Продължение на темата за обща дискусия за климатици от 2008г
Продължение на темата за обща дискусия за климатици от 2008г
Според моите наблюдения и измервания излиза,че MIDEA MSF6 12 AR е много добра машина като съотношение цена/качество. Евтина 500 лв и безпроблемна.
Почти не съм срещнал оплаквания тук във форума за този модел.
Здравейте,
ЧНГ на всички с пожелание за много здраве, късмет и успехи.
Преди около месец в стая 12 м2 стандартно остъкляване и височина, на първи етаж над гаражи преди около месец сложих Mitsubishi heavy 20 ZGH-S (2.4 kw номинална мощност), който в първите дни работеше нормално. После ми се наложи да остъствам от апартамента, но климатика е работил през цялото време. Днес се върнах и установих, че външното му тяло издава звук като на моторетка, само че не чак толкова силен, а пък размразява през около час и трудно достига зададената температура, макар че в стаята не е студено, въпреки че с дигитален термометър се отчитат не повече от 17.5 С, на зададени 21. Отделно и струята от вътрешното тяло е слаба, а пък и дупките на тавата на външното тяло са заледени (няма щуцери).
Според вас какъв може да е проблема? В понеделник ще се обадя на фирмата, монтирала климатика, но ми се ще да знам какъв може да е проблема, за да знам какво да гледам като дойдат.
Задай му макс.градуси и скорост на вътр.вентилатор и виж след 15на мин колко е разликата в градусите между входния и изходния въздух.Мерят се при филтрите(вход) и между жалузите(изход).
А звука май е "нормален",ако тавата е заледена ,т.е.пълна с лед.
Въпрос към знаещите. След като можеш да си купиш климатика от долният линк само за 230 долара, то търговците на едро внасящи китайски климатици на каква цена ги купуват?
http://www.dhgate.com/WALLMOUNTED-AI...be514010a.html
Остава само лепенки да си поръчаш
Ох, малко е офтопик, ама в линка на блю1 в коя категория е наврян климатика само?
Home >> Car-Vehicles-Parts-and-Accessories >> Car-Truck >> Lighting-Lamps
В категорията Лампи за коли! Кво повече да говорим?
За лепенките си пише - приемаме ОЕМ - лепкат, слагат - всичко още тамка! Само да кихнете за няколко контейнерчета!
Не знам дали някой ще посмее да си го поръча като единична бройка след като види линка
за Calculate Shipping Costs
Най-долу има минимум един 20 футов контейнер, макар да пише 1..999 броя в заявката!
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА 2009 избор на климатик някой можели да ми кажи за тези двете марки Fujitsu и Daikin
Ами добри са, какво да ти кажем. Кажи помещение и бюджет и ще ти изберем модел даже.
Колеги,понеже имам малък опит с VRVта,имам питанка към знаещите: Може ли да се прогнозира предварително монтажа на VRV в проценти от стойността на машините,на око разбира се ,и горе долу колко са,при нормални дължини от порядъка на 5-10 м между телата.
Fujitsu ASY-18LC и Daikin AN40GPP 2500 лв за 38кв.м,
Хора от форума писаха,че LC серията е спряна и трудно се намира,ако не бъркам буквите и модела де.
Честита Новата 2009-та. Като стана въпрос за БМВ и Мерцедес на климатиците, хайде посъветвайте ме каква машина да си купя. Искам нещо което да не ме предаде в големите студове, както БМВ-то ми. То повечето дизели се движат при -20 градуса, но моята кола просто не ги усеща, нито странни шумаове, нито отказ на ел стъкла или централното заключване,след 5 минути парното е на 6 и така нататък. Е такъв климатик искам да си купя, който да работи при студ, да стопля бързо, дори когато няколко дни не е пускан и да не дразни съседите. Мисля си за Фуджицу или Дайкин, от топ сериите. Инверторният ми Панасоник(Китай) не е решение и затова искам да го сменя с нещо по-добро. Става въпрос за две преходни стаи общо 28 квадрата в къща при убийствено влажен климат. Налага се да отсъствам по няколко дни и изключвам електрозахранването, така че не мога да го оставя да работи постоянно. Това не е от икономия а го правя откакто служителите на ЧЕЗ ми пуснаха две фази и ако не си бях вкъщи всичко щеше да изгори. Май правилният въпрос е има ли такава машина, която да работи при такива условия или да мина на локално парно. Бюджетът ми е почти неограничен(господ здраве да дава на кредитните институции ), защото комфорта е над всичко. Не е възможно да се монтират два отделни климатика а за мултисплитовете само лоши неща се говорят. Та има ли такова животно и кое е то?
Животното се казва General AWHZ14LB и според мен отговаря на всичките ти изисквания.
Може също General ASHA14LC като малко по-евтин вариант.