Страница 3 от 21 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 313

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

Ще кажем да дадеш още 300лв и да си вземеш DAIKIN FTYN/RYN35D или FUJITSU GENERAL ASY12USB

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте! Монтираха ми климатик HITACHI RAS/RAC- E 14H2 преди пет -шест дни. П о принцип до момента съм доволен от него. Предвид спецификата на мястото на поставяне на външното тяло, то бе монтирано с 4 шпилки към основата на балкона на съседа отгоре, тоест висящо. Направи ми впечатление, че монтьорите опряха плътно горната част на тялото до основата на горния балкон, без никакво разстояние.От два дни се появи малък проблем. Той се усеща най-вече нощем, когато е по -тихо. Чува се шум в стаята до чиито прозорец е монтирано външното тяло, сякаш комшията отгоре е включил мощна прахосмукачка. Отваряйки балконската врата се разбира, че тялото почти не шуми или бръмчи съвсем тихо. Възможно ли е липсата на разстояние между горната част на външното тяло да създава тези неприятни вибрации и шумове в стаята???Благодаря Ви.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Как така не са ти оставили никакво? А ако се наложи да свалят горния капак при разглобяване? Щпилките отрязаха ли ги плътно до долните гайки?Ако има място,свали го малко надолу,за да се отдели от балкона.Може шума да е оттам.

5. Тук е от
    Jan 2009

Незнам защо не оставиха, а в данданията видях твърде късно, че няма разстояние . Има около 1 см остатък на шпилките и мисля да развия малко гайките. Мислех си, че на мен няма да ми се паднат калпави монтажници, но явно така е станало/ без да визирам всички/. Надявам се да се отстрани проблема по този начин. Не разбирам много, но по пътя на логиката си мисля, че н е е правилно да няма разстояние при положение, че тялото все пак има известни вибрации. Но това е положението. Благодаря за мнението на vanko68

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Само ползвай нивелир отдолу и в двете посоки,след като свалиш тялото.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

plevenco, Колко пари ти струваше монтажа. Шпилки вместо таванни стойки се слагат с цел намаляне разходите по монтажа.

Друг недостатък при захващането с шпилки е, че шпилката опира странично в тялото на климатика и допълнително се получават вибрации.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако леко се раздалечат отворите като обърната пирамида,не опира и не дрънчи.Може и да са ги огънали малко встрани.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Най-големия недостатък е че няма сервизиране без да свалиш тялото

11. Тук е от
    Jan 2009

valen1 Монтажът ми струваше 160 лв, като толкова бе обявената цената в Техномаркет без уточнение дали ще се ползват шпилки или не, а и аз не знаех ,че има такава възможност за захващане.Да разбирам ли от мнението на vanko68 , че след като сваля малко и нивелирам тялото надолу, мога да изкривя шпилките така, че да не се опират в капаците и по този начин да избегна предаване на вибрации??Благодаря

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ако шпилките опират в тялото подложи изолация под шпилката,ако това което казва Ванко не са го направили при монтажа,няма как да го направиш сега.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да или можеш да подложиш между шпилката и капака плоски тампони от микропореста гума или от стереопор,стиродур,фибран и каквото имаш подръка.
    Сори за повтарянето,JORI ме изпревари в отговора.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

jori значи при евентуална необходимост от сваляне на тялото, ще се усложнят нещата? Не знаех, че захващането с шпилки има толкова негативни страни иначе вероятно нямаше да се съглася да го сложим по този начин. Но човек се учи докато е жив. Вероятно трябваше да го домисля това предварително, но за следващия път ще знам.Благодаря.

Да , мисля, че идеята на jori и vanko68 за поставяне на тампони между шпилките и капака е добра, за което им благодаря.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не са сложни нещата,само трябваше монтажниците да оставят 4-5 см отгоре,за да може да се сваля горния капак,който обикновено е първи при разглобяване.

17. Тук е от
    Jan 2009

Предполагам, че въпросът ми ще прозвучи лаишки, но при профилактиката, която се прави в края на 1 - та година, ще се наложи ли махането на капак от външнто тяло??

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Зависи от мерака на сервиза да ти направят ПЪЛНА профилактика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 21 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе