Над 50% яркост едва ли ще ти потрябва някога. При мен е една идея под средата. Няма как да е от кабела защото когато го прави не приема нищо по този кабел.
Над 50% яркост едва ли ще ти потрябва някога. При мен е една идея под средата. Няма как да е от кабела защото когато го прави не приема нищо по този кабел.
Оооо,не,само преди 2 седмици го взех за 1850 ,а сега е 1699!!!При тази цена вече няма конкуренция.
Вече 4 месеца съм с този сивия модел. Нямам проблеми. Разликата с другите е че няма VGA вход (не ползвам компютър) и има дигитален ефирен тунер, който работи безгрешно с нашите канали. Само трябва да си купиш антената на Stong от Метро за 35 лева.
Има 5-6 телевизии и две радио програми.
Образа е чуден, нямам забележки.
И при мен жената каза тежката си дума "само бял", но взехме компромисното решение - сив.
Първоначално публикувано от joropet
Ох, и моята реве за бял от доста време. ДОскоро беше лесно, че единствения беше този скъпия Philips Aurea и като види, че е 7 хил. лева се отказва. Сега видя, че СОни имат някаква серия в цветове, но задържам фронта, че още не ги продават.
Какво да се прави, в брака трябват компромиси![]()
Другари, благодаря за отговорите, на 7ми вземам заплата и купувам.
Поздрави!
Забелязвам че в този форум има доста хора интересуващи се от HD телевизорите. Странното обаче е, че повечето хора само питат, а много малък брой от тях споделят впечатления след като купят нещо. Е аз реших да споделя впечатления с вас след като направих избора си.
От днес съм собственик на плазмата PANASONIC TH-42PV80P. Стойката в комплекта се монтира за пет минути. Телевизора се надява на стърчащите от нея метални шишове. Отлична стабилност според мен. Пуснах си xbox-овия XBMC за първи тест. Стартирах един Retail DVD филм през S-Video входа на телевизора. Просто за сега нямам никакви HD кабели та го ползвам с един марков S-Video на Thomson на първо време. Е не е истина какви цветове вади. Черното на точно този модел се нарежда непосредствено след това на Pioneer PDP-4280XD, а от друга страна е най-доброто от Panasonic до момента - Calibrated Black Level (in cd/m2) 0,05.
Макар и в тази мижава резолюция, с този неподходящ сигнал, трябва да призная че съм поразен от разликата с предишното ми 32"-ово Sony(макар и от последните модели кинескоп). Сега картината е като излята без никакви сенчести ефекти спохождащи шрифтовете по менюто на XboxMediaCentre. Всичко е мега оконтурено без помен от никакви шумове в картината. Контраста е невероятен. Никакво мазане в бързите сцени и проблеми с тайминга при игрите - тествах с Ninja Gaiden Black и PGR2. Голям кеф е. Сега спазвам неписаното правило за първите 200 часа при плазмите, които свеждат риска от "Image burn" до минимален, та не си позволявам да си настроя картината с подобаващ контраст, осветеност, формат и тн. Слава богу моята бройка наистина се оказа чисто нова. Проверих си в сервизното меню че е на нула часа живот и сега спокойно мога да си я "подготвя" през 200 часовия срок на адаптация - подразбрах, че е важно в началото да се настрои подобаващо. В техномаркет видях най-безумно настроените/издути настройки на телевизори!
След като мине срока на адаптация и си набавя HD кабели за 360-то ще споделя повечко впечатления. За сега определено съм очарован от модела.
Най-изчерпателното и правдоподобно ревю за модела може да прочетете тук. Има и ревюта на още доста други HD(LCD/Plasma) телевизори. Пичовете си разбират от работата. Може сайта да влезе в полза на доста от вас. На мен ми помогна в избора и то доста.
Няма как да забележиш мазане при плазма-тук тайминги нямаИ мерси за линка,от кога го търся точно това ревю
![]()
me3x,честито за придобивката и със здраве да си гледкаш!
Мисля си,някой "оторизиран",може да промени заглавието на темата,примерно на "PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!",то тъй и тъй се оказва полезна и пишат хора с PV80P.А и не сме чак толкова многобройни собствениците на плазми Панасоник,като в Руско,а и се оказват сходни сервис менютата и други "екстри" по тези модели.![]()
То не сме малко собствениците, но наистина всеки влиза, чете, купува и забравя да сподели.
me3x, честита придобивка и добре дошъл в клуба.
Щом сега ти харесва това, което виждаш с S-Video сигнал смятай, че при HD с HDMI ще паднеш.
Оф,а тоя прословут проблем с изгарянето на ХДМИ входовете при връзка с ПЦ?Направо ме е шубе да пробвам.И още един въпрос - какво се променя при смяна на режима на картината - дори при еднакви настройки на контр.,яркост,цвят и т.н има разлика м/у нормал,кино,еко и динамичен?гамата,но и още нещо - що е то?
Аз за всичко ползвам Кино и само за цифровата ТВ е на Нормал.
Мисля че на сегашната цена(1699 лева) на PV80 е безспорен победител в класацията цена/качество....
Здравейте на всички.
Чета форума от месеци...прегледал съм го от първата до последната страница!Досега не се бях интересувал за новостите около "телевизионните приемници" освен,че мимоходом съм ги забелязвал из Техно-магазините!От 15 години имам 21" Panasonic - 8bit цифров екран,купуван от Германия...използван всекидневно и всенощтно...нямам никакъв проблем до "днес днешен"...но дойде момента в който си куопих "голяма трапезария" и съм се насочил към по-гореописания модел PV80P.ритежавам звукозаписна компания със всякакви всевъзможни лампови и цифрови устройства(че ми е дотстъчно времето за да се занимавам с тях)но не смятам да го ползвам за PC-монитор,а само да се нслаждавам на 350-те си концерта...!И SAT-елитната си чиния с приемник GRUNDIG!!!
И аз така мисля...zlobarov и съм се насочил тези дни към него - Panasonic TH42PV80P!Единствено ме притеснява,че няма вграден цифров тунер,но не е проблем да се прибави такъв мисля!Иначе малко по-евтиния PANASONIC TH-42PX8ES - 1599,-лв притежава такъв,но контраста и градациите на сивото са доста по-малко от PV80.Дали си заслужава да спестя тези 100 лева разлика за сметка на цифровия тунер,за да хващам възможно най-добре достатъчните ми 6 БГ-програми???Kакво мислите???
Ако не ползваш услугите на цифров оператор тунера е някакво предимство.... Освен разликите които си споменал трябва да знаеш че 42PX8ES е сив на цвят (аз само за това не бих го и погледнал) ама това си е въпрос на вкус... Все пак бих заложил на ПВ80 като си признавам че не съм обърнал грам внимание на картината на 42PX8ES заради цвета на панела :D
Да...наистина когато го погледнах с този цвят на "селски кюнец" веднага попитах за черен...но няма...и в "склада няма" както казваше нашия старшина...а всичко останало надолу е в черен цвят...ами имам аналогова антена на терасата,която гледа към Витоша и хваща доста добре но само 4-те програми...останалите две ефирни-със снежинки....не ползвам цифрови,кабелни доставчици,защото след дълъг ден работа в студио и дублиране на филми...ми е дошло достатъчно нагоре за да плащам някаква такса и да седна и да гледам пак някой сериал...Но гледам новини,спорт и концерти!За Близкото бъдеще и новите модели...нещо не ме е грижа,защото само ни промиват мозъците и ни "зарибяват"...да се изръсваме постоянно....че да им помогнем в развиването на новите технологии.Аз мисля,че един HD-телевизор от ранга на този Panasonic PV80P е напълно достатъчен за сегашното ни развитие(на държава,телекомуникации...и прочеееее ...)!Следващия ще е някъде след около 7-8 години,ако сме се оправили и настигнали в техническо отношение!
![]()