Страница 77 от 223 ПърваПърва ... 2767757677787987127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Да не забравяме, че манипулацията в БГ все още е на мода у нас. Някои не искат ИСТИНАТА да бъде ИСТИНАТА!!!... предвид импровизацията около подвключванията в магазините откъмто сигнал.
    Грешиш! Няма манипулация в качеството на сигнала, а лошо проектирани вътрешни мрежи и криворазбрана икономия. Иначе хубав сигнал и калпав телевизор продава!

2.  

3. Тук е от
    May 2007

Според мен това се дължи изключително на мързел,незаинтересованост и безхаберие на "продавач-консултантите",а и на техните шефове.Визирам конкретно в Пловдив-Техномаркет 1 и 2,Метро,Интермакета и Технополис!

4. Тук е от
    Jun 2007

borko7 ,абсолютно си прав за продавачите.Не са всички такива,има и свестни момчета,но има и някои,които демонстрират отчайващо незнание и нежелание за работа.А за сигнала,подаван към телевизорите - какво да ви кажа....аз съм от Варна и ходя в ТМ да си избирам и набелязвам,та имам впечатления...кофти работа,бе.Затова шапка свалям на LUDIA и на негови колеги от други магазини,че отсрамват професията....Дано повече като тях да срещаме,то и приказката не ти е сладка,като си виждаш събеседника в магазина какви ги плещи...

PS Ако всичко в представянето на различните модели ТВ се направи както трябва,а консултантът наистина е такъв,продажбите ще са винаги гарантирани,няма да има неприятно изненадани клиенти,които се лутат и не знаят какво да изберат,защото са подочули нещо оттук-оттам...Не се ли разбира от мениджърите продажби колко е важно да си информиран,за да вземеш правилно решение...тогава и парите ще си дадеш,доволен от направения избор.Ами това не е сирене,броиш една шапка с пари,а вниманието- никакво,оправяй се сам.
    Morrowind,кажи какъв модел взе,доволен ли си,как е картината и с какъв сигнал си -абе похвали се,дано да си го ползваш със здраве много години ти желая.

5. Тук е от
    Sep 2006

Интересувам се от LCD32" с PAP по РС. Бихте ли ми препоръчали някой?

6. Тук е от
    Dec 2006

Днес се сдобих със Sharp LC-32RA1E първите ми впечетления са много добри, на телевезия се вижда доста добре (Cabletel). За сега незнам какво друго да кажа освен, че теливизоро си заслужава.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Morrowind,
    С какви модели сравни твоя Sharp в TM и кой модел е той, ако не е тайна, разбира се? На какъв източник, видео вход и какви настройки на картината?
    Аз имам познати в ТМ при нас и ако ми остане време, ще отида да сравнявам. Стига да са докарали качествени модели както на Sharp (RD2), така и на Sony D3000 и Samsung M8x (не знам означението на 100Hz модел).

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от klapan
    Ако всичко в представянето на различните модели ТВ се направи както трябва,а консултантът наистина е такъв,продажбите ще са винаги гарантирани,няма да има неприятно изненадани клиенти,които се лутат и не знаят какво да изберат,защото са подочули нещо оттук-оттам...Не се ли разбира от мениджърите продажби колко е важно да си информиран,за да вземеш правилно решение...тогава и парите ще си дадеш,доволен от направения избор.Ами това не е сирене,броиш една шапка с пари,а вниманието- никакво,оправяй се сам.
    Morrowind,кажи какъв модел взе,доволен ли си,как е картината и с какъв сигнал си -абе похвали се,дано да си го ползваш със здраве много години ти желая.
    Погрешно мнение. Не е само до информираност и това някой да си върши работата съвестно. Ако един консултант, афишира честно и коректно всички преимущества и недостатъци на предлаганите модели, ще се окаже, че ще има една доста голяма група залежаващи телевизори и такива които няма да се продадат никога освен ако цената не се коригира пропорционално спремо предлаганото качество. А това е лошо за фирмата. Имам усещането, че много от консултантите знаят много добре кое как е, но си мълчат или предпочитат да не споделят. Целта е да се продаде всичко което е в наличност. Много дори са специално инструктирани за това и ако се окаже, че някой има жив интерес към модел, който не е от "бест селлърите",дори започват да го натискат още повече за да го закупи. В редица фирми дори това се смята за издигащо кариерата качество. Но такъв е живота, нека не забравяме, че за да има печалба, някой трябва да загуби. Гадно, но факт. Маниаците като посетителите на тази част от форума са единици сравнение с общо закупилите. Ужасно много хора просто не ги интересуват входове, резолюции, екстри, процесори....те просто си взимат голям и фешън телевизор и следва щтрак - Нова, БТВ, Първа....

10. Тук е от
    Mar 2007

алилуя
    така е и то не само в бг и така ще бъде и все повече ще се задълбочава защото хубаво и евтино няма, лошото е вече и търговците се изтарикатиха и вече и на боклуците взеха да слгат големи цени и вече и това не е мерило ама за това има форуми и интернет та хората да се образоват и да са в час.
    аз само се надявам до две се дмици като отида да купувам да има нови модели качествени и на добри цени хехеххеххеххеее

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аве хора ще ви се карам много, вие май моите постове не ги четете, а само хората които са нови за форума. Колко пъти писах кога ще дойде в БГ RD2 модела и на какви пари ще е 32" модел. Пак повтарям: края на Юли ще ги има по магазините, цена за 32" модел 2400 лева, 37" не знам, но и него ще имаме. 42RD2Е ще излиза края на годината. Засега не е споменат в брошурата за 2007 година.
    klapan, не се горещи човек, както казаха по-горе хората това е вече стар модел и ниъде не можеш да го намериш, При мен имаше 2-3 бройки, като прадавах последните 32Р55Е и ми ги доставиха на тяхната цена защото, нямаха 55 в наличност, но имахме поръчка. Освен товакато характеристики в доста по-назад от новите модели. Просто недей чети нещата от нашата преса, че има големи глупости.
    Какт писах по-горе, проблема по всички магазини е комплексен, не е само до началниците или до продавач-консултанитите. Отнонсо Метро Русе, просто магазина не е с приоритет пък и там са събрани под една шапка 3 отдела с главен шеф: бяла, черна и офис техника. Просто колегите там, са го отибали и второ нямат техника. Каквото и да си разправяме, недостигат HD генераторите за магазините в цяла българи от всички марки. И навсякъде човек който малко рабира гледа да се оправя както може с подръчни средства. Проблема със качеството на предлаганият сигнал наистина е голям, а труда и инвестициите не са много, но доста хора отгоре простият служител не ги ебе. Както и да постепенно работата ще се оправи, но не след 2-3 седмици, а до 1-2 години .. надявам се.
    Така както бях обещал ето и снимките на различните модели матрици и моделите кореспондиращи с тях:
    1. LG 32LC25R: , .
    2. SONY 32U2000: , , .
    3. LG 32LC41R: , , .
    4. SONY 32S2510: , .
    5. SHARP LC-32RA1E: , , .
    6. SHARP LC-37SA1E: , .
    7. PANASONIC 42PA60: , .
    8. SHARP LC-46XD1E: , , .
    9. SHARP LC-32SA1E: , .

12. Тук е от
    Feb 2007

Ако няко се интересува пикселите на Toshiba 37C3000P са като на:

3. LG 32LC41R

п.с. Макар че надали ще е полезна тази информация за някой, браво на LUDIA, мене лично много ме вълнуват такива детайли и подробности!!!

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Toshiba има участие в новия завод в Полша на LG и дръгите му дъюерни компании. Така, че няма нищо изненадващо, че ползват еднакви матрици.
    Не знам в другите серии на Toshiba какво се монтира, защото това им е бюджетната.
    Относно детайлите - според мен трябва да направим нещо като каталог на матриците, както са направили братушките за Samsung LCD във форума на ixbt:
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:10800
    Там освен снимки на пикселите публикуват и информацията от сервизното меню. Вътре се съдържа и описание на типа и производителя на матрицата. После според конфигурацията на пикселите, ако мога така да ги нарека, разбират кой е производителя или поне типа на матрицата.
    Също от голямо значение е типа и производителя на процесора на TV.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Lupus,
    рейтинга ми е най-малкия проблем, важна е само и единственно истината за същността на нещата. Да обяснявам на теб и другите е безсмислено! Всеки знае как стоят работите в повечето магазини и мрежи. Някои здраво чистят залежала дори и "нова" стока. Коментарите са излишни и всеки да си ги разбира по свой образ и подобие. Сега по-важното е да помагаме на колкото се може повече хора които си нямат и ни най-малка представа от материята!
    И да не забравяме: РАЗЛИЧНИТЕ по възприятие винаги са били дистанцирани от общата маса на мнение!
    Май само Tommorow е разбрал какво имам предвид за манипулацята като начин на съществуване в съществуващите магазини за техника.

P.S. Айде от мен да мине! 1 пример за манипулация (разбира се нищо лично към марките в сравнението):
    - К'во Шарп ли?! Мания тая фирма за нищо не става!!! Виж по-добре тоя Самсунг!

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Преди малко един колега си купи ето този телевизор.
    От видяното и тестовете коментара ми е само един. Потресаващо качество и невероятна детайлност на елементите в картината и при PAL и HD сигнал. Не съм очаквал, такова постижение от Самсунг. Лично аз чакам новите Шарпове!
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027211

17. Тук е от
    Jun 2007

Имам проблем с връзката на TV Toshiba-32DL66P i DVD Toshiba-SD-360E чрез кабел-HDMI-HDMi,къде е възможно да допускам грешка? Благодаря предварително.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ако конкретизираш проблема, може и да ти помогнем!
    Звук, изображение, определен вид кодиране на звука - Dolby Digital, PCM, DTS или нещо друго?
    Производител на HDMI кабела, двуканален (dual channel full wired) или едноканален?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 10:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе