Явно не е чувал думата "екран" ...
Осигурителна група се слага на входа на БГВ, на серпентината - не, тя сис е свързана с отоплителната инсталация.
Това за Поксипола явно е нова технология, не знам, но нямам доверие как ще се държи при многократните разширявания и свивания на тръбата. Вкопани ли ще са тръбите? Ако не става с пламък - има си други начини - специални за целта поялници с мек припой, сега вече и пресфитинги.
само около 1м попада в замаска с 4 колена, иначе е открита тръба, добре поне че съм нискотемпературно- 40-50* за по-малки разширения
Здравейте. Радвам се че попаднах във вашият форим и имам един въпрос който не зная каде да го задам .Става въпрос че имам старо котле вайланд и много ми се иска да да ми го пусне някой но на пропан бутан.Насочете ме към такъв техник.Става въпрос за софия. Другото е че не знам дали ще е удачно ,тъй като не прочетох никакви отзиви или опит за отопление на пропан бутан.Мерси предварително.
Моделът е Vaillant VCW15 TE D5
Извинявам се че вадя дискусия от преди месец, но понеже остана недовършена...Първоначално публикувано от espace
Днес се обаждах в ТЕСИ и говорих с техен специалист по котлите и той каза,че при техните котли всичко е въпрос на настройки и са възможни варианти от непрекъсната циркулация на помпата до незабавно спиране след спирането на горелката, както и оложено спиране след предварително зададен времеви интервал.
Незабавното спиране не е за препоръчване, тъй като горивната камера може да остане недоохладена, а пък постоянната работа през лятото е глупост за мене и предполагам, че всички котли имат такива настройки.
Извини ме Lazar, но проблема не е в горивната камера а в първичния топлообменник. Именно той трябва да се охлади.
Здравей Шмори, не знам кой би се съгласил да ти пусне уред втора употреба и то на пропан-бутан. От къде ще намерите сет за преоборудване? Нали знаеш, че който извърши преоборудването, той трябва да поеме отговорноста за последващото правилно функциониране на газовия котел !!! Това с уредите втора употреба, си е чисто пилеене на пари. От къде го взе този котел? Там няма ли части за котела?Първоначално публикувано от Шмори
Да, извинен си, водата не циркулира в камерата, а в топлообменникаПървоначално публикувано от eng.Neychev
Сега остава въпросния специалист и да обясни как става този номер при конвенционалните им модели. Само дано не е бил специалист продажби.Първоначално публикувано от mantaman
Скоро време ще идват да го пускат в експлотация от Рувекс, те дано да знаят как става мен всъшност ми трябва в режим отопление да върти постоянно помпата, а пък летно време когато спра котела и остане само да грее вода за битови нужди да не се пуска помпатаПървоначално публикувано от espace
Естествено че няма да върти в режим БГВ - това е котел с битермичен топлообменник.
Започнаха да продават, след като им спряха Демир Дьокум