От кабела с отделен декодер. За този тип кабелна ти трябва цифров тунер DVB-C, който засега имат само Sony от серията 3000.Първоначално публикувано от radiomen
От кабела с отделен декодер. За този тип кабелна ти трябва цифров тунер DVB-C, който засега имат само Sony от серията 3000.Първоначално публикувано от radiomen
OK говорих с един пич от Кейбъл Тел и той ми обясни как седят нещата, ами в такъв случай не ми остава нищо друго освен да се включа с впечатления от телевизора след няколко дни. Благодаря на всички,които са писали тук защото научих доста полезни неща.![]()
![]()
![]()
Както бях споменал преди време, гледам телевизора на булсатком, обаче искам да попитам как мога да сменя тоя смотан приемник и какъв да взема който хем да става за тяхната карта, хем да има оптичен изход за звука и ,цифров изход за картината, защото в офисите им мога да взема от "новите" приемници които ги нямат тия работи, а пък и искат да си го закупя срещу 150 лв. Т.Е. 150 лв. за нищо ново.Гледам че по НВО на края на филмите пише 5.1 долби съраунд ама дали ще е наистина така ако сменя приемника ??? Много ще съм благодарен ако някой може да даде съвет !!
@cotecna
http://www.mca-sat-tv.com/Receivers.htm
http://www.dvb-bg.com/index.php
Виж тук, но не са евтини.
още доста вода трябва да потече за хубав ТВ сигнал в БГ независимо от цифровите приемници и доставчика.Първоначално публикувано от cotecna
а няма ли комбинирани приемници за наземна и кабелна цифрова с цифрови аудио и видео изходи
Първоначално публикувано от lazarus18
Здравейте, в събота си купих най-накрая Panasonic TH 42PV70P и съм много доволен от качеството на картината и звука на Евроком - за сега кабелна. Гледам го от 4м. и е доста добре, спазвам първоначалните условия за разработване - контраст, яркост, цвят - до 40 и черните ивици от горе и от долу. Пусанл съм режим auto, обаче като пусна DVD - KTN - китайско дърво се забелязват хоризонтални черти - като смущения на екрана, които се движат/при TV ги няма/. На какво може да се дължи това: от DVD - то или от компонентния кабел / той вървеше заедно с DVD-то и е някакъв евтин кабел. Ако е от компон.кабел, какъв ще ми прпоръчате да си взема и от къде. И знаетели за някави разклонители - за високо и ниско напрежение ми казаха колеги е било хубаво да има за защита.
А между другото ми направи впечатление, че на дистанционото няма функция VIEW /за връщане на предходен канал/.
Благодаря ви.
В комплектите на тези плеъри няма комп. кабели ,а най вероятно някой калпави АV чинчове.Моят съвет е да изхвърлиш по най бързия начин тези кабели и да си вземеш най малкото един скарт добро качество,а ако искаш нещата да са перфектни махай и КТN-на и си вземи един плеър с HDMI изход има такива за 150лв.Не си заслужава да се осакатява качеството на ТВ-то заради подобни неща.
madmaxx, нещо не ми е ясно, като пускам DVD-то избирам режим компонент на TV-то а не AV1 или AV2. В DVD-то влизат 3 чинча - жълт,бял и червен и не е ли по-добре с комп.кабел от колкото със скарт кабел - поне така съм чувал. Ще снимам изходите от зад на DVD-то и ще ги покажа.
И аз преди ден два си купих такъв телевизор и немога да разбера няколко неща. Резолюцията на панела по книжка е 3072x768, това ми се вижда доста странно ( данеби тези 3072 да са разделени по RGB и тогава се получават 1024 ). Другото е че ако панела е 1024x768 ( 1027/768=1.333333333, а 16/9=1.777777777 ). Другото нещо което ме мъчи е че като си вързах компютъра с VGA кабел, за да се получи пълна картина ( филмчето е Planet Earth ) без никакви Pan&Scan или тем подобни, резолюцията на компютъра трябва да се сетне на 1280x768, което в същност е = 1.7777777 и наистина е 16:9. И последния ми въпрос е има ли смисъл да си вържа компа по HDMI, имайки предвид че най-голямата резолюция която се подържа от телевизора ( която не е ясно коя е 1024x768 или 1280x768 ) може да се подаде през VGA.
Със здраве Габи !!!
Това ДВД има ли опция за прогресивно сканиране? Ако има настрой го така. Въпреки че не вярвам да се справя добре с деинтерлейсинга и затова имаш тези черти. Също мисля, че най вероятно вместо компонентен кабел използваш AV кабел, който също е с 3 чинча, но не върши почти никаква работа. Купи си един нов комп. кабел или хубав СКАРТ. Първия вариант е по-добрия, разбира се.Първоначално публикувано от FASH
Няма функция за предходен канал. Панасоник никога не са имали.
Да, от там идва тази резолюция. Всички пиксел има 3 под пиксела и затова пишат 3072, което си е чиста заблуда на населението.Първоначално публикувано от Gaby
Най-добре работи с компютър в резолюция 1024х768. Тогава десктопа ти е разтегнат. Това се оправя от самия плеър. Windows Media Classic има в Pan/Scan Scale to 16/9 TV и получаваш правилната пропорция без никакво разтягане и загуба. Пак от там можеш да си зумнеш някой по-широкоекранен филм за да изрежеш горе и долу черните черти.
Хубавото при връзка с HDMI от компютъра е, че можеш да подадеш директно 720p сигнал. Аз лично не забелязвам голяма разлика по двата начина.
Панела е широкоекранен а е с 1024х768 резолюция, която е 4:3. Това е защото всеки пиксел е правоъгълен, а не квадратен.
Само да добавя трябва да си купиш подобен кабел,а не това което ползваш в момента.Първоначално публикувано от FASH
http://images.google.bg/imgres?imgur...ng_bg%26sa%3DN
Благодаря много за отговора, и аз стигнах до заключението с правоъгълния пиксел. Имам и друг въпрос - защо като подам 720p на телевизора, като мръдна в ТВ екрана един експлорър да речем и го maximize реже от всякъде по 1см. Ако дам 1080i - реже по 2 см. Не мога все още да разбера като пусна филм 720p без никакъв pan&scan и т.н. - дали реже ?
Със здраве Габи !!!
реже през ХДМИ, като се опитам да корегирам смаля резолюцията и остава 1-2 см черна ивица, аз затова гледам с оверскан, чак толкова не се губи