Страница 2 от 13 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 193
Like Tree21Одобрявам

К-стъкла - има ли смисъл?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

К-стъкла. Дали?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Според мен има нещо вярно за посоката на поставяне.Това е отдавна получено при слънчевите очила... но ми е необяснимо как така един път ще пропуска топлина другия път няма.. най вероятно няма да пуска топло и студено и в 2те посоки.

Смятам че си струва да се монтира.

Относно сгъстените газове - Виждал съм подобно демо изпълнение и наистина е безкрайно удачно. Неверояна изолация - термо, шумо и т.н. , но безкрайно скъпо(ако е истинско)

<div align="right">Originally posted by wsd*-*20/07/2005*:* 14:37:31</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Абсолютно за слънчевите очила!!!

Това си е едно <<огледало>> само че един вид топлинно

'щото ако не е защо да не сложим К и от двете страни?

Аргона е за топлоизолация

Аз лично съм фен на обикновения стъклопакет пълен с аргон

п. Ако сложим вътре и една жичка волфрамова [:D]....

2.  

3. Тук е от
    Aug 2005

Re: К-стъкла. Дали?

Най-добра топлоизолация се получава с троен стъклопакет (три стъкла) с обща дебелина поне 36мм.
    По този начин се получават две въздушни междини. Фирмите за дограма малко прекаляват с препоръчването на това К-стъкло.
    Проблема е че стъклопакет с такава дебелина изисква по-широк профил, който е по-скъп и цената например от 400лв става 700лв.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Зачетох се в темата и в мен изникна въпроса, какво е К-стъкло. Погледнах и в предоставенителинкове и нещо ми се объркаха понятията поради явни противоречия в писанията на фирма Алутехникс:

1. Стъклото било прозрачно, ама пропускало само 44% от видимия спектър - аз на това му викам полу-прозрачно;
    2. Пропускало 53% от инфра-червения спектър (топлината) - от горните проценти излиза, че пуска повече топлина, от колкото светлина.....
    3. Не пропуска лъчи с дължина над 2500 нанометра - не пуска навън лъчите от отоплителните уреди, но и положителния ефект от сленчевото греене през зимата също се отстранява.

А да не говорим, че има различия и в процентите при различните източници.

Според мен тези дето ги предлагат не са много в час...Ваирант 2 - това си е ала-бала

5. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

И аз се затормозих от противоречивата информация. За щастие к-стъкло на английски се оказа, че е "K glass" и Google си свърши работата.

Ето една книжка с доста подробна информация. Само 6 страници е, а най-хубавото й е, че има и картинка (копирана на много други места).

http://www.pilkington.com/resources/kglass.pdf

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Аз съм с К стъкла на пвц дограма.Сега лятото ако дръпна щорите на източните стаи става ад-значи слънцето си пече вътре.Зимата ще разбера и ефекта от тях-от фирмата която ми слага дограмата ми казаха,че са ефективни зимата,а лятото са си като нормални стъкла.Това е моята информация

7. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

зимъска - полупроводници; пролетес - цели...

8.  

9. Тук е от
    Aug 2005

Ще кажа само, че в Англия от 5-6 години, са задължителни при всякакво ново строителство...

10. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

А някой дали може да сподели как да проверя:

1. Дали са ми сложили наистина К-стъкла? и
    2. Дали са ги сложили правилно (к-стъклото отвътре)?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от bofa
    Ще кажа само, че в Англия от 5-6 години, са задължителни при всякакво ново строителство...
    Къде ги пише тия неща, това е задължително в англия от 5-6г.???
    Онова било забранено в германия от 10г.....???

дали пък не е забранено вече ПВЦ с К-стъкла от "Опитът на .... качеството на ...." смешна работа.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от prt
    А някой дали може да сподели как да проверя:

1. Дали са ми сложили наистина К-стъкла? и
    2. Дали са ги сложили правилно (к-стъклото отвътре)?
    Не са ли ти сложили маркировка на К-стъклата??? При мен са маркирани.
    А иначе би трябвало да се разпознаят при измерване на количеството пропуснати и отразени инфрачервени лъчи.

13. Тук е от
    Aug 2005

При нас в офиса има такива стъкла. Очевидни к-стъклото е от вътре, като го напече слънце повърхността му се загрява до 40-50 градуса. Лятото без климатик е истински АД. Самото стъкло се загрява и действа като отоплителен уред!!!
    Когато не го грее слънцето температурата му е нормална.

14.  

15. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

@Lupus
    В момента стъклопакетите са "подпряни" на стената и чакат да бъдат сложени в дограмата.
    От едната страна на всеки стъклопакет в сложена малка лепенка тиксо, което явно е и ориентирът. Друг "ориентир" не видях ...
    А как се прави "измерване на количеството пропуснати и отразени инфрачервени лъчи"?

@gabor
    "Лятото без климатик е истински АД" - това никой не го беше споменал до сега ... ?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от prt
    @Lupus
    В момента стъклопакетите са "подпряни" на стената и чакат да бъдат сложени в дограмата.
    От едната страна на всеки стъклопакет в сложена малка лепенка тиксо, което явно е и ориентирът. Друг "ориентир" не видях ...
    А как се прави "измерване на количеството пропуснати и отразени инфрачервени лъчи"?

@gabor
    "Лятото без климатик е истински АД" - това никой не го беше споменал до сега ... ?
    Абе какво става с теб.Вече идва зима и си без поставена дограма. Да взена да ти изпратя монтажници. - Вадиш парата и след 35 мин си гладко обръснат.Ако нямаш пяна и самобръсначка ще скубят косъм по косъм. Пак ще си обръснат.
    Май* Алдотерм а тази година закъсва.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от gabor
    При нас в офиса има такива стъкла. Очевидни к-стъклото е от вътре, като го напече слънце повърхността му се загрява до 40-50 градуса.
    С какво им премери температурата?

Цитат Първоначално публикувано от gabor
    Самото стъкло се загрява и действа като отоплителен уред!!!
    Ама какво удоволствие е през зимата, а?!? Разходите ви за отопление сигурно клонят към 0.
    Доста на едро се изказваш.

18. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    С какво им премери температурата?
    Ама какво удоволствие е през зимата, а?!? Разходите ви за отопление сигурно клонят към 0.
    Доста на едро се изказваш.
    Ами колкото и смешно да звучи - с електронен термометър със сонда, залепена за стъклото с алуминиева лепенка....

Сградата е с изцяло стъклена фасада, нашия изглед е на югозапад и през лятото никак не е весело. Единственото спасение са външните щори.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 13 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три стъкла на стара дограма - дали ще има ефект?
    От mitakata във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 4
    Последно: 10-02-11, 21:48
  2. Отговори: 12
    Последно: 24-03-09, 20:53
  3. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 15:13
  4. Няма смисъл?!
    От etg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 02-10-03, 02:44
  5. Има ли смисъл да пиша на ...
    От hipo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 30-01-02, 06:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе