Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
154. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

54 35.06%
  • Много добра

65 42.21%
  • Добра

22 14.29%
  • Средна

8 5.19%
  • Задоволителна

4 2.60%
  • Слаба

3 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 75 от 96 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 1435
Like Tree292Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2011

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сложих 4.00.41. Не виждам промяна. На мен основния ми дерт е скоростта на превключване на каналите.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003

Като че ли малко по-бързо приключва. Със сигурност инфото излиза по-бързо и тъмната лента под него вече не е изцяло тъмна, а само там където има надпис.

4. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от Crazy_hatteR® Виж публикацията
    Като че ли малко по-бързо приключва.
    Възможно е, преди имаше канали, между които превключва за 8 секунди, сега максимума e 6-7 .
    Този пост е редактиран от persizi; 09-11-13 в 12:46.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013

Здравейте, може би има отделна тема, но аз не я намерих, интересуват ме малко над средния клас, безжични слушалки, ще ги ползвам за телевизор LA790, може би има подобен аксесоар за модела ? т.к. (телевизора поддържа безжично звукови аксесоари). Виждам на пазара има много видове, с различни технологии на пренос, на звука в смисъл wireless, FM, infrared и тъй нататък, но кои са по-добрите в смисъл да няма шумове (определено FM няма да е, но...), по качествен звук, слушалките които разгледах, с един комплект батерии издържаха между 20 и 30 часа работа (дали има повече), моля тези които притежават подобни слушалки да споделят опит.

6. Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от persizi Виж публикацията
    Възможно е, преди имаше канали, между които превключва за 8 секунди, сега максимума e 6-7 .
    Какви са ви телевизорите? Защо толкова бавно, нормално ли е 6-7 секунди между каналите? Питам, защото ми предстои да купя TV, а вие с тези времена ме отчайвате....

7. Тук е от
    Jun 2011

Мяжду някои канали се превключва за 2-3 секунди, но като цяло е бавничко. Аз гледам сателитна телевизия с CA модул.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

За да са меродавни трябва да давате времена само за не кодирани канали - при кодираните има голямо значение модула , фирм-а му , използвана кодировка и апаратурата и настройките и изп. от кабеларката и т.н.
    Примерно при мен с ЛГ не забелязвах разлика във времето (и изобщо) при използване на 2 марки модули (Смит и Неотион) , но Панасоника направо се замисляше и първоначално не отваряше програмите със Смит-а - с Неотион-а няма проблем .
    Този пост е редактиран от svetlio1; 09-11-13 в 19:27.

10. Тук е от
    Jun 2011

На компютърния тунер TT-Budget S2-3200 със същия модул превключването става значително по-бързо, почти веднага.

11. Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Русе

Сега ходих да меря:
    В кухнята съм с LG М2350D с CI-модул и примерно между БНТ и bTV превключва за около 1,5 секунди.
    В хола все още съм със CRT и STB 5512 DCR даден ми от доставчика и превключва за около 0,5 секунди.
    Надявах се модела, в който съм се загледал ( LG 42LA740S ) да превключва за не повече от секунда.

12. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Sasho ...и ако превключва за повече от секунда, няма да го вземеш ли .
    Преди малко се видях с мой приятел, който работи в сервиз и ми спомена, че в момента ЛЖ и Сони са започнали да мешат калпави матрици с хубави компоненти, както е при Самсунг(както съм казвал и преди - нищо лично към марката).И започвам да си мисля, че към края на годината за да нямат голям брак са започнали масово от ЛЖ да слагат, калпава или пред брак заготовка(лично мое мнение, защото изведнъж пропищяха няколко човека).Ако е така то това ще им докара доста лош имидж(освен ако не е само за 3-тите страни като нашата).Лично се радвам, че приключих с покупките на ТВ-та и уцелих на бройки(да чукна на дърво).А и към Коледа ми се струва, че ще се изкара и по-старата продукция от преди 1-2 години на 50% намаление
    При мен и на двата сменя за не повече от секунда и половина канала.
    zabadara одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Винаги има калпави бройки, едва ли слагат умишлено и чак дотолкова искат да си вкарат автогол, че да си откажат клиентите и те повече да не ги погледнат като производител. Вярвай ми, повечето които си изпатят от дадена марка -> повече не поглеждат към нея. Но пък и имай едно предвид - всички са един дол дренки, щом Сони дето се водят "премиум" започнаха да свалят качеството, но пък имат претенциите да държат високи цени. Кой ще ми похвалиш?
    Всичкото хвалене е на принципа - "моето е най-хубаво" и си правите извод от 1-2 бройки. LG имат най-много брак, защото и се продават най-много в България (заедно със Самсунг). А и въпросните калпави матрици може да ги изтестваш още на място, пък ако след това даде фира ще се смени. Също така може и да видиш месеца на производство преди да си закупиш телевизора (ако конспирациите са верни).
    Нито Панасоник са за хвалене, където и те слагат матрици на LG, нито Самсунсг на които им гърмят кондензаторите като пуканки, а и чувам често имали проблеми с пиксели при VA панелите, да не говорим за лотарията при панелите от време оно при Самсунг. Сега гледам и СОНИ започнаха да се изтарикатяват и да има лотария и при тях. Е, кой ще ми похвалиш тогава?
    Гледате да има 5г. гаранция и това е. Специално при телевизорите не мисля, че ги правят умишлено да се развалят за да купуват хората повече, защото този номер много лесно го минават с маркетинговите глупости и клиента се лъже и лапа въдицата (като смарт, 3д и тем подобни излишни "екстри").
    Същата работа и с телефоните, те отдавна си стигнаха тавана и сега се чудят какви ли не глупости да правят и умишлено ограничават старите модели от по-нови версии на OS.

За Иточна Европа LG-тата се произвеждат в Полша (за да е по-евтино за нас самите, по-малко разходи и т.н., много ясно че няма да ги внасят от ***** примерно, където също се произвеждат LG-та). Тези от Полша не знам дали и не ги пласират по Западна Европа.

Миналата година имах 3 LG-та, произведени както следва Май-Октомври-Декември, да ти кажа тези от Октомври и Декември бяха най-добрите бройки, а този от Май беше трагичен, но това отново не е критерий, защото на баща ми също е Декември и не е добра бройка (мое мнение), така че всичко си е тото в днешно време, такава е технологията, такъв им е Quality Control-а че разчитат клиента да е QC-то, така им излиза по-евтино, защото има не толкова капризни клиенти, които не виждат дефекти и номера минава, а такива като нас, които гледат и най-малката неравномерност са рядкост и муха ги ухапала.

Надявах се модела, в който съм се загледал ( LG 42LA740S ) да превключва за не повече от секунда.
    На LG мисля това им е минуса, поне на моделите от 2012 наистина си е бавено превключването. При 2013 би трябвало да е с една идея по-бързо, защото и са с по-бързи процесори. 6хх серията от 2012 бяха с едноядрени. Аз също го оглеждам LA740, така че ще се радвам да дадеш впечатления във форума за модела (когато го изтестваш).
    Този пост е редактиран от aldokalcone; 10-11-13 в 09:27.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003

На ефирните цифрови канали превключването е почти мигновено, на кабеларката SD около 2с., HD около 3с. с СА модул кодиране Грифин

16. Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Русе

В събота ходих в ТМ и исках да ми пуснат на LG 42LA740S видео примерно от bTV или БНТ и консултанта каза, че няма как, но може да си донеса флашка. Непосредствено до него имаше 691s и аз разлика в картината въобще не видях, освен че на 740 цветовете бяха прекалено надути. Днес бях в ТП - оказа се, че 42LA740S го има и там, поисках дистанционно, за да си поиграя и ми дадоха старото. Тествах единствено YouTube: вървеше сравнително бавно, но пък не знам тяхната скорост каква е. И в двата магазина като че ли не им се занимаваше много с мен, въпреки че се интересувах от ТВ за 1500 лв. Никой не се опита да ми демонстрира каквото и да е.

17. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Sasho не им се занимава, за това им говори със строг глас за да разберат, че си крив и, че ще им създадеш работа за следващия час.Аз така ги обработвам и да ти кажа не смеят да откажат, защото се досещат, че ще се стигне и до скандал.
    aldokalcone ако писаното се отнася до мен(както аз си го интерпретирам) мога да ти кажа, че четеш между редовете.Никъде не съм хвалил дадена марка и както съм писал в тази тема, в предишни мои постове, аз на марките не робувам.
    Това за лотарията - да, най-вероятно си е така.И вярвам, че и при ЛЖ е същата работа.Моето, че е най-хубавото си е твоя мисъл, аз давам пример, за модел 2012 и 2013 6-та серия, че проблем със смяната на каналите, както и безразборното им местене нямам.Матриците са ми на ниво(и аз виждам недостатъци).И както съм казвал, на който не му харесва дадена техника си има правните организации и може да подходи дипломатично и да си го смени с друг модел или марка, както направи Доминатор(за което му свалям шапка).
    zabadara одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Според мен проблема с бавното превключване идва от CAM-а. Приятел е със същият ТВ като моя, но на друг оператор, определено преминаването през каналите при него е чувствително по- бързо. Аз съм на Vivacom Sat, а той на Мсат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 75 от 96 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе