Цигане-монтажник звучи невъзможно като индианец-пишеща машина или евреин-миньор.
Цигане-монтажник звучи невъзможно като индианец-пишеща машина или евреин-миньор.
Дрън - дрън,всеки може да говори глупости без край...не може да са отделили по минута и половина на климатик за профилактика...Nikk чак пък и свидетел си бил...,мургави техници досега не съм виждал още...и изобщо следиш ли какви простотийки ръсиш...извинете ме за тона...мерси.
Привет и от мен!Бих искал да споделя и аз моя проблем.Значи имам климатик Панасоник 9-ка DKE, закупен 2006 г от така наречените проблемни.Знаем за какво става въпрос-проблема е в това, че 3 мес след това заминах в чужбина и ме нямаше в България.През това време климатикът не е работил.Обаждам се аз на фирмата за профилактика да ми направят такава,но се оказва, че понеже не е била правена профилактика всяка година гаранцията ми не важи, а всъщност климатика не е работил почти.Има ли някакъв начин да ми се признае остатъка от гаранцията?
Само факти:
двама мургави работника със стълбичка / може загар от слънцето да е бил а да не са си цисти българи ама българи или други какво е значението - бяха мърлячи и то не само тези /
казаха - "ми нии сми за профилактиката "
след дигане на капака констатация :
- "ми че то решетките сте ги мили няма да ги сваляме"
и това ли е профилактиката ?
"дааа довиждани"
три месеца по късно вътрешното тяло протече отвсякъде.
5 пъти обещаваха да дойдат да видят какъв е проблема и така и не дойдоха
сами го отворихме general работил 4 год нон стоп
тогава с очите си видях каква гадост се събира из вътре
пак тогава се поинтересувах какво им плащаме
пак тогава потекоха и други климатици /вероятно от много качествена профилактика/
а климатика който се взриви /заради липса на профилактика според подържащата фирма/ нито беше натоварван нито замърсен
повечето са демагози и мошеници
че като се сетя и за монтажа е същата работа - на тук на там да духало пътя да не бил дълъг това ми било онова ми било - и накрая да им удобно на монтажниците го заврат в ъгъла на стаята и външното тяло в средата на терсата го тупнат .... и и само като се сетя че колкото пъти съм имал съприкосновение с монтажници толко пъти съм се чудил що не зема да се гръмна ... сигурно излъчвам отрицателна енергия и за това гърмна самсунгчето ми
познай сам от един пътПървоначално публикувано от mihail69
според теб за колко време се констатира дали е мит така наречения филтърПървоначално публикувано от rkk
заедно с репликата: здравейте ние сме за профилактиката да е най много 2 мин
а някой от милионите потребители на климатици има ли идея какво освен прибирането на пари включва профилактиката ?
Nikk,погледни по-позитивно на живота,пролет е,дръвчетата цъфнаха.Остави ги тези суицидни мераци за есента и зимата.съм се чудил що не зема да се гръмна
Nikk Ако и другите ти работи са като с климатиците ходи да ти баят срещу уруки....
И един въпрос,малко встрани към Никк-като ги видяхте "майсторите" к'ъф "майсторлък" демонстрират ,че и пари са Ви искали с чувала,ще не им теглихте една пловдивска майна и да ги бяхте изпроводили поживо-поздраво. Сега що се оплакваш ? Лафа след дъжд качулка не го ли знаеш? Толкова фирми нямаме работа в момента,да бяхте викнали друга с ясен пазарлък-свършвате това и това и ви плащаме толкова.Кратко и ясно.
Профилактика или техническо обслужване, както искате го наричайте. Според мен е редно да има. Погледнете за пример колите. Купуваш си нова и с идлъжен на определени километри да правиш определени неща, за да ти е валидна гаранцията. Същото е и с климите в Бг. Ние за тия неща си правим отделни договори с клиентите, който не са обвързани с гаранцията. Обикновено тя е 1 година като цяло и 5 години за компресора (има и изключения според това каква е машината). Едно друго нещо искам тука да питам. Когато всичко е изрядно от страна на клиента и гаранцията му е ОК. Изгаря примерно компресор. Клиента към кого се обръща? Кой му прави ремонта? Кой плаща или достава резервната част? И кой плаща на фирмата (техника, майстора) времето за работа?
Който монтира той сервизира, който продава той осигурява резервна част .... в редки случеи когато дефектациите са серийни се заплаща труда по смяната от фирмата производител или вносител .... Но в общия случей клиента би трябвало да има отношения само с фирмата подпечатала гаранционната карта
Не е точно така.В закона за защите на потребителя е написано ясно,че клиента има вземане даване САМО И ЕДИНСТВЕНО с Търговеца,тоест фирмата,която е продала климатика.При дефект в гаранционния срок продавача за СВОЯ сметка осигурява ремонта,включително и транпортните,монтажните и демонтажни работи.Никъде в закона не се споменава думата сервизна или монтажна фирма като субекта,към който да се обръща клиента.
За съжаление нещата в БГ със тълкуването и прилагането на законовата основа са толкова размити,че нямам думи.
Казуса е интересен,Търговеца поема гаранцията, но по веригата има няколко търговци и какво би следвало всеки един да предевява рекламация на другия ли?
Касае последния по веригата-този,който е издал на клиента фактурата или касовата бележка. Взаимоотношенията между дистрибуторите не касаят клиента директно.
При нас до колкото съм запознат има няколко положения:
1. Доставчика (магазин за хладилна климатична и отоплителна техника) ни продава машината. Ние я слагаме. По време на гаранционния период ак остане нещо, частите са от магазина. Остава труда, в някой от случаите магазина плаща труда, в други случаи не. Според зависи от екипировката която сме взели. Като това явно си е предварително договорено между представителите на марките и магазина. Другия случай, труда си го плаща клиента.
2. Ние сме подизпълнители и фирмата която ни е наела да монтираме нещо си е продала машината на клиента тя има отношение с него. Ак остане нещо клиента звъни на тоя на който е дала парите (другата фирма), и ония ни се обаждат на нас. Частта е гаранционна, а труда си го фактурирам на тоя който ме е пратил на адреза. Това е.
Това време за работа някой трябва да го плати все пак. Камиона не гори вода, пък и много други неща трябва да се плащат.