Страница 89 от 94 ПърваПърва ... 39798788899091 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 1397
Like Tree325Одобрявам

Избор газов котел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Отговор: Избор газов котел

Питаше се кои котли са с най-нисък минимум. Висман 200 е с под 2 квт по спомен, цена не се споменава, имам приятел с имергаз 2-11квт, явно бош също имат, предполагам има и други. Не виждам кое е лицемерно. На моя витоденс 100 виждам да покзва 2квт, колко е вярно не знам, водят го 3квт.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2022

Цитат Първоначално публикувано от pip00 Виж публикацията
    Питаше се кои котли са с най-нисък минимум. Висман 200 е с под 2 квт по спомен, цена не се споменава, имам приятел с имергаз 2-11квт, явно бош също имат, предполагам има и други. Не виждам кое е лицемерно. На моя витоденс 100 виждам да покзва 2квт, колко е вярно не знам, водят го 3квт.
    Кой Витоденс 100 го водят 2 квт, тъй като моята 100ца е с минимум 4.7 (модел В1HC/B1KC)

4. Member
    Тук е от
    Apr 2001

B1HF, водят го 3.2квт, но понякога показва 2квт, не знам до колко е вярно, но никога не се е случвало да спира заради висока минимална мощност.
    Този пост е редактиран от pip00; 11-01-24 в 18:31.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

От тези, които съм виждал като данни този вероятно е с най-ниската минимална мощност:

Следващият най-близък е този:

Разликата в цените е близо 3 пъти (по спомени), та човек трябва да си прецени доколко важни може да са му тези 300 вата разлика, особено ако трябва да се вмества в бюджет.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013

Здравейте, ако може да помоля за съвет по следния казус: Имам котел VIESSMANN VITODENS 111-W - B11LD130-26KW, който е предвиден да захранва колекторна група с 10 кръга на водно подово отопление. Искаме с него да захраним още една колекторна група, която се намира на същия етаж на около 10 л.м. от първата колекторна група и е с 6 кръга. Може ли да стане и как е най-удачно? Споменаха ми за хидравличен изравнител и помпена група, които да се монтират в допълнение.
    Благодаря предварително!

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

10 кръга, 6 кръга?!?! Кажете колко да дълги тези 10 кръга и колко ще са дълги новите 6. Задвижки ще има ли на кръговете? С какво(материал тръба и диаметър) е направена линията от котела, какво е предвидено като линия за новият колектор. При добре напраена инсталация не би трябвало да имате нужда от помпена(смесителна) група, както и от хидравличен изравнител.

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Feb 2024

Здравейте,
    Собственик съм на 3 стаен апартамент НС, предстои ми ремонт, обзавеждане и избор на начин на отопляване на жилището. Тъй като не съм много запознат реших да се посъветвам с вас преди да отида в някоя от фирмите занимаващи се с продажба/инсталация на газови котлета.
    Апартамента е на партерен етаж като под апартамента е паркинга. Сградата ще има газ и в жилището има поставени тръби за радиаторите и място за котлето са предвидили в кухнята.
    Чистата площ на спалните е 14кв м и 16кв м, холя + кухня 25кв м, 2 бани+тоалетни 3.5кв м и 3кв м.
    За подово не съм мислил, понеже предполагам, че ще трябва да се изкърти замаската и да се направи наново или нова замаска и да изгубя малко височина.
    Интересното е, че всички тръби предвидени за радиаторите са на стени без прозорци, а доколкото знам радиаторите са най-ефективни ако са под прозорци. Понеже прозорците са почти до пода предполагам, че това е причината така да са го предвидили??? та има ли смисъл в такъв случай изобщо да се мисли отопление на газ или да се насоча към климатици?
    Преди съм живял в апартамент с газово котле бош и се налагаше да чакам към 60секунди, докато потече гореща вода и не беше много удобно, та има ли някакъв вариант това чакане да се избегне с определен вид котле/технология?
    Благодаря ви.
    PS. качих снимки на стаите и проекта
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от gukaa; 15-02-24 в 15:56.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

Ако Ви се инвестира в подово отопление, на пазара съществуват нископрофилни системи
    с инсталационна височина от 15мм.
    От опит мога да кажа, че инвастицията в подово отопление си заслужава всеки лев.

Относно изобра на котел всичко зависи от мястото и средствата с коите разполагате, перфектния вариат е подово отопление+едноконтурен котел+бойлер със серпентина.
    За съжаление при мен този вариант не можа да се осъществи и съм с подово+двуконтурен котел, но никога не съм чакал за топла вода повече от 20 секунди (едно взимане на кърпа от шкафа),
    но и това зависи от разстоянието между котела и банята, моят е на около 6-7м от душа.

Успех!
    HRS9 одобрява това.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Щом си над гаражите, подовото си е направо задължително. За ден-два цялата замазка ще е изхвърлена и оттам нататък - това което е писал vanz

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

60 секунди е доста дълго време ако наистина е било толкова.
    Ако не ти се чака и не искаш да слагаш бойлер, то има котли с вграден малък съд и чакането е по-малко.
    На климатици с този първи етаж не ми се мисли как ще студувате...

13. Member
    Тук е от
    Aug 2022

На климатици с този първи етаж не ми се мисли как ще студувате...[/QUOTE]

Чак пък да студува е малко пресилено.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Абсолютно сигурно е, след като е над неотопляемо помщение. Климатикът няма как да стопли подът...
    Подово е решението, под него малко изолация

16. Novice
    Тук е от
    Feb 2024

Благодаря ви за съветите.
    А само с радиатори недостатъчно ли ще бъде?
    И също проблем ли е ако радиаторите са на стена а не под прозорци както е предвидено в моя случай?

17. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от comset123 Виж публикацията
    Абсолютно сигурно е, след като е над неотопляемо помщение. Климатикът няма как да стопли подът...
    Подово е решението, под него малко изолация
    Има как, но не ми се спори с вас а и темата е различна, само ще вметна, че има машини с подови вътрешни тела които отопляват пода чудесно.Ако човека има възможност и желание нека си направи подово, което е по-добрия вариант, но нека има информиран избор, не го заблуждавайте с невярна информация.

18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

И да е подов климатика няма как да стопли пода, най-много 2-3квадрата пред него.
    gukaa, сега сигурно имаш много разходи и гледаш да минеш по-тънко, но много хора са минали по твоя път и след това страдат, но безвъзвратно късно. С този апартамент над гаражи си обречен цял живот да ходиш с чехли вкъщи. Помисли какво не ти е супер спешно да направиш точно сега. Аз едната стая я обзаведох 2 години след като се нанесохме.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 89 от 94 ПърваПърва ... 39798788899091 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе