Страница 74 от 121 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 1812
Like Tree618Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #1096

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    На power full ще духа малко с по ниска температура. Опитай и на по ниските степени. Ако искаш да го провериш с точност може да си купиш един термометър с дисплей и изнесен датчик (нещо такова). Закачаш го на клапата и задаваш 30гр. на 1ва степен на вентилатора. Изчакваш да видиш до колко ще вдигне. Мисля около 55гр. е нормалното. Може да отнеме повече от 10мин..
    necata2 одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,580
    #1097

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    При тези външни температури не духат много горещо.Отделно като са отворени двете клапи въздуха не се усеща парещ,затвори долната и ще се убедиш.И колкото по-студено става на вън толкова и струята ще става по-топла така,че спокойно.
    SPSt и shener84 харесват това.

  4. Novice
    Тук е от
    Jul 2015
    Мнения
    4
    #1098

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Благодаря, това ми вдъхва надежда :D

  5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    63
    #1099

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Айде и аз да се "пооплача" малко с моите първи впечатления.

    След неприятни премеждия с климатик Осака (високи сметки, замръзвания и висене през прозореца в най-големите студове с кофа тола вода или духалка), дълги години нямах вяра на климатици и в къщи монтирах стенни печки Аплимо.
    Миналият месец реших да инвестирам почти всичките ни годишни спестявания за уж хубав климатик. Предположих, че след толкова години, нещата ще са доста напред.
    Но уви, 1-2 дена четене из форума и останах пак в потрес, то не са замръзнали айсберги, изкривени от лед ламарини, проблеми при отопляване, шумове, вибрации и какво ли не. Явно приказката - имаш еди си какво, имаш проблеми е в пълна сила и тук - Имаш клиамтик - имаш проблеми, нямаш климатик - нямаш проблеми. :D
    С печките над 10 години - никакви ядове, то няма какво да им се развали (терморегулатор и нагревател). И да се развали - ремонтираш или в краен случай откачаш слагаш новата на стойката и чакаш сметките, няма техници няма неудобни пози през прозорците. А сметките не бяха сред най-високите - с две 2кW печки и останалите домакински дейности, рядко сме надхвърляли 100лв.

    След 2 седмици обикаляне, се бях спрял на Мицубиши AP серията. Обаче като го погледнах - сглобен в Турция с китайски гуанджоу компресор и се отказах. След това разглеждайки характериски се спрях на FTXM35M, дадоха ми приемлива цена от 1950 с монтажа която е на ръба на това което бях заделил, та го купих ...за добро или лошо. Може би трябваше да прочета повече тук. Най-вероятно щеше да има и други предложения.
    Произведен е в Чехия, надявам се компресора да не е китайски или поне от "много китайски". Някой тук беше изразил мнение, че и в Чехия не биват, а аз толкова се радвах че не е турски.

    Стига с "радените вълнения"

    И така, климатика е монтиран FTXM35M/RTX35M.
    Във всекидневна 25-27кв2, север/запад, 5 камерна PVC дограма, стъклопакет 4 сезона, и 10см изолация. Топлозагубите са сведени до минимум, под мен топлят с Мицубиши, над мен с камина .
    Телата са нивелирани, външното тяло е почти безшумно на фона на останалите машинарии около него. Вътрешното на тих режим почти го забравям, а на ауто ако намали като достигне заднието е добре. Гони ли го ... дразни ме (свикнал съм с тишината на печките).
    За сега вибрации от външното тяло няма, както беше написано в една от предишните теми. Трябва да си сложа ръката отгоре му, за да усетя, че нещо в него работи.
    Винаги държи 2-3°С над заданието:
    Ето как е през деня докато сме на работа а ученика на училище:


    Ето и представа за консумацията:


    Миналата седмица когато температурите станаха отрицателни, съм го засякъл да влиза в разкрежаване, не повече от 2-3 пъти във периода от 20 часа до 02 докато си работих на компа. Това го пиша заради темата с вибрациите и разкрежаването на 20 мин, чак се притесних, дали няма и при мен да се прояви тоя дефект. Все едно съм с конвенционален климатик и реле за време ... баси. Нали идеята тук е, софтуер да управлява разкрежаването по делта Т от температурата на топлообменника и изходящия въздух на външното тяло (или греша)? Дали да чакам и аз раздуване на ламарини?

    Другото което ми направи впечатление е, че в някой момент, вътрешното тяло спира да духа топло или поне не с топла приятна струя. Малко е неприятно ако е изкючен сензора за присъствие и духне в главата на някой. Първо се притесних, после реших, че може алгоритъма за поддържане на температурата да е някакъв шантав. Защото турбината спира (или си намаля оборотите до толкова, че да не я чувам) само ако намаля заданието с повече от 1,5°C или влезе в разкрежаване.
    Реших да направя проба и увеличих заданието на 25°С (стандартно в това топло време го държа на 21-22), измерих с мултиметър и термодвойка върху жалузите около 38°С и с инфрачервен термометър директно върху турбината - 54°С, струва ми се добре. Но тази хладка струя по някога не ми харесва, ама пък винаги си поддържа тези 2 градуса над заданието в стаята..

    Ами това е..., и да съм можел да взема нещо по-добро за тия пари, сам съм си виновен, че не съм чел достатъчно или питал. Напълно е възможно след време да ме издразни до толкова, че и той като осаката да седи като паметник и да си подпаля пак инфрачервената печка,

    И едно странично питане - кое е по-добре за климатика (не толкова заради икономия, а за дълготрайна употреба), да работи постоянно през зимния период или да го спирам и пускам със седмична програма или когато на вън е достатъчно топло да го гася?


    П.П.:
    Май обърках темата, може би трябваше да пиша в "Daikin - мнения за моделите на тази марка II част". Ако е така, нека някой премести мнението ми.

  6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #1100

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Да не ти създава проблеми ти пожелавам и да ти е топло.То, каквото и да кажем вече, направил си избора, няма смисъл да мъдруваме, какво, що.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #1101

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Аз до колкото чета-разбирам, че всичко е наред при теб. И не виждам от какво искаш да се притесняваш? Хладната струя е най вероятно породена от това, че климатика си смъква работата до минимум и тогава се усеща като по хладна. Напълно нормално според мен. Тука целия форум се напъва да го постигне, а ти се оплакваш от това .

    Само едно ме гложди ....щом сметката ти при отопление с конвектори не е прескачала 100лв. ....защо за Бога си тръгнал да купуваш климатик? Аз лично без отоплителен уред под 90лв. не падам
    VanDan и bobivg харесват това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    63
    #1102

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Уж за да е топло 24/7.
    Когато не сме в къщи всичко се гаси, нямам вяра на нагреватели. А нали климатика, го дават надежден, нищо че това е на един дедо от партера, дето като гръмна ми заля цялата кола с фреон.


    :D

    От тогава не мога да се оттърва от конденз в единия фар, но това е друга тема.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  10. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #1103

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Какво е станало с този климатик? Не виждам какво може да избомби тенекиите. Пък и конвенционален.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    52
    #1104

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Скоро никой не е споделял впечатления от нискотемпературните подови Дайкини, мисля че това е 2-ри или 3-ти сезон за някой от учстниците във форума, които ги имат. Който има време нека сподели как са им дефростите, шума, консумацията при какви условия... натрупани впечатления.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    32
    #1105

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Аз имам няколко Нексури (5) в две различни жилища- едното е малък мезонет.
    Три от тях ( две 9ки и една 12ка) ги ползвам от 2012г. Имал съм проблеми с платка , втулки и дефрости. Те са на последен етаж от къща и влизаха в дълги дефрости , като през това време се губеше доста от топлото. След направа на изолация , проблема изчезна. Ползвам ги предимно на т.н лъчисто. В този режим на зададени 21-22 градуса духат доста горещ въздух . Когато са в стандартен духат по- хладно, дори и на ниска степен на вентилатора. Много се изписва , че това било рекламен трик и били само дизайн , но Нексурите ,вътрешните тела тежат 22кг и имат може би най- големите топлообменници , по - големи и от Уруруто (19кг)-оттам и цената им и отдаваната топлина. Тихи са и топлината е като от парно. На Нексурите електромоторите са без колекторен възел, като по този начин увеличава производителността на компресора за сметка на повишеното КПД на ниски обороти. Икономични са- не ми горят повече от 30-35 лв всеки. Топля последен етаж от къща- дневна 30м (12ка)свързана с трапезария -15м (9ка) , две спални -15 и 10м (9ки)- вратите са отворени към кухня 7м , баня 7м , коридор 9м. Нексурата в малката спалня се пуска само вечер.Недостатък на Нексурите в лъчист режим е шума от клапите когато спира или тръгва климатика- ако е по- топло или по - малка стаята и спира често е неприятно , особено ако спи човек.Има Баумит система изолация 8см графит , силикатна мазилка , тавана е 6см фибран, 6камерна дограма 32мм 4 сезона и к -стъкла
    В мезонета имам 18ка на първото ниво(25м) и една 9ка горе- 26м. Коридор -3м и мокро -2м. Има 5см Баумит система стиропор. Спалнята е 10м с емура 9ка .Всичко е отворено - без врати, освен спалнята.18ката е една идея по -шумна. По - добрия вариант щеше да е 2 9ки, но аз я купувах на ниска цена и така.
    Имам и две Емури 9ки - една нова с р32 и една от първия модел- наистина хубави и надеждни климатици . В най- големите студове прави много бърз дефрост -4 Мин и поддържа топло.
    Този пост е редактиран от aphex; 19-01-19 в 11:47.
    Gyokov, ccankov73 и Sir John харесват това.

  13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #1106

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Клапата при мен не се движи при он-офф.
    Да не са пипали софтуеъра?

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    32
    #1107

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    При мен се чува едно притракване за около 2-3секунди, всеки път, както като го включвам от стандартен към радиант. Казаха ми ,че било като се отваряли и затваряли клапите. Не са ги пипали , освен 12 ката на която й сменяха платка , тъй като се беше разтракал в радиант режим.Преди няколко дни слагах последната 9ка и ми се стори , че там този шум е доста по слаб и къс , но не съм имал време да стоя по - дълго и да го чуя.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,580
    #1108

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Клапи няма,има клапан.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    32
    #1109

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Добре, нека е клапан. Явно, не съм разбрал. При теб , този клапан не изтраква при он/ ОФ , така ли?

  18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #1110

    Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

    Със сигурност не претраква нищо при он-офф.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 74 от 121 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 20:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 11:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 17:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 11:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 20:12

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе