Страница 8 от 156 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте,

Имам Мидеа, 12-ка, 2003 г. модел. При -5,-10,-15 гр. външна температура при първо стартиране сутринта се чува много силен шум и вибрации от външното тяло. После всичко е ок(след 15 мин.) Благодаря на всички отговорили.

P.S.Съжалявам, въпроса ми е нормално ли е това? Миналата зима не се сещам да имаше такива вибрации и шум. Иначе климатика е ОК. И съм супер доволен. Работи дори и при -15.

<font color="maroon">Mod edit Не пускай последователни постове - ползвай бутона Edit!</font id="maroon">

<div align="right">Originally posted by dwd*-*16/03/2005*:* 09:44:18</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Значи ако при такива ниски температури си пускаш и спираш климатика компресора ще ти се износи много бързо(поради сухото триене в началото на пускане) и ще трябва да го ремонтираш а като има износване вече налягането ще е по ниско и няма да топли добре климатика затова не го спирай при ниски температури.

2.  

3. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Моля за мнение по следния въпрос:

Нова сграда на 4 етажа(не е построена още) на 100 метра от нея има тръбопровод от централно парно. Предполага се, че ще се изпълни изискването за топлоизолация на сградата.

Кое, според вас, ще е по-изгодно - да се вържем към централното парно или да се прави местно (няма газ наблизо) или на климатици да се разчита, или на някакъв супер- климатик?

Говоря за реално , предстоящо строителство в центъра на Сливен и нямам никакви познания по въпроса!

Виждам, че тук пишат много експерти по темата и ще съм благодарен за съвет.

Благодаря предварително!

Идеята ми е - дали се изплаща като инвестиция парната инсталация на сградата.

Ясно е, че всички в сградата ще имат възможност да си позволят отопление (написах го и ми стана страшно )....

15-20 апартамента

или да се разчита на ток - климатици и всеки да се спасява??

след време не е ясно - може газ, може въглища (майчице)....

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

То да се вържеш към парното си едини от най добрите варианти ама с тез тъпите толоразпределители и ако не всички от блока си отопляват всички стаи е кофти. Иначе за местно парно трябва да е на мазут за да е евтино. Климатика може да те топли добре но все пак шуми пък и не всеки климатик върши добра работа, така че в крайна сметка само ще трябва да решеш с какво да се отопляваш. Ако ще е с климатик поне си купи нещо скъпо Даикин или нещо подобно. Лошото е че не се снае в бъдеще кое ще е най изгодно. Цените на петрола ще се качват съответно и мазута ще е по скъп. Газта в БГ е много скъпи и тя ше разсте, тока вече е на цената на европейския но и той ще расте, можеби след няколко години в БГ тока ще е най скъп в цяла европа.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Централно парно в новострояща се кооперация........Сложно е. За вече построените блокове, абонатните станции са собственост на Топлофикация. За новата кооперация - собствеността е на съкооператорите - като се почнат едни разправии за поддръжката и текущите разходи по тази абонатна станция.....Пък и аз лично не съм прижърженик на орташките работи. Трябва да се знае кой поръчва и кой плаща. Друг минус е, че ставаш зависим освен от енергото и от топлофикация.

А иначе, като експлоатация може би ще бъде най-евтино. А за климатиците "Дайкин или нещо подобно" - то само един климатик ще ти струва колкото цялата радиаторна инсталация на апартаменте (даже може да си включиш и отопление в банята)

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@Wise

Въпроса който поставяш е доста сложен.Какво имам предвид

1цена при различните варианти(стойност на съоръженията,стойност на монтажа,стойност на подръжката)

2въпроса само за отоплението ли е или и за охлаждане

В ситуацията,която описваш обаче климатиците са най-добро решение и то за всеки ап. отделно.Така всеки плаща своята сметка брз останалите да са зависими от него.При централно парно ако 2-3ма не платят какво ще стане(много вероятна ситуация).Много по гъвкаво управление на изразходваната енергия.

@TazmaniaK

грешиш температурата на изпарение на R22 е -40градуса(минус) за какви точки на изпарение става въпрос(0-1)

7. Тук е от
    Mar 2005

ЗДРАВЙТЕ ЮНАЦИ !

АЗ СЪМ ОТСКОРО В ФОРУМА И НЕ СЪМ СИ ПРЕДСТАВЯЛ ЧЕ,

КЛИМАТИКА Е ТОЛКОВА СЛОЖНА МАТЕРИЯ.

ИСКАМ ДА ЗАДАМ ЕДИН ВЪПРОС НО ЩЕ ВЕМА ОТНОШЕ НИЕ

ОТНОСНО ПАРНОТО КОЕТО Е МОЯ БОЛКА.АЗ НЕ ПОЛЗВАМ

ПАРНО ОТКАЗАЛ СЪМ СЕ ОТ НЕГО ЗАЩОТО ТОПЛОФИКАЦИЯ

Е МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.СПОРЕД МЕН НАЙ-ДОБРЕ Е ДА

БЪДЕШ САМОСТОЯТЕЛЕН И ДА ЗНАЕШ КАКВО ИЗРАСХОДВАШ

ИНВЕСТИЦИИТЕ КОИТО СЕ ВЛАГАТ СЛЕД ВРЕМЕ СЕ ВЪЗВРЪЩАТ.

СЕГА ИМАМ ВЪПРОС ОТНОСНО ЕДИН КОМПРЕСОР ЗА ХЛАДИЛНИЦИ

И КЛИМАТИЦИ ОТ КЪДЕ Е И ДАЛИ Е КАЧЕСТВЕН.

ZEM HQM90MM R600a

<font color="maroon">Правила на форума:

чл. 11. Писането на мнения изцяло с главни букви е крайно нежелателно.</font id="maroon">

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">АЗ НЕ ПОЛЗВАМ

ПАРНО ОТКАЗАЛ СЪМ СЕ ОТ НЕГО ЗАЩОТО ТОПЛОФИКАЦИЯ

Е МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.

<div align="right">Originally posted by gosho1 - 20/03/2005 : 13:04:35</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

От собствен опит мога да кажа ,че с парно излиза от 2 до 3 пъти по-евтино отоплението.

Ползата от климатик мисля ,че виждам единствено лятото когато трябва охлаждане.

За да не си мислиш ,че те лъжа попитай твои приятели с апартаменти с еднакви квадратури да ти кажат колко им излиза съотетно с климатик/парно.

10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

идеята ми беше следната:

Започваме строеж на нова сграда.

Трябва някак да се отоплява(за това само говоря)

Дали да правим инвестиция в парна инсталация или да оставим проблема на самотек - с климатици (примерно), да оставяме ли комини на всяка стая??

на около 90 метра има парно(от ТЕЦ)

За охлаждане изобщо не мисля - това е лукс засега(срамно е, но е така)

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Значи климатик или парно?

1парно-недостатъци и предимства

а)парна инсталция на природен газ

висока цена на началната инвестиция(цената само на проекта за един апартамент е съизмерима с цената на 1климатик),зависимост от монополна организация,климатизиране само през един сезон.относително ниска цена

б)на тец-същата ситуация

в)твърдо гориво

висока цена на началната инвестиция.висока цена(в това число влиза и труда за ежденевно обслужване),неефективно управление на използваната енергия

Единствено предимство в трите случая е възможноста за постоянна топла вода

2)климатици

При много ниски температури намалена ефективност,средна или висока цена на началната инвестиция.

предимства

1)Много ефективно управление на енергията

2)Климатизиране при всички сезони

3)гаранции от 2-3г.

4)ниска цена

5)незаемане на жилищна площ

12. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ясно ми е, че не е прост проблем......

нека го направим такъв - ти, приятелю какво ме съветваш:

климатик или парно?

нека погледнем след 10 години(примерно)

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@badr

Ще се върна няколко поста по-нагоре: температура на изпарение -40 градуса за R22 е при налягане 0,105 мПа или около атмосферното. Аз имам предвид налягане 0,4 - 0,5 мПа (което прави около 0-2 градуса точка на изпарение за R22), което е номиналното работно налягане на ниска страна на компресорите за битови климатици.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2004

Здравейте,

Имам Панасоник 9-ка Малайзия.Преди година ми го сложиха от една прехвалена(във Варна) фирма и изобщо не бях и все още не съм доволен от начина им на работа.В гаранционната карта пише ,че трябва да ги викам всяка година за профилактичен "преглед" на климатика ми в противен случей губя гаранцията си от 5год.Въпросът ми е,дали могат да направят някакъв гаф при този "преглед",защтото от това което видях миналата година съм много скептично настроен[?][?][?]

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Трябва да си правиш профилактиката, нямаш избор. Това важи за всички марки климатици докто са в гаранзия иняче не е толкова маложително да се прави всякак година. Няма от какво да се притесняваш. И все пак какво си видял миналата година.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@Albatros

Коя е фирмата?

18. Тук е от
    Mar 2005

Здравейте,

искам да питам имали някой да ми даде информацияза компресорите

ZEM какво производство са и дали са добри.

и още може ли да се монтира климатик в остъклен балкон

който не е херметичен т.е. има циркулация на въздух.

Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 156 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе