Дори да си вземеш универсално дистанционно и то няма да ти помогне,след като уредите ти не подържат функцията.Или ще ти изписва неналична функция или изобщо няма да реагират на съответния бутон.Първоначално публикувано от bobybravo
Дори да си вземеш универсално дистанционно и то няма да ти помогне,след като уредите ти не подържат функцията.Или ще ти изписва неналична функция или изобщо няма да реагират на съответния бутон.Първоначално публикувано от bobybravo
Сравних PANASONIC TH-42PX80 и PANASONIC TH-42PV80 - тунерите са различни .
РХ е с вграден цифров тунер.
Пише че има и антирефлекторно покритие,но мисля,че и PANASONIC TH-42PV80РА го има.
Не съм сигурен.
Цената он-лайн от ТМ на PANASONIC TH-42PV80РА е 1130 лв.
пс.
PANASONIC TH-42PV80Р(А) - това А какво е ?
Знам ,че Р е източна европа,но РА ?
Добра новина за собствениците на TH-42PV80РА !
Ето отговорът на представителите на Панасоник за България,на въпроса какво е "А" .
"Здравейте,
Последните букви са суфикс и най-общо
характеризират зоната за продажба на модела,
цвета, а може и някакво друго предназначение
да има (корекция, update, etc),
слага се от фабриката директно !
В конкретния случай е важно да знаете, че модела
е TH-42PV80Р (Източна Европа) и добавеното "А"
на края е ъпдейт на модела по отношение на
HDMI комуникацията с външно свързани устройства
(лаптоп например)..."
Имам молба към собствениците на TH-42PV80 ,някой може ли да ми каже стойностите от сервизното меню на contrast,sub-brt съответно за TV и AV -различни са за двата режима.
Мисля,че телевизора е прекрасен и без да се пипа в сервизното.Избора е твой .Първоначално публикувано от azrado
Моите са за TV-(contrast 211) (sub-brt 80C ) , а за AV - (contrast 231) ( sub-brt 80C). .Интересува ме при другите дали са по-различни
Аз когато си взема новия датчик ще се опитам да пипна тези настройки. Сега на око е безсмислено.Първоначално публикувано от azrado
С VGA/D-Sub проблема е решен!Първоначално публикувано от lazarus18
Днес забелязах, че са махнали от www.panasonic.bg модела PANASONIC TH-42PV80P , но има 37''???? Това дали е заради PANASONIC TH-42PX80?
абе тая машина каква и е разделителната в крайна сметка ? като го избирах на сайта на Панасоник четох че е 1366х768 ,после на брошурката на техното видях 1024х768 което е глупост ,дори не е 16х9 ,но на диска с ТВто има спецификация и там пише 1024х768 ???
1024х768 е но пикселите не са квадратни а са правоъгълни...
Виждам,че си решил проблема но все пак да кажа и аз.С видео карта на Nvidia не би трябвало да имаш затруднения.В Nvidia control panel имаш много функции които ще ти помогнат да решиш проблема при кабел DVI<>HDMI.Като например:Първоначално публикувано от paiser
Resize HDTV desctop -от тук можеш да напаснеш картината перфектно на екрана на тв.
Change the signal or HD format - указваш кабела с който подаваш сигнала и можеш да сменяш сигнла на 720p,1080p
има и още много други екстри.
след направени от мен експерименти подавайки различен сигнал от РСто 1:1 стигнах до извода че това не е вярно ,разделителната е 1366х768 както е отбелязано и на официалния сайт на Панасоник .. брошурката с тех. данни на диска е сгрешена .. най добър образ се получава подавайки 720р разделителна и пускайки такъв филм ,като всичко се настройва за 1:1 образ от видеокартата и ТВто .Пробвах да пускам и 1080р филм ,като подавам и 1080р разделителна ,има подобрение в качеството на образа но не е толкова голямо че да си струва двойно по големия като обем рипПървоначално публикувано от zlobarov
Технологично не се произвеждат 42-инчови плазми с 1366х768 пиксела. Това, че се подкарва на такава резолюция нищо не значи.
Отделно има огромна разлика между 720р и 1080р филм. Особено ако го зуумнеш да се махнат черните ленти както е препоръчително да се прави.
Разликата идва от там, че реално 720р филма има около 540 пиксела вертиканлна резолюция. Зуумвайки го до 768 ти увеличаваш картината с над 40%. При 1080р филма резолюцията е около 800 пиксела и така реално смаляваш с няколко процента образа. Наистина за да е видима разликата трябва да се гледа от по-близо.
1024х768 е 4:3 а ТВто е 16:9 .. или твърдите че е псевдо 16:9 тъй като пикселите не са кръгли .. ако му подам 1024х768 образа е силно издължен настрани и видимо замазан т.е. това не е размера на пиксела ,очевидно е .. ако не е 1366х768 то тогава е точно 1280х720 ... според мен е изключено да е 1024х768 ,тогава не е дори 720р ready в белите държави за такава измама съдят .
http://panasonic.bg/index.php?p=prod...df94e1e1d7d966
това е инфо на официален сайт ,да не твърдите че е фалшиво ?