Страница 11 от 21 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 313

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

Оф, нищо му няма на климатика! Какво нередно виждаш в това да поддържа 1 градус под зададените? Освен това ти задаваш немислимо високи градуси!

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Всеки, когото питам поддържа 22-23 гр.и ми казват, че си ходят по къси ръкави вкъщи!
    и аз при 22-23 ходя по тениска из нас а като пия 2 кани вино играя хоро гол до кръста на -10 на снега на двора ,така че всичко е относително

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Аз си мисля, че човека просто му е скучно и се ебава с форума...
    Особено след последния му пост.
    Друг е варианта да спре химията и да излезе да подиша чист въздух. :D

5. Тук е от
    Sep 2008

Днес сутринта като се събудих, видях че дисплея на вътрешното тяло не изсписва нищо.
    Няколко пъти натисках бутона Display да ми покаже външната и вътрешната температура, но нищо.
    След няколко часа почна да ми показва вътрешната температура, но когато поисках да видя външната ми показваше - Lo. Явно ми замръзва датчика.Искам да попитам може ли да се направи нещо да не замръзва този датчик?

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

под -9 показва така ,понеже не може да го визуализира

7. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте, искам и аз да попитам нещо. Имам два климатика Хитачи единия RAS/RAC-E10H2 другия RAS/RAC-E14H2 и доста се размразяват (съдейки по индикацията с мигане на лампата). За голямия няма проблем понеже работи доста под напрежение в момента (около 800W харчи), ама малкия бая от времето не работи (спира почти и само върти въздуха) и няма никакви признаци да е обледен или поне скреж да има по него. Искам да разбера някакъв датчик ли му казва че е замръзнал и да не би да се е прецакал нещо.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Има си датчици,но ако мине определено време и датчика не е подал сигнал за дефрост,се включва размразяването по изминало време.Така,че дори да няма лед,може да се включи дефроста по време.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от hunterA
    ...
    Би ли споделил каква квадратура топлиш с двата и как се справят, един колега мисли да се ориентира точно към тея Хитачита.
    Мерси.

11. Тук е от
    Sep 2008

Ами за кубатура ще говоря. Големия е за хол+кухня около 52 куб. като отварям и вратата към банята още 8.5 куб. държи се постоянно включен на 20 градуса, малкия е в спалня около 30 куб. (може малко по малко да се каже че е понеже има голям гърдероб) постоянно на 22 градуса, като доста често спира дори и в момента.
    Нов апартамент с добра изолация, но без живеещи постоянно комшии (просто скоро излезе акт 16).
    Единствения им недостатък за мен е че са шумнички на auto, но със студа поне за сега нямам проблем. Надявам се да са така дълги години.

12. Тук е от
    Feb 2005

Здравейте и за много години!
    Имам един въпрос към спецовете.Става въпрос за конвенционален климатик Inventor 12-ска, монтирана октомври месец по топлото, вакуумирана, проверени налягания...С течение ма времето бавно, постепено започна да не топли както трябва,температурата на изходящия въздух спадна(не във връзка със сегашните температури,още като беше 5-10 гр го забелязах), а тези дни направо го спрях,щото 36 гр изх. темп. не могат да ме стоплят. М-у другото забелязх,че външното тяло не се заскрежава равномерно-има зона ,която не се заскрежава изобщо, като първоначално в зоната на 2 тръби на топлообменника, после станаха 6(снимка 1) Потърсих техниците,които го монтираха (мои познати) го гледаха, мериха му наляганията в режим отопление и охлаждане, казаха,че има малко отклонение в посока по- ниско, но не чак толкова,че да дава голямо отклонения в работата. След празниците момчетата миналия петък дошли изпуснли му фреона и удължили тръбния път с около 2 метра (до добщо около 3 метра) и го заредили пак с фреон. До днес сутринта климатика работеше добре, но отново започна да духа по-хладен въздух и тези ивици без заскрежаване по вън. топлообменник отново се появиха (снимка 2)...Техниците днес го видяха и ми казаха направо, че не знаят какво може да му е...?? Аз пък още повече

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Май имаш пропуск на фреон някъде от топлообменника.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Както казва Деян-това са признаци на теч на фреон,само че не е задължително мястото да е в топлообменника,може да е навсякъде-във вътр.и вън.тяло,както и в тръбите между тях.Да ползват или пропускотърсач,или стария класически метод с гъста пяна .Почва се от конфликтните точки-заварки,кранове,гайки,капачки,колена,компресор и т.н.Би трябвало техниците да са наясно с този масов проблем.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Като гледам стойките май си до морето.Може да е от фреона но по скоро е от марката.Мисля че тази марка е слаба за нашия климат.

17. Тук е от
    Dec 2007

моята Мидея китайка духа добре на -12 и си бачка без проблем, ама май не изкарва повече от 2 кВ щото температурата на изх. въздух е нисичка. пък да ви кажа, топли почти еднакво и при -5, и при +7*.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Добре де, виждал съм какви ли не замръзнали,заскрежени клими а този моя Crown заскрежава съвсем леко, дори да работи и на 30гр. цял ден. Наблюдавам го от три дена при темп. от -14 до +2тр. размразява доста често но на питата няма скреж а топли перфектно при - 14 подържа 24гр. дори е тестван до 27гр. прави в 20кв. стая Нека ми отговорят спецовете

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 21 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе