Страница 9 от 156 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Како значи има циркулация на въздух. По принцип неможе, или евентуално ако е разположен срещу оваращ се прозорец който пък да е непрекъснато отворен и прозореца да е двукрилен.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2005

Julian - имам предвед че, има отворен прозорец

и отстрани не е уплътнен добре и има циркулация на въздух .

Благодаря

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ама има значение колко е голям прозореца и къде се намира, а това че не е уплътнен добре няма значение защото циркулациятат е минимална а на климатика му трябва много въздух. Затова ти казах че евентулано може да стане ако външното тяло е точно срещу прозорца и прозореца е достатъчно голям.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Няма проблем да е на балкона, зависи за какво се ползва балкона.

След като си сложиш климатика, лятото ще е 50-60С а зимата -20-30.

И аз смятах да се изхитря по същия начин, само че в гаража....ама имах съсед хладилен техник и ме вразуми.

Застани до 1 работещ килматик/външното тяло/ и забележи какъв въздух изкарва - лятото ОЩЕ по-горещ от околния, а зимата Още по-студен/до колкото може да се почуства/.

6. Тук е от
    Mar 2005

здравейте

искам да ви попитам за един климатик PANASONIC.

реших в крайна сметка да е този.разглеждах fujitsu,mitsubishi,sharp,нo тe ми идват по-скъпички.не че този панасоник е евтин но...

става жапрос за модела-CS-XE9CKE.писах на TECNO за него,но той не ми отговори/доколкото видях той си пада по панасоник/.

В техномаркет го гледах и консултанта ми каза,че е най-новият модел предлаган на пазара,даже не е разпространен навсякаде.

работи с новия фреон R410А.има доста функции.Най-хубавата му функция била генератора на кислород.е,не знам може и да е глупост това.вие разбирате повече и затова ви искам мнението.външното тяло е с 2 перки само,така бил по-безшумен/26dB/ и там други работи не ги разбирам.

ще чакам да ми отговорите.мерси <font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono">

7. Тук е от
    Apr 2005

Kolko li marki i modeli se razkazaha w foruma ..

nqko moje li da mi kaje nesto za klimaticite na TOSHIBA

RAS-251GD?

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Нямам впечатления точно от този модел,но досега където съм монтирал тошиба съм нямал никакви проблеми надежна марка си е.

10. Тук е от
    Apr 2005

Здравейте на всички. Прочетох всичко изписано до сега и вече може да се каже, че разбрах това чудо на техниката Климатика. Но след като го разбрах - реших да си купя. Сега ви моля, ако можете да ми помогнете. Помещението е 50 куб. метра, с две ваншни стени - едната на изток(на нея съм сложил 1 см изолация), а другата е южна(но в по-голямата си част е прозорец). Нямам стабилно напрежение. Искам чрез климатика да отоплявам и охлаждам. Взех две оферти за Daikin FLY35 / RY35 и Fuji electric - RS 12UA. Скъпи са но все пак...Та какво ще ми препоръчате.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

То отговора е ясен. Daikin. А какво разбираш под нестабилно напрежение. В какви граници играе.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Не ми е съвсем ясно, защо новите модели климатици са само инверторни, дайкин, мицубиши, панасоник, ..... цените са естествено над 1200лв защото са ..... със хиляди екстри, които ги ползваш точно първите 1-2месеца докато им се нарадваш, то като всяко ново нещо. Има ли нови конвенционални модели от тези марки, или са на

доизживяване /разпродаване/ само?

13. Тук е от
    Apr 2005

Благодаря за бързия отговор Julian. За напрежението-има случаи когато крушките светят като свещи. Има случаи когато пада до около 190 волта - вярно, че само веднъж съм го констатирал, но ми е достатъчно. За горна граница не съм следил. В последно време седи около 230 волта, но аз живея в село и не моге да се гарантира че през цялата година ще имам такова напрежение.А за Daikin-а причината по която се възпирам е, че немога да намеря почти никакви данни в нета за него- само разбрах, че е с фреон R22, и какви са мощностите на отопление и охлаждане(по точно това ми го казаха в магазина, а по-късно в руските сайтове намерих само тези данни) В самия сайт на Daikin също няма нищо за този модел. А това ме притеснява-мисля си дали не е прекалено стар модел.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@alexb

Просто инверторните са по-добра технология.За компресорите основен проблем е стартирането,а при инверторите терморегулацията се осъществява чрез котрол на оборотите,а не чрез включване и изключване на компресора.Идеята е много добра.За съжаление обаче са по-капризни към напрежението на мрежата.Все пак хората ги проектират за нормално електроснабдяване.А екстрите съм съгласен,че са по-скоро глезотия.

@yava

Daikin са реномирана марка с качествена окомплектока и да е по стар модел вътре със сигурност има качествен компресор и автоматика,а това е най-важното.Но с това захранване ще имаш проблеми и дори могат да ти откажат гаранционно обслужване

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Нямат раво да ти откажат гаранционно обслужване ако напрежението не пада под 190V. Има си допустими норми на отклонение от 220в и ако си във тях и климатика трябва да е направен да работи(за китайките май не е съвсем така).

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

При 190v aз гарантирано ще откажа.Допустимите отклонения са плюс 5 и минус 10 процента.

18. Тук е от
    Mar 2005

някой знае ли панасоник какъв компресор има?/на някоя друга фирма или/.също и за електрониката-панасоник ли е или на друга фирма

и последно-колко са качествени и двете

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 156 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе