Страница 39 от 55 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Цитат Първоначално публикувано от neznainiat_voin
    Благодаря, още веднъж. Мисля тогава да махна всички алуминиеви и да сложа панелни навсякъде, така за същото място което имам мога ще вдигна мощността с около 50%, което трябва да компенсира нискотемпературния режим на работа на котела. Така и цялата инвестиция ще ми излезе колкото да добавя допълнителни ребра към настоящите радиатори, а тях ще ..., ще измисля какво да ги правя.
    Не е така - алуминиевите и панелните имат почти еднаква мощност при едни и същи габарити. Но може да направиш комбинация- например за хола да вземеш един конвектор, а радиатора да го разделиш и добавиш глидери към останалите

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Lazar така е, но аз пак павтарям: какво ще правим с шума, движението на въздуха, при ползването на конвектора? Не е за пренебрегване и факта, кое колко струва? Къде в Европа се ползват алуминиеви радиатори? Отговори си на този въпрос и ще разбереш защо страните, в които хората са традиционалисти използват стоманени радиатори. И на двата гаранцията е почти еднаква.
    Нека направим сръвнение в цената: алуминиев глидер JUMBO Н 600, цена 14.94 лв., мощност 143 W. при температура на топлоносителяТвх.=90 С,Тизх.=70 С,Тпом.=20 С,dT=60 C. Ако ни е необходима мощност от 1.9 kW това означава 13 глидера х 14.94 =194 лв. Към тази цена ще трябва да се прибави и цената за окомплектовка и конзолите за окачване.
    Същата мощност панелен радиатор тип 22, със същите параметри на топлоносителя ще струва 141 лв. В цената на радиаторите без вграден вентил са включени конзоли, тапа 1/2", ръчен обезвъздушител 1/2".
    справка : http://www.thermodesigntotal.com/category-14.html
    П.П.
    Дори да има разлика при различините производители, все пак исках да направя единствено сръвнение в цените без да се обвързвам с нищо конткретно.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Неее, не че съм привърженик на конвекторите, но ако трябва да се увеличават броя на ребрата заради кондензния режим, това не винаги е възможно заради ограниченото пространство. Трябва да се подхожда според конкретния случай. Аз също съм привърженик на панелните радиатори, но ми се струва безмислено да се демонтират нови алуминиеви и да се заменят с панелни - с това не се постига увеличаване на мощността, а само пари на вятъра. По начало като правя оферти предпочитам да ги правя с панелни, защото за същите пари мога да предложа по-голяма радиаторна площ, а това е много важно за икономичната работа на газовия котел. Но в крайна сметка последната дума има този, който плаща .

5. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

е нека да се отоплява при 50*/40* на водата та да видим как ще се сгрее, ще трябва да си тапицира стените с радиатори , да не говорим за 40/30 . А при тази темп. и инфра лъчението на радиаторите е никакво (почти като на човек с температура )

Не става въпрос за пари а за ефективност. Ако няма пари за подово или конвектори, то защо му е кондензен котел, още повече за апартамент. Ще споделя че при мен инсталацията с конд. котел + конвектори ми излезе 430лв/1кВ или 37лв/1м2, без газифицирането. За апартаменти цената се увеличава поради малката площ, примерно за да се постигне тази цена за 100м2, кондензният котел трябва да е 1100лв. (а май такъв няма . Та извода за мен е, че за малки площи не е оправдано с конд. котел.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2009

ror, много често клиента сам определя какво иска и колко пари е готов да даде. [size=10pt]Само правилно консултирания клиент е доволния клиент![/size] Това е нашата задача!

7. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте и от мен !

изчетох цялата тема и някой неща ми се изясниха, други си остават тъмна Индия :D имам много въпроси но един по-един ще е най-добре

колебая се какъв вид отопление да избера за апартаментчето... спрял съм се на газово котле, но за жалост у наше село нема газификация....

квадратите не са много : хол с кух.кът- 21.23кв.м спалня-16.41 има и още една стая 8.78 но нея за сега не смятам да я отоплявам (само 2-ма сме за сега ) та отопляемата площ е 37.64 коридор 5кв.м и баня 3.62 не си заслужава да отоплявам(или поне така смятам) апартаментът е Тухла(няква австрийска червена,но колкото 5-6 наши тухли, сиреч добра), с добра изолация, качествена дограма. Северен НО вътрешен ! в ляво на калкан а от всички други страни, апартаменти. Би трябвало да държи добра температура.

Та въпросът ми е следния :
    Знам че е възможно отопление чрез бутилка, но все пак да попитам за мнения, отностно отопление чрез Пропан-Бутан. Смятам и да се къпа с топла вода чрез котлето.

П.П. знам ще кажете хамалогия но Шел ми е на 200м. пък и не искам климатик (в приятелката ми са на климатици и не се чуствам конфортно)

много ме е яд! Булгаргаз са на 300 метра от нас пък не са газифицирали...

Благодаря предварително за компетентните отговори от Лазър и компания

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Еее, ror,
    не може да се разсъждава така! В момента правя една оферта и идеен проект за отопление на автосервиз и там разчетите са под 100лв/кВт - това означава ли, че твоето като отопление като е 4-5 пъти по-скъпо за киловат, няма смисъл от него ? Изобщо не означава!
    playmen, много малко това жилище за котел бе - най-добре или малък едноконтурен котел + серпантинен бойлер, или 2 газови конвектора в стаите + газов бойлер. Може да се направи на пропан, ама трябва да се прави колектор за връзване на 2 бутилки едновременно за да не обледяват зимата

10. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Lazar, ако го бях правил с обикновен газ котел и с панелни радиатори, щеше да ми се върже около 230лв/кВ. Незнам как си го постигнал тоя резултат 100лв, може би е гараж 50m2 с един газ излъчвател. Ама няма значение това, за жилища е друга ситуацията.

11. Тук е от
    Oct 2009

извинявам се много но всичкия технически термини взеха вече да ме объркват като не разбирам и не съм питал май сега му е момента какво е това( БГВ )
    -------------
    Като чета вашите мнения и се питам дали е възможно до се напрови един микс от глидери и панелни радиатори в смисъл в апартамента трябва да се сложат 4 радиатора като два от тях са в хола а другите два в двете спални дали този вариант би имал смисал както финансово така и техническо.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2009

БГВ = БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Няма проблем да се смесват панелни и алуминиеви радиатори.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2009

Ако може и още нещо да питам за апартамент от чиста жилищна площ 80кв.м. какъв котел е по добре да се сложи едноконтурен с бойлер евентуално??? или двуконтурен ,и двата варианта са с кондензни котли че нещо взех да се раколебавам за този едноконтурен с бойлера , а и дали ща продължават тези проблеми с доставките на газ???????
    Какви са вашите препоръки за тръбната разводка мед или алуминиева вложка като се има предвид че всичко все още е на етап подова замаска какви са ( + ) и ( -- )
    в двата случая освен финансовия разбира се.
    ---------------
    т.е БГВ инсалацията която включва студената вода в котела той я затопля и аз после се къпя с нея ако правилно съм разбрал

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

По-добре е едноконтурен ссъс серпантинен бойлер, а за тръбната разводка е най-добре мед.Недостатъци няма, ако се изключи цената, но пък тя падна доста през последната година и разликата не е много фрапираща. Алуминиевата вложка е все едно Трабантче пред Мерцедес. Друга хубава тръба и фитинги е тази на Рехау. Доставките на газ ще се стабилизират - ако няма бъдеще в това - защо ще се натискат да строят още газопроводи?

17. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    playmen, много малко това жилище за котел бе - най-добре или малък едноконтурен котел + серпантинен бойлер, или 2 газови конвектора в стаите + газов бойлер. Може да се направи на пропан, ама трябва да се прави колектор за връзване на 2 бутилки едновременно за да не обледяват зимата
    Еми малко е 65.46кв.м чиста жилищна площ(това вклучва два балкона по 4 кв.м без балконите е 57.11 кв.м )а с мазето и всички общи части се води 97 кв.м. :D:D:D по 630 Евро квадрата ;( но това е др. тема...

та за 37.64 кв.м отопляема площ плус 8.78кв.м (с евентуално расширение към терасата ще стане 12 кв.м) но да кажем 8.78 та стават 46.42кв.м , та няма ли толкова малък двуконтурен котел?

при двуконтурния използва ли се разширителен съд ( бойлер ) както при еднуконтурния с опция серпантинен бойлер? ти казваш : или 2 газови конвектора в стаите + газов бойлер. Те може ли да са вързани на една или две бутили едновременно ?

и за конвекторите дали са икономични както котлите който затоплят вода за парно?

и колко е един килова час газ (предполагам варират от моментната цена на газта) за да го сравня с тока и как изчисляваш колко киловата са ти необходими? по квадратите ли или по куб. метър ?

искам нещо удобно независимо от цената! каквото и да е ще е по-евтино от 3 качествени климатика за по 1500лв пък и по-икономично предполагам...

в кой град живееш бре Лазаре ?

айде поздрави !

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

В моя профил пише, ама в твоя не пише откъде си .
    Е, не е толкова малко значи - става и с двуконтурен, ама требе да сложиш по-мощни радиатори от необходимото, за да не прегрява котела и да изключва преди да стопли. КПД на конвекторите е около 85% - малко по-ниско от котлите и няма проблем за едновременна работа. То и на котела КПД няма да е 93 както пише в книжките, щото ще пали и гасне. Цената на киловат от пропан-бутан е долу-горе колкото на тока в момента, ама варира - лятоска беше паднала много, а миналата година беше с 30% по-скъпа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 55 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе