Страница 43 от 55 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Цитат Първоначално публикувано от nur13
    3. Този разход на газ нормален ли е ?
    4. Кой режим на работа е по-икономичен - да оставя котела на пълна мощност и водата на мах градуси(85°С), като се надявам котела да се модулира сам или ръчно да го огранича по мощност и да си играя с t° на водата?
    5. Кой режим е по –икономичен - да се поддържа една температура на въздуха през цялото денонощие, или да се използва системата за почасово включване и изключване?
    6. Включването на външна сонда за температура, ще даде ли някаква икономия на газ при моята конфигурация?
    3. Не е нормален този разход
    4. Вече ти отговорих - щом имаш модулиращ стаен термостат - потенциометъра за температурата на водата на Макс. Но трябва да увеличиш мощността на инсталацията.
    5. Най-добре е да се настрои програматора така, че да се поддържа "дневна" температура (да речем 23°С) само в определени часове - когато в къщи има хора, а през останалото време - "нощна" (напр.18°С). Да не се изключват радиатори в стаи, които не се ползват, а по-добре да се намалят от термоглавите.
    6. Външната сонда е безпредметна в твоя случай.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Благодаря за отговорите! Днес си говорих с едно приятелче, също с италиански котел с мах мощнос 24 kW, но с по-голяма от моята мининимална мощност -10kW (моята е 9.3). В момента той отоплява 30 кв.м.(в останалите помещения радиаторите са спрени) с алуминиеви радиатори Н600- 38бр. За помeщението мощността на радиаторите ми изглежда достатъчна, но за котела не е ли малка? Би трябвало да има моя проблем: с достигането на зададената температура на водата (60 градуса), котелът да изключва преди да е достигнал зададената стайна температура, но не е така. Котелът си изключва когато трябва. И за 14 дни има изразходени 30 куб.м. газ. А аз за същия период имам 60 куб.м. Защо се получава така?
    Мисля си ,че при него оказва влияние ръчното "скопяване" на котела, което са направили от сервиза при самия монтаж, защото тогава не е имал стаен термостат. Такава идея беше дал инж. Нейчев в отговор на моите проблеми, но аз си помислих,че ми е отговорил повърхностно и не приех сериозно предложението му.
    Може ли повече разяснения по този вариант?
    Относно увеличаване на отоплителната ми мощност имам следния въпрос: понеже нямам място, се налага да сложа радиатор пред този, който е вече монтиран под прозореца, та ефективно ли ще е такова разположение и ако да, то какво разстояние да оставя между тях и как да ги свържа-последователно или паралелно?

4. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Отново обеснявам какво се получава: котела запалва на максимална мощност - 24 kW и поради ниската мощност на отоплителната инсталация той прегрява и изключва бързо. Нали ти е ясно от едната страна имаш 3 kW инсталация, а от другата я нагряваш с 24 kW. При Vaillant този проблем е решен много елементарно: уреда запалва на минимална мощност и след определено време (2 мин.) си повишава мощноста до зададената в режим отопление. Преди достигане на зададената температура котела отново си намалява плавно мощноста до минимум.
    Идеята е: плавно загряване, интензивно нагряване и плавно донагряване.

5. Тук е от
    Nov 2009

Ясно е защо се получава прегряване при мен. Въпроса ми е ,защо не се получава при колегата, при положение,че котелът му е по-мощен и радиаторите му са малко? Защо разхода му е наполовина на моя? Оказва ли влияние ръчното ограничаване на котела? Не трябва ли електрониката(програматора) да върши същата работа? Или е добре първо да ограничим котела ръчно, после допълнително с програматора?

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Просто колегата ти не си ползва котела - това е причината . Ръчното ограничаване на котела със сигурност го има и при теб - това е ограничаване на минималната мощност в режим отопление и се прави при пуска и първоначалните настройки на котела.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Само правилно консултирания клиент е доволен клиент!
    Ако в клиента се създадат представи, които не отговарят на техническите данни на уредите, ще получим сигурна рекламация!

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

Колегата твърди ,че през деня и през нощта поддържа 21 градуса, а вечер 23. Така се уговорихме в началото, за да можем да сравним показателите. Аз съм на същия режим.
    Моят котел не е настройван при монтажа. Просто боц на стената и готово. Тогава нямах газ. После дойде газта, врът кранчето и готово!!
    Не съм сигурен дали и коминът е монтиран правилно,гледам в упътването има някакви бленди(диафрагми) да се настройват.....

В отговор на г-н инж.Нейчев: наблюдавах, моят котел също пали на мин мощност, после ,след 20тина сек вдига мощността, после не намалява, защото съм изключил модулацията....

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Разлика може да се яви само от това къде стои подвижния панел, който мери температурата.
    Въпроса колко градуса е реално в помещението.

11. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте,
    от днес се присъединих към клиентите на Вайлант и газовото ни дружество.
    За сега ще ползувам БГВ но в момента се отоплявам на твърдо гориво чрез камина с водна риза, която захранва 2 бр. конвектори клима 2000.Местоположението им ги прави приложими ако ги заменя с радиатори ще ги затворя зад дивани и няма как да използвам пълната мощност на радиаторите.За догодина съм намислил да сложа 3-ти конвектор в Хола ( стаята до момента се отоплява от камината) и не съм сигурен и не зная по какъв начин да изградя новата инсталация за да бъде възможно най ефективна.
    Моля за съвети и препоръки.
    Благодаря Ви предварително

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Я пак.

13. Тук е от
    Nov 2009

Конвекторите искат доста голям дебит сега съм с помпа Вило 20/4 и им осигурява необходимия дебит.Но догодина ще станат от 2-3 а котела май няма достатъчна възможност да им осигури необходимия дебит.
    А и без това ще Къртя пода на кухнята за да прокарам новата инсталация не знам как да осигуря необходимия дебит , не знам кви тръби да сложа и т.н.
    ----------------
    П.С.
    Печката на твърдо гориво ще я махна догодина( за зимата де).

14.  

15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Влади, трудно е да си кореспондираме така. Защо не помолиш фирмата, която ти е монтирала котела да направят едни сметки?

16. Тук е от
    Nov 2009

Рзбрах благодарение на инж.Нейчев че и тръба 16 нама да ми стига за да осигуря дебита на конвекторите.
    А ите имат управления всеки за себе си и не зная дали е необходимо да монтирам и допълнителен панел към Газовия Котел.
    --------------------
    Виж кажи какво е необходимо да опиша сега в главата ми е една голяма каша , но искам да изпълня отоплителната инсталация като хората и все пак да се подготва донякъде за необходимите ми инвестиции.Още повече че конвекторите ги купувах един по един от друга фирма и просто е една голяма каша в която има нужда да се застрои за да стане прилчна супа за моята лъжица.
    -------------------
    А що се отнася до фирмата само питаха за квадратурата на апартамента посоч1иха 2 модела и аз да си избирам - ужас.

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ами зависи как са вързани, колко големи са помещенията, какви са конвекторите, на каква температура искаш да работят. Ти искаш да решим едно уравнение с десет неизвестни. За това ти казах, че е най-добре специалист да дойде на място. Не вярвам от монтажната фирма да ти откажат. Най-сигурният вариант е да си платиш едно проектче за отоплителната инсталация - тогава няма как да откажат . Макар, че не би трябвало да откажат и безплатна устна консултация.

18. Тук е от
    Nov 2009

Ман не е проблем за парите по добре сега отколкото всеки месец - става въпрос че от газовата ни компания са едни дето не ми ги хвали и не мога да им имам доверие.
    Странно нали и на мен ми се струваше така но тук в Сливен е такова положението.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 55 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе