Страница 5 от 54 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 802

PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #61

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Цитат Първоначално публикувано от simeonofff
    Отделно черното на ПВ70 е СИВО! Доста белее мамка му Но това айде съм навит да преглътна....Следващия път като си избирам плазма отивам с лаптопа да тествам!
    Това пък направо ме разби. Тази серия се води като телевизора с най-добро черно. Това е един от най-големите му плюсове. Вярно, че за да го получиш ти трябва сравнително тъмно помещение, но тогава получаваш черно близко до това на черната му рамка.
    Имам чувството, че говорим за различни модели.
    Качи снимките, на които казваш се получава този ефект, но при мен на 2 снимки, едната преобладаваща светла, другата нощна снимка, не се забелязва никаква промяна в силата на белия цвят.
    И разбери, под баланс на бялото се разбира нещо съвсем различно. Например промяната му се извършва чрез смяна на Cool, Normal i Warm настройките.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    223
    #62

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    По тази логика (на тъмното помещение) всяка плазма би трябвало да има добро черно, просто защото пиксела не свети там където трябва да е черния цвят.

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #63

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Наречете го недостатък на технологията, но е така. И изобщо не става дума за съвсем тъмно помещение. Важното е стаята да е обляна от слънцето. Между другото такава обстановка е неподходяща за гледане с каквото и да е.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    17
    #64

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Цитат Първоначално публикувано от varieca
    По тази логика (на тъмното помещение) всяка плазма би трябвало да има добро черно, просто защото пиксела не свети там където трябва да е черния цвят.
    Точно на светло помещение ПВ70 е добре, контраста и яркостта на цветовете са достатъчно силни, за да виждаш черното като истинско черно. Но на абсолютно тъмно виждаш, че черното сивее. Лазарус може да е прав и това да е плазмата с най-доброто черно, не знам останалите как са

  6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    26
    #65

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Какво става с обещаните ревюта ??

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #66

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Дойде времето и аз да пусна впечатленията си от Panasonic 42PV70, който купих преди известно време.
    Както по много сайтове препоръчваха, изчаках да минат 200-те часа работа, направих последни настройки и почнах да го тествам.

    Първо да кажа защо съм избрал точно този модел.Телевизора, който исках да притежавам трябваше да отговаря на следните изискавания:
    1. Качество на картината /коректност на цветовете/
    2. Размер 40-42"
    3. Красив дизайн, вписваш се в интериора.
    4. Голям ъгъл на виждане предвид разположението на помещението за да може да се вижда и от трапезарната маса.
    5. Достатъчен набор от входове /май вече няма модели, които да не отговарят на това/

    Не съм имал претенции за това дали да е плазма или LCD. Въпреки че си признавам, още в началото имах леки пристрастия към плазмите. За мен коректността на цветовете е изключително важен фактор поради типа на работата ми. Ежедневно ми се налага да обработвам снимки, да пускам за печат разни неща и обичам като гледам филми да виждам нормални, естествени цветове.

    Телевизора, който ползвах преди това беше CRT Panasonic 36PD50. 36" кинескоп с перфектна картина, което е причината толкова късно да мина към по-новите технологии. Просто изчаквах пренасянето в новото жилище, за което да взема и нов телевизор.
    Това, което ще се гледа на него са цифрова кабелна, филми от двд и много рядко /засега/ HD филми. Разстоянието, от което ще се гледа е 3 - 3,5 м. Като към края на годината, живот и здраве, за гледането на филми ще се оборудвам с проектор в отделно помещение.

    Избора ми премина през най-различни марки, размери. От 32" до 50". От плазми до LCD. От 2000 до 6000 лева.
    В крайния списък за избор бяха Panasonic 42PV70, Sharp 42XD1E, Sony 40W2000, Sony 40D3000.
    Темата за FullHD е разисквана вече във форума и вече съм споделял мнението си, че ЗА МЕН разлика от 3 метра в детайлността от по-високата резолюция НЯМА.
    Този факт, нетолкова добрата работа със SD сигнал и прекалено ярките, нереални цветове на W2000 го изхвърлиха от класацията за мен. Върху горните телевизори имам задълбочени наблюдения, направени в реални домашни условия, а не просто няколкоминутни забежки до Техномаркета или Метро. Единствено Шарпа допоследно ми лежеше на сърцето. Според мен един много добър телевизор, почти перфектни цветове, много добро черно, не съм забелязал да има каквото и да е мазане. Единствено 50% по-високата му цена, определено малкия ъгъл на виждане, трудното му намиране по магазините и донякъде личната ми неприязън към вносителя му ме отказа от него.

    Да си кажа, след покупката, бързото инсталиране, първото ми впечатление беше почти незадоволително. Първо се изнервих със монтирането му към стената. Двама мъже и една жена ни беше доста трудно да се справим. Тъпата стойка за стена ме изкара извън нерви. Определено недомислие от страна на Панасоник е да сложат входовете/изходите отзад без да има достъп до тях когато е монтиран на стената. Първите образи, които видях изобщо не ми харесаха. Прослувутото черно изобщо го нямаше, цветовете бяха далеч от реализма. Бяха го набичили на Динамик картина, което е срам за фирмата изобщо. Не мога да си представя какво трябва да гледам на такъв режим. За 2-3 минути ръчкане по менюто нещата станаха доста по-добри. Спазвайки препоръките за гледане с леко намален контраст и яркост, телевизора работеше почти денонощно да достигне заветните 200 часа. Определно мога да кажа, че за това време качеството на картината се подобри видимо. Отличната картина, която очаквах вече бе налице. Заредих една от снимките, които ползваме за калибриране на мониторите в офиса и определено бях доволен. Има леко засилени зелени цветове, но определено е нещо, което не дразни дори и мен. Засега ме е страх да ръчкам из сервизното меню където предполагам ще мога да коригирам и това.

    Определено пропуск от страна на Панасоник е липсата на цифри по настройките в менюто. Настройките, на които последно се спрях са режим Cinema, констраст малко над средата /2-3 клика/, яркост 1-2 клика под средата, Colour - без промяна, Sharpnessr - без промяна, Colour Management: Off, P-NR: Off, Colour Balance: Warm. Последното може да се сложи на Нормал ако се гледа някаква студийна програма или документален филм. Като, разбира се, тези настройки в никакъв случай не са универсални. Зависят от страшно много неща, като осветление в стаята, цветове на стените, плеъра и тн.

    Тъй като съм доста критичен по натура предполагам, че и това ревю ще излезне такова, искам да изясня още тук, че съм изключително доволен от плазмата.

    Направи ми впечатление, че доста трудно е да се гледа в силно осветено помещение. И друг път съм го виждал у мои познати, но реално в една огряна от слънцето стая, е почти невъзможно да се гледа. Едно, че картината губи доста от качеството си, а и отраженията вече стават ясно забележими. Аз лично нямам проблем с това защото слънцето грее само рано сутрин в тази стая, а аз
    не съм толкова раннобуден и отделно щорите ми са 100% непропускащи светлината. Усетих, че най-приятно за гледане е само със светлината от индиректното осветление от "секцията", на която е разположен телевизора. Получава се почти Ambilight ефекта на Филипс.

    Предвид факта, че имам доста богата колекция от двд-та започвам с тестовете с двд филми. Теста беше със следните плеъри. Philips 5960, Denon 1930 и Panasonic 885.
    Първоначално го пуснах на Панасоника на прогресивно сканиране 576р сигнал свързан с качествен компонентен кабел. Досега смятах, че тая история с HD конвертирането е поредния маркетингов трик. В природата от нищо нещо досега не съм видял да се получава.

    След сравняването с Филипс 5960 ми се стори, че наистина има разлика в качеството, но се оказа че тя идва просто от по-добрия плеър. Разлика между 576р, 720р и 1080i почти не се забелязваше.
    Само да спомена, че този и всички останали тестове се правеха на сляпо. Един човек пуска, а друг гледа без да знае какво точно е пуснато.
    Последно успях да взема от мой познат един Денон 1930 и тогава вече бях силно впечатлен от картината. Мислех си, че скъпите двд
    плеъри изпреварват другите най-вече при аудио качеството, но много съм се лъгал. Плеъра разполага с Faroudja алгоритъм за деинтерлейсинг и конвертиране до HD и се справя направо перфектно. При плеър пуснат в режим 1080р през HDMI получаваш ВИДИМО по-добра картина близка до истински HD сигнал подаден през компютър. Разбира се само при положение, че двд диска е качествен, а не някакво незнайно откъде свалено компресирано двд. Част от колекцията ми е точно с такива филми и при този телевизор вече много ясно си личи разликата. Направих тест с един и същ филм от компресиран до DVD5 филм /около 80%/ и оригинален диск, купуван от чужбина и разликата е драстична.
    Това, което бях чел за това че е добре да се ползва външно устройство за ъпскелинга на сигнала, а не този на плазмата се оказа напълно вярно.
    Извода е, че е добре да ползвате хубав плеър, работещ с прогресивно сканиране или с HD upscaling за да изкарате повече от плазмата си. Определено не останах доволен при връзването чрез Скарт дори и с RGB сигнал.

    Следващата задача беше сигнал през компютъра. За съжаление лаптопа ми няма DVI и нямам възможност да подкарам с DVI - HDMI връзка. Затова ползвах VGA входа. Пуснах го на 1024х768 въпреки, че успях да го подкарами на 1360х768, но се получава едно неприятно назъбване на контурите. Знам че плазма с такава резолюция е невъзможно да се пусне с 1:1 pixel mapping, но според мен компютърния образ се вижда задоволително добре. Вярно, образа е разтеглен и имаш право на избор само на 16:9 и 4:3 режими на картината. Като при втория гледаш с две ленти отляво и дясно. Така че се налага да се използват опциите на софтуерния плеър за да се получи недеформирана картина. При Windows Media Player classic става супер лесно /Pan&Scan - Scale to 16:9 TV/.
    Пуснах от компютъра няколко серии от поредицата Planet Earth х264 720p и картината беше направо убийствена. Загубихме 2-3 часа време просто да съзерцаваме така красивите образи.
    След това пуснахме филма AVP пак на 720р. Обикновено ползвам този филм да тествам как се справят с тъмните сцени. Вече съм го пускал на над 10 различни модели /повечето LCD/ и единствено XD1E се доближава като качество на черното до плазмата и то ако го гледаш почти фронтално. На повечето тъмните участъци са първо сиви, второ, има части от картината, които не се виждат изобщо.

    Трябва доста да изсветлиш картината за да се види, че там в тъмното всъщност има нещо. После като стане светло да намаляваш пак яркостта. Много помага изключително тъмния корпус на Панасоника за да направиш сравнение защото черното на екрана е почти като пияно лака.
    Определено нямам търпение да излезнат някакви читави домашни плеъри, които да поддържат повече от форматите, в които се качват HD филмите. Просто никога не съм харесвал използването на компютър за целта. За съжаление компютъра ми издъхва при видео 1080р и не мога да споделя впечатления.

    Накрая остана най-хубавото - Blue-Ray. Дойде мой приятел с неговия PS3. Не можах да намеря цял филм в този формат затова ползвахме 4-5 трейлъра, които има по дисковете с игри.
    Тук няма какво много да се коментира - просто ПЕРФЕКТЕН. Интересно беше, че въпреки по-ниската му резолюция, един и същ трейлър на 1080р от Blue-ray /HDMI/ и 720р /VGA/ от компютъра изглежда значително по-добре на 1080р. И като детайлност и цветове. Разбира се разликата би могла и да бъде от това, че от компютъра видеото е рипнато в x264, пуснато от някакъв софтуерен плеър с неясни настройки и предаван чрез VGA. Но разлика определено имаше.
    При игра от Плейстейшъна резултата също беше идеален. Определено това че плазмата не била подходяща за игра е поредния разбит мит. За няколко часа игра не съм забелязал проблеми като phosphor trails или отпечатване на някакви статични образи.
    Въпреки че някои от игрите имаха такива постоянни обекти по екрана.

    Остана само да споделя как се справя с телевизия. Ако до тук бях изключително доволен от това, което виждах, вече при кабелната /макар и цифрова/ има още много какво да се желае. Въпреки, че повечето проблеми са проблеми на самия сигнал, а не от телевизора, резултата не ме задоволи. При включването на MPEG филтъра нещата само се замазваха. Но всичко зависи много от канала. На RTL, Sky News например, нещата са видимо по-добре от разни скапани български кабелни канали /Херос, ЕК и тн./. Рядко, но от време на време се появяват разни артефакти по екрана. Въпреки това, не съм виждал някой друг модел да се справя толкова добре при гледане на телевизия.
    Въпреки че ако се отдалечиш на 4 метра от екрана нещата вече се пооправят и дефектите от ниско-качествения сигнал се загубват и резултата никак не е лош. Не знам дали се дължи на определено калпавия декодер за цифровата ТВ, но образа от аналоговата е по-добър като цветове, контраст. Недостатъчно добре се справя с "интелигентното" разпъване на 4:3 към 16:9. Виждал съм по-добри резултати при Самсунг, например. Знам че това може да се донастройва в сервизното меню.

    Като аудио възможности също не съм впечатлен. "Стария" кинескоп вадеше значително по-добър звук. Въпреки че не вярвам някой да даде толкова пари и да разчита на вградените му говорители. За гледане на телевизия са напълно достатъчни.

    Много се чудих дали да качвам снимки, правени по време на тестовете. Първо, че не съм кой знае какъв фотографи нямам необходимата техника. Второ, не знам каква информация биха могли да дадат снимките. Представете си някой да се опитва да види хубавия черен цвят на LCD монитора си с TN матрица.
    Правих доста снимки, но резултата не беше като на живо. Затова мисля да не качвам сега. По-натам ще правя още опити и ако се справя ще кача снимки.

    Като плюсове мога да кажа, че плазмата е отличен черен цвят, отличен контраст, никакъв проблем с ъгъла на виждане, много добър
    баланс на цветете, отлично съотношение цена/размер и цена/качество. Минусите, според мен са не толкова добрата му работа при
    деинтерлейснга и скалиране, проблем при силноосветено помещение, недомислия във фунциалността при монтиране на стена,
    невъзможност за 1:1 pixel mapping, липса на USB, PiP, четец за карти.

    Определено не съм от хората, които вече притежаващи някаква техника, почват да хвалят наляво и надясно придобивката си. Лично съм съдействал но поне 10-12 мои познати да купят нов плзма/ЛСД телевизор и само 1 път сме купили този модел. Напълно съм наясно, че това не е перфектния модел /ако изобщо съществува такова животно/ и не искам с поста си да насилвам някой да избере точно този телевизор. Просто споделям впечатленията си - както е името на темата.

  8.  
     
  9. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    999
    #67

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    А от къде да го ръчна, че да използвам up-scaling-а на плеъра, а не на телевизора?

  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #68

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Какъв плеър имаш? Поддържали ъпскелинг?

  11. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    999
    #69

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Да поддържа, панасоник

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    112
    #70

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    lazarus18,а да си забелязал от време на време искрене/нащърбяване/ на картината,при не толкова качественият сигнал на БГ сат операторите и на ТВ? Защото аз го забелязвам,е не при всички програми и не постоянно,но понякога.Даже и при тези с по-висок битрейд на сигнала.
    Пробвай да гледаш,както съветват Руснаците на динамичен режим с контраст на 45%;яркост на 50%;цвят на 30%;рязкост 33%;баланс-нормален;режим цветове-вкл.;P-NR-изкл.;MPEG NR-изкл.Това за по-тъмнички помещения!
    Интересно имах предубеждение за гледане с контраст по-малък от яркостта,но се оказва,че при тази плазма е удачно!?Друго,дето се оплаквах от лекото замазване на тревата при мачовете,работата се оправя с напълно изключени P-NR и MPEG NR. Потвърждавам и за устойчивостта на модела към отпечатване на статични изображения,както и това че не грее,въпреки липсата на вентилатори отзад.

  13. Member
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    164
    #71

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Извинявам се предварително за недотам уместния въпрос!
    Може ли някой да каже дали TH-37PV70P e 100Hz и ако е така каде го пише?Питам понеже днес бях до ТМ(в момента е 1699лв.)и консултанта ми каза,че не е 100HZ

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #72

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    42PV70 със сигурност има 100Хц. Панасоник явно не наблягат на тази екстра, че да тръбят по билборди с това. Като влезнеш в менюто на Настройки/Setup си има Честота на опресняване - 50/100Hz. Ефекта от него е повече забележим на статични образи, намалява се трептенето.
    Не съм проверявал при 37", но би трябвало и там да го има.

  16. Member
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    164
    #73

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Благодаря!Следващия път ще се ровна в менюто.....-много държа на това TV-to да има 100HZ

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    112
    #74

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    Вчера си взех нова видеокарта GF 7600 GS,купих и DVI-HDMI кабел Хама за 30 лв.от "Вали".Тази сутрин сложих картата и понеже и до сега бях с GF4MX440 и драйвера 93.71,новата веднага се инсталира,позна също веднага Панасоника и тръгна картината през HDMIто.Чекна си сама 1080р HDTV.Сега си играя с настройките по картата.В клониран режим малко не се вижда таскбара/трябва да се стесни малко/,но дава перфектна картина.Доволен съм!

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    186
    #75

    Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!

    аз пък се колебая между шарп 37хд1 и 2 пъти по-евтин пана 37пв70п, гледам главно кабел аналог и филми от пц от 2,6-2,8 метра (има ли смисъл от 42"), това за трептенето само за пц ли важи или и за тв

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 54 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. PANASONIC CS/CU-RE12JKX-1 първи впечатления, мнения
    От Tyordanov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 53
    Последно: 07-02-12, 13:36
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 15:01
  3. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 21:56
  4. Кратко представяне на Panasonic TH-37 PV80P
    От mordo във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 25-04-08, 12:09
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 14:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе