Като за начало сложи картината в режим Кино,предполагам,че си на Динамична в момента.
Като за начало сложи картината в режим Кино,предполагам,че си на Динамична в момента.
беше на нормална, сега на кино като че ли е по-добреПървоначално публикувано от Vanquished
Настрой проемника на Булсат да е RGB, купи си хубав пълен Скарт кабел и виж дали в приемника няма някакви настройки за цветове/яркост и ги ресетни.
ок, мерси
ще пиша какво е станало като ми остане време да я направя тая процедура, иначе с нещо по-лош ли е тоя модел от 42pv80p, гледам има и вентилатори разни отзад които предполагам че след около година две ще вземат да бръмчат сигурно
Спри всички активни филтри от менюто за картината първо и пиши дали се е подобрило.После намали яркостта и контраста,така че да са под средата на скалата.И недей да очакваш кой знае каква картина от Булсата,все пак си мисля че при резолюцията на 42pv80р,щеше по-малко да виждаш артефакти,но...
Имам същия телевизор и просто няма забележка. Картината от кабеларката е много добра а от цифрова би трябвало да е супер. Не съм забелязвал нито един от тези ефекти. Проблема трябва да е в настройките. Пак и трябва да минат 200 часа да се разработи. А за 400 лв. повече за резолюцията маи наистина са на вятъра но и контраста е малко по-вече.
горе долу я нагласих картината, уж булсатком, ама ряпа да яде, някои пограми им са пълен кенеф, на малък телевизор не си личи ама на тоя нестават за гледане
На екрана на телефона са перфектни - направо като HD.
Логично е като разпънеш един образ на по-голям екран да изглежда по-лошо. Ниския битрейт на Булсат и лошото качество още от самата телевизия никой не може да го оправи.
Здравейте момчета, добре че ви има, защото нямам към кого да се обърна. Смятах да си закупя SONY KDL-32V4500 , но от прочетеното във форума се разубедих, тв-то ще се ползва предимно за телевизия и то в началото аналогова и поради тази причина се спрях на това моделче за спалнята PANASONIC TH-37PV80P. Нямам познати с плазми и ме интересува как се вижда на дневна светлина, защото привърженици на ЛСД ме стреснаха, че плазмата не се справя добре денем. Основната ми молба към вас е да ме посъветвате кои са важните неща които трябва да гледам когато отида да купя тв-то. Много ми е важно да съм подготвена, защото не е изключено да попадна на някой не дотам доброжелателен служител.
Като за начало кажи от какво разстояние ще гледаш какъв ти е бюджета къде ще седи телевизора (срещу прозорец или?)
Ами стаята е малко изчанчена с 5 стени и там където ще седи тв-то не бих казала, че е срещу прозорец, почти странично идва, отвън има дърво, което спира малко светлината. Модела, на който съм се спряла е панасоника TH-37PV80P. Паричките са ми 1500. Ще го гледам от около 2 метра и половина. За по голям изобщо нямам място. Искаше ми се да знам на какво да обърна внимание при покупката когато ми го демонстрират. Притеснява ме малко и инсталацията на кооперацията защото е стара. Трябва ли да закупя някакъв вид предпазител за контакта преди да пусна телевизора.
Конкретно за плазмите е хубаво да се провери колко часа е работил с (понякога обичат да си продават мострите като видят че клиента не разбира)
Конкретно за този модел в сервизното меню се влиза така:
В сервизното меню се влиза като едновременно натиснеш бутона "-V" на панела на телевизора и натиснеш 3 пъти нулата на дистанционното (важно е да насочиш дистанционното към "окото" (червеното светодиотче) на телевизора)
А като влезеш в сервизното меню там си пише колко часа е работил и колко пъти е пускано ТВто
Светлината определено му пречи. Говоря от личен опит, през деня се вижда доста по-зле, има един огледален ефект и се виждаш в екрана. Стаята ми е сенчеста и са малко моментите когато влиза пряко слънчева светлина, така че за мен не е проблем но ако при теб не е така и не искаш да пускаш щори или т.н. помисли за LCD. Иначе ТВ-то е супер.
На всякакъв дислпелй ,когато има слънчева светлина е кофти.Монитора на ПЦ-то е с гръб към прозореца,но когато пече слънце нищо не се вижда.
Това че пробутват мостри го разбрах от едни постове по-назад и си мислих,че е добре да го проверя
Злобаров мерси много, че ми обясни за сервизното меню, което е важно да знам
Благодаря и на ори75, че сподели личния си опит с мен, защото нямам от къде да си съставя някакво мнение
Ще поумувам още малко и утре ще ги разгледам сонито и панасоника, но все си мисля, че плазмата е по удачна за моята кабеларка, а и по-натам ако си взема едно попкорнче =)
Абе едно време не се маехме толкоз при избора на тв =)
А да попитам собствениците на панасоник дистанционното има ли функция връщане на предишна програма или от рода на любими канали?