Знаете ли с какво може да се излъскат медните тръби, за да не почерняват след време?
Знаете ли с какво може да се излъскат медните тръби, за да не почерняват след време?
Ами те си потъмняват. Можеш да ги лакираш, ако гледаш естетиката.
Първо ги минаваш с шкурка 400, след това с шлайф-паста и след това с лак.
Ефекта е "стара мед". Ще потъмнеят, но ще запазят неповторимия цвят на медта.
Лично аз съм го правил и ефекта е невероятен - много е красиво ... и трудоемко
По добре с астониш(Astonish) паста и след това миеш и лакираш след като изсъхне.У нас всички метални части, включителни и месингови съм ги почистил с астониш и светнаха като нови.На препарата пише какво може да се чисти с него.Продава се и в България на цена 4.20лв..Виж тук http://www.astonishcleaners.com/ пластмасовата кутия.Бяла е пастат и е твърда.Може да пробваш и с български препарати на една фирма FLEX се казва бълг.препарат и е много силен -с две напръксквания и чистения ми махна всичката ръжда от батериийте-те са хром, ама виж може да става и за мед.
Здравейте . Утоплявам 260 м2 къща с парно с котел на дърва. В момента сам в процес на проучване да мина на газ. Имам оферти за кондензен De Dierrich MRC 24 и за кондензен Vaillant ecoTEC plus 9-24kw. Варианта с Vaillant ще е по скъп с около 1200 лв. Обикновенно по скъпото е по хубаво, но Може ли някой да ми каже заслужава ли си да мина на варианта с Vaillant и какви са преимуществата му. Благодаря .
според мен коректното сравнение е със DE DIETRICH INNOVENS MC 25, попитай за цената му и сподели
каква мощност имаш инсталирана - радиатори, брой глидери, стоманени радиатори, бойлер със серпантина, подово отопление, ... ?
в крайна сметка не само цената е от значение.
На твое място бих погледнал и Юнкерс кондензен 28 кв.мисля че се казва CerapurSmart цената на котела е около 2400 лв. За седмичен програматор на български език и комин още около 550 лв или общо 2950 с всички екстри.Първоначално публикувано от vad
Котела с които сега се отоплявам на дърва е Atmos DC 22s . Имам 10 алуминиеви радиатора, 2 лири в баните и боилер със серпантина.
Ако приемаш съвет от мен, няма нужда да се мъчиш да уголемяваш радиаторите. При положение че топлинната мощност на инсталацията ти е сметната на 6 кВ просто си вземи котел с такава долна граница. Решението да сложиш още радиатори първо е по-скъпо и второ дори във върховия отоплителен сезон 7,5 кВ ще са ти повече от необходимото, което означава регулатора ти да изключва непрекъснато котела. Котлите като цяло харчат чуствително повече в режим на включване и изключване. Икономичния режин е модулацията.Първоначално публикувано от koksun
С други думи вайланта няма да ти направи добра услуга, да не говорим че е и неоправдано по-скъп от аналогични уреди на пазара.
а за Вайланта мога да ти кажа впечатления след 2-3 седмици ако не бързаш, монтиран ми е същият но не е пуснат още
ок каква мощност са и колко мивки ползвашПървоначално публикувано от vad
И на Вайлант, и на Юнкерс долната граница е около 6кВт, но да не забравяме, че каталожната мощност на радиаторите е дадена при режим 90/70/20, а газовият котел не може да работи в такъв режим, така че реалната мощност на инсталацията на koksun е по-малка и който от двата котела да избере, пак ще прегрява. Препоръчително е да добави още ребра, за да може котелът да е в нормален режим и при по-ниска температура на водата.
inging, Модела ТурбоТЕК на Vaillant модулират в диапазона 35 % - 100 % (6.8 - 20 kW). Модулация можеш да постигне, само ако и регулатора ти позволява това. Vaillant имат такива регулатори и ефекта е около 15-17% икономия. Ако желаеш мога да ти обесня принципа на управление с регулатор ON/OFF и такъв с управление на модулацията.
Ако не се лъжа, в момента единият им модел е в промоция с около 10% надолу
аз като съм без регулатор, значи ли че котела не ми модулира. Не разбира се. Така че, тая джаджа не е необходима, особенно за повече помещения