Това не го знам. Коя е?
Ами служебния котел .По цял ден ни топли и най хубавото е ,че не поглеждаш газомера.
Е, да, където има служебен котел. То и със служебния маслен радиатор е така, важното е да е мощен
Колеги,
Сигурен съм, че някъде беше обсъждан въпроса за ограничаването на Максималната мощост, но не мога да го нямеря - Мисля Магнолия беше задала въпроса в темата 2011, но не намерих еднозначен отговор - какъв е принципа, каква е добавената стойност? Знам че така трябва, но имам желание да разбера защо?
Лазар,благодаря за съвета - ще изискам да го ограничат на 15-16 kW и ще гледам как го правят (менютата са ясни, но ще следя и за манометър)
Преди време бях споделил за проблемите с отоплението на газ и високите сметки на един приятел. Сега след основно преправяне на цялата инсталация, монтиране на седмичен програматор он/оф, отваряне на всички термоглави на 5 и потенциометара на котела на макс резултата е 620 кубика за декември- демек фаида никва. За мен има проблем с котела- не вдига повече от 60 градуса, а е на макс. Котела е волф 28kw, глидерите са 100 ал. глидера високи 500 и две лири в баните.Това са 4 стаи и две бани, около 80 кв. На котела това му е 8ма зима и никога не му е правена профилактика. В двора мирише доста на газ от комина, преди казва ,че не е мерисало. Лазаре къде мислисш е проблема
Този пост е редактиран от vini7; 07-01-13 в 13:32.
Въпроса е защо никога не му е правена профилактика? Като за начало трябва да го погледне специалист, на моя котел техника ми каза, че мин мощност му се е вдигнала с около 2 кВт, а е бил 7месеца в експлоатация. Аз не си го обяснявам това как става, ако може по просветените да обяснят дали е възможно и как става. Техника не ми обясни много- "това е газива система, променят се мощностите......" нещо от този сорт ми каза.Та мисълта ми е, че ако за 7 месеца настъпват такива промени- не знам за 7 години какви може да настъпят.
от пост #48 на velchev (средната част на поста) нататък:
https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...-2012-a-4.html
Дори и да е така ...!?!? И какво,ще спасяваме Планетата ли с нашите котлета ??? Някой да го е еня,на колко $$$ купуваме газа ???
- - - Обновено - - -
За 70 м² сметка от 290 лв.не е малка,но заради детето поддържаш и 23°С,което си е добра температура. По мои експерименти преди,установих,че +1° повече надува сметката с 10-13%,а с 2° и повече...Денем при мен е 21.5°С,а нощем 18.5°С ап.92 м² . Това,че отопляваш само двете стаи е грешка и вреди на котела !!!
Този пост е редактиран от МИК66; 07-01-13 в 15:46.
.......... като в конкретния случай производителят находчиво е запазил опцията, която колегата МИК66 е използвал (с цел да разруши Планетата).
Ей , legaltk един велик Български писател е казал:"ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА". Те да има как да ни съдерат кожичката с тая цена на ГАЗА , а тоя взел да ми мисли за европейски директиви! Айде пи-чку матери..............................
Дотук всичките ти 7 поста са или заядливи и обидни, или безсмислени - ако няма какво смислено да кажеш по обсъжданите въпроси ще те помоля да се въздържаш от писане и да се задоволяваш само с четене.
Lazar
Този пост е редактиран от Lazar; 08-01-13 в 08:27.
legaltk, опитвам да хвана логиката - защо се ограничава максималната мощност, ама ми обягва - не ми светва и това си е. Включително и от цитирания абзац и други коментари - "защото" ми бяга... Ако се ползва котел и управление в модулация и в идеалния случей машинките си решават коя мощност е най-добра, каква е добавената стойност на това да е ограничена? Знам, че така е по-добре, ама ме гложди Защо-то? Доста изчетох по форума, но това ми убягна като логика и обяснение - ако някой може да осветли въпроса, ще съм благодарен. То за новия ми котел съм го решил, ама друго си е да ти е ясно защо...
Ами най-малкото защото газовия вентил се побърква от постоянни модулации нагоре-надолу и бързо сдава багажа
означава, че си пазим ресурса на техниката и както в 99% от случеите - няма нужда да демонстрираме излишно форсиране на двигателя (ако приемем автомобилната аналогия) за разтоянието между два светофара (считай малката нужна отоплителна мощ в бг жилищата). благодарско Лазар
Този пост е редактиран от etalon21; 08-01-13 в 08:50.