Първоначално публикувано от
titikondov Не съм сигурен , че това е правилната тема,но и няма смисъл да създавам нова.Та ,след дълго чудене .мислене и т.н си вземах Panasonic TX-P42G10E.Та плазмата ,поне по първи впечатления е много добра(поне по-моите мерки).Особено HD каналите са просто..."картинка".Със SD сигналите на М-сат се справя много добре,рядко засега съм видял "провлачени" образи и то несъм сигурен дали е от телевизора или самата картина на предаванто си е такава "висококачствена".Настройките му ,или поне тези достъпни от стндартнот меню са сравнително ограничени.Т.е. не виждам нещо кой знае какво което мога да коригирам.Така нереченото "интелигентно субкадриране" с 600Hz е ещо май абсолютно търгашко-няма никаква разлика дали е вкл./изкл.Това автоматично намаляване на яркостта на екрана при тъмна стая ,определено ми харесва и е доста осезаемо.
Има обаче една функция която немога нещо да "вдяна".Та,има настройка на страничната рамка ,която остава при режими 14:9 и 4:3. и тя може да бъде :изкл./нисък/среден/висок .При изкл. е черна ,при висок е светло сива,почти бяла.Останалите варианти са някакъв вариант на сивото.В инструкцият пише "с цел избягване на прогаряне на дисплея , препоръчителен режим е "висок"

.Добре де,ама защо максималното светене н абсолютно неподвижен обект е препоръчително????

Нали уж точно ярките и неподвижни емблеми на каналите са проблем?
Някой ще ме "светне" ли на "далаверата"