Страница 60 от 156 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

@skirmish

Ами сметката сега е за 26кв. - не 40, което при стандартна височина води до нужда от 3,5-4kW /много зависи от изолацията и ред други фактори, както е посочил badr/, а това си е не границата за 12-ката. Рискуваш първо-да го претовариш и второ-не си решил проблема с топлообмена между двете помещения... Но твое място ни бих разчитал на ТОЗИ Panasonic за ТАЗИ работа
    Минимум 12-ка - инвертор и то с условността, че си разрешил проблема с изолацията и трансфера на подгрятия въздух до малката стая.

Този http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003746
    е от най-евтините "маркови", но не знам доколко е менте и доколко-не. Със сигурност обаче надхвърля бюджета ти - съжалявам

Апропо - споменатия от теб PANASONIC CS/CU-PW12DKE е за 679лв. в Техномармалада - това обаче май е без поставянето... Въобще - май някакъв компромис ще трябва да направиш!

Това например http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09015674 е с компресор GD Matsushita /китайски Panasonic/, но все пак си е китайско и не е Panasonic

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Ееее, тия от техномаркета да не четат форума и затова да вдигнаха цената 2 пъти вече на pw12dke в рамките на няколко месеца. Аз пък тогава ще си купя пак мидея. Идва зима, а те вдигат цената на конвенционалките ???

4. Тук е от
    Sep 2005

Значи стаите са както следва

|
    |
    |__ врата _________ врата
    | 9 кв | | 2-3кв

Карате ме да рисувам тука като първолак. Както и да е. Този Panasonic наистина го вдигат всеки ден. Сега започваме да засягаме темата за инвертор или сплит система. Искам сплит защото съм във Варна и температурите не спадат чак толкова много. Кажете какво да се прави?
    Става дума за нова кооперация - предполагам с добра изолация
    Благодаря

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Разположението, което си нарисувал, не променя мнението ми и по двете точки....

За Варна и конвенционален се сещам за kris11 и неговия Emerson - ако искаш, говори с него Лично!
    Emerson/Osaka се сериозен компромис с качество и КПД, но ако си решил за конвенционален - може и да свършат работа...
    Обаче май ще трябва да е повече от 12-ка - много си близо до горната граница с тея 26 квадрата...
    Тук http://www.efendulov.com/howto.aspx има елементарен калкулатор... За фирма `Ефендулов` съм чувал основно добри неща /не ги познавам лично/, а и при тях твоя Panasonic май е 639лв - що не се разходиш до тях, да те посъветват професионално?

6. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Разположението е сравнително благоприятно за отопление с 1 климатик, но в стаята която ти е 15м2 ще е по-топло поне с 3-4градуса, което не е проблем, ако спалнята е по-малкото /9м2/ още по-добре. Ако ще се отопляваш само с климатик.... при -10 и надолу няма да се получи за 3-те стаи. Невиждам с какво инвертора ще помогне, просто ще харчи повече ток и ще отдаде повече топлина /това става и с по-мощен конвенционален климат/

всички взимат от "ДГД техномаркет", така че просто ефендулов не си е актуализирал сайта, цената 639 е от преди няколко дни.

7. Тук е от
    Aug 2005

Ако някой има ли впечатления от Fuji Electric RS-12LB или въобще от марката моля да ги сподели.Благодаря.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Fujitsu General, General Fujitsu и Fuji Electric са марките, под който се продава продукцията на Fujitsu General. Може да видиш и само General

Конкретния модел не познавам, но за мен Fujitsu General са среден->до висок клас климатици! - като цялостно реноме на марката

Чувал съм, че под Fuji Electric продават по-елементарните модели.
    Също както Mutubishi Electric са `по-лоши` от Mitsubishi Heavy :coolsmiley:

Просто слухове...

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от skirmish
    Значи стаите са както следва

Карате ме да рисувам тука като първолак. Както и да е. Този Panasonic наистина го вдигат всеки ден. Сега започваме да засягаме темата за инвертор или сплит система. Искам сплит защото съм във Варна и температурите не спадат чак толкова много. Кажете какво да се прави?
    Става дума за нова кооперация - предполагам с добра изолация
    Благодаря
    И инветора и конвенционалния(обикновен климатик-неинвертор) са сплит.Сплит означава разделен на 2 части външно и вътрешно тяло.Инвертор е метод за по-ефективно управление на комресора.
    Между другото ти попита за избор м/у две марки и на този въпрос бе отговорено ясно.
    А те питаме за подробности защото са възникнали и други въпроси.Не е никак ясно например новата кооперация дали има изобщо топлоизолация или само мазилка.
    Погледи това http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22325.0.html
    Поварвай прекалено важен е въпроса с изолацията защото по-добрата изолация ще изплати многократно разходите по нея и разходите за климатика

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравейте,

Ще си купя Panasonic E12, и планирам да го сложа над прозореца на 15 см от тавана. Проблема е че в документацията пише че трябва да се сложи на 45 см от тавана.
    Въпроса ми е : на каква база е това изискване за разстоянието от тавана и какъв ви бил ефекта от неспазването на това.

Благодаря
    Алекси

12. Member
    Тук е от
    Jun 2001

и моя е сложен на 15 см от тавана,работи си

13. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

моя в хола е на няма и 12см. и бачка екстра /да не му е уруки / и е монтиран от климаком... То тавани всекакви, брат ми ще си взима също климатик за помещение 27кв, но с таван 2,1м?! И се получава кубатура по-малка от 60куб.м на 27кв! Имам климатик и в трапезарията с леко скосен таван - стени, при което климатика е на 1,9м от земята и пак си работи екстра. Сигурно ще е кофти да е по средата на стената - доста безумно ще изглежда

14.  

15. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

имам и корнизи, значи е на 22!

16. 326
    326 е офлайн

Тук е от
    Apr 2005

Здравейте на всички. И аз съм тръгнал да си избирам климатик. Какъв (каква марка, модел) бихте ме посъветвали да си взема - за отопление на помещение (източно изложение с лоша изолация) 30 км. за цена до 1500 лв. Само знам, че тряба да е инверторен.
    Благодаря ви предварително.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от 326
    Здравейте на всички. И аз съм тръгнал да си избирам климатик. Какъв (каква марка, модел) бихте ме посъветвали да си взема - за отопление на помещение (източно изложение с лоша изолация) 30 км. за цена до 1500 лв. Само знам, че тряба да е инверторен.
    Благодаря ви предварително.

И аз съм от тия с бюджет около 1500 и съм се решил за нещо като Panasonic E12, Fuji RS12LA или Mitsubishi GA35.

18. Тук е от
    Sep 2005

Аз също си търся климатик и съм се спряла на Panasonic XE 12CKE и PE 15DKE. Моля , ако някой може да ми даде информация за тези климатици . Също така искам да попитам дали бих могла да отоплявам зимата 4 стаи с площ около 100 кв.м. без врати с 3 климатика- две 12-ки и една 15-ка.
    Благодаря предварително. Наистина нищо не разбирам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе