Страница 29 от 54 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 802

PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Jersey

Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

Мерси на всички за пожеланията. В момента обмислям с какъв HD уред(720p) да го ползвам. При xbox(стария модел) имам възможност да изкарам компонентен сигнал, сложил съм си 300gb hdd, но пък самата машина няма възможност да възпроизведе/обработи видео поток с такава резолюция. Ще се вдигне качеството заради по височката резолюция(480p) при DVD9 филмите, но разликата е пренебрежима на фона на 720p. Явно ще си го оставя за DivX потоци и това е. Сега гледам че отзад на ТВ-то има компютърен 15 пинов вход, но си нямам идея как би се представил във възпроизвеждане на 720p резолюция подадена от компютъра ми. Видео картата ми е 9600GSO, а и компютърът ми като цяло има възможност да подкара сигнал с висока резолюция. В един от сайтовете с характеристики на телевизора охарактеризирват PC входа така: 1024 x 768 (XGA), 800 x 600 (SVGA). Ще помоля някои с повечко опит в този тип свързване на модела да сподели опит тъй като нямам такъв кабел под ръка, а и ми е любопитно дали ще има подобаващ резултат. Интересното е, че и двато типа резолюция охарактеризирващи PC входа са във формат 4:3. Явно ще трябва да се оразмерява през комппютърния плеър в 16:9. Четох и за някакви думкания на HDMI портове на по старите модели телевизори. На точно този модел телевизори HDMI връзката с PC препоръчва ли се, или пак си е рисковано?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А сигурен ли си, че имаш VGA /Dsub/ изход на тази карта?
    Принципно няма проблем и със кабел DVI-HDMI да го вържеш и да подаваш 1080р или 720р сигнал.
    Иначе и през 15 пиновия /VGA/ вход може да подаваш HD сигнал без проблеми и качеството е умопомрачително. Даже донякъде по-добро от HDMI 720р защото получаваш 1:1 пиксел мапинг.

4. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Jersey

На видео картата си имам два DVI и един S-Video изхода. Предполагам в случая ми трябва кабел с два мъжки накрайника - DVI(компютър)<->VGA(телевизор). На първа ръка намерих това. Ако бъркам някъде ме поправете, тъй като възнамерявам още утре да купя един(малко по-добър като изработка) и да тествам.
    Поздрави и благодарности на lazarus18

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

По-сигурния вариант е DVi-HDMI кабел. 100% изпитано и работи.

6. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Jersey

То това ясно че ще сработи, но нали при 7/70P серията точно така горяха HDMI портове?! Сигурно ли е, че при 80P тази опасност я няма?

7. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Опасността си я има просто не трябва и двете устройства да са включени когато слагаш / махаш HDMI

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Току-що закупих Panasonica-42PV80... отидох до Техномаркет и направо извадих парите.....оказа се обаче че няма... свършили и чак в понеделник щели да докарат бройки... направо се изстрелях до Sky-City's Техномаркет.ВЛИЗАМ И ТАМ - НЯМА!!!Е..това на какво прилича...а те ми казват...само с Panasonic така става...всичко се разграбва...викам на тоз "братчед" там... поръчвай-плащам го сега,обаждай се....и се оказаха много отзивчиви,веднага се обадиха на техния шофьор да отива до склада и...след час TV-то беше доставено...сега вече втори час гледам VIVA по SAT-етлитната си чиния...нямам думи за звука от телевизора(все пак съм студиен музикант и притежавм Dolby-Surround JBL + Marantz Receiver) а картината е направо убиец,дори и с намалените контрасти и настройки!Между другото докато чаках да дойде...си купих един концерт на Earth,Wind & Fire на който малко по-късно ще пием по едно за да полеем ТV-то!!!!
    Само не си спомням какъв шорт-кът се натискаше за да се проверяват часовете на работа на панела!Please....подсетете ме,защото пробвах като на PV70,но не става ...или не го правя правилно!

10. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Jersey

ignis - моя го взех преди 3-4 дни и колкото повече го гледам, толкова повече го заобичвам. Сега пуснах Завръщането на Краля в 720p чрез компютъра през VGA входа на телевизора. 1,8 кабел DVI<->VGA в Dual View режим. От видео картата зададох 1024х768@60hz за телевизора. Това което виждах ме остави без думи. Някои да избърше лигите от пода!

11. Тук е от
    Sep 2008

Браво... само така...аз в момента съм пусна BR-сателитната телевизия и дават страхотен филм за островите Галапагос...едни тюлени...едни чайки..едни "гарги"...варани..океани...амеби.. волвокси... нямам думи...страхотно.Все едно съм там!

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от ignis
    Току-що закупих Panasonica-42PV80... отидох до Техномаркет и направо извадих парите.....Само не си спомням какъв шорт-кът се натискаше за да се проверяват часовете на работа на панела!Please....подсетете ме,защото пробвах като на PV70,но не става ...или не го правя правилно!
    И аз така,докато успее да ми похвали телевизора-казвам "взимам го ". От телевизора (под капачето) задържаш -V и от дистанционното натискаш 3 пъти нула - след няколко секундти ще премигне и ще се появи сиво меню с разни цифри - долу в ляво пише time и срещу него часовете.
    Четири дена ПЦ-то беше включено през D-Sub,резолюциите които приема освен 1024х768 са 1280х768,1360х768 и страната ?1600х1000? .На 1024 буквите на иконите са най-четливи,но на 1360х768 ХД Planet Earth се вижда зашеметяващо.Видеокартата ми има 2 DVI(ЕАН4850 ) ,но в комплекта има преходник DVI kъм D-SUB.Включването е безпроблемно,няма значение дали ще включиш след това телевизора преди пц-то или след.Няма споменаван проблем(не помня за какъв модел ТВ) при превключване на ТВ например след това на ПЦ да няма сигнал.Минус е (не знам до колко голям) ,че на ПЦ вход може да се пусне на максимум 85Хц,но от 3 метра това няма значение.Даже и на игри поиграх - сега като седнах на ЛЦД монитора,все едно съм полу-сляп -някакво убито,мрачно .Телевизора е страхотен!

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Здравейте,
    От вчера съм собственик на Panasonic TH42PV80P. Като първи впечатления съм очарован от качеството на картината, супер е дори не съм настроивал каквото и да е. Само малко задължителни препоръки от напредналите.......... .
    Специални благодарности на:
    lazarus18, zlatko, adtomov, Vanquished, demiro, Eddie, miro_vampiro, elcos, и orlie.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Честито,хубав е нали .Постави картината в режим КИНО,намали контраста и яркостта с 2 и го гледай така 200 часа,като не го оставяй повече от половин час на снимка примерно,меню на двд и от сорта.

16. Тук е от
    May 2006

Здравейте,
    Воден от вашите наистина полезни съвети, смело и без колебание от вчера съм собственик на Panasonic TH42PVY8P. То и не ми беше много удобно да разпитвам много момчето от Техномаркета , защото горкото толкова силно заекваше, че чак аз започнах да затепвам. Само ме е яд, че ми препоръча кабел VGA-HD15M/HD15M, а се оказа, че телевизорът няма такъв изход.В тази връзка, ако на някой съфорумец му е необходим, с радост ще му го подаря. Лаик съм, но настроих телевизора. Кабеларката направо ме разби. Ще трябва да премина на цифров сигнал, защото аналоговият не се трае. Свързах ДВД-то- Панасоник, на 4-5 години в AV-2. Нещо не ми хареса качеството на картината на филма-"Жега", на два диска, уж без компресия. Не бях прочел, че трябва да са изключени компа и телевизора и ги свързах смело в AV-1. Десктопа излезе на телевизора Най- напред картината беше черно-бяла, но я докарах до цвят.Пуснах Hitch- HDTV. Като че ли нещата се оказоха добре, но чак тогава забелязах, че картината е изместена около три пръста вдясно. Никаква сила не можеше да я премести наляво, а така реже от субтитрите. Ако имате идея как да коригирам картината, ще бъда много благодарен. Телевизорът със сигурност е много хубав,но да му чакаме 200 часа работа, за да го ползваме пълноценно ми с струва трудна работа, а и жената категорично отказа да се съобразява със съветите за скриване на статичните лога на програмите.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не разбрах през кой вход си свързал компютъра и с какъв кабел. Ако правилно съм разбрал и си го включил през СКАРТ входа то това, което си получил изобщо не е HD.

18. Тук е от
    May 2006

Да, правилно си разбрал, През СКАРТ входа.Аз се опитах да купя подходящ кабел и ми препоръчаха горепосочения, а за него въобще нямам такъв вход на ТВ. Отзад имам 2 броя HDMI входа. Убеден съм, че такива кабели е имало в магазина. Аз затова съвсем искрено споделих, че съм много благодарен на всички вас, защото отидох с готово решение и въобще не слушах жена ми, която залепна за едно Сони бравиа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 54 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. PANASONIC CS/CU-RE12JKX-1 първи впечатления, мнения
    От Tyordanov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 53
    Последно: 07-02-12, 14:36
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 16:01
  3. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 22:56
  4. Кратко представяне на Panasonic TH-37 PV80P
    От mordo във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 25-04-08, 13:09
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 15:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе