Страница 12 от 156 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

понеже се разискват доста марки климатици, ще си позволя да постна една справка за марките климатици, продавани в БГ. Моля, ако съм пропуснал нещо да го допълвате. Марките са подредени по азбучен ред:

Поз Марка Фирма Произведено

--------------------------------------------------------

1 AirWell France China

2 АUX China China

3 Beko Turkey Turkey

4 Carrier USA China

5 Chigo China China

6 Cimaveneta Italy China

7 CoolStar China China

8 Crown China China

9 Daikin Japan Japan / Belgium / China

10 De’Longhi Italy China

11 Elite Bulgaria China

12 Electra Israel China

13 Emerson Bulgaria China

14 Fisher China China

15 Fujitsu Japan China

16 FujiAir Bulgaria China

17 Fujian Bulgaria China

18 General USA China

19 GoldStar China China

20 Haier China China

21 HEC China China

22 Hitachi Japan China

23 Hisence China China

24 Johnson China China

25 Kelon China China

26 Lennox USA China

27 LG Korea China

28 McQuay USA China

29 Midea China China

30 Mitsubishi Japan China

31 National Japan China

32 NEO China China

33 Osaka China China

34 Panasonic Japan China

35 Prolux China China

36 Promax China China

37 Samsung Korea

38 Sang China China

39 Sanyo Korea china

40 Sharp Japan

41 StarClima Italy

42 Tadiran Israel

43 TECO Australlia

44 TelStar

45 Toshiba Japan

46 Westel China China

47 Yama Italy China

48 YETU China China

2.  

3. Тук е от
    May 2005

Здравейте!Купих си ОСАКА СН-12-JN.Когато го купувах ми казаха този модел има външен датчик на температура.Според мен тази температура трябва да се изобразява на дисплея.Има бутон outdoor temp но нищо не изписва.Въпроса ми е дали не са ме излъгали за тази глезотия?Защото като ги питах за датчика ми казват че предназначението му не е такова за кавото се сещам аз!!![!]

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Датчика за външна температура на климатика не е за да ти показва колко градуса е навън (въпреки че би било готино). По принцип дистанционните на климатиците са с инфра червени лъчи и работят еднопосочно - дистанционното подава сигнали/команди на климатика, но не получава обратна връзка от самия климатик. Поради тази причина, сонда монтирана където и да е на климатика не може да предава данни към дистанционното. Може и някои производители да го направят, но това ще оскъпи изделието - трябва да се сложи допълнителен излъчвател на климатика и допълнителен приемник на самото дистанционно. По-евтино ще ти излезе, ако си купиш обикновен термометър и си го лепнеш от външната страна на стъклото.

5. Тук е от
    May 2005

Не си ме разбрал правилно!Климатика има дисплей на вътр. тяло и там се изобразява зададената температура,степен на вентилатора и др.Ясно е че няма да се изобразява на дист. управление.Имам и друг въпрос - на дист. има бутон AIR REFRESH. когато го включа се изобразява едно зелено листо и след няколко минути на дисплея на тялото зададената температура се скрива и се изобразява 01 и така седи!Какво е това чудо???[?]

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Малки корекции:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">понеже се разискват доста марки климатици, ще си позволя да постна една справка за марките климатици, продавани в БГ. Моля, ако съм пропуснал нещо да го допълвате. Марките са подредени по азбучен ред:

Поз Марка Фирма Произведено

--------------------------------------------------------

7 CoolStar Bulgaria China

19 GoldStar няма такъв - марката е запазена от LG до 2010 г.

28 McQuay USA Malaysia

33 Osaka Bulgaria China

41 StarClima Italy China

43 TECO Taiwan Taiwan/Australia

<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*12/05/2005*:* 20:09:13</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

7. Тук е от
    May 2005

Някой може ли да ми даде информация за климатиците Келон, дали да си купя такъв, 12-ка, предвиждам го предимно за отопление, не инверторен, дали ще може да топли помещение от окол 25 квадрата?

8.  

9. Тук е от
    May 2005

Защо ли си губя времето да ви питам и да ви чета тъпите теми?Така или иначе не знаете!Само пишете по форумите и се правите на разбирачи, аз ако разбирах нямаше да ви питам! И още нещо:щом като имате време за глупости като форумите значи сте РАЗБИРАЧИ без работа!!![]

10. Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Защо ли си губя времето да ви питам и да ви чета тъпите теми?Така или иначе не знаете!Само пишете по форумите и се правите на разбирачи, аз ако разбирах нямаше да ви питам! И още нещо:щом като имате време за глупости като форумите значи сте РАЗБИРАЧИ без работа!!![]

<div align="right">Originally posted by geniya*-*17/05/2005*:* 10:50:34</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Добре ще е да спазваш добрият тон на форума. Не знам, какво ти дава право да изразяваш чувствата си по този начин. Никой не те е карал да четеш всички теми , а и никой не е длъжен да ти отговоря на въпросите. Всичко е на добра воля. Тези , които имат задължения към теб са търговците от които си купил климатика или производителя.

Това е форум и е редно да се спазват правилата. Те са за тези, на които им липсва елементарна култура на общуване.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Гений,

При изобилието от марки, не можеш да очакваш със сигурност отговор на толкова конкретен въпрос [:D]

Редно е да попиташ тези, които са ти го продали - за съжаление на сайта на Осака почти няма инфо...

12. Тук е от
    May 2005

Извинявам се на всички ако съм ги обидил с нещо!Прави сте че има много марки и всички китайски!Ако някой има по-подробна книжка или описание за ОСАКА нека да го изпрати!

13. Тук е от
    May 2005

Може ли да ми кажете кои са най-добрите климатици за отопление (знам, че те се използват преди всичко за охлаждане, но все пак...). Искам да си взема климатик, който да ми е основното средство за отопление през зимата. Замислям се за Daikin, но нямам много информация.

Ще съм благодарна на всички мнения и препоръки.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Ще си позволя да изкажа мнението си на скептик на "окономичното отопление с климатик":

С климатика топлим 1 стая - средно около 2,5 кВт. Ако дъним отоплението 24 часа нонстоп (което е нереално) се получава 24 часа * 2,5 кВт = 60 кВт часа * 30 дни в месеца = 1800 кВт часа на месец * 3 месеца зверски люта зима = 5400 кВт часа на година * 0,12 лв за кВт час = 648 лв за отопление нон стоп 24 часа на ден в продължение на 3 месеца.

При същите тези условия един супер марков и як климатик да изгори половината ток (нали зимата е зверска, а ние искаме да се топлим яко, та разните му там коефиценти на трансформация намаляват, включва се обезскрежаване дето изстудява за 5-8 мин на всеки час и т.н..)

.....та в крайна сметка спестяваме по 300 лв на година.

Един DAIKIN или какъвто и да е там "оригинален" японски климатик струва с монтаж 2100 лв и нагоре, а една средно статистическа печка струва не повече от 100 лв.

И какво се получава? - климатика трябва да избие от икономичност 2000 лв., по 300 лв на година = 6 години и някъде до средата на Февруари месец на седмата година и ще се е изплатила "инвестицията"

Да ама след 6-7 години зверска работа на климатика - я камилата, я камиларя..........

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Да ама сметките ти на са верни. Да смяташ 2,5 кв нон стоп за отопление на стая.!!! Доста голя мощност е. А иначе наистина тайната в икономията е за отопляваш една стая нон стоп 24 часа и така необходиата мощност за отоплението е много малка. Иначе един марков климатик се изплаща доста по бързо от тово което си написъл. И да не забравяме че климатика и лятото ще ни охлажда. Най големия недостатък на климатика е шума ама ако е марков почти няма да го има този проблем.

17. Тук е от
    May 2005

Аз други сметки правих:

2,5кв/ч * 24ч * 30 дни * 0.17лв. ток = 306 лв на месец (това е консумацията на този климатик http://ekomatik.com/products.php?sub=haier&pid=32 )

а има един друг климатик, който е с доста впечатляваща характеристика, само дето не съм убедена, че може да има такава машинка - шум 20дб и КПД 5!

ето ги сметките за него:

0,66кв/ч * 24ч * 30дена * 0,17 лв. ток = 80,78 лв на месец

ето и въпросният климатик: http://ekomatik.com/products.php?sub=toshiba&pid=110

Разликата според мен е значителна. Как мислите, дали наистита може да има климатик с такива показатели?

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Коефициента н атрансформация може да бъде 5, друг е въпроса дали на този климатик наистина е толкова. И шума може да е 20dB ама това е на най тихия режинм. Освен това инвертора винаги работи на частична мошност и въобще така неможе да се направи сметката. А защо слагаш мощност 2.5кв ако това е топлинна мощост консумираната от климатика ще е доста по ниска дори и коефиц. на транформация да не е много голям.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 156 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе