Страница 29 от 55 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

ENERGIE, всичко което казваш е вярно, но моля те спазвай правилата на форума и пиши на кирилица, че не обичаме да четем шльокавица, а и модераторите няма да те оставят на мира.
    koksun,
    1. Разбира се Вайлант, да не се повтарям
    2. Ако предпочиташ комфорта при къпане - избери 24кВт, ако ще следиш сметките - избери 20кВт модел, който според мен е напълно достатъчен, а и досега нямам оплакване от клиент, за недостиг на вода, макар че монтирам основно 20-ки (успявам да убедя клиентите, след което те не съжаляват и са доволни ). Иначе като цена разликата е само 50лв. Офертата ти е добра, за кой град става въпрос?

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

Lazar,

Става въпрос за монтаж в София. Колкото до по-малкото котле /18 или 20kw/, чудя се защото реално имам само три чешми, банята, кухнята и една в тоалетната и се съмнявам да се ползват едновременно, душ и примерно чешмата в кухнята..., а пък гледам разликата по спецификация е 9,5 срещу 11,5 литра гореща вода на минута, което ако пусна и двете чешми едновреммено сигурно ще е все тая или греша?
    Иначе пък сега ми хвалят италианските Иммергаз.... , че даже днес някакви на бош, забравих им името, при тях кондезен котел с монтаж и програматори и всичко е около 3000лв. Вече съвсем се обърках, а трябва да го поръчвам другата седмица. Кондензен котел за толкова малка квадратура за отопление, има ли смисъл?

Поздрави!

4. Тук е от
    Feb 2008

Така е ако се ровиш още повече, още повече ще се объркаш
    Тези дето ти предлагат Immergas сигурно само такова предлагат и разбира се, че за тях ще е най-хубавия.
    Аз бих обърнал повече внимание на този бош - ако става въпрос за CerapurSmart - гледам мощностите - за отопление 7.3-20.3 kW 80/60 C за топла вода 7.3 - 27.4 kW - дефакто ще имаш икономията от по ниската мощност и комфорта от повече топла вода+ в преходните сезони кондензен режим. Мисля, че си заслужава. Единствено недостатък да е, че едва ли има хора с много натрупан опит с тези котли.
    А ако предпочетеш нещо изпитано то тогава Vaillant.

5. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от V1LeaD
    Така е ако се ровиш още повече, още повече ще се объркаш
    Тези дето ти предлагат Immergas сигурно само такова предлагат и разбира се, че за тях ще е най-хубавия.
    Аз бих обърнал повече внимание на този бош - ако става въпрос за CerapurSmart - гледам мощностите - за отопление 7.3-20.3 kW 80/60 C за топла вода 7.3 - 27.4 kW - дефакто ще имаш икономията от по ниската мощност и комфорта от повече топла вода+ в преходните сезони кондензен режим. Мисля, че си заслужава. Единствено недостатък да е, че едва ли има хора с много натрупан опит с тези котли.
    А ако предпочетеш нещо изпитано то тогава Vaillant.
    Такаааа, благодаря Ви за отзивчивостта и помоща. Значи оставам на следните два варианта:
    1. Вайлънт 24kw некондезен
    2. Боша- кондезен
    Горе-долу май идват еднакви като цена окло 3 000 лв. с монтаж и седмичен програматор.
    1 или 2 ? Сега се сещам за още нещо, за което не съм мислил - колко шумни са? Защото реално ще са в помещението на хола, където най-много време ще се прекарва и това е важно.
    Поздрави!

П.с. Съответно събирам и оферти за монтаж в гр.София.

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

И двата са достатъчно безщумни и няма да имаш проблеми

7. lov
    lov е офлайн

Тук е от
    Jul 2009

Тъй като се спрях на котел Юнкерс а в описанието пише че е съвместим със слънчеви инсталации. Какво означава това. Как става захранването на котела със вода. Да разбирам ли че се подава директно от обемния бойлер към който е монтирана слънчевата инсталацията или и двата уреда се свързват в паралел. И в котела има клапанна група която избира от къде да се подава в зависимост от това дали е успял да подгрее достатъчно слънчевия колектор. Всъщност ако е отделна като продукт моля дадете някой линк и пояснения как се прави подобно изпълнение. Спешно ми е че до края на месеца трябва да успея да монтирам всичко.

П.П. И с колко проводен кабел се захранва стайния седмичен програматор че в момента работя по помещението в което трябва да се монтира той и да предвидя окабеляването.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

като го купува този Юнкерс, защо не ти ги обесниха всичките тези неща ... или нямаше кой?

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

lov, какъв е котелът - конвенционален или кондензен? Защото конвенционалния Юнкерс се вързва само по единия начин - за доподгряване и трябва да е двуконтурен, а кондензния позволява и по двата начина, с общо управление на солара и котела. Но наистина Nutso е прав, че това са въпроси, които трябва да отправиш към монтажната фирма и да синхронизирате нещата, защото те са хората, които ще правят пуска, настройките, както и сервиза и гаранцията. Не можеш да правиш собствени изпълнения, ако искаш всичко да е наред, още повече щом такива основни неща не са ти ясни. Заедно ще изясните какво да свършиш ти и какво трябва да направят те.

11. Тук е от
    Oct 2009

nqkoi moje li da mi kaje kolko 6te mi struva priblizitelno instaliraneto na gazovo kotle Vaillant EcoTec Pro 24 ( ne e zakupeno ot predstavitel v bg) i dali e podhodqshto za apartament 94 kv m s nova izgradena instalaciq.

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

To ясно, че не е от Бг, защото този модел не се внася. Подходящо е за този апартамент, но инсталацията трябва да се прегледа, че имам много резерви към инсталациите в новото строителство. Мисля, че монтаж, пуск и настройки ще ти излязат около 200-300лв, без гаранцията - Nutso може да каже с по-голяма точност. Зависи и за кой град става въпрос.

13. lov
    lov е офлайн

Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    lov, какъв е котелът - конвенционален или кондензен? Защото конвенционалния Юнкерс се вързва само по единия начин - за доподгряване и трябва да е двуконтурен, а кондензния позволява и по двата начина, с общо управление на солара и котела. Но наистина Nutso е прав, че това са въпроси, които трябва да отправиш към монтажната фирма и да синхронизирате нещата, защото те са хората, които ще правят пуска, настройките, както и сервиза и гаранцията. Не можеш да правиш собствени изпълнения, ако искаш всичко да е наред, още повече щом такива основни неща не са ти ясни. Заедно ще изясните какво да свършиш ти и какво трябва да направят те.
    Котела ще е конвенционален двуконтурен. Все още се чудя дали да е 18kW или 24kW . Защото мненията са много противоречиви. Разберете ме правилно няма специалисти в нашия град. Да не говорим че ме товарят с цена на самия котел. В същност преди да се захвана с тая одисея като газифицирането на стр. 33 имах питане където съм обяснил какво имам изградено до сега и какво имам намерение да правя.
    То май вече почнах да съжалявам че се захванах. Не мога за всичко да засядам и да чета за да не ме хвърлят на върбата и да ме лъжат псевдо специалисти. Вярно е че ми се губят някой неща от знанията но ако съм се занимавал сигурно нямаше да питам.
    А относно монтажната фирма то се знае че заради гаранцията ще си ги накарам да си пуснат котела но съвсем нямам намерение да карам някого да ми преправя водопроводната и отоплителна инасталация. Повече от четвърт век си вадя хляба като техник по ремонт на машини и по точно контролно измервателни прибори и автоматика мисля че ще ме разберете като колеги какво мога. А слънчевата инасталация съм я правил преди повече от 20 години когато това се смяташе за лудост. Е вече не е със самоделните панели доста е модифицирана и си работи съсвсем нормално. Та нещата със стиковането ще ги уредим разбира се. Но доста от нещата се налага да си направя сам.
    Бях бесен и изумен от желанието на проектанта на монополиста да ми направи проекта с външна газова инасталация до котела и газовата готварска печка щото така им било по лесно. При условие че правя тотален ремонт на кухнята където ще е котела. Е след като си поговорихме обстойно със документи разрешихме проблема. Ама защо трябваше са се стига до там че трябва да изчета какво може и какви са изискванията за изграждането на такива инсталации. На такива ли специалисти да вярвам или на вас от форума за неща от които си нямат и на понятие. Да не говорим че в града няма май подобно изпълнение за съвместна работа на колектор и газов котел. А желанието ми е всички тези гъдели да бъдат скрити след като приключа с ремонта.
    Та да се върна пак на темата за свързването. До колкото разбирам може да се направи само да доподгрява водата или греша.
    И още един въпрос който ми изникна като идея. Някой монтирал ли е автоматична термосмесителна батерия и да подава вече предварително подгрята вода към съдомиялна и пералня да кажем примерно на 35-40 С'. Това е температурата на която са предпранетата в преалнята а и в съдомиялната е същото . Поне тази вода да не подгрявам на ток в тия уреди при условие че я имам в наличност особенно лятото. Как мислите дали си заслужава.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2009

To ясно, че не е от Бг, защото този модел не се внася. Подходящо е за този апартамент, но инсталацията трябва да се прегледа, че имам много резерви към инсталациите в новото строителство. Мисля, че монтаж, пуск и настройки ще ти излязат около 200-300лв, без гаранцията - Nutso може да каже с по-голяма точност. Зависи и за кой град става въпрос.
    mersi mnogo... a ina4e stava vypros za sofiq

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ама за какъв монополист говориш? В тази работа няма монопол. Да разбирям ли, че си отишъл при газовото дружество и си поискал комплексна услуга, щото това е грешка. Газовото дружество (Овергаз или някой друг) е да ти продава газ, а не да ти продава или монтира котел. Те наистина се чувстват като монополисти, докато повечето фирми-инсталатори работят при истински пазарни условия, но това е друга тема.
    Колкото до мощността, 18-ка ще ти е напълно достатъчен при наличие на добра дограма и изолация, но и 24ка няма да е много голям.
    Схемата на свързване със солара може да е само последователна - котелът да доподгрява водата в бойлера.
    Колкото до пералната и миялната - за целта се ползва трипътен термостатичен вентил за регулиране температурата на изхода на бойлера

17. lov
    lov е офлайн

Тук е от
    Jul 2009

Ама за какъв монополист говориш? В тази работа няма монопол. Да разбирям ли, че си отишъл при газовото дружество и си поискал комплексна услуга, щото това е грешка. Газовото дружество (Овергаз или някой друг) е да ти продава газ, а не да ти продава или монтира котел. Те наистина се чувстват като монополисти, докато повечето фирми-инсталатори работят при истински пазарни условия, но това е друга тема.
    Колкото до мощността, 18-ка ще ти е напълно достатъчен при наличие на добра дограма и изолация.
    Схемата на свързване със солара може да е само последователна - котелът да доподгрява водата в бойлера.
    Колкото до пералната и миялната - за целта се ползва трипътен термостатичен вентил за регулиране температурата на изхода на бойлера
    Да за Овергаз говоря. Е взех им мярка на шапката и ги оставих да ми направят само проекта за вътрешното газифициране пък за останалите дейности си бера грижата. Напълно ми е ясно с пазарната икономика в един отбор сме от техника си вадим хляба.
    Но все пак ми беше и интересно какво ще ми предложат като котли и т.н. А когато им зададох въпроса за това изпълнение повярвай ми изгледаха ме все едно че съм паднал от марс.
    А относно дали е трипътен термостатичен вентил или автоматичен смесител говорим за едно и също нещо но всеки ползва своята терминология. Въпроса дали някой го е правил това изпълнение и дали си заслужава иономически. Но дори да остане само гъдела че си претаковал дявола удоволствието ще е по голямо тъй че ще го направя ами ще изкарам и един кран на мивката на който знам че винаги ще имам топла вода с подходяща температура за миене и няма да ми се налага да си регулирам всеки път температурата.

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ти понеже спомена за термостатична батерия - има такива, но са много по-скъпи и по-неудобни, а този вентил е почти задължителен при соларен бойлер. У нас доста фирми го спестяват, но на запад е задължителен - температурата в соларния бойлер може теоретично да достигне и надмине 90°С, а допир на гореща вода с такава температура - нали се сещаш... Така, че действай си, остави ги Овергаз. За Овъргаз котелът е един кошник, пълен с клапани, датчици, топлообменници и други машинариийки, събрани на едно място за да смучат газ през техния разходомер, а не го разглеждат като част от една отоплителна система. Щом като тези клапани и датчици не са повредени, според тях всичко е наред.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 55 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе