Ако търсиш най-евтиния 40 инчов модел да, но ако имаш елементарни изисквания за качество не го взимай.Първоначално публикувано от Rockwell
Ако търсиш най-евтиния 40 инчов модел да, но ако имаш елементарни изисквания за качество не го взимай.Първоначално публикувано от Rockwell
В смисъл, кое му е толкова зле? На тази цена няма и НЕО, да не говорим за евтините Самсунги. Къде "издиша" това Сони?Първоначално публикувано от lazarus18
След кратка разходка до ТМ си харесах 2 телевизора (около 3500лв) - Panasonic 46PY80/85 и Philips 7603D (плазма vs LCD)
Прочетох някой неща в интернет и се оказа, че Филипса има проблем с излъчването на 1080р сигнал, когато източника е PC. Въпреки че панела е 1080р използваната електроника получава 1080р сигнал на входа и го обработва до 1080i. Проблем, който може би е решен при по-високия клас 9603 с използването на друг чип. Източник - http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=759513
И така избора ми е сведен само до Панасоника. Искам да питам каква е разликата между 80 и 85 моделите освен Intelligent Frame control. И двата ли могат да подават 1080p 24Hz сигнал?
Имам въпрос-кой от дната сигнала е по-добър?- CVBS или RGB питам защото ресивъра ме излъчва и двата сигнала
някой от вас питал ли се е следното-при условие че има 19 инчов широкоекранен комп монитор с резолюция 1440 на 900 пиксела защо един 42 инчов дисплей е с 1920 на 1080 пиксела?Реално я има технологията и 42 инчовия може да бъде с 3300 на 1856 пиксела-НЕЩО КАТО SUPER HDима я и технологията за съответните видео камери-CANNON имат от миналата година матрица 50мегапиксела
Чудно ми е защо големите производители не въведат един по нов стандарт телевизия-нещо като ULTRA HD или SUPER HD?Картината ще бъде супер-просто мечта-друг е въпроса колко ще струва
Нещо спят или се правят на заспали
![]()
НЕ ги ли е срам , ПРОСТАЦИ . Да крият най-новите технологии за себеси . Аз съм сигурен , че изпълнителният директор на Самсуняг има 120 инчово LCD с разделителна 8000X4500. A шефа PIONEER малеееее , лелеее , дидииии , олииииии , въххх стринооо !!!!
На какъв носител ще се записва това? Имай предвид, че електроника в уредите все още не може да се оправи с обикновения HD сигнал пък какво има да говорим за "SUPER HD".Първоначално публикувано от hristoslav2
Да не говорим, че още не могат да подкарат 1080р сигнал за телевизии /ако изобщо подкарат някога/, а ти искаш повече.
При положение, че никой не прави разлика между 1366х768 и 1920х1080 резолюция от нормална дистанция, ти искаш някаква "супер-просто мечта".
Мониторите притежават такава резолюция защото гледаш един 24 инчов монитор от 50-60 см, а един 2 пъти по-голям екран от 7-8 пъти по-голяма дистанция.
И не си прав, че не се разработват такива стандарти. Все някога те ще навлезнат, но предполагам за кино зали където се прожектира на огромни екрани.
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:UHDV.svg
Full HD /1080р/ е предостатъчна резолюция за домашно ползване при размери на екрани от порядъка на 60-70 инча.
CVBS e възможно най-калпавия видео сигнал, а RGB е може би най-добрия аналогов сигнал. Щом не правиш разлика между двата не знам за какво искаш "SUPER HD".
Издиша отвсякъде. Модела е нагледан пример за всички недостатъци на ЛСД технологията - липса на наситен черен цвят, изключително нисък контраст, нереални цветове, неравномерна подсветка, змазване при бързи сцени и нисък ъгъл на виждане по вертикала и хоризонтала. Заради модели като този имах доста лошо мнение за Сони по времето когато този модел беше актуален.Първоначално публикувано от Rockwell
За мен това би свършило работа само за някое заведение където да краси някоя стена и да е част от интериора.
Благодаря за отговора!Първоначално публикувано от lazarus18
Явно ще съм пас.
Лазарус-а питал ли си се човешкото око на каква матрица се равнява като способност на гледане -тоест на колко пиксела се равнява неговата зрителна способност-Ами ако направим дисплейс неговите възможности-тогава няма да правиш разлика между изображението на екрана и реалноста.що се отнася до въпроса ти за електронния носител на информация-през 1998 година една компания в калифорния-пусна новина че са изобретили технология която записва холограмен запис на диск-тоест записва няколко килобайта информация във форвата на холограмен запис върху един сектор на диска-а един диск има няколко хиляди сектора-по техните обяснения-на един техен диск можеш да запишеш 11000 диска некопресирана музика/в аудио формат като стандартните дискове/или да не казвам колко филма във блу рей форматЗа съжаление технологията беше засекретена от военните-също като 4 години преди това когато една друга калифорнийска фирма избрети пластмаса която отразява лазерните лъчи на 99%-просто действаше като огледало без никакви последици по нея-е военните засекретиха и нея с цел да покрият сателитите си с такова покритие за да не бъдат уязвими от лазерна атака.За съжаление военните вземат всичко ново и хубаво за себе си/спомни си интернет
/и когато остарее или намерят нещо по-хубаво го дават на обикновените хора като теб и мен
Има да чакаме.Задавам си въпросадали евъзможен някакъв обществен натиск върху тях да не присвояват тези неща само а себе си-аман от обяснения от типа-В името на националната сигурност
то и нашите военни им трябваха години да освободят честотите за GSM-и и телевизия и радиостанции
![]()
Дааа-друго си е -Super Hi Vision/Ultra High Definition Video/7680x4320/или поне Red Digital Cinema 2540p/4520x2540
между другото някой задавал ли си е въпроса колко е наистина киноформата в кината-не е 16 x9
май е 20x9така че и тук здраво ни лъжат
![]()
Повечето филми не се снимат във формат 16:9 /1,777:1/, а 2,35:1 или 2,40:1. Затова на щирокоекранните телевизори също филмите са с черни ленти отгоре/отдолу. В кината се прожектират в съотнощението, в което са заснети и затова не са 16:9.
И да, чел съм много статии и иследвания за "резолюцията" на окото. Няма нужда от задълбаване в материята, но според много от тях сегашните резолюции са предостатъчни. Даже прекалени.
Много по-лесно ще се убедиш ако отидеш в един Техномаркет и познаеш кой телевизор е Full HD и кой HD Ready от 2-3 метра разстояние.
И не надзъртай в етикетите![]()
А дали някоя фирма производител предлага телевизори в кино формат-2,40:1що се отнася до това дали ще разпозная фул хд и хд рииди от 2 метра -ще бъде трудна задача за мен-освен ако телевизора не е 70 инча-тогава ще бъде лесно.а за мнението ти че ще е най хубаво когато подсветката стане -зад всеки пиксел по един лед диод-чудесно-ще бъде върхът
но цената ще скочи почти двойно-смятай колко мощен компютър трябва да има този телевизор който да командва едновремено 6,2 милиона пиксела и толкова още светодиода
а какво ще кажеш за холограмните телевизори-виж HOLOVISION-напоследък не се чува нищо за тях-освен няколкото гигантски холограмни реклами в Лас Вегас а уж бъдещето беше на холограмната телевизия-те пък на какъв носител ще бъдат записвани не знам
проблема е че трябва да ги гледаш само на пълна тъмнина-
![]()
Здравейте. Някои може ли да изрази мнение за sharp- LC 32x20E. Хвърлил съм му око но немога да реша дали да го купя. Има ли нещо друго за тези пари което да си струва повече. Благодаря ви предварително за мненията.
Lazarus,Първоначално публикувано от lazarus18
Имаш ли представа какво означава "DLNA sertified" за Pioneer PDP-LX5090H ( и го няма при LX5090 ) ?