Страница 33 от 55 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Явно не е чувал думата "екран" ...

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Осигурителна група се слага на входа на БГВ, на серпентината - не, тя сис е свързана с отоплителната инсталация.
    Това за Поксипола явно е нова технология, не знам, но нямам доверие как ще се държи при многократните разширявания и свивания на тръбата. Вкопани ли ще са тръбите? Ако не става с пламък - има си други начини - специални за целта поялници с мек припой, сега вече и пресфитинги.

4. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

само около 1м попада в замаска с 4 колена, иначе е открита тръба, добре поне че съм нискотемпературно- 40-50* за по-малки разширения

5. Тук е от
    Oct 2009

Здравейте. Радвам се че попаднах във вашият форим и имам един въпрос който не зная каде да го задам .Става въпрос че имам старо котле вайланд и много ми се иска да да ми го пусне някой но на пропан бутан.Насочете ме към такъв техник.Става въпрос за софия. Другото е че не знам дали ще е удачно ,тъй като не прочетох никакви отзиви или опит за отопление на пропан бутан.Мерси предварително.
    Моделът е Vaillant VCW15 TE D5

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от espace
    Лазаре, на кой котел помпата се изключва в режим отопление? Аз още не съм попадал на такъв.
    Извинявам се че вадя дискусия от преди месец, но понеже остана недовършена...
    Днес се обаждах в ТЕСИ и говорих с техен специалист по котлите и той каза,че при техните котли всичко е въпрос на настройки и са възможни варианти от непрекъсната циркулация на помпата до незабавно спиране след спирането на горелката, както и оложено спиране след предварително зададен времеви интервал.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Незабавното спиране не е за препоръчване, тъй като горивната камера може да остане недоохладена, а пък постоянната работа през лятото е глупост за мене и предполагам, че всички котли имат такива настройки.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Извини ме Lazar, но проблема не е в горивната камера а в първичния топлообменник. Именно той трябва да се охлади.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Шмори
    Здравейте. Радвам се че попаднах във вашият форим и имам един въпрос който не зная каде да го задам .Става въпрос че имам старо котле вайланд и много ми се иска да да ми го пусне някой но на пропан бутан.Насочете ме към такъв техник.Става въпрос за софия. Другото е че не знам дали ще е удачно ,тъй като не прочетох никакви отзиви или опит за отопление на пропан бутан.Мерси предварително.
    Моделът е Vaillant VCW15 TE D5
    Здравей Шмори, не знам кой би се съгласил да ти пусне уред втора употреба и то на пропан-бутан. От къде ще намерите сет за преоборудване? Нали знаеш, че който извърши преоборудването, той трябва да поеме отговорноста за последващото правилно функциониране на газовия котел !!! Това с уредите втора употреба, си е чисто пилеене на пари. От къде го взе този котел? Там няма ли части за котела?

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от eng.Neychev
    Извини ме Lazar, но проблема не е в горивната камера а в първичния топлообменник. Именно той трябва да се охлади.
    Да, извинен си, водата не циркулира в камерата, а в топлообменника

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от mantaman
    Извинявам се че вадя дискусия от преди месец, но понеже остана недовършена...
    Днес се обаждах в ТЕСИ и говорих с техен специалист по котлите и той каза,че при техните котли всичко е въпрос на настройки и са възможни варианти от непрекъсната циркулация на помпата до незабавно спиране след спирането на горелката, както и оложено спиране след предварително зададен времеви интервал.
    Сега остава въпросния специалист и да обясни как става този номер при конвенционалните им модели. Само дано не е бил специалист продажби.

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от eng.Neychev
    Здравей Шмори, ... От къде го взе този котел? Там няма ли части за котела?
    Това с уредите втора употреба, си е чисто пилеене на пари. От къде го взе този котел? Там няма ли части за котела?
    Ей ТУК се продава нещо подобно и "немско"

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от espace
    Сега остава въпросния специалист и да обясни как става този номер при конвенционалните им модели. Само дано не е бил специалист продажби.
    Скоро време ще идват да го пускат в експлотация от Рувекс, те дано да знаят как става мен всъшност ми трябва в режим отопление да върти постоянно помпата, а пък летно време когато спра котела и остане само да грее вода за битови нужди да не се пуска помпата

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Естествено че няма да върти в режим БГВ - това е котел с битермичен топлообменник.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Ruvex да не би да предлагат и Tesy?

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Започнаха да продават, след като им спряха Демир Дьокум

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 55 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе