да е в режим "цък-цък", нали бил неикономичен...
    Току-що ми изпратиха характеристиките на двата котела на Български. Който желае може да ги погледне на адрес http://2356.mylivepage.com/file/index Горните цени включват и комини,не се купуват отделно.
    Вярно ли,че за производството на топла вода нямало разлика в икономичността на кондензен и обикновен котел - в смисъл през лятото,когато се ползва само топла вода? И че даже ако си с кондензен и ползваш повече топла вода, можело даже да харчи повече от обикновен котел???

10. Member
    Тук е от
    Apr 2008

То и мен това ме притеснява,макар че болшинството от котлите не могат да падат под 10. Иначе се предлагат във фирма Рувекс,Сф май отскоро,защото не ги пише в сайта им. Всъщност моделите са 2. Единият (SARGON CONDENSE ), който е 1825,20 лв. бил "полукондензен" както ми казаха току-що от фирмата, защото имал само
    Като гледам х-ките които са ти дали от рувекс намирам разлики с тези от английския сайт. Може би за Бг се предлагат в по-евтин вариант.
    А за 2500 лв. по добре си вземи де дитрих( MCR 24/28MI) или оертли- GMR-1024 Combi.
    Аз съм със втория и съм много доволен-в края на сезона го пуснах като го ограничих да работи от 6-15 кВт според нуждата в момента.Това е предимството на модулиращата горелка,тръгва на 15 кВт(при мах 24),след 5 минути достига зададената т. на водата,постепенно намаля до мин.мощност-6 кВт. и така си работи докато термостата в стаята( при 21 гр.) му подаде команда-изключване.Така основно работи на мин.мощност,ако може и да е в кондензен р-м икономията е максимална.През време на работа ако включиш някой спрян радиатор котела плавно реагира чрез увеличаване на оборотите.
    С две думи при котел с модулираща горелка,автоматиката следи нуждата от енергия непрекъснато и задава на горелката необходимата мощност.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

2356, не знам откъде черпиш информацията си, но много малко верни неща има в това, което си написал. Вайлант няма друг завод в Турция, освен закупения Demir Dokum, където се произвеждат котлите с едноименната марка.Heat Line e търговска марка за английския пазар, които се продават от Рувекс и в България. Протерм е Словашка марка, също закупена от Вайлант груп и няма нищо общо с южната ни съседка. Доколко знам там се произвеждат основно радиатори, не знам за котли. Ако тази информация я имаш от Рувекс, ти преценявай колко да и вярваш

12. Тук е от
    Mar 2009

Ето защо човек не трябва да цитира насляпо - това за Протерм предположих че е вярно,защото знам че е вярно че са купили голяма част от Демир Докум, а иначе просто цитирах « Отговор #96 -: 4.10.2007, 19:03 » на Hot man в настоящия форум. Значи неговата информация не е вярна.
    В Англия под Heatline се предлага само по-скъпия модел (Premix), независимо как го именуват. Tой е "с предварително смесване на газта с въздух" (каквото и да значи това), което май има значение най-вече за вредните емисии (така прочетох някъде)? Явно съседите са решили да не се излагат допълнително и с по-евтиния модел (в България може, но не и в Англия). Четох по английските форуми разни оплаквания (търсене на помощ) за проблеми с Heatline и се поуплаших. То не че с другите марки няма проблеми,но като че ли са по-малко и по-лесно се решават и не се повтарят постоянно. Иначе кой ли ти казва дали е с модулираща горелка. Турците съм забелязала, че ги бива най-вече в лошите, грешни, противоречиви или липсващи описания на продуктите им. Явно така си омайват клиентите да им купуват боклуците, подведени от ниската цена (макар че има и много качествени турски стоки, ако тр.да сме справедливи). Личи си обаче, че не са в Европата (ние поне вече сме с единия крак там). Едно описание свестно не могат да дадат, какво остава за свестен продукт. И в Рувекс едва ли ще могат да ми кажат моделира ли плавно горелката и пр."подробности" като например ниво на шум, то като производителя се прави на ударен,един обикновен продавач откъде да го знае? . (Наскоро купихме хладилник и прахосмукачка турски-работят,та се късат, ама може да ти извадят нервите с шума,който издават,ама нали работят, кой го е грижа за нервите ти). Та нали котела гори, не е да не гори, какво повече искате? Хем да гори, хем да е икономичен, хем да не шуми, хем лесно да се регулира налягането на водата, а не да разглобяваш целия котел, хем да има равномерна топла вода, а не да варира от топла до студена и обратно, пък едновременно с това и хубаво топло (а не хладко) да има, хем да не излезе от употреба на петата година. Е много искате от един Турски котел.
    gog067, ами да си взема Йортли GMR-1024 Combi или де дитрих( MCR 24/28MI), ама откъде за 2500. Ти се хвалиш,че си го намерил много изгодно, ама няма ли да кажеш откъде???

13. Member
    Тук е от
    Apr 2008

gog067, ами да си взема Йортли GMR-1024 Combi или де дитрих( MCR 24/28MI), ама откъде за 2500. Ти се хвалиш,че си го намерил много изгодно, ама няма ли да кажеш откъде???
    йортлито си го взех от представител на технотерм в моя град .До последно се съмнявах че нещо ще се прецака-имах в предвид че като го отворя вътре няма да е същия като описаните в сайтовете на де дитрих и йортли заради сравнително ниската цена. Но нямаше никаква грешка и бях приятно изненадан че дойде с дебела папка описание на български. Иначе предварителната информация и в България е оскъдна,няма публикувани описания а само рекламни брошури, никой не ти отговаря на питанията, добре че са западните сайтове. Аз цяла година ровех за да разбера защо едната марка е 2400 лв.,друга 3200, трета 7000 лв. за едно и също нещо( говоря за кондензен 24 кВт,двуконтурен котел). Убедих се че не винаги има връзка м/у цената и качеството.В провинцията( където един vitopend 100 струва 2000 лв. на промоция) всеки втори заварчик ти предлага да ти монтира газова инсталация и доставка на котел.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2009

Мерси за инфото! В сайта на Технотерм не виждам никакви предлагани продукти, но щом казваш,че си го купил оттам и си доволен, може да се приеме за достатъчно. Да разбирам,че е икономичен и не ти е създавал проблеми? Ако може кажи колко ти е отопляемата площ и колко ти излизаха сметките праз зимата, пък и сега като не се ползва парното? Не знам обаче ако нещо стане, дали самите Технотерм поемат някакъв гаранционен ремонт, не знам дали ще намеря продавач на Йортли в моя град. Иначе и на мен един инсталатор на котели и отоплителни системи ми го похвали доста преди време и каза да не си взимам Имергаз. За Теси обикновен,не кондензен пък каза, че едни клиенти сменили 3 котела в гаранция - все нещо се повреждали. Едни съседи обаче имат Теси вече година и половина и са доста доволни. А за Саргон лошото е, че и в чуждите сайтове инф. е оскъдна, остава да се осланяме на безпристрастни потребители и др.безпристрастни субекти. То се знае,че целта на продавачите е най-вече да ти приберат парите, пък после си троши главата. Добре,че има форуми като този.
    Между другото на запад тенденцията е да се монтират вече само кондензни котли, ама ние нали сме си поне 10 години назад...
    Аз също съм се убедила, че цената не винаги е показател за качеството.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2008

2356
    технотерм са професионалисти, а фирмите оертли и де дитрих са концерни от световен мащаб-виж им сайтовете. Аз отоплявам 100 кв.панелка без изолация и ПВЦ.От 20.02 е в екплоатация като сега го ползвам само за банята и газ за готвене.До сега съм изгорил 180 м3 газ.Преди седмица засякох че жената и децата се изкъпаха за 50 ст.

17. Тук е от
    Mar 2009

"Жената и децата се изкъпаха за 50 ст." общо? ми звучи добре... То се знае,че са световен концерн с реноме, но странно защо в Гугъл не излиза нито един Български продавач на Oertli, само в едно сайтче бегло се споменава,че Технотерм ги продават. Нещо пак на най-бедната нация в Европа й предлагат най-скъпите котли.
    Lazar, писал си отпреди,че (14.12.2008, 15:27) "Регулатора на температурата няма връзка с притока на газ. Като му зададеш определена температура, котелът се стреми да я достигне. При доближаването и той започва да модулира (намалява мощността на пламъка), като може да достигне до минималната си мощност. Ако въпреки всичко температурата продължава да се покачва и достигне указаната, той изгасва. ... Ако правилно са избрани елементите на отоплителната система трябва да ложе котелът да модулира и да работи продължително време на малка мощност и да се избягва старт/стоп... Термостатът, който ти препоръчвам е не ON/OFF, a такъв, който управлява модулацията. ...Струва от порядъка на 200 лв, а обикновените ON/OFF са от порядъкана 50лв, но такъв не ти трябва." А има ли котли,които не могат да моделират, т.е. термостатът би бил ще бъде излишен при тях? Теси предлагат термостат BEL 3888-TS жичен за 69 лв. и Модел WH601RF безжичен за 129 лв. http://www.tesy.com/gasheaters_bg.php Не вършат ли и те същата работа?

18. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    За кой град става въпрос? Позаинтересувай се кой ще сервизира котлите. Имал съм работа с Алпис и знам, че са точни.
    За София става въпрос, а за поддръжка или изпълнителя или др.

Предложиха ми и вариант за двойно кондензни котли с независима работа за двата кръга, което е супер

Става въпрос за котли TESY, който се сглобяват в Шумен.
    Малко повече инфо. тук: http://www.otoplenie.eu/php/statiq.html?id=167
    Цената в зависимост от киловатите 12-36 kW e от 2 599 до 2 899 лв. цените са с ДДС

Какво мислите и някой има ли преки впечатления?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 55 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе