Страница 21 от 55 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Трябва да ти кажа, че статията на Теси, към която даваш линк представлява само реклами и заблуди и цели да спечели някой-друг неразбиращ клиент. В тръбния топлообменник за мен няма нищо иновативно и нищо по-особено от нормален кондензен котел с пластинчат топлообменник. Лъжа е, че останалите кондензни котли не работят в кондензен режим при производство на БГВ, както и че най-много се ползва котела в режим на БГВ. Истината е, че с производството на БГВ котелът е ангажиран в много малък процент времето си на работа.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Лъжа е, че останалите кондензни котли не работят в кондензен режим при производство на БГВ, както и че най-много се ползва котела в режим на БГВ. Истината е, че с производството на БГВ котелът е ангажиран в много малък процент времето си на работа.
    Вчера проверих работата на котела в БГВ: При зададена т. на топлата вода- 50 гр., котела работеше т.изход 54 гр., т.вх. 45 гр.- което си е кондензен р-м.

2354,
    От главната страница на технотерм влез в партньори-оертли термик-франция, но там в инфото няма английски.и е по-оскъдно.В де дитрих има повече инфо и е на английски, руски.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Лъжа е, че останалите кондензни котли не работят в кондензен режим при производство на БГВ
    Кой друг котел работи в кондензен режим при 60гр. температура на БГВ както рекламират Теси?

5. Тук е от
    Apr 2009

Трябва да ти кажа, че статията на Теси, към която даваш линк представлява само реклами и заблуди и цели да спечели някой-друг неразбиращ клиент. В тръбния топлообменник за мен няма нищо иновативно и нищо по-особено от нормален кондензен котел с пластинчат топлообменник. Лъжа е, че останалите кондензни котли не работят в кондензен режим при производство на БГВ, както и че най-много се ползва котела в режим на БГВ. Истината е, че с производството на БГВ котелът е ангажиран в много малък процент времето си на работа.
    Направи ми впечатлние това , че е с два отделни кръга за топлата вода и отоплението, което означава, че при ползване на топла вода, температурата в радиаторите няма да се промени. Поне така го разбирам.
    Доколкото разбрах при пройзводство на топлата вода котлите работят на максималната си мощност, което отхвърля възможността котлето да работи в най икономичния си режим.
    Тези факти също ми направиха впечатление:
    "Липсата на основни компоненти(пластинчат топлообменник, трипътен вентил) предразположени към проблеми в периода на експлоатация и нужда от периодични сервизни намеси, допринася за дълговечноста на изделията – Проектоживот 20 години. За сравнение стандартните кондензни котли имат проектоживот от 5-7 години."
    Отзивите за продуктите TESY по принцип май не са много добри?! И аз съм малко скептично настроен, но знае ли човек, може и да са добри!
    Все още не съм взел твърдо решение и разглеждам варианти.

Всяка помощ ми е от полза.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Направи ми впечатлние това , че е с два отделни кръга за топлата вода и отоплението, което означава, че при ползване на топла вода, температурата в радиаторите няма да се промени. Поне така го разбирам.

Тези факти също ми направиха впечатление:
    "Липсата на основни компоненти(пластинчат топлообменник, трипътен вентил) предразположени към проблеми в периода на експлоатация и нужда от периодични сервизни намеси, допринася за дълговечноста на изделията – Проектоживот 20 години. За сравнение стандартните кондензни котли имат проектоживот от 5-7 години."
    Отзивите за продуктите TESY по принцип май не са много добри?! И аз съм малко скептично настроен, но знае ли човек, може и да са добри!
    Все още не съм взел твърдо решение и разглеждам варианти.

В режим на БГВ спира помпата която върти водата в режим на отопление.

Те основните компоненти в техните котли не са тяхно производство - ползват италиански и холандски компоненти. Само ламарината май е нашенска. Практиката показва че са направили много добър и безпроблемен продукт за цената си.

7. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте,

Опитах се да прочета всичко по темата и въпреки това се нуждая от малко помощ.

Общатa мощност на отоплителната инсталация е около 8kW - 7kW за 3 стаи 150м3 и 1kW за две лири.
    Жилището е ново, сравнително добре изолирано отвън с 5см стиропор отвътре гипсокартон и вата, прилична дограма с к-стъкла. Изградена е вентилация с рекуператор.
    Отоплението с газ ще се ползва при много ниси температури, нощем (понеже е безшумно) и като резерв на климатиците.
    Вече има обемен бойлер 300л с две серпентини (за слънчеви панели и котел) и ел. нагревател.

Колебая се за избора на котел. Изискванията, до които достигнах са:
    - едноконтурен с трипътен вентил, който да се интегрира с управлението на котела
    - кондензен (заради температурата на изгорелите газове, понеже метална тръба 3.5 м до покрива е много скъпа)
    - програмируем стаен термостат и дистанционно управление
    - датчик за външна температура

Моделите, на които съм се спрял са:

JUNKERS Cerapur Comfort ZSBR 16-3 – 3.7-15.9kW 3600лв
    HERMANN Micra Condensing 26 SB - 5.4-26kW 2760лв
    IMMERGAS Victrix 24kW X - 4.7-24kW 2350лв
    De DIETRICH MCR 24 - 6.3-25.3kW 2500лв

(най-много ми харесва De DIETRICH MC 15 - 3.2-14.8kW, но за съжаление е около 5000лв)

Моля, за вашето мнение. Благодаря предварително!

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от espace
    Кой друг котел работи в кондензен режим при 60гр. температура на БГВ както рекламират Теси?
    Ами точно това е една от заблудите, за които говоря - кой ползва БГВ с температура по-висока от 50°С? Обикновено се ползва 40-45°С, дори Теси препоръчват същото, на друго място. Другата заблуда е, че котелът работи едновременно за БГВ и отопление. При производство на БГВ на проточен принцип обикновено се ползва цялата мощност на котела - точно затова двуконтурните котли са с мощност 24кВт - защото това е минимума от мощност за да се получи достатъчен комфорт при къпане. Е, като са нужни 24кВт за БГВ, с колко ще работи за отопление. Точно затова всички нормални производители дават приоритет на БГВ пред отоплението и обикновено това става с трипътен вентил. Колкото до проектоживота - някой може ли да ми каже котлите от коя марка имат проектоживот 5-7 години? Аз не познавам такава марка. От германеца съм чувал, че ресурса на котлите Вайлант е 15-17 години, но там котли се произвеждат от 130 години и може да се вярва на някаква статистика, докато Теси се произвежда от 2 години, но те вече знаят, че техните котли ще надживечт с 15 години останалите марки с традиции. Лично аз на такава заблуда (трета) не вярвам, но всеки си има право на мнение.
    Тук разкрих три от рекламните заблуди, в предния пост - още три. Има ли нужда още?

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Всъщност мога ли и аз да попитам нещо, след като основно отговарям? Като българин ме загложди един въпрос и искам да го подложа на гласуване:
    Дали да запазя или изтрия последните си два поста? Ако има повече гласове за триене - ще го направя! Моля за мнения - за и против споделяне на заблудите в рекламата (с една дума - оплюване ) на българската марка газови котли!

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аз съм с двете ръце за споделянето на заблудите в рекламата на всички видове продукти.Правя го винаги,дори и тогава,когато не е в мой интерес(като търговец). Виж статията за супермарката Чунлан,там има нещо от сорта...

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Аз съм с двете ръце за споделянето на заблудите в рекламата
    За да сме честни - ще броим само едната ръка

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Lazar, Всеки си има право на мнение за нещата.

Като оставим настрана някой твърдения в рекламите за газовите котли TESY целта, на които е да ги продават и за да се покаже, че изказаните мнения не са оплюване. Може ли да погледнеш само техническото им изпълнение и тяхната цена като ги сравниш с такива на други марки изпълнени по същия или подобен начин и тяхната цена. Трябва да се отговори на въпросите - За парите които струват тези котли това ли е най-доброто което мога да получа и какво по-добро мога да взема ако дам еди колко си пари повече?

При хардуера за компютри се правят много добри прегледи на различни компоненти. Сравняват се: нови със старите модели на една и съща марка, характеристики, консумирани и отдавани под формата на топлина мощности, работа под различни натоварвания, дизайн, цени и прочие, каквото има и е възможно да се сравни.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Аз съм с двете ръце за споделянето на заблудите в рекламата на всички видове продукти.
    Аз съм твърдо за защита интересите на потребителя.
    Хубаво е че има българска марка котли, но ако искат да съществуват,нека се борят лоялно с конкуренцията-с по-добро качество, по- ниска цена( все пак в Бг.заплатите са в пъти по-ниски), а не да залагат на подвеждаща клиентите информация.Това е несериозно поведение , освен това подценяват техническата култура на българина.Само като се замисля колко пъти ми се е случвало пишман търговец да ме убеждава в нещо което той сам не разбира, та камоли да обясни. Освен това "големите" имат определена търговска политика. Например Йортли GMR 1024 в Европа струва над 3000 евро,в *****-1300000 рубли, а в Бг. го продават за 2400 лв.Така е и при другите- е кажете ми при коя марка отношението цена/качество е най-добро? Ами когато корейските и китайските стъпят здраво на нашия пазар?

16. Тук е от
    Apr 2009

Всъщност мога ли и аз да попитам нещо, след като основно отговарям? Като българин ме загложди един въпрос и искам да го подложа на гласуване:
    Дали да запазя или изтрия последните си два поста? Ако има повече гласове за триене - ще го направя! Моля за мнения - за и против споделяне на заблудите в рекламата (с една дума - оплюване ) на българската марка газови котли!
    Аз не виждам причина да изтриеш последните си постовете!Напротив, радвам се, че ги има. Аз лично се отказах от варианта TESY по ред причини. Мисля да заложа на сигурно. Въпреки, че кондензните котли на Immergas 24 kW като ги видях как изглеждат чисто нови си помислих, не тово не е ново, а е ползвано и има отвратителна жълтеникава пластмаса и гаден дизайн, но се е доказл има сервиз на пръв поглед не лош, но си викам нали ще го вкарм в кухненски шкаф и няма да го виждам

17. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    ... Например Йортли GMR 1024 в Европа струва над 3000 евро,в *****-1300000 рубли, а в Бг. го продават за 2400 лв.Така е и при другите- е кажете ми при коя марка отношението цена/качество е най-добро? Ами когато корейските и китайските стъпят здраво на нашия пазар?
    Да,aма не - цената на гореспоменатото Йортли (Oertli) при единствения вносител за БГ, който ми е известен и от който си го купил преди 4 месеца - Teхнотерм, не е 2400-2500 лв. Вчера в телефонен разговор с отдел Пласмент на фирмата ми казаха, че е 3228 лв с ДДС (2690 без ДДС). Казах им, че знам за хора,които са го купили (т.е. ти) за 2400, но не ми казха да са стрували толкова, предположиха че си го купил от техен дистрибутор, но нали пък той го взима от тях. Така или иначе цената сега е такава за този модел - GMR 1024. Tи откъде си се вредил на тази цена за Йортлито не ми е ясно ??? защо аз не изнамирам такива цени, да не би да са поскъпнали или да са без ДДС?
    От Рувекс пък предлагат кондензационен De Dietrich City CC 2.24 (5.6 - 24 kW) за 2680 лв (с влючен комин и ДДС) чрез техен дистрибутор- правят отстъпки на дистрибуторите, иначе е малко по-скъп, с 60-70 лв. Другият споменат от теб де дитрих MCR 24/28MI (6,3 - 25,3 kW) също не струва 2500, а 2840 лв.
    Все повече се замислям за Sargon condense - 104% ефективност за 1760 лв не е зле, по описание е добър, с изкл.на мин. мощност 10 kW - тя толкова ли е важна?

Lazar, естествено, че не тр, да си триеш постовете - критиката е много по-полезна от хвалбите,които четем навсякъде. Само не рзбрах как като "всички нормални производители дават приоритет на БГВ пред отоплението и обикновено това става с трипътен вентил" , а Теси нямат такъв вентил, се разпределят топлата вода и парното, да не би наистина да са напълно отделни и да нямат нужда от разпределяне?

18. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от klimbooo
    Моделите, на които съм се спрял са:
    JUNKERS Cerapur Comfort ZSBR 16-3 – 3.7-15.9kW 3600лв
    HERMANN Micra Condensing 26 SB - 5.4-26kW 2760лв
    IMMERGAS Victrix 24kW X - 4.7-24kW 2350лв
    De DIETRICH MCR 24 - 6.3-25.3kW 2500лв
    Тайна ли е откъде ти предлагат тези цени и включват ли комините? Много благодаря предварително за отговора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 55 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе