Страница 28 от 55 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

е, сега то в БГ каквото и да купиш си се почти прецакал, правило е. Всичко е въпрос на късмет у нас, а не на марка или фирма.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    А бе остави ги тея италиански котли бе espace, в немските е истината .
    С особено мнение съм за някои немски представители на газовата техника . Не виждам и особена логика в спирането на помпата, освен някаква странна икономия. Радиаторите ще изтинат по бързо от топлообменника котела не включва, защото помпата е изключила , а собственика едва ли ще е очарован от подобна "екстра". Какво правим в тоя момент - чакаме да изтине топлообменника със сензора за да завърти помпата и да запали котела?
    Между другото и корееца не спира помпата - те са с японско управление на Toshiba.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

- espace - Каква е логиката помпата да работи, когато не работи горелката? Кога трябва да изключи - целогодишно ли ще работи, ако котелът е на стендбай? Мъча се да си спомня, но мисля, че досега нямам продаден от мен и пуснат котел, който да няма стаен термостат (не говоря за случаите, когато клиентът си е купил котел от газовото дружество и ние само го монтираме). Това да дадеш 5 бона за инсталация и да спестиш 100-200лв за термостат не го разбирам, при положение, че този термостат се изплаща още първия сезон. При управление по стайна температура няма смисъл да гадаем кое ще изстине по-напред - радиаторите или топлообменника или да чакаме да изстива топлообменника (ако е стоманен, той изстива първи, но това пак не е коректно управление).
    - ror :
    VIH R 150 VIH CQ 150
    Единични цени 1660.80 2356.80
    Комплект 1908.00 2604.00

Комплектът включва
    - присъединителни фитинги - 86,40лв
    - осигурителна група 10 бара - 160,80лв
    VIH R 150 - цилиндричен
    VIH CQ 150 - кубичен
    Присъединителните фитинги не са задължителни, но без осигурителна група не може, предполагам, че може да минеш и с по-евтина, не съм питал. Ел.подгряване няма, гаранцията е 2 год. Честито, не си се прецакал, машината е супер. В момента има наистина реорганизация, но без сътресения за клиентите. Надявам се всичко да мине гладко до край.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Вчера звънях в РУВЕКС от където ще взимам котела да ги питам специално Тесито дали изключва помпата, като изключи горелката не можаха да ми кажат взеха ми телефона и обещаха да се обадят. Втори ден ни вест ни кост, ако и гаранционното им обслужване е такова заеби.

6. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

е те за това говора. Мене пък един търговец, дистрибутор и инсталатор на кондензни котли ме убеждаваше че техните котли нямали нужда да работят с дифузно плътни тръби. Разбира се той не употреби този термин , а че няма смисъл от медни а можело с полипропилен. А по мое изискване за определено Ф на тръбата от котела до 1-то отклонение към щтранговете според мощността (при мен >30кВ-Ф35 мед), ме убеждаваше за по малко Ф, и забележете защото на газ котлите не им било нужно голямо Ф за разлика от тези на твърдо гориво. Голем смех. А и не моем да ги разберем какво ги боли, нали аз плащам медта.
    Всъщност, инсталатора беше причина за избор на котел, а не самата марка.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Не разбрах последното изречение. Подразбирам, че си избрал Вайлант, а инсталаторът не е дистрибутор на тая марака, така ли? Защото от Вайлант няма да ти пуснат кондензен котел в експлоатация, ако инсталацията е с тръби без кислородна бариера - всъщност става, но през топлообменник. За други марки не съм чул засега такова изискване. За диаметъра на тръбата - зависи каква мощност и дължина ти е инсталацията (съответно хидравли.загуби), а не максималната мощност на котела, защото ако той работи на 12кВт, ф22 мед може дае достатъчно, но за конвенционален котел. Малък диаметър = малка инертност и съответно икономия на гориво. Но за кондензния, както си с конвектори, трябват по-големи диаметри, защото се работи с ниски температури и големи дебити. Предполагам, че инсталацията ти е над 20кВт, щом си избрал 30-ка котел?

8.  

9. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Както знаеш, примерно Газкомфорт имат инсталатори по региони, като е добре той да ти върже не само котела а да направи и инсталацията до щранговете, за да няма после това не било така, онова не било. Ама примера не е за тях. Та, смисъла е, че ако инсталатора не разбира каква инсталация ми е нужна, не искам и котел да ми продава.

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ror
    Та, смисъла е, че ако инсталатора не разбира каква инсталация ми е нужна, не искам и котел да ми продава.
    Много си прав!
    Не се отваря, ама можеш да ми я пратиш на мейла от профила ми

11. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Lazar, трябва да си получил щтранг схемата на мейла, да кажеш за Ф-та

12. Тук е от
    Sep 2009

При отваряне на крана за топла вода газовото котле гори 2 секунди и гасне.След 5 секунди процедурата се повтаря пак.Някой знае ли каква е причината ?

13. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Случайно попаднах на тази тема, но останах изключително приятно изненадан от компетентните съвети и отговори!
    Тъй като ми предстои да закупя газово котле и принадлежности искам да се посъветвам с вас.
    Става въпрос за апартамент на четвърти етаж в пет етажна сграда ново строителство с изолация и хубава дограма. Апартаментът се води 103,9 кв.м с общи части и 89.9 кв.м. чиста жилищна площ , която е разпределена както следва: две спали, вскя по 13,4 кв.м , хол с бокс -26 кв.м , коридор около 9 кв.м.; баня - 4,5кв.м, тоалетна която разделих и сега е малка тоалетна около 1,5кв.м и перално около 1 кв.м.
    Холът е почти изцяло южно изложение и има радиоатор с 13 или 14 ребра и височина около 50-60 см. , двете спални със северно изложение и съвсем лек запад и имат радиатори с 9 в едната и 7 в другата ребра /височина около 80см./. След като правих разни сметки по начина , който четох някъде тук смятам да ги направа и двата с по 10 глидера.
    В банята има лира , в тоалетна също.
    Сега въпросите са ми следните:
    1. Какво котле да избера - Вайлънт, Висмън, Ди Детрих - Май клона към Вайлънт /предвид това, което изчетох/?!
    2. Каква мощност да избера /ще е двуконтурно, за да захранвам и с топла вода, без бойлер/ - 20kw или 24kw , ледам , че на единия му дават БГВ 9,5л/м а на другия 11,5 л/м ?! Дали с малкия ще е достатъчен комфорта при използване на топла вода за един душ и една чешма?!
    За момента едната спалня няма да се използва и ми е интересно как е най-подходящо да се направят настройките. Всъщност и от тук ми идват още повече колебанията за избора на мощноста поради факта, че на едното гледам му дават мин. мощност 8,1 kw , а на другото 6,7 kw
    Ще сложа и седмичен програматор за да може да се прави прецизна настройка на подържаните температури.
    Това, което имам като оферта за момента е за вайлънт турбо плюс 24kw със седмичен програмтатор с добавяне на глидери в спалнята за да станат по 10 - общо с монтаж - 2940лв. Добра ли е офертата и струва ли си сериозната инвестиция или може да се мине и с по-евтин вариант?
    Ще съм благодарен за съвети и коментари за да подбера правилни и балансиран вариант.
    Поздрави,
    Калоян

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от gabigirgorov
    При отваряне на крана за топла вода газовото котле гори 2 секунди и гасне.След 5 секунди процедурата се повтаря пак.Някой знае ли каква е причината ?
    Дай малко повече данни за котела. Така на първо четене прилича на повреден термосензор. Търси фирмата монтажник да го оправи.

16. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте, изчетох целия форум, но нямам отговори на някой мой въпроси Ще се радвам, ако някой ми помогне. Става дума за газификация на къща в Плевен. Околко 80 квадрата - 3 стаи и 1 баня. Търся в интернет доставчици за газови котли, но нямам голям избор. Ако някой може дами препоръча фирма от Плевен ще съм му много благодарна. Друго,което се интерсувам е, дали 18 кВ котел ще е достатъчен или трябва 24 кВ? Притеснението ми идва от прочетеното из форумите. Ако си купиш по-голям и не използващ капацтета му, плащащ много, което е безсмислено. Моля да ме посъветвате! Както и за марката на котела, дали Теси е ОК? Има ли някой информация в момента някоя фирма да предлага на промоции котли? Ще продължа да следя темата с интерес.

17. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

то за отопление и 8кв ще ти стигат, ама най-малкият котел, който знам е 15кв

18. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Извинявай за предишния постинг : Газовия бойлер си е наистина добро решение но според мен излиза скъпо ако ще се прави инсталация само за един малък апартамент.

Аз също съм с малко дете (4г) а и съм много зиморничев та си карам със смядовски радиатор но пък съм си изолирал добре апартамента. Мисля за климатик за преходния период, но 1500-2500 за стая ми се струва скъпо (евтините решения пък имат други недостатъци).

Бих ти препоръчал отделен бойлер за топла вода и парно, защото с тези комбинираните като почнете да се къпете ще ви изтива стаята - а тогава има най-голяма нужда от топло (децата тогава настиват).

Малките бойлери имат ниско КПД - големите пък са много за малък апартамент....

... както се изказа някой : все трбва да се включим някъде, а набутването си е сигурно
    Tova za iztivaneto na staqta sa pylni gluposti. Radiatornoto otoplenie za razlika ot klimaticite osven po konvektiven na4in topli i 4rez izly4vane. Koeto ot svoq strana e mnogo po komfortno tyi kato zatoplq direktno predmetite i stenite v staqta. Po to zi na4in iztivaneto na vyzduha stava po-bavno i ne se obrazuvat vyzdu6ni te4eniq koito vodqt do diskomfort i bolesti.
    Vqrno e 4e pri dvukonturnite kotli kogato pusnete toplata voda kotela izpolzva cqlata mo6tnost za zagrqvaneto na toplata voda, no pri polojenie 4e staite vi sa zatopleni predvaritelno i vodata v radiatorite sy6to e zagrqta dori da se kypete 1 chas sys non stop te4a6ta gore6ta voda, temperaturata v staite nqma da padne s pove4e ot 1 gradus, a pri dobra izolaziq moje i po malko.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 55 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе