Страница 52 от 54 ПърваПърва ... 2425051525354 ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 802

PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2009

Re:PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!

Здравейте!Снощи детето си игра с дистанционното на телевизора и беше влязъл във Фабрични настройки и след това екрана стана черен и не иска да изкара повече картина!Включва се,но стои на Stand By и като се включи от дистанционното датчика отчита,но няма картина!Дайте ми съвет какво да правя!Благодаря ви предварително!

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

уф ,каква простотия сътворих .. рекох да погледна на колко часа ми стана панела и като не се сетих как ставаше натисках разни неща каквито си мисля че беше и с натискане на меню+V излезе някакъв сервизен екран с тестове на разни неща ,откъдето не можеше да се излезе .. след изключване от копчето ТВто си забрави всички настройки - започвайки от езика ,които съм му правил часове наред - подредба на канали,наименуване на входове и маса други неща ,ще почина направо ...Цветане опитай го това дано поне на тебе съм полезен

4. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от tzvetan79
    Здравейте!Снощи детето си игра с дистанционното на телевизора и беше влязъл във Фабрични настройки и след това екрана стана черен и не иска да изкара повече картина!Включва се,но стои на Stand By и като се включи от дистанционното датчика отчита,но няма картина!Дайте ми съвет какво да правя!Благодаря ви предварително!
    Жена ми скоро се оплака от този проблем,а се оказа че е включила на АВ режим.

5. Тук е от
    Aug 2009

Здравейте,спрял съм се на модел Panasonic TH-P42H10E.Бихте ли ме посъветвали дали съм направил добър избор?Благодаря предварително!!!

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sport
    Здравейте,спрял съм се на модел Panasonic TH-P42H10E.Бихте ли ме посъветвали дали съм направил добър избор?Благодаря предварително!!!
    дай линк към модела-къде го видя

7. Тук е от
    Jan 2009

Сигурно си объркал някоя буква ! Няма такъв модел Panasonic TH-P42H10E.
    Може би си имал в предвих Х10E?

8.  

9. Тук е от
    Jul 2009

Не съм сигурен , че това е правилната тема,но и няма смисъл да създавам нова.Та ,след дълго чудене .мислене и т.н си вземах Panasonic TX-P42G10E.Та плазмата ,поне по първи впечатления е много добра(поне по-моите мерки).Особено HD каналите са просто..."картинка".Със SD сигналите на М-сат се справя много добре,рядко засега съм видял "провлачени" образи и то несъм сигурен дали е от телевизора или самата картина на предаванто си е такава "висококачствена".Настройките му ,или поне тези достъпни от стндартнот меню са сравнително ограничени.Т.е. не виждам нещо кой знае какво което мога да коригирам.Така нереченото "интелигентно субкадриране" с 600Hz е ещо май абсолютно търгашко-няма никаква разлика дали е вкл./изкл.Това автоматично намаляване на яркостта на екрана при тъмна стая ,определено ми харесва и е доста осезаемо.
    Има обаче една функция която немога нещо да "вдяна".Та,има настройка на страничната рамка ,която остава при режими 14:9 и 4:3. и тя може да бъде :изкл./нисък/среден/висок .При изкл. е черна ,при висок е светло сива,почти бяла.Останалите варианти са някакъв вариант на сивото.В инструкцията пише "с цел избягване на прогаряне на дисплея , препоръчителен режим е "висок" .Добре де,ама защо максималното светене н абсолютно неподвижен обект е препоръчително???? Нали уж точно ярките и неподвижни емблеми на каналите са проблем?
    Някой ще ме "светне" ли на "далаверата"

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от titikondov
    Не съм сигурен , че това е правилната тема,но и няма смисъл да създавам нова.Та ,след дълго чудене .мислене и т.н си вземах Panasonic TX-P42G10E.Та плазмата ,поне по първи впечатления е много добра(поне по-моите мерки).Особено HD каналите са просто..."картинка".Със SD сигналите на М-сат се справя много добре,рядко засега съм видял "провлачени" образи и то несъм сигурен дали е от телевизора или самата картина на предаванто си е такава "висококачствена".Настройките му ,или поне тези достъпни от стндартнот меню са сравнително ограничени.Т.е. не виждам нещо кой знае какво което мога да коригирам.Така нереченото "интелигентно субкадриране" с 600Hz е ещо май абсолютно търгашко-няма никаква разлика дали е вкл./изкл.Това автоматично намаляване на яркостта на екрана при тъмна стая ,определено ми харесва и е доста осезаемо.
    Има обаче една функция която немога нещо да "вдяна".Та,има настройка на страничната рамка ,която остава при режими 14:9 и 4:3. и тя може да бъде :изкл./нисък/среден/висок .При изкл. е черна ,при висок е светло сива,почти бяла.Останалите варианти са някакъв вариант на сивото.В инструкцият пише "с цел избягване на прогаряне на дисплея , препоръчителен режим е "висок" .Добре де,ама защо максималното светене н абсолютно неподвижен обект е препоръчително???? Нали уж точно ярките и неподвижни емблеми на каналите са проблем?
    Някой ще ме "светне" ли на "далаверата"
    при гледане в режими 14:9 и 4:3 картината не заема целият екран и поради тази причина може да се получи неравномерно прогаряне на екрана-тоест зоната на черната рамка отстрани не е активна и при продължително гледане с течение на времето ще установиш че като пуснеш на 16:9 там където е била черната рамка- картината е по ярка /фосфора там се е запазил и не е остарял като този в центъра където е била картината при 14:9 и 4:3-
    функцията за която спомена поправя този проблем-зоната на черната рамка е активна/леко свети/ и така фосфора в тази зона остарява почти еднакво с този в зоната на картината

11. Тук е от
    Jul 2009

Ясно.
    С две думи,не че пази дисплея от "проаряне',ами го прогаря равномерно навсякъде.
    Виждам ,че си писал в други теми(за други телевизори) за достъп до сервизни менюта с комбинация от бутоните на дистанционното.
    Имаш ли представа дали и при този модел има такива опции?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Само да уточня, че не става дума за прогаряне, а старенее

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от titikondov
    Ясно.
    С две думи,не че пази дисплея от "проаряне',ами го прогаря равномерно навсякъде.
    Виждам ,че си писал в други теми(за други телевизори) за достъп до сервизни менюта с комбинация от бутоните на дистанционното.
    Имаш ли представа дали и при този модел има такива опции?
    има разбира се-но засега не знам как се влиза в сервизното на новите модели
    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    прав си- някъде съм се отнесъл докато съм го писал

14.  

15. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не е ли едно и също,само че едното е проточено във времето?
    М/у другото си писал и във форума "Popcorn" точно за този телевизор,и за това че не си влязъл в сервизното меню заради гаранцията.Та как става това и защо нарушава гаранцията?
    И още един въпрос:
    Защо на моменти имам чувството че телевизора няма фокус(все едно съм въртял настройките за фокуса на ТХО-то на старите телевизори)?Това в пълна зависимост от качеството на предаването?Но не става за сметка на картина със "звездички" а на картина с размазан фокус.Това ли е нормалното поведение на този тип телевизори?
    Особено обектите на заден план.То е ясно че те няма да са на точен фокус,но досега не ми е правило такова впечатление на кинескопа,а сега изведнъж ми се набива на очи разликата.Но има моменти когато и обектите, които би трябвало да са на фокус ,да са размазани.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Би трябвало да е по-същия начин като старите Панасоници. Принципно всяко пипане там се приема за нарушение, но винаги съм се чудил как ще разбрат. Има риск да пипнеш нещо и да се наложи носене до сервиз.
    От там може да направиш прецизна настройка на бялото /сивата гама/, но голяма мъка. От друга страна режим Warm дава изключително близка стойност до стандарта.
    Това за фокуса да не е на SD сигнал и движеща се картина? Тогава сигурно е от ниския битрейт .

17. Тук е от
    Jul 2009

Да ,за SD сигнала е.Към HD каналите нямам никакви забележки,там си е картинка.Но на останалите,не винаги сякаш го няма фокуса.Примерно НОВА ТВ,"От местопрестъплението"-там е сравнително добра картина ,но често се появява точно този ефект.
    А за сервизното меню,нямам идея как е на старите модели,но ако там се човърка само настройката на бялото,то май няма да се ровичкам.
    Нормално в менюто има някакви 5 настройки:
    W/B High R
    W/B High B
    W/B Low R
    w/B Low B
    Gamma -2.0 ; 2.2 ; 2.5 ; S-крива

Нищо не схващам по тях.Първите 4 са фабрично настроени на 50% а Gamma не 2.2

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Гамата си е идеална на 2.2.
    Другите без уред не може да се настроят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. PANASONIC CS/CU-RE12JKX-1 първи впечатления, мнения
    От Tyordanov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 53
    Последно: 07-02-12, 14:36
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 16:01
  3. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 22:56
  4. Кратко представяне на Panasonic TH-37 PV80P
    От mordo във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 25-04-08, 13:09
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 15:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе