Страница 10 от 156 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">При 190v aз гарантирано ще откажа.Допустимите отклонения са плюс 5 и минус 10 процента.

<div align="right">Originally posted by badr*-*09/04/2005*:* 13:42:48</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Мисля, че долната граница беше 15 процента. А ако климатика се повреди поради ниско напрежение и се окаже гаранция можеш да съдиш енергото.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2004

Кажете моля, ако сложим тампони под външното тяло на тъпата Осака ще се намали ли шума? Оказа се, че освен на нас и на съседите отдолу цяла зима много непрятно им шумяло, но не казали нищо хората, защото сме с бебе и не им е било удобно. Е аз умрях от неудобство като разбрах!

И ако знаете някоя свястна фирма за поддръжка на климатици, че тези, от които го купих "Милчев и син", близо до Сточна гара са най-големите нещастници, които съм срещала. Зимата като почна да тече външното тяло върху перваза на по-долните съседи, пътека направих до офиса им, за да ми сложат някаква "тава" под външното тяло, но НИЩО! Бях готова да им платя 60лв за "съоръжението" и им обесних, че съм с бебе и т.н., но само празни обещания, били много заети. Е какви са тези кретени? И пари дори не искат да вземат!? Никой да не ходи в тази фирма! Няма и да ги викам и за профилактика, ако ще и да го хвърля на болкука климатика после.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Мисля, че преди да се предприемат каквито и да е мерки за обезшумяване, трябва да се локализира източника - дали става дума за акустичен шум или за вибрации, които се разпространяват по конструкцията на сградата. Тампоните биха помогнали при вибрации, но не могат да се справят с акустичните шумове.

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

ЗА шума от климатика,както казва LUPUS tтрябва да се определи изтчника преди да се предприемат каквито и да е мерки,а това е възможно само на място да се определи.ЗА тава под външното тяло не съм съгласен.Просто тя ще се напълни водата в нея ще замръзне и пак ще тече върху комшиите.По-добре е да се сложи маркуч на външното тяло(на отвора от където изтича водата)и да се отведе по този начин до място където няма да пречи на никого и ще струва 10лв най-много

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

При всички случаи шума ще се намали ако се сложат тампони. Винаги съм се чудил на фирмите които не слагат тампони. Вярно че по принцип може и без тях но е по добр с тях, а цената им е жълти стотинки.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">а цената им е жълти стотинки.

<div align="right">Originally posted by Julian*-*10/04/2005*:* 08:54:14</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Мен ми взеха 8лв отгоре, защото си поисках да ми сложат тампоните (((

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

E те може да струват стотинки ама какво им пречи да си вземат колко си искат пари, все пка живем в БГ и всеки гледа да те излъже.

10. Тук е от
    Jan 2005

ЗДРАВЕЙТЕ МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КЛИМАТИЦИТЕ НА SAMSUNG С КАКВИ КОМПРЕСОРИ СА И ПО СПЕЦИАЛНО ЗА МОДЕЛА SH12ZP4, САМИ ЛИ СИ ГИ ПРАВЯТ ИЛИ ГИ 'КРАДАТ" ОТ НЯКЪДЕ

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Имат собствени компресори,но сглобяват и с други

12. Тук е от
    Jan 2005

а как да разбера точно моя модел Samsung SH12ZP4 с какъв компресор е без да го отварям, все пак ми се ще да знам колко време ще работи преди да почне да създава проблеми или да му пада кпд-то.

и още нещо даите съвет за климатик 9-ка неинвертор за отопление (не искам инвертор щото не ме притесняват ниските температури ще го поставям на закрито) колебая се между LG и китаиския Panasonic...

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@DIDOTO

Можещ ли да обясниш къде на закрито ще сложиш климатик.Ако това закрито място се отоплява какво правиш всъщност,ако не се отоплява трябва да е бая голямо за да не го охлади външното тяло

14.  

15. Тук е от
    Apr 2005

Здравейте,

от няколко месеца планирам покупка на климатик, но все още не мога да се справя с тоновете информация, която открих по темата, кое било качествено кое не, кое "жълто" и кое "марково" и т.н. Както и да е. Спрял съм се на HAIER HSU-12H03/Z1 (ограничен съм финансово) с цена 499лв без монтаж от Technoplis http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3702.

Живея на пети етаж, над мен няма никой, нова кооперация с всичките му там изолации, дограми и тем подобни глупости. Помощението което предимно ще отоплява климатика е около 30кв/м, като височината предполагам е стандартната, изложението е юг-изток.

Моля за мнение, относно покупката, алтернативи, плюсове и минуси.

Ще съм благодарен ако отговорите.

Благодаря предваително, успех на всички!

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Щом има всички необходими изолзации проблеми няма да имаш.

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Аз очаквах да имат купища проблеми тия HAIER,нали са си китайски ама на само незначителни съм виждал(затегнала турбина на вътрешното тяло и подобни дреболии).Плюсове са цената и простото устройство.В цената обаче трябва да включиш монтирането и внимателно провери условията на гарнцията мисля не съм сигурен тия 3г важат при монтиране от определени оторизирани сервизи.Ако допускат монтиране от друг сервиз той ли поема гаранцията.Много внимателно проучи до най-незначителните подробности всички въпроси свързани с гаранцията.Ако имаш въпроси пиши

18. Тук е от
    Mar 2005

Здравейте,

имам питане тъй като не мога да взема решение сам.

Искам да купуя климатик и съм се спрял на Panasonic-CS/CU-A9CKP

струва 799 лв. и има 60 месеца гаранция , незнам дали са

качествени и дали ще работи без проблеми.

Благодария.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 156 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе