Страница 234 от 300 ПърваПърва ... 184224232233234235236244284 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,496 до 3,510 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от NeRoX
    Моля ви, помогнете ми да направя правилния избор м/у LG 32LG5700 и Samsung LE-32A550. Просто утре ще ходя да купувам дай боже и искам да съм наясно.
    Слагаш ги двата един до друг и който ти хареса повече него вземаш.Самсунга няма цифров тунер.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2008

hristoslav2 - това за приемника на RGB също го разбрах в последствие и съм го направил, въпросът е че на ТВ-то също имам такава настройка и там между двете CVBS/RGB няма разлика в картината...
    Снощи се опитах да направя връзка TV/PC - имам HDMI-DVI (HAMA), сложих си и най новите драйвери на видеото (ATI Radeon 9550/x1050 256 ram) - и като почнаха едни чудесии - цялата настройка на монтора ми замина на кино.Най доброто което изкарах е 720р 60Mh, понеже е на дуал мод като преместя някаква икона толкова е размазано, че почти не се чете... някакви идеи защо е така. Двете ленти незапълнени на ТВ-то не моа ги махна дори и с custom формат на видеото, а на 1080i ми се пълни екрана понеже отметка с разтягане в настройките на Видеото става активна. Проблема с разместването на настройките на монитора се оправя едва когато махна кабела от ТВ-то. Видеото ли ми е скапано (щото ве пак не е първа младост...) Ако няко и правил настройки с ATI Catlyst (последната версия) да удари едно рамо...

4. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от dpdt
    - Нищо не разбирам от телевизори- ама нищо- а трябва да си купя. Някой ако може да ме ориентира,т.е. направо да ми каже до 1500 лева какво може да се вземе, колко инча трябва да е според квадратурата на стаята и т.н. Чета тук всички опции и вариации, предимства и недостатъци, но са ми непонятни. Ще съм много благодарна, ако ми канализирате мисълта към някой модел и марка -angel
    От какво разстояние ще гледаш и какво ще гледаш?
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09043196
    Това е един вариант за 37".
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038568
    Това за 32".
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040333
    Това за 40".

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от NeRoX
    Аз съм на абсолютно същото мнение. Като ги погледнеш двата кабела няма никаква разлика освен кутииката и цената разбира се. Та дори този евтиния има капачета на върховете.
    Е да ама не е така. Хубавите кабели се правят от oxigen free copper и са с по-добра проводимост и екранировка. Не е въпроса в пластмасовите капачки... Аз си взех кабели Hama за 180 лева - за вързка от попкорна към ТВ-то (HDMI-HDMI), от компа към ТВ-то (DVI - HDMI, около 4 метра разстояние) и скартове за ТВ бокса и ДВД-то, цифровите кабели са от златната серия. Разлика има - особено при "дълги" връзки като от компа. Естествено не е нужно да се купуват най-скъпите, но извинявайте - при положение, че си дал 2-3 бона за телевизор и си отделил време и мисъл да избереш най-добрия модел за парите, които имаш (а все пак за това сме в този форум) и накрая да го вържеш с кабел за 10 кинта някакси ми се струва абсурдно. Още повече, че шанса да имаш проблеми с картината и/или звука е доста голям и накрая пак трябва да дадеш още 30 - 40 лева да си купиш по-читав. Аз за мен си реших, че при положение, че тия 180 ми бяха 0,21% от цената на ТВ-то като го взимах е смешно да се "циганя". За мен човек трабва да си предвиди цената на прилични кабели в цената на телевизора, освен ако не го купува "на външен вид" все едно е зеленчук. Казали са англичаните - не съм толкова богат, че да купувам евтино и напълно съм съгласен с това изявление в този случай. Скъпите си имат и необходимата гаранция освен всичко останало.

6. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

ethernall e много прав,освен кабелите е нужно телевизорът да се защити с разклонител със зашита против пренапрежение ,цените са около 50 лева вече и наистина не е нормално да изсипеш една торба с пари за хубав телевизор и друга техника и да свършиш работата на половина.

7. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Няма да вързвам NEO. :D Ще вързвам XBOX 360 с LG 32LG5700 (най-вероятно). Разстоянието ще е по-малко от половин метър. Просто конзолата ще седи до TV-то. И знам, че HDMI не зависи от това дали има капачки или не ( :D ) просто го споменах. Не го зимайте толкова на сериозно.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

@JaY_Z_82
    Аз също ползвам ATI ( HD3650) с последните драйвери, и вчера стигнах до едни доста странни, но и добри резултати. Пробвах всякакви режими - 720p, 1080i, смяна на Hz-ове и т.н. Нищо не помогна, картината все се скалираше ( overscan или underscan ).
    И как стигнах до разковничето - от Catalyst Control Center-а отивам на Digital Panel Properties, HDTV Support, и избирам един супер странен къстъм режим от Predefined And Custom HDTV Formats - 720p Custom ( 1288 x 692, или нещо такова, на 60Hz progressive ). Картината просто заспа! Плъзгача на Overscan/Underscan става неактивен. Даваш на TV-то режим Точен екран ( или така поне е при мен на Panasonic-a ) или Just Scan, каквото там имаш. Не ми е много ясно защо и как се получава така, но важното е, че работи .
    Ако при теб не се получава, експериментирай, дори и с най-странните режими ( както при мен ).
    Поздрави!
    П.с. И при мен се разместват иконите на компа както си искат, всеки път щом пусна и PC-то и TV-то. А също - един път ми мести картината на ТВ-то вляво, на второто включване - вдясно?!
    Някой да има идея, защо се получава така?!

10. Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от ethernall
    ... Аз за мен си реших, че при положение, че тия 180 ми бяха 0,21% от цената на ТВ-то като го взимах е смешно да се "циганя"....
    Колега, съгласен съм за хубавите кабели, но провери пак процентите. Не вярвам ТВ-то да струва над 85000 лв.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от rosssyy
    Колега, съгласен съм за хубавите кабели, но провери пак процентите. Не вярвам ТВ-то да струва над 85000 лв.
    Колегата нещо се е объркал! Пък знае ли човек може наистина да е дал 85 000лв за ТВ.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от rosssyy
    Цитат Първоначално публикувано от veselintonev
    Колегата нещо се е объркал! Пък знае ли човек може наистина да е дал 85 000лв за ТВ.
    Аха, ще ми се Добре де, оплескал съм се малко с процентите, то не е лесно да се ходи на работа не са 0,21 а 4,74 (приблизително). Както и да е, пак е смешна част от общата сума, хем не е нужно да се взимат толкова скъпи - просто аз реших да играя на сигурно. Пък дай боже някой ден да го докарам до там да е чудя дали да не си купя ТВ за 85 бона

13. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Днес най-накрая си купих LG 32LG5700. Взех си и HDMI кабел за 20 кинта и всичко върви по мед ми масла. Всичко е страхотно. От доволен предоволен съм. Телевизията е малко зле, ама нормално за кабеларка. Някакви препоръчително настройки можете ли да дадете?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Компания Pioneer решила подогреть интерес к своим плазменным телевизорам из популярной продуктовой линейки KURO, анонсировав запуск на рынок двух новых моделей, которые будут выпущены в ограниченном количестве. Достать новинки, вероятно, будет непросто. Судите сами, модели KRP-500ABG в цветовом исполнении Beige Grise будут выпущены тиражом 1000 экземпляров, а белый вариант White KRP-500AW смогут приобрести всего 1500 человек.
    Как отмечает производитель, новые модели разработаны с целью предоставления более широкого выбора покупателям, чтобы они смогли подобрать себе телевизор, идеально гармонизирующий с интерьером квартиры. По мнению дизайнеров Pioneer, KRP-500ABG отличается оптимальным соотношением теплых тонов и изысканного стиля, в то время как KRP-500AW создаёт ощущение спокойствия и свободного пространства.

Основные характеристики KRP-500ABG/ KRP-500AW:
    Диагональ: 50 дюймов;
    Разрешение: 1920х1080 пикселей (Full HD 1080p);
    Телевизионные приёмники: цифровые DVB-T, DVB-S и DVB-S2, а также аналоговые тюнеры, встроенные в отдельный медиа-ресивер;
    Два встроенных динамика мощностью по 18 Вт;
    Входы: 4 x HDMI, 1 x компонентный, 1 x RCA AV, 3 x Euro-SCART, 1 x USB, 1 x RJ-45 (Ethernet), 2 x CI;
    Выходы: 1 x оптический, 1 x RCA Audio, 1 для наушников, 1 для сабвуфера;
    Поддержка DLNA, PiP/PaP;
    Потребляемая мощность: 388 Вт (0,3 Вт в режиме ожидания);
    Габариты телевизора: 1233х723х64 мм;
    Масса телевизора: 31,4 кг;
    Потребляемая мощность медиа-ресивера: 52 Вт (0,4 Вт в режиме ожидания);
    Габариты медиа-ресивера: 420х80х278 мм;
    Масса медиа-ресивера: 4,5 кг.

В продажу новинки поступят в ноябре.

16. Тук е от
    Nov 2008

Днес след 2-дни умуване-замъкнах едно ТВ -плазма PANASONIC TH-42PV80P у дома .Колебаех се до последно между тая плазма и Самсунга LE-40А536 щото беше на промоция(1399лв.),ама след като пуснах от лаптопа две филмчета(едното DivX другото HD през HDMI-HDMI kabel) -и на двата -направих моя избор!Искам да благодаря специално на hristoslav2,lazarus18,zlatko,madmax за помощта при избора!Да сте живи и здрави,момчета! ...За тая цена-тва си е перфектно.Добре че не взех по-малката плазма 37" същия модел.За тия като мен дето се мислят 32"-37"или 42" направо им заявявам-смело на 42-ката.От 2 метра е ПЕПЕЛ!
    Това беше лесната част.
    Вкъщи нагласих стойката включих го но даде няква искра от скапената кабеларка и побързах да изключа ТВ-то.Дано нещо не му е станало..Сега си пуснах филм от лаптопа през HDMI-HDMI кабела и си гледкаме цялата къща.Жената ме полюби нанаво-сияе цялата...хахаха.Понеже бях прочел в форума за тия прословути 200 часа дадох картината на режим zoom 1 -да разпъне образа на целия екран.Намалих контраста и яркоста -друго какво още-подскажете ми...?
    ..Страх ме е да включа отново кабеларката да не преебем уволнението.Ще чакам в понеделник да се включа я на Булсат я на ITV-белким всичко тръгне...като хората.
    1.Как да видя колко часа е работила..Имаше някви комбинации-помогнете моля...
    2.Трябва ли специален разклонител с защита(дайте предложения..) и някаква галванична джаджа -май беше за кабелната..

17. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от kart
    Много благодаря на lazarus18 и на hristoslav2 за съветите!!!
    С малко закъснение, ама беше тежка седмица ...
    Решил съм този или следващия уикенд да ходя до магазина с парите - та имам няколко конкретни въпроса:
    За Samsung:
    - каква е разликата между 37А550 и 37А556? аз (а и консултанта в ТМ) открих само цифровия тунер, който не ме интересува, а разликата днес е над 400 лв.
    - с какво е по-добър 37А615 (няма 100 Hz, нали? и с DNIe+ или DNIe Pro е? - ТМ и руските източници имат различни мнения, а в samsung.co.uk повечено модели ги няма - т.е. има 616 или 556) от 37А550?
    LG:
    - някой да има впечатления от 37LG6000
    Благодаря!
    Такааа ... и точно преди да тръгна към магазина с парите за някой посочените по-горе Samsung 37A550/615 или LG 37LG6000 реших да направя вечерта последна проверка и в резултат на това на следващия ден си купих Sharp LC-37D65E. Просто го видях в страницата на ИСУ, цена - повече от приемлива за техническите характерситики - 1699, не намерих никакви мнения из нета (защото е май много нов модел - в Шарп ЕУ пише, че ще се продава от 14.11), отидох в магазина, имаха още 2-3 неразпечатани бройки. Дизайна ме впечатли!!! Много повече ми хареса от този на останалите - рамката е сигурно два пъти по-тънка от тази на самсунга, стойката е супер - а бе както му се вика - изчистен дизайн!
    За момента (от една седмица) го гледам само на кабелна (цифрова МСАТ) - поносимо е, честно казано очаквах да е по-зле. Не знам какво се има предвид под "хубаво черно", но май на този е наистина хубаво - поне като го сравнявам с тези по магазините. Дистанционното му е май по-ергономчно от това на LG-то.
    Ако някой иска повече инфо или да тествам нещо - да пита!

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от pantsiani
    60PG7000 в Англия е около 4100 в български пари
    вече LG 60PG7000 в Англия е под 3800 в български пари

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе