Страница 45 от 64 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 958
Like Tree2Одобрявам

Газов котел - мнения и препоръки 2010г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2010

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Има възможност да се направи така, че двуконтурният котел да подгрява най-обикновен бойлер (без серпентина). Така хем имаш буферен съд, хем като свърши бойлера, разполагаш с проточната производителност на котела. Клиентите са много доволни от тази схема - повишава се комфорта и се намалят сметките за газ. Знам я от eng.Neychev
    Това е много интригуващо.
    Би ли споделил по-подробно какво е необходимо за този вид комфорт от гледна точка на оборудване /инсталация/ и каква е схемата на свързване.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Lazar, май ще трябва да ми плащаш ноу-хау

4. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от eng.Neychev
    eng. Neychev така и така ще има черпене или плащане моля споделете с нас това ноу-хау.

Колеги споделете мнение и за конвенционалният котел WOLF CGG-1K-24 на стойност 1744 лева плюс ВМ контролер с външен датчик WOLF за 425 лева. Като във връзка с последното ми предлагат заместител Програмотор ТЕСИ безжичен за 150 лева, но той май работи само в режим ON/OFF или греша ???

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от eng.Neychev
    Нямам право да споделям публично чужда интелектуална собственост. Мога само да я ползвам, нали?
    Цитат Първоначално публикувано от JKanchev
    Колеги споделете мнение и за конвенционалният котел WOLF CGG-1K-24 на стойност 1744 лева плюс ВМ контролер с външен датчик WOLF за 425 лева. Като във връзка с последното ми предлагат заместител Програмотор ТЕСИ безжичен за 150 лева, но той май работи само в режим ON/OFF или греша ???
    Дърво. Много по-добре конвенционален Bosch Gaz 3000W ZW18-2 DH AE23 за 1449лв, а още по-добре конвенционален Vailant Turbotec Plus VUW 202-3/5 за 2448лв + стаен терморегулатор Сalormatic 330 за 276лв, модулиращ. И на двата минималната мощност е 6кВт,а на Вофа - 9,5кВт. Вайланта е поне 2 поколения напред.

6. Тук е от
    Apr 2010

Конвенционален или кондензен?
    конвенционален

7. Member
    Тук е от
    May 2010

Дърво. Много по-добре конвенционален Bosch Gaz 3000W ZW18-2 DH AE23 за 1449лв, а още по-добре конвенционален Vailant Turbotec Plus VUW 202-3/5 за 2448лв + стаен терморегулатор Сalormatic 330 за 276лв, модулиращ. И на двата минималната мощност е 6кВт,а на Вофа - 9,5кВт. Вайланта е поне 2 поколения напред.
    В какво се изразяват двете поколения напред на Вайланта спрямо Волфа???

8.  

9. Тук е от
    May 2010

Здравейте, аз съм нова тук, чета ви от няколко дни и научих доста неща от вас ,виждам че пишат компетентни хора и затова реших и аз да попитам за вашето мнение и да потърся вашата помощ.Предстои ни да закупим газов котел , препоръчаха ни да бъде кондензен.Става въпрос за отоплението на къща етаж и половина /в смисъл таван пригоден за живеене, средна височина на таван 170см./всеки от етажите е по около 90кв.м., две бани , има външна изолация 5см. Как мислите по добре ли е да е кондензен това е котелът който ни предлагат http://www.viessmann.bg/bg/products/...ens_200-W.html , не прочетох нищо за този котел във форума затова ви моля за мнение, подходящ ли е за нашата къща и ако не вие какво ни препоръчвате.

п.п. предлагат ни модела който е комби вариант: 6,5 до 35,0 kW

10. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Има възможност да се направи така, че двуконтурният котел да подгрява най-обикновен бойлер (без серпентина). Така хем имаш буферен съд, хем като свърши бойлера, разполагаш с проточната производителност на котела. Клиентите са много доволни от тази схема - повишава се комфорта и се намалят сметките за газ. Знам я от eng.Neychev
    Не става ли въпрос за стандартно изпълнение при котлите с вграден бойлер( напр. MCR 24 BIC на De Dietrich), където бойлера е свързан след топлообменника за БГВ. Основния недостатък - постоянното включване на котела при всяко отваряне на някой кран си остава както при всеки котел с БГВ. Сега ми мина през ума че ако може да се зададе някаква задръжка по време на датчика за дебит примерно 10-15 сек., тогава може да се предотврати вкл. на котела при кратковременно ползване на топла вода.Ако мога да измисля на моя котел такава задръжка , ще включа и болера след БГВ-то.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    Основния недостатък - постоянното включване на котела при всяко отваряне на някой кран си остава както при всеки котел с БГВ.
    Няма такова нещо - котелът се включва като се изпразни бойлера(степента на изпразване може да се регулира). Няма проблем да се ползва топла вода и по време на подгряване

12. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Как е изпълнено? Като се изпразни бойлера как се пълни отново с топла вода.
    Във всеки случай бойлера е последователно свързан с БГВ топлообменника, т.е. захранва се от него. В това положение няма много възможности- трябва да се въведе задръжка при запалване на котела- или по дебит или по температура на водата в бойлера.

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    Във всеки случай бойлера е последователно свързан с БГВ топлообменника, т.е. захранва се от него.
    Така е, гениалните неща са прости
    Цитат Първоначално публикувано от suny5
    Как мислите по добре ли е да е кондензен това е котелът който ни предлагат http://www.viessmann.bg/bg/products/...ens_200-W.html , не прочетох нищо за този котел във форума затова ви моля за мнение, подходящ ли е за нашата къща и ако не вие какво ни препоръчвате.
    Котелът е добър, стига цената да Ви устройва. За да има смисъл поставянето на кондензен котел трябва да има съответната нискотемпературна отоплителна система - подово отопление или конвектори, в краен случай големи радиатори. Досега с какво се е отоплявала къщата - предполагам на твърдо гориво? Не виждам смисъл от толкова скъпо вложение, ама Вие си знаете.

14.  

15. Тук е от
    May 2010

Здравей Лазар, благодаря за отговора.Къщата до сега не е имала отоплителна система.След като я построихме заминахме за чужбина ,вече 6 години никой не живее там.Сега решихме да се прибираме и се оказа че освен отоплителна система трябва да направим и редица други ремонти.Първия етаж беше с ново дюшеме но се оказа че е избила влага и то е изгнило,изкъртихме го и сега пода стои на канали, трябва да се прави изолация и замазка за да се реди подова настилка и тук се сещам за твоята идея /за която много ти благодаря / за подовото отопление.Понеже помещението е голямо около 50 кв.м./кухня трапезария и дневна на едно/ се притеснявахме как ще го отоплим но мисля че ти ни реши проблема, незнам как не сме се сетили по рано.Може ли да ми дадеш малко повече инфо за подовото как става / може и на лични да не разводняваме темата/ , радиаторите остават ли си, понеже вече са сложени /алуминиеви/?А за котела знам че е доста скъпичак, но след като не сме в бг в момента нямам възможност да ходя по различни фирми и да търся та затова искам и вашата помощ , какво ми препоръчвате.Някои казват да си вземем два по малки котела ,по един за всеки етаж заради двете бани, какво мислиш по въпроса. В къщата ще живеем 5 човека 2 възрастни + 3 деца.

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ако сметките ще се плащат заедно е по-добре един котел - ще се натоварва по-оптимално. 35 кВт котел спокойно може да захранва 2 бани на проточен принцип, но по-добрия вариант е не комби, а едноконтурен котел + серпантинен бойлер. За подовото какво да обяснявам - няма вие да го правите я - фирмата изпълнител трябва да знае. Благородно им завиждам - кефя се на такива нетрадиционни инсталации, където специалистът има поле за изява и импровизация! Дано да случите на специалисти!

17. Тук е от
    May 2010

Да сметките ще се плащат заедно, значи ще сложим един котел но сигурно без бойлер понеже местото където ще монтираме котела е ограничено, но все пак благодаря за съвета ще го имаме на ум.
    Това че сме се спрели на този скъп котел не означава че разполагаме с много пари, но ни посъветваха ако искаме да плащаме по ниски сметки за газ , по добре да заложим на по скъп котел и по скъпа инсталация.Ако мислиш че котел на по ниска цена може да ни свърши същата работа предложи.Сега можем да си позволим да дадем повечко пари, но незнаем после какви доходи ще имаме в България че да си плащаме сметките.
    Ако някой живее в къща и се отоплява на газ моля да сподели какви сметки плаща и колко кв.м. отопля, понеже почти всички пишат за апартаменти и немога да добия представа ,горе долу колко пари в най студените месеци ще ми трябват за газ.Да не стане така че да инвестираме много пари за отоплителна система и после да не можем да си позволим да я ползваме.
    Лазар с удоволствие бихме извикали теб за инсталацията че да се накефиш както ти така и ние на резултата, но разбрах че си от Варна а това е доста далеч от нас, ние сме от Димитровград.

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Еее, далече, не става. Ама наистина е хубаво като видиш една по-сложна система, изпълнена както трябва - да речем с отделен бойлер, кръг с подово, или дори с два източника на топлина и всичко действащо като едно цяло. Колкото до сметките - между 1 и 2лв/м² е нормална месечна сметка - на каквото и гориво да се топлиш не можеш да ги избегнеш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 64 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 30-12-09, 00:43
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 19:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе