Страница 31 от 55 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Забравих да уточня - разликата в цената е САМО 4.80 лв.
    (calormatic 400 - 280.80 лв. с ДДС)
    (calormatic 330 - 276 лв. с ДДС)

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Arn0ld Tomas
    До Lazar: А ако не работят радиаторите и се ползва само топла вода, пак ли го има това "включване-изключване" и съответно висока консумация?
    Уредите на Vaillant имат вграден аквасензор, който играе ролята на дебитомер. Във всеки един момент при ползването на БГВ, уреда знае точно какво количество вода протича през него с точност до 0.1 L. Това дава възможност на уреда да работи при 1.1l/min. при налягане на водата от 0.15 bar. Какво означава всичко това? Пример :
    Ако аз ползвам 6 литра вода с температура 43 градуса - уреда ще работи с мощност 12.5 kW, ако аз реша да увелича дебита на 8 литра без да променям температурата, тогава уреда ще заработи с 16.7 kW. Ако намаля дебита на 3 литра - 6.8 kW.
    Всичко това дава основание да смятаме, че уреда ще работи в режим на пълна модулация и при работа за БГВ.

4. Тук е от
    Sep 2003

Аз си мислех за това: Примерно миеш чинии в кухнята пускаш топла вода измиеш 1 чиния спираш водата, вземаш 2-ра чиния пускаш водата измиваш я , спираш водата... и това означава постоянно спиране и пускане на котела и съответно голяма консумация на газ или не?

Искам да разбера дали ползването на газовия котел за топла вода за битови нужди няма да се окаже неизгодно... ако имаш малко дете иди му обяснявай начини за икономично ползване

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Arn0ld Tomas
    Аз си мислех за това: Примерно миеш чинии в кухнята пускаш топла вода измиеш 1 чиния спираш водата, вземаш 2-ра чиния пускаш водата измиваш я , спираш водата... и това означава постоянно спиране и пускане на котела и съответно голяма консумация на газ или не?

Искам да разбера дали ползването на газовия котел за топла вода за битови нужди няма да се окаже неизгодно... ако имаш малко дете иди му обяснявай начини за икономично ползване
    Повярвай ми, много по-икономично е от алтернативата. Сметките ми за газ през лятото са средно 10 лева/месец. Това с бойлер се съмнявам да го постигнеш, а не мислиш постоянно "спрях ли бойлера", "има ли топла вода" и да внимаваш колко време се къпеш, че да има вода за другите.

6. Тук е от
    Sep 2003

Ясноооо мерси!

7. Member
    Тук е от
    Oct 2009

По принцип си абсолютно прав! Всяко ново стартиране на уреда в режим БГВ означава стартиране на максимална мощност с цел много бързо загряване на вода. Този режим "пусни - спри" не е добър за уреда. По този начин много бързо ще се амортизират възлите в уреда свързани с определяне на преоритета му ( отопление или БГВ). Не се ангажирам със 100 % отговор, но лично аз не го препоръчвам. Ако при теб ситуацията е такава, че ще се случва често спиране и пускане - то тогава си сложи една юнга в кухнята и съответно ползвай водата от уреда само за къпане. Там не се налага често включване и изключване. И не на последно място - нагласи си температурата на топлата вода така, че като се къпеш да не я разреждаш, или този който обича най-топла а вие щете нещете ще се наложи да си я поразреждате.

8.  

9. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от eng.Neychev

Важното е да "измъчиш" радиаторите и много добре да сметните диаметъра на тръбите.
    Та като стана на въпрос за тръби, колко киловата може да захрани Pex/al/pe Ф16 при 40* на 20м. Знам че има значение скороста на помпата, затова да спомена че ще съм с Вайлант ЕкоТек плюс 30 а на края с вент.конв. На мен ми трябват 3.7кВ

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Приятно ми е да поздравя с "Добре дошъл" еng.Neychev, който досега се изявяваше основно като читател във форума. Много добър специалист, не го жалете откъм въпроси
    Arn0ld Tomas, винаги съм казвал, че най-добрата схема за производство на БГВ е със обемен бойлер, особено за случая, който ти описваш пускане на крана за малко и спиране. Е, разбира се доста хора искат да се отърват от обемния бойлер в съвременния малък апартамент, но всяко нещо си има цена. Не е задължитвлно да поставяте бойлер със серпентина - Вайлант има решение за всеки проблем, включително и как да се използва вашия стар стандартен ел. бойлер, който може да стане буферен резервоар за БГВ, подгрята на газ, така че да не се включва постоянно котела за една чиния.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от ror

Та като стана на въпрос за тръби, колко киловата може да захрани Pex/al/pe Ф16 при 40* на 20м. Знам че има значение скороста на помпата, затова да спомена че ще съм с Вайлант ЕкоТек плюс 30 а на края с вент.конв. На мен ми трябват 3.7кВ
    тази тръба може да захрани около 2.5 kW с необходимата скорост. В този случай може би трябва да се отчете необходимия дебит на отоплителната инсталация след уреда. Какво ще захранва този уред?

12. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

имам две помещения по 3.7кВ, който са по-далеч, съответно на 17.5м и 20м от колекторната кутия. Общата мощност ми е като котела -30кВ (11бр. конв. средно по 2.5кВ + няколко малки панелни V&N), заложени Ф16~270m. Проблема е че съм сложил тръбите за тези двете, но има възмижност за смяна. Затова споменах котела, за да се види дали вградената помпа ще има капацитет за Ф16 на това разстояние. Иначе инсталатора ме убеждава че, тръбите имат капацитет.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2009

в техническите характеристики на вентил-конвекторите, трябва да бъде упоменато при каква температура на водата, какъв дебит им е необходим.След като се сметнe необходимия дебит за конвекторите, към него ще се прибави и необходимия дебит на радиаторите и така ще сметнеш общия дебит необходим за отоплителната инсталация. Ако се окаже, че необходимия дебит е по-голям от този на уреда => инсталацията се разделя от уреда =>допълнителна помпа, осигуряваща необходимия дебит с определената скорост.

14.  

15. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Има ли проблем при използване на медни тръби в комбинация с кондензен котел (Вайлант), защото съм го изпълнил така до колекторните кутий?

16. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Единственото условие е да спазиш диаметъра на тръбите до колектора и те да бъдат дифузно плътни, т.е. да не пропускат кислород. Би трябвало, ако ще използваш уреда в нискотемпературен режим, диаметъра на тръбите до колектора да бъде ф 35 mm. Като компромисен вариант ф 28 mm. (зависи от разстоянието от уреда до колектора)

17. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

мисълта ми е че, според инсталатора медните тръби влиаели зле на топлообменника, имало алуминий и се получавала електролиза

18. Member
    Тук е от
    Oct 2009

възможна е електролиза при медни тръби и алуминиеви радиатори

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 55 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе