Ще кажем да дадеш още 300лв и да си вземеш DAIKIN FTYN/RYN35D или FUJITSU GENERAL ASY12USB
Ще кажем да дадеш още 300лв и да си вземеш DAIKIN FTYN/RYN35D или FUJITSU GENERAL ASY12USB
Здравейте! Монтираха ми климатик HITACHI RAS/RAC- E 14H2 преди пет -шест дни. П о принцип до момента съм доволен от него. Предвид спецификата на мястото на поставяне на външното тяло, то бе монтирано с 4 шпилки към основата на балкона на съседа отгоре, тоест висящо. Направи ми впечатление, че монтьорите опряха плътно горната част на тялото до основата на горния балкон, без никакво разстояние.От два дни се появи малък проблем. Той се усеща най-вече нощем, когато е по -тихо. Чува се шум в стаята до чиито прозорец е монтирано външното тяло, сякаш комшията отгоре е включил мощна прахосмукачка. Отваряйки балконската врата се разбира, че тялото почти не шуми или бръмчи съвсем тихо. Възможно ли е липсата на разстояние между горната част на външното тяло да създава тези неприятни вибрации и шумове в стаята???Благодаря Ви.
Как така не са ти оставили никакво? А ако се наложи да свалят горния капак при разглобяване? Щпилките отрязаха ли ги плътно до долните гайки?Ако има място,свали го малко надолу,за да се отдели от балкона.Може шума да е оттам.
Незнам защо не оставиха, а в данданията видях твърде късно, че няма разстояние . Има около 1 см остатък на шпилките и мисля да развия малко гайките. Мислех си, че на мен няма да ми се паднат калпави монтажници, но явно така е станало/ без да визирам всички/. Надявам се да се отстрани проблема по този начин. Не разбирам много, но по пътя на логиката си мисля, че н е е правилно да няма разстояние при положение, че тялото все пак има известни вибрации. Но това е положението. Благодаря за мнението на vanko68
Само ползвай нивелир отдолу и в двете посоки,след като свалиш тялото.
plevenco, Колко пари ти струваше монтажа. Шпилки вместо таванни стойки се слагат с цел намаляне разходите по монтажа.
Друг недостатък при захващането с шпилки е, че шпилката опира странично в тялото на климатика и допълнително се получават вибрации.
Ако леко се раздалечат отворите като обърната пирамида,не опира и не дрънчи.Може и да са ги огънали малко встрани.
Най-големия недостатък е че няма сервизиране без да свалиш тялото
valen1 Монтажът ми струваше 160 лв, като толкова бе обявената цената в Техномаркет без уточнение дали ще се ползват шпилки или не, а и аз не знаех ,че има такава възможност за захващане.Да разбирам ли от мнението на vanko68 , че след като сваля малко и нивелирам тялото надолу, мога да изкривя шпилките така, че да не се опират в капаците и по този начин да избегна предаване на вибрации??Благодаря
Ако шпилките опират в тялото подложи изолация под шпилката,ако това което казва Ванко не са го направили при монтажа,няма как да го направиш сега.
Да или можеш да подложиш между шпилката и капака плоски тампони от микропореста гума или от стереопор,стиродур,фибран и каквото имаш подръка.
Сори за повтарянето,JORI ме изпревари в отговора.
jori значи при евентуална необходимост от сваляне на тялото, ще се усложнят нещата? Не знаех, че захващането с шпилки има толкова негативни страни иначе вероятно нямаше да се съглася да го сложим по този начин. Но човек се учи докато е жив. Вероятно трябваше да го домисля това предварително, но за следващия път ще знам.Благодаря.
Да , мисля, че идеята на jori и vanko68 за поставяне на тампони между шпилките и капака е добра, за което им благодаря.
Не са сложни нещата,само трябваше монтажниците да оставят 4-5 см отгоре,за да може да се сваля горния капак,който обикновено е първи при разглобяване.
Предполагам, че въпросът ми ще прозвучи лаишки, но при профилактиката, която се прави в края на 1 - та година, ще се наложи ли махането на капак от външнто тяло??
Зависи от мерака на сервиза да ти направят ПЪЛНА профилактика.