Страница 38 от 90 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1350
Like Tree298Одобрявам

Избор газов котел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2019
    Мнения
    1
    #556

    Отговор: Избор газов котел

    Здравейте,
    предстои ни монтиране на газов котел и се двоумим между две марки: Висман (не е коментиран конкретен модел и нямам представа от параметрите им) и Бакси Duo - tec compact 24ht. Ще се използва за отопление и топла вода. Жилището е 100 кв.м. с подово отопление, тръбите са на разстояние 10 и 15 см и кръговете са между 65 и 70м, подовата настилка ще е гранитогрес, външните стени имат вътрешна изолация. Едни казват, че вече всички котли са еднакви, други съветват да се насочим към италиански котел (в случая Бакси)...
    Бихте ли ни посъветвали коя марка е по-добра или поне какви параметри да търсим?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2019
    Мнения
    160
    #557

    Отговор: Избор газов котел

    Най-важното, което трябва да разбереш за двете марки котли е минималната им мощност - колкото тя е по-малка, толкова ти ще бъдеш в последствие по-щастлив. При еднакви характеристики на посочените котли, аз бих избрал Висмана - цената разбира се, не коментираме
    Този пост е редактиран от Icata69; 20-11-19 в 18:35.

  4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #558

    Отговор: Избор газов котел

    Цитат Първоначално публикувано от PPP1 Виж публикацията
    Гледайте след 3:08 https://www.youtube.com/watch?v=5bV0m16BXrM/. Необходимо е да се провери дали котела има такъв слот
    Това е Condens 8000Green star, най-високият клас на Бош, който не се внася у нас (и не само) по разбираеми причини, а само той има такъв слот. За другите модели се работи по адаптирането, затова още не се предлага този вариант на СТ200
    Този пост е редактиран от Lazar; 21-11-19 в 07:41.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2019
    Мнения
    16
    #559

    Отговор: Избор газов котел

    Мога да се похваля, че вече имам монтиран котел Бош 2300 с термоглави и CT200.
    Остана само да се свърже котела с ел.захранване и да ми пуснат газ от Овъргаз. Не вярвах, че една газова инсталация може да е толкова сложна и да отнеме толкова време в монтаж..
    Дано до първата седмица на декември да имам топло, че вече не се издържа
    bobivg и Vizi харесват това.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    124
    #560

    Отговор: Избор газов котел

    Здравейте всички, споделям един проблем; Препоръка моя, приятел си взе Бош 7000iw 20/24 c23/на проточна бгв/, обаче се оказа, че няма кран за пълнене.
    По инструкция го дават за допълнителен монтаж, но го няма , фирмата монтажник му предлага връзка с байпас от студената вода към връщащата на отоплението , за първи път виждат такъв котел.
    Същата фирма му е доставила котела.
    Как да му помогнем?

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #561

    Отговор: Избор газов котел

    Какъв е този специален кран за пълнене. На моят котел си има една "врътка", която прави точно този т.н. "байпас". От студената вода за БГВ пълни системата с радиаторите. Отделно не виждам никакъв проблем системата да се пълни, от което и да е друго място. Аз имам още една такава възможност (наследство от преди, когато бях с котел на твърдо гориво). От задния край на една лира в банята.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Мнения
    33
    #562

    Отговор: Избор газов котел

    Здравейте,
    Нова съм във форума, ще се радвам ако някой може да ми помогне с избора на газово котле. Положението е следното, с малко дете съм което често боледува до сега се отоплявахме на климатик и вероятно той е причината за честото боледуване на детето ми. Затова съм твърдо решена да сложа газово котле. Апартамента ми е около 68 кв метра чиста площ, ново строителство, тухлен с изолация. Първи етаж сме и имаме съседи от всички страни с изключение на пода. Разпределението е следното: Хол с кухненски бокс около 24 кв м. в хола имаме монтиран алуминиев радиатор с 19 ребра под голям прозорец с ПВЦ (ширина около 3м и височина около 1.85 м). Имаме една спалня около 16 кв.м. с алуминиев радиатор 11 ребра. В банята имаме лира и това е всичко. Смятаме да кандидатстваме по програма Desiree gas (ако някой има преки впечатления и мнение за тази програма, моля споделете и за нея, притеснява ни това, че искат копие от нотариалния акт, може ли да се кандидатства без нотариален акт?). Но нека да се върна на котлето: Колебая се между: пакет двуконтурен кондензен котел vissman vitodens 100-w 26 kw (за 2997 лв с ддс) с 10г. гаранция на топлообменика за неплътност причинена от корозия и двуконтурен кондензен котел BOSCH condens 2300w 24kw отопление/30kw БГВ+комин С13х (за 2399 лв с ддс) с 3 години пълна гаранция. Прикрепила съм сравнителна таблица с параметрите за двата котела. Моля за вашите менения относно кой от двата би бил по подходящ, по икономичен но в същото време достатъчно ефективен. Или пък да предложите други котли. Ще съм Ви много благодарна ако отговорите скоро, тъй като бих искала да взема решение тези дни. Моля ако Лазар има възможност нека изрази и той мнение относно моето питане. Благодаря на всички за отделеното време най-сърдечно.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  10. Member
    Тук е от
    May 2019
    Мнения
    160
    #563

    Отговор: Избор газов котел

    И двете марки котли на които сте се спрели са водещи, така, че от тук определящото е възможно най-ниската мощност - Бош-а. Хубаво е да прецените дали нямате място за отделен бойлер за топла вода, така ще може да избирате от едноконтурните котли. Радиаторите ми се струва, че ще ви бъдат малко като глидери за работа на котела в нискотемпературен режим

  11. Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    324
    #564

    Отговор: Избор газов котел

    "Desiree gas" чух че ще я спират от мой колега,който сега прекарва газ.За тези квадрати Боша е по добре като минимална мощност.Радиаторите ти са малки.Слагай най големите на дължина и височина където е възможно.Аз съм с 25ребра на 60см височина в едната стая ,която е 20квадрата.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    87
    #565

    Отговор: Избор газов котел

    Добре дошла на дамата с малкото на брой и малки по размер радиатори. Според мен и двата котела ще изключват по температура за по малко от 5 минути. Възможен изкод е още ребра или конвектор и по малък котел. И той ще изключва, но след по вече минути.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Мнения
    33
    #566

    Отговор: Избор газов котел

    Благодаря Ви. Извинявайте, но не разбрах какво е предимството на едноконтурните котли с отделен бойлер пред двуконтурните? Бихте ли ми обяснили.
    Що се отнася до радиаторите, изглежда, че са алуминиеви глидери, със следните размери: в хола глидера е с обща дължина 152.5 см, височина 42.5 см и дълбочина 9.7 см. Брой ребра 19.
    В спалнята глидера е с размери: 88 см дължина, 58 см височина и 9.7 см дълбочина, брой ребра 11. Представител от овергаз след като видя радиаторите/глидерите каза, че този в хола има мощност 2 kw.
    Лирата в банята е с 20 тръбички, височина: 1 метър и дължина: 49.5 см.
    Що се отнася до котлето определено Боша е за предпочитане, но имайки предвид размера на глидерите и малката площ на апартамента може би трябва да търся котле с максимална мощност не повече от 16 kw и минимална мощност не повече от 2 kw. За съжаление такова котле не намирам. А глидерите са монтирани от строителя и в момента нямам финансовата възможност да ги заменя с други, затова се опитвам да намеря котле с оптимални параметри.
    Ако избера Боша, според вас какви сметки на месец бих могла да очаквам да кажем в най-студените месеци. Ще се радвам ако можете да предположите някакви ориентировачни цифри.
    Моля за Вашите коментари.
    Прикрепила съм и сравнителни данни за едноконтурно котле и двоконтурният Бош

    - - - - - - - - - -

    Здравейте г-н Драганов, благодаря Ви за отговора. И аз бих искала да намеря по-малък котел, бихте ли предложили такъв?
    Все пак ако се спра на двуконтурния кондензен котел BOSCH condens 2300w 24kw отопление/30kw БГВ+комин С13х
    смятате ли, че със стаен термостат котела ще изключва за по-дълаг период от време и проблема с неговата ефективност ще бъде решен?
    Ще се радвам ако и Вие предложите някаква ориентировачна цифра за сметка за един месец имайки предвид студените месеци през зимата и Bosch котела.
    Благодаря Ви предварително.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2019
    Мнения
    160
    #567

    Отговор: Избор газов котел

    Струва ми се, че ако не преработите отоплителната инсталация, мисията Ви е предварително обречена. Ориентировъчно смятайте мощност на стаите по 80-100вата на към. м.Котелът Ви ще работи при съществуващата инсталация в преразход.Насочих Ви към едноконтурните котли с цел за по ниска минимална мощност, но има неудобство от допълнителен бойлер. Максималната мощност на котлите не гледайте - там всички са ОК
    Този пост е редактиран от Icata69; 04-12-19 в 17:28.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #568

    Отговор: Избор газов котел

    Аз съм абсолютен противник на климатиците, но във вашия случай е трудна работа без тях като алтернатива. Най-хубавото за това малко жилище е подово отопление с ТП. Но за това си трябва пълен ремонт или ново строителство. Също така и финансова инвестиция. По ваши думи ще ви е трудно финансово да увеличите радиаторите, какво остава за подово. По това, което пишете се разбира, че в не малка степен сте ориентирана какъв е основния показател за избор на котел - ниската минимална мощност. Още повече в конкретния случай с малко на брой и малки като размери радиатори. Максималната мощност може да я забравите като показател - всички котли стават, дори са много по-мощни от нуждите ви. Максималната мощност има значение само за БГВ при двуконтурните котли.
    За евентуални сметки е трудно някой да ви каже с точност. Зависи от много неща. Основно от цената на природния газ (доста динамична величина е за жалост), конкретното жилище - поддържани температури, изолация, топлещи съседи, добре ли е сметната и правилно ли е изградена отоплителната система. Но ако е основно до месечни сметки, на природен газ е почти невъзможно да "победите" климатици, особено ако последните са и качествени модели.
    Можете да включите и модели на Имергаз в списъка с възможен избор. Има модели с доста добри показатели, а марката е с традиции в тази област.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    87
    #569

    Отговор: Избор газов котел

    Доктора ви е казал много. Четете внимателно, по няколко пъти. И ако пак стигнете до избор на котел, помислете за едноконтурен (по-нисък минимим), ако може да сложите и бойлер. Бойлерите, освен че заемат място, имат много предимства.
    Този пост е редактиран от ydraganov; 04-12-19 в 11:27.

  18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #570

    Отговор: Избор газов котел

    Бойлерите, освен че заемат място, имат много предимства.
    Например ел. нагревател при проблем с котела/газта..,
    е, и комфорт...

    Положението е следното, с малко дете съм което често боледува до сега се отоплявахме на климатик и вероятно той е причината за честото боледуване на детето ми.
    -
    С това съм напълно Несъгласен!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 90 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 08:58
  2. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 08-08-17, 23:52
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 20:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 21:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 21:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе