Страница 9 от 21 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 302
Like Tree5Одобрявам

Гаранция на климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #121

    Re:Гаранция на климатик

    Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Да на български е
    Цитат Първоначално публикувано от cooler
    В документа присъстват данните и на продавача и на клиента
    Тогава защо намесваш вносителя, той не е страна по сделката, освен, че ти е предоставил една бланка. Отношения с него аз нямам щом него го няма в договора.

    От написаното дотук става ясно, че вие не искате да ни правите платени профилактики, но "един от вносителите" ви го налага.
    Можеш ли да посочиш кой точно вносител го налага това. Няма да е реклама, защото е антиреклама за него.
    И сменете вносителя, както ние можем да избираме продавача.
    А ако можеш дай да видим едно копие на този гаранционен договор, в който пише, че аз трябва да се съглася да ми се извърши услуга, която не е с уточнена цена.

    КЗП, а и доста други институции ще бъдат заинтересовани от такъв официален документ.

    Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Пише че е платена но не е фиксирана цена
    Странен договор. Както написах, ще е доста интересно да го видим черно на бяло.

    Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Задаваш въпроси и после сам си отговаряш създаваш впечатление че всичко ти е ясно и на всякакви там тарикатчета ("майстори") целта им е да те измамят ....
    Не, не ми е ясно. Относно техническата част при климатичната техника съм почти неграмотен.
    Идеята на постовете ми е да докажа, че някои от продавачите и/или монтажниците използват непочтени методи [меко казано] да реализират печалби използвайки недостатъчната икономическа, юридическа или бизнес грамотност на клиентите си. Да реализират печалби или да минимизират разходите си, то е едно и също.
    Това в никакъв случай не трябва да обижда теб или някой друг от пишещите тук. Това е масова практика и при колегите ви непишещи в този форум.
    Както и при продавачите в коренно различни браншове, работещи с техника малко по технологична от средното ниво.

    Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Повечето от колегите които пишем в този форум сме легални структури имаме магазини монтажни групи и история на климатичния пазар това което се крие в контекста на постовете ти дразни но явно и това е целта ти...
    Това дали имате легални структури и някаква история на климатичния пазар е последното нещо, което ме дразни. Това с което се занимавам няма дори и бегла допирна точка с бизнеса ви и просто бизнес развитието ви не ме вълнува. Вълнува ме единствено морала на хората, на които се налага да бъда клиент.
    Divi одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #122

    Re:Гаранция на климатик

    KonanVarvarina-разликата идва от това,че не четеш внимателно.Имам два варианта-или 3 г без условия или 6 със задължителни профилактики след третата година. А ТРЕТИЯ вариант е ако ме викне човека да му почистя климатика първите три години.НЕ Е обвързано с гаранцията ,за която говорим тук,разбра ли сега ??
    Какво ще кажете сега за гаранцията на Дайкин от официалния отговор от днес,защо никой не взема отношение от вас,всезнаещите как в белите страни гаранцията на производителя била 6-8 години.Дрън-дрън,та пляс.Може да ви се иска толкова,но поне се доказвайте.

  4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #123

    Re:Гаранция на климатик

    @valen1
    Дано не съм те засегнал, може би съм бил малко по остър в поста си към теб, без да е нужно.

    Нямам нищо против да заплатя по високия риск на фирмата, но това да е ясно преди да сключа сделката, да е включено в цената.
    Тогава ще избера фирмата, която оценява по ниско риска си.
    Идеята е: Плащам веднъж и ангажимента ми приключва. Ясна цена за стока и подръжка за определения срок.
    Никакви локуми след сделката.

    Думата не е точна, но търговеца е виновен дотам, че не изяснява рисковете на нискокачествената техника на клиента си. Защото го вижда, че има толкова пари. И ако не купи нискокачествения, няма да купи никакъв. Което ще рече няма комисионна за продавача. А без приходи няма как да стане.
    Ситуацията го принуждава да поема по големи рискове за да оцелее на пазара. Не съм против това. Против съм прехвърлянето не риска при бизнес решенията на фирмата върху клиента. Дано обясних ясно.

    @KonanVarvarina
    Аз няма какво да мисля. Не виждам никакво противоречие, може би защото съм прочел всички постове на vanko68 в тази тема.

    Вносителя към vanko68 - 3 год. без никакви условия за профилактика

    vanko68 към клиента - 3 год. без никакви условия за профилактика

    Условия за профилактика има при увеличаване на гаранцията с още 3 години. От vanko68, за негова сметка, ако нещо се случи.

    Профилактиката през тези вторите три години се плаща и това плащане представлява застрахователна премия, ако използваме израза, който предложи valen1.
    С част от приходите от застрахователните премии на 100 кондиционера vanko68 ще посрещне повредите на няколкото при които се случат застрахователни събития.
    Останалото ще е възнаграждение за труда му по профилактиките.


  5. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    173
    #124

    Re:Гаранция на климатик

    Гаранцията важи само за фабрични дефекти!!!!

  6. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    346
    #125

    Re:Гаранция на климатик

    ето една снимка на гарнционите условия на климатикът ми http://media.snimka.bg/2317/010888842-big.jpg

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #126

    Re:Гаранция на климатик

    imegogo-
    Имаш две явни противоречия със закона за защите на потребителя,макар,че декларират ,че такива няма:
    1-Рекламации се предявяват към ТЪРГОВЕЦА,не към сервизния център.Клиента има договор(фактура или касов бон) със търговеца,а не със сервиза.
    2-В закона няма такова изискване за задължителни профилактики.Има доста случаи вече на сезиране на Комисията за ЗП в тази връзка и решението винаги е,че такова животно нема.Вижте темата за скапаните компресори на Панасоник как започнаха да ги подменят, без да са правени профилактики.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    169
    #127

    Re:Гаранция на климатик

    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Разбира се, нека водим дискусия, аз гледам от моята камбанария, от камбанарията на клиента, вие от вашата. Нормално е да се различават гледните точки и целта е да намерим приемливия вариант. Поне на думи. Но не мисля, че трябва да задълбаваме кой къде е ходил и колко знае английски или суахили. Лично мен не ме интересува, като клиент, качествата на продавача извън тези, които засягат работата на уреда ми. Не съм го оспорил! А и кои са "Ние" и "Вие". Не разсъждавам от позицията на продавач, а и не съм.
    А и до сега не съм лобирал за нищо, без значение дали знам нещо по даден въпрос или не.


    Бих се съгласил с теб, но обясни.
    Какво е "неправомерно използване". Препоръчваш ми кондиционер, ще е добре ако дойдеш и погледнеш условията преди да ми го препоръчаш. [b]Естествено![/b] Даже задължително, макар че сравнително рядко се практикува.
    Купувам го, монтираш ми го ти или фирма, на която ти си се доверил. Аз искам климатика ми да работи. Не искам нищо друго, освен off-on в общия случай. Праха си е прах, навсякъде го има. Ти при предложението си, а и при монтажа си видял какви са условията навън. Дали е кръстовище или съм в средата на парк. Тези неща, как ще го монтираш, какво ще ми препоръчаш, дали гаранционното обслужване в конкретния случай е изгодно за теб, засяга теб, не мен. Бих приел и да ми кажеш, че не можеш при такива условия да поемеш гаранция. Условията на работа на кондиционера са извън нормите на производителя по еди кои си условия и разговора приключва. Аз лично не бих се разсърдил. Разбираемо. Не съм искал да изглежда коренно другояче. Допускам, че е възможно и да не съм се изразил правилно преди.
    Но да ми вземе някой парите и после да си смуче пръстите и да се чуди откъде да донесе вода, че да ме убеди колко лошо се отнасям с климатика си за мен е неприемливо.
    Това имам предвид. Аз не живея с мисълта за твоя интерес и не очаквам ти да живееш с мисълта за моя. Но сделката си е сделка и ако сме умни хора интересите ни ще се срещнат някъде.
    Условията са ясни и за двете страни. И тук мисля, няма спор. Само едно лирично отклонение. За теб, ясно, аз също надали ще си разплета чорапите, но все пак ако някой има мъничко пипе е добре да съобрази така, че поне донякъде да "защити" интереса на клиента / приемаме в случая, твоя/ и то не за друго, а заради собственото си спокойствие.

    Отношенията на продавача с вносителя не ме интересуват. Те са проблем на продавача и вносителя, аз не съм фактор. Ако продавача се "навел", мен това не ме засяга.
    Не е редно аз да нося негативите за недалновидното търговско решение на продавача. Ако му е изгодно купува от този вносител, ако не, търси друг. Ако му стиска, става той вносител, с всичките плюсове и минуси. Тъй. Обаче /за всички не знам/, на болшинството от вносителите или техни предствители условията са такива. Затова си позволявам да го отбележа като фактор. Не твърдя, че е перфектно, но е факт, за съжаление.
    Търговията не почива на морал, а на уравнението П С П'. Ако търговеца не може да смята, това е негов проблем. Всеки си преценява, включително и аз когато купувам. Кой търговец да избера.
    И правилно. Задължителна профилактика, ОК, но не платена. Цената на стоката, която продавате е определена. И включва цената на устройството, услугата и гаранцията за определен период. С платена профилактика, неописана в условията на договора вие увеличавате цената на закупеното, което грубо казано означава, че мамите клиента.
    Ако задължителната и платена профилактика е била описана в [подписания от двете страни] договора [периодичност, какво точно се прави и цена] никой нямаше да пострада.
    Прав ли съм? Прав си! Но... Отговарям в твоя стил. Като престанете да купувате боклуци от Технота-та, където административните въпроси са умишлено умазани по най-неясния начин и отидете във фирма продавач и/или монтажник, с подписването на договора , с всичките му клаузи и условия, посещение за оглед, монтаж, условия на гаранцията и т.н и т.н. нещата ще са различни.
    Е, ако все пак имам и най скромен принос да се "срещнем" по средата, значи не всичко е загубено.

  10. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    220
    #128

    Re:Гаранция на климатик

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Застрахователна премия е сумата, която застрахователното дружество взима при сключване на застраховка.

    Опитвах се да обясня, че за евтините често-дефектиращи машини клиента трябва да заплати повече на фирмата, която му поема гаранцията, защото рисковете под формата на разходи за нея са по-големи. Мислех си, че използвам израза застрахователна премия съвсем точно но изглежда не било така, щом казваш.

    Нито клиентът е виновен, че не може да отдели повече пари, нито търговеца, че му продава това, което клиента може да си позволи да купи. Компромиси и от двете страни.
    Комромис е точната дума.Много често клиента иска цена която не може да осигури безусловна тригодишна гаранция.Затова се прибягва до тези платени профилактики.Когато продавача е коректен просто се достига реалната цена.Лошото е че няма закони за некоректните.Мисля че това е проблема.

  11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #129

    Re:Гаранция на климатик

    @imegogo
    Трудно някой би ме накарал да подпиша нещо такова. Днес е монтажа, утре ще дойде екип и ще каже "Профилактика, ще ви струва 500 лева".
    Ако не искаш да платиш, няма профилактика, няма гаранция. Това ако не е рекет, здраве му кажи.
    Ти подписа ли това?

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    173
    #130

    Re:Гаранция на климатик

    Цитат Първоначално публикувано от imegogo
    ето една снимка на гарнционите условия на климатикът ми http://media.snimka.bg/2317/010888842-big.jpg
    Гаранцията е валидна само за фабрични дефекти,причиненипо вина на проезводителя и правилна експлоатация.
    Със профилактика или без фабричния дефект се презнава,но такива са дефектите 1 на 1000.
    Компресорите на Панасоник си е чист фабричен дефект или по точно заради този дефект се пласирани в БГ.И нямат предевена рекламация която дане е уважена.

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #131

    Re:Гаранция на климатик

    Не са били само в БГ с тези компресори. Иначе си прав.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #132

    Re:Гаранция на климатик

    Комисията за защита на потребителя реагира съвсем правилно при оплаквания от клиенти за платени задължителни годишни профилактики.

    Тъй като гаранцията се явява вид договор между купувача и продавача в него като условие никъде не е записано, че задължителната годишна профилактика е платена нито нейната цена. Този пропуск ще бъде коригиран в гаранционните условия, ако все още не е от фирмите вносители даващи гаранцията и техните проблеми с комисията по този въпрос ще станат с един по-малко.

    А дали клиентите ще купуват марки имащи условие в гаранцията за задължителна платена профилактика, която, ако не се направи гаранцията отпада? Продажбата на такива климатици няма да намалее и с една бройка поради тази причина, защото само при ниския клас климатици го има това условие. Клиента плаща на монтажната фирма по-високият за нея гаранционен риск по собствено желание, ако иска да има гаранция повече от 1 година.

    При високия клас климатици както знаете гаранцията е 3 години без задължителни платени профилактики. Производителя и вносителя на тази техника са повече от сигурни, че поради повечето заложени защити по машината вероятността да дефектира е много малка.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    12
    #133

    Re:Гаранция на климатик

    Цитат Първоначално публикувано от ewgeny
    Не. Ако не беше правилно, да беше отпаднало заради конкуренцията. Ние сме фирма, и съм виждал толкова занемарени климатици, че се чудя с кой птичи акъл си купуват климатик а не печка на дърва. Дори съм на мнение че е по-добре да се вземат 1/3 по малко пари, но да се ходи 3 пъти по-често на профилактика, въпреки, че това е в ущърб на фирмата. Пералнята и др. домакински не са аналогични случаи, тей като най-малкото е че не се изисква специализиран монтаж. А трябва да ти кажа че профилактиката изобщо не е изнудване, защото фирмата нищо не печели от тези пари. Те просто покриват разхода за ти се направи профилактиката. Гориво, време, заплати и всякви други уж малки разходи, ама като ги събереш.....Това че сумите на климатичната техника са големи, не означава че сме бирници. Аз не познавам собственик на фирма за климатици, която поддържа добър имидж да кара S класа или някво друго висок клас возило или живее в палат или поне с такава основна дейност. Така, че термина изнудване е силно преувеличен.
    Демагогия , гадост , мошеничество,
    Свидетел съм как правят профилактика на 10 служебни климатика от две циганчета за 15 мин от велика фирма за подръжка и съм виждал как се плащат 500 лв за тази процедура.
    Виждал съм как гръмна вътрешното тяло гаранционен самсунг и какво стана в помещението.
    Всичко е лъжа и измама. Скапани мошеници са повечето обслужващи фирми.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    1,208
    #134

    Re:Гаранция на климатик

    Какво общо има гръмналото тяло с профилактиката, климатиците като всяка друга техника се развалят за това е и гаранционния и извънгаранционен сервиз ... и "повечето обслужващи фирми" е некоректна класификация кажи с какво се занимаваш за да ти класифицирам бранша

  18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #135

    Re:Гаранция на климатик

    две циганчета за 15 мин от велика фирма
    Аз не съм виждал монтажници от тази етническа група.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 21 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. климатик и гаранция от BROS
    От freestyler във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 95
    Последно: 19-09-17, 11:16
  2. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 14:45
  3. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 18:21
  4. Доливане на фреон на климатик в гаранция?
    От Candid във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 146
    Последно: 13-02-10, 19:05
  5. Гаранция бойлер
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 07-09-08, 21:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе