Страница 32 от 55 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Електролиза е физико-химичен процес, при който при преминаване на електрически ток през разтвор се получава отделяне върху електродите на съставните части на разтвореното вещество или на други вещества, получени при вторични реакции.Положителният електрод се нарича анод, а отрицателният катод, положителните йони - катиони, а отрицателните - аниони.

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

А откъде ще дойде тока? Това са по-скоро хипотези според мен. Аз не съм чувал за повредени медни тръби или ал. радиатори от електролиза - някой може ли да каже за конкретен случай?

4. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Здрасти Lazar, чувал си предполагам за потенциал на нулевия проводник на електрическите инсталации? Та нали заради този проблем, газовите дружества започнаха да слагат диелектрични втулки. Когато има такъв потенциал при един потребител той се предава по газовата линия до всички и ... ето ти ток!!! Аз лично съм измервал потенциал 109 V. !?!?!? Та ... всичко е възможно

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Здрасти eng.Neychev,
    За електролиза доколкото знам трябва постоянен ток, не знам от променливия какъв ще е резултата. Реални повреди някой виждал ли е? Интересно ми е.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Аз не съм виждал реални повреди, но съм разглеждал снимки.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Нямам наблюдения - предпочитам да предлагам панелни радиатори, а с медни тръби много рядко работим . Всъщност сега се сещам за една смесена инсталация в един хотел, с алуминиеви радиатори, в която има и мед, и ППР, и PEX-Al, ама не се е оплаквал клиента. Ще е интересно, ако може да пуснеш снимки.

8.  

9. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

то и в самият котел има медни тръби, ако се не лъжа, значи може и да са го предвидили конструкторите този проблем

10. Member
    Тук е от
    Oct 2009

не се притеснявай ror, всичко е измислено!

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Имам две инсталации с мед и алуминиеви радиатори-засега 1,5г. няма проблем. За по нататък ще видим . Иначе ако имате неблагоразумието да свържете меден с алуминиев проводник директно при по голяма консумация, след най много година и нещо ще има фойерверки. Задължително двата метала се свързават през стоманена шайба със стоманена шпилка.

12. Тук е от
    Oct 2009

Здравейте, за да избегна по задълбочена газова криза от миналогодишната искам да попитам. Имам газов котел BAXI eco3 240Fi може ли да се пригоди да гори пропан бутан и ако може колко горе долу ще ми струва това, не че искам да има габота с пропан бутан или да мъкна бутилки постоянно. Ако не може какви са вариянтите, за нов конбиниран(природен газ-пропан бутан) или само на пропан бутан, естествено зависи и от цената. Моля за малко цени на котли от тези видове. Неискам да се топля на климатици.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Естествено че може да се пригоди за работа с пропан-бутан. Трябват ти нови дюзи за горелката, а някои предлагат и цяла горелка окомплектована с дюзите. Нова настройка на на газовия модулатор за работа с LPG както задаване на котела че ще работи с друго гориво. При някои котли е превключвател по платката, при други джъмпер - различно е. Иначе поне аз не съм чувал за комбиниран вариант за двете горива и не мисля че има. Хубаво е да имаш и колектор за работа с поне две бутилки едновременно окомплектован с кранове и манометър. Добре е да се предвиди и газдетектор и вентилатор който да изхвърля въздух навън ако се получи теч на газ.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Вентилатора, който се монтира трябва да бъде взривозащитен а те са на цена около 1200 лв. Хубаво е да се монтира такъв, но на тази цена просто се обезмисля цялата хамалогия. Преминаването от Природна газ на LPG не е операция,която sky light ще може да прави сам, това може да го извърши само сертифициран сервизен техник на Baxi. Така че, няма смисъл да се занимава с това а и инвестицията в закупуването но оборудването (колектор, бутилки, сет за преоборудване, таксата за техника, кранове, манометри и т.н.) просто не си струва труда. И не на последно място трябва да отбележа и факта, че в битовия сектор НЯМАШЕ криза с подаването та газ.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Това с тия взривозащитени вентилатори ми се чини голяма измама. Както и с взривозащитените осветителни тела с л.л. - нищо особено като изпълнение не забелязвам. Все едно е тяло за монтаж в баня. Не виждам и как може един обикновен вентилатор с асинхронен двигател да преискри за да взриви нещо но дории да го направи газдетектора сработва на 20% от взривоопасната концентрация.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Абсолютно те подкрепям. Аз също мисля така, но ... Наредбата си го иска ... няма начин, ще се спазва

18. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

хора дайте схема на свързване на едносерпентинен бойлер с едноконтурен кондензен котел. Слага ли се осигурителна група на кръга на серпентината или и на входа на студената вода? Че го закъсах с инсталатора! И забравил да ми сложи точка за пълнене на отоплението , добре че имам щуцове в повече .. и за източване . А, и ми лепи част от медните тръби с Поксипол поради близост с ВиК полипропилен, кво ще кажете по въпроса, ще издържи ли .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 55 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе