Страница 20 от 156 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Здравейте,

Благодаря на всички за информацията за Нипон. Явно отзивите са доста противоречиви, така че реших да не рискувам, а да заложа на нещо наистина добро. Чух хубави неща за Panasonic 12 CKP.

Какво е мнението ви за него? Бива ли го барем? И всъщност 12-ка достатъчна ли е за отопление на 23 квадрата?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Scavenger

Формулите са малко завързани - елементарна математика, но с доста различни фактори...

Най-приблизителното, което съм намирал е по 50W/куб.м за охлаждане и по 75W/куб.м за отопление...

Искам да помоля някой да ми разясни по-подробно ефектите от презастраховането с мощност - например 18ка при 22кв.м!

Лошо впечатление ми направи, че Осаки-те си добавят около 1kW към нужната мощност, но това е и при 9ки и при 18ки [}] - например при нужда от ~1600-1700W, ти предлагат 12ка~3600W, щото 9ка~2600W била недостатъчна ?!?

При ~2700-3000W нужни на едни познати, те им сложиха 17ка~5kW...

Та моля за малко разяснение за преоразмеряването!

...само да добавя, че горепосочените нужни стойности ги смятаха с леки отклолнение в 3 други фирми - вероятно има истина [:D]

М-да - и ако някой ми обясни какво точно са нискотемпературните Осаки /не инвертори/, щото силно подозирам, че е един трик дето преди години го правеха от разни фирми допълнително при поискване от клиента... тук може и фабрично да е, ама моля да ми обясни някой, ако знае!

4. Тук е от
    Jun 2005

@echo

Възможно е трика с нискотемпературните Осаки да е следния:

1.Всички се съгласиха , че Мидеите топлят гарантирано в зимни условия.

2.Айсман ни обясни че става дума за това , че тези Мидеи работят при по-високо налягане на компресора(25-28 bar) за разлика от други които не топлят зимата и работят при налягания 15-18 bar.

Извод: Възможно е Екоклимци да са се добрали до компресори за по-високи налягания или да са променили конструкцията на машинките от серията нискотемпературни.

[:D]

Казвам го без претенция за голяма техническа компетентност в сферата на климатиците и основавайки се на един по-горен пост на Айсман.

Също така на опита от употребата на един такъв климатик 12-ка във офис на фирма-наистина топли добре дори и при външни температори -10 градуса(минус десет) в помещение 30 кв.м.

Миналата зима беше купен през януари екстренно защото духалката не стигаше.Февруари си мислехме , че духалката ще му помага но не се наложи-справи се достойно.При -15 градуса температурата на въздуха от вътрешното тяло беше 37 градуса по термометър.

При -7 градуса беше 50 градуса.Вътрешното тяло доста пукаше и даже отначало намирисваше на прегряла пластмаса, но после се оправи(явно се изпече[:D]).

Шефа на офиса вдъхновен реши да си купи 12-ка инвертор Осака за дома си и тук започнаха мъките.Работи коректно точно 2 седмици и започнаха откази по управлението.Бяха отстранени , но се получи проблем с разледяването, по-точно алгоритъма за разледяване.После по необясними дори и за техниците от Екоклима причини спадна производителноста на машинката[!]

Нещата се оправиха като му поставиха една 12-ка конвенционална и му върнаха част от парите, шефа въобще и не искаше да чуе за инверторна Осака след разговор на 4 очи с един от техниците.Който му каза че от 10 работят 3 и е станала голяма излагация с тия инвертори.

Между другото сега не ги продават, проверих в един офис на Екоклима имаха всичко но не и инвертори.Твърдяха че нямали на склад, но май истината е друга[:D]

На края ще кажа нискотемпературните(каквото и да означава това) Осаки 12-ки топлят гарантирано също както и Мидеите.Осаките са по-тихи и при едни и същи условия(отопляват две съседни стаи на един фирмен офис и външните тела са рамо до рамо) се разледяват по-рядко от Мидеите.Говоря за конвенционални Осаки и Мидеи.

5. Тук е от
    Mar 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@pancho

12-ка за 65 кубически метра преоразмеряване ли е?Защото в Техномаркет за тази кубатура препоръчват 18-ка!?

Разбира се има вероятност и те да се презастраховат по този начин.

по принцип 12000BTU трябва да са за75-80м3

<div align="right">Originally posted by freelander - 26/06/2005 : 21:39:10</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Тази кубатура е само ориентировъчна. Ако имаш 5 външни стени и тавана дори 18 може да е малко. Аз лично поисках 12 вместо 9, както ми кзаха, защото апартаментът е краен и на последния етаж.

Също така един прозорец с площ 10-20 кв метра (магазин) води до поток на енергия в нежеланата посока. А една кухня определено пречи на охлаждането. 65 куб м ми се вижда да е нещо различно от стая на апартамент.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Абе няще фирми кога ще им дойде акъл да не дават мощностите в BTU, която е извън систена единица и е по скоро за англичани и американци. Вече всики говорят за 12-ки, 9-ки и 18-ки. Ами все пак живееем в европа и официалната ситема единици е СИ, а това че англичаните и американците се противопоставят и не изкат да я въведат си е техне проблем.

7. COP
    COP е офлайн

Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте,

Благодаря на всички за информацията за Нипон. Явно отзивите са доста противоречиви, така че реших да не рискувам, а да заложа на нещо наистина добро. Чух хубави неща за Panasonic Panasonic 12 CKP.

Какво е мнението ви за него? Бива ли го барем? И всъщност 12-ка достатъчна ли е за отопление на 23 квадрата?

<div align="right">Originally posted by Scavenger - 01/07/2005 : 13:05:14</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Аз мога да кажа добри неща за Panasonic 12 CKЕ, миналата година си го купих от Техно*** разликата в парите не е голяма, а предполагам,че няма да го ползваш 2-3 години,парите ,които ще ти спести ще я платят(разликата).Верно правят ги в Китай, но в крайна сметка е в завод на Panasonic и гаранцията никак не е за пренебрегване.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Pancho

Благодаря за отговора! Мисля да си взема поука от шефа ти[:D]

Да добавя само, че сегашните нискотемпературни модели на Осака имат допълнителен електрически нагревател - не знам само дали топли картера на маслото или помага в размразяването...

Все пак да попитам отново - до какво води преоразмеряването/презапасяването с мощност - Осаките ги дадох само за пример, щото най-ме шашнаха?

10. MAD
    MAD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005

Според мен TOSHIBA СА ДОБРИ-виждал съм ги как работят.Добре охлаждат.Незнам за отпляването,но много добре охлаждат.Странното е ,че не се усеща чистия въсдух.Усеща се само приятно добро охлаждане.

Tука вече стана трагедия със това:ВСИЧКО СЕ ПРАВИ В КИТАЙ!

11. Тук е от
    Jun 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз мога да кажа добри неща за Panasonic 12 CKЕ, миналата година си го купих от Техно*** разликата в парите не е голяма, а предполагам,че няма да го ползваш 2-3 години,парите ,които ще ти спести ще я платят(разликата).Верно правят ги в Китай, но в крайна сметка е в завод на Panasonic и гаранцията никак не е за пренебрегване.

<div align="right">Originally posted by COP*-*04/07/2005*:* 22:47:09</div id="right">

Хм, някой не каза ли, че нямало китайски инветори на Панасоник [:O]

Откъде го купи казваш иначе тоя климатик? В Техномаркет и технолукс май не видях такива...

12. Member
    Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз мога да кажа добри неща за Panasonic 12 CKЕ, миналата година си го купих от Техно*** разликата в парите не е голяма, а предполагам,че няма да го ползваш 2-3 години,парите ,които ще ти спести ще я платят(разликата).Верно правят ги в Китай, но в крайна сметка е в завод на Panasonic и гаранцията никак не е за пренебрегване.

<div align="right">Originally posted by COP*-*04/07/2005*:* 22:47:09</div id="right">

Откъде го купи казваш иначе тоя климатик? В Техномаркет и технолукс май не видях такива...

<div align="right">Originally posted by Scavenger*-*05/07/2005*:* 13:59:00</div id="right">

Не е инвертор, мисля че говори за този

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09009498

13. Тук е от
    Jun 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Pancho

......Все пак да попитам отново - до какво води преоразмеряването/презапасяването.....

<div align="right">Originally posted by echo - 05/07/2005 : 09:26:43</div id="right">

Имаше един пост на Тасманиака в който той казваше , че става дума само за пренос на топлина за единица време.

Значи 18-ката ще пренесе за 1-ца време 18000 британски топлинни единици а 12-ката 12 000 от същите.Преоразмерявайки климатика ти взимаш по-мощен и той за по-кратко време ще пренесе по-голямо количество топлина от по-маломощния климатик.На втория ще му е необходимо повече време за да свърши същото.Втория обаче ще консумира и по-малко ел.енергия от първия.

В резултат за едно и също количество топлина ще имаме :1.Пренос за кратко време с по-голям разход на електричество.

2.Пренос за повече време но с по-малък разход на електричество.

Чисто теоретически погледнато работата излиза като изравняване на необходимото количество ел. енергия за преноса не единица топлина.

Но тук се намесва един фактор , който ми прави в последно впечатление - колкото е по-мощен климатика толкова коефициента на трансформация е по-нисък.При марковите инвертори е по-малка разликата но я има , при останалите е още по-забележима.

При Осаките специално колонна 24-ка има коефициент на трансформация 2,6(гледах етикета на една Осака на заведението до нас).При 12-ките нещата стояха по-добре с коефициент примерно около 3,2.

Същото забелязвам и при Нео , Елит, Санг ,Тойо и Мидеа.Според мен от там може да идва и по-големия разход на ел.енергия за по-мощния климатик.

П.П.Присъединявам се към Жулиан-стига вече с тия британски топлинни единици, имаме си система СИ.

14.  

15. COP
    COP е офлайн

Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз мога да кажа добри неща за Panasonic 12 CKЕ, миналата година си го купих от Техно*** разликата в парите не е голяма, а предполагам,че няма да го ползваш 2-3 години,парите ,които ще ти спести ще я платят(разликата).Верно правят ги в Китай, но в крайна сметка е в завод на Panasonic и гаранцията никак не е за пренебрегване.

<div align="right">Originally posted by COP - 04/07/2005 : 22:47:09</div id="right">

<div align="right">Originally posted by Scavenger - 05/07/2005 : 13:59:00</div id="right">

<div align="right">Originally posted by alexb - 05/07/2005 : 14:38:55</div id="right">

Не модела е CS-PE12CKE (вътрешно тяло) и CU-PE12CKE (външно тяло)

купих го миналата година 999лв (промоция някаква) има го в брошурата на Panasonic за миналата година.Китайски е,няма йонизатор с 12-часов таймер(който не съм ползвал никога),катерхиновия филтър и

тройния дезодориращ филтър(????)се предлагат отделно от него.Зимата не е спрял и в най студеното време(близо седмица беше м/у -12 и -20).

Аз отоплявам с него хол вътрешен около 30 кв.м имам вътрешна изолация, сравнително добра дървена дограма,но под и над мен в апартаментите не живее никой. Има 5 години гаранция (естествено важи ако правиш профилактика всяка година-казаха около 20-30лв. )

Мислех да взема още е дин за стаята но вече модела е сменен с този модел:http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09010160

Като гледам няма разлика във функциите.

16. COP
    COP е офлайн

Тук е от
    Nov 2004

Някой може ли да сподели нещо за DAIKIN FTX/RX 35:

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09003746

17. Member
    Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз мога да кажа добри неща за Panasonic 12 CKЕ, миналата година си го купих от Техно*** разликата в парите не е голяма, а предполагам,че няма да го ползваш 2-3 години,парите ,които ще ти спести ще я платят(разликата).Верно правят ги в Китай, но в крайна сметка е в завод на Panasonic и гаранцията никак не е за пренебрегване.

<div align="right">Originally posted by COP - 04/07/2005 : 22:47:09</div id="right">

<div align="right">Originally posted by Scavenger - 05/07/2005 : 13:59:00</div id="right">

<div align="right">Originally posted by alexb - 05/07/2005 : 14:38:55</div id="right">

Не модела е CS-PE12CKE (вътрешно тяло) и CU-PE12CKE (външно тяло)

купих го миналата година 999лв (промоция някаква) има го в брошурата на Panasonic за миналата година.Китайски е,няма йонизатор с 12-часов таймер(който не съм ползвал никога),катерхиновия филтър и

тройния дезодориращ филтър(????)се предлагат отделно от него.Зимата не е спрял и в най студеното време(близо седмица беше м/у -12 и -20).

Аз отоплявам с него хол вътрешен около 30 кв.м имам вътрешна изолация, сравнително добра дървена дограма,но под и над мен в апартаментите не живее никой. Има 5 години гаранция (естествено важи ако правиш профилактика всяка година-казаха около 20-30лв. )

Мислех да взема още е дин за стаята но вече модела е сменен с този модел:http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09010160

Като гледам няма разлика във функциите.

<div align="right">Originally posted by COP*-*05/07/2005*:* 23:18:43</div id="right">

Добре де, ама защо коефициента на транформация на инверторния е по-малък от този на обикновения???

18. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Относно оразмеряването:

Топлозагуби на помещение: Q=V*q*(Tвтр - Твнш)*n

V - обем куб.м

q - обемен коефициент - 0.81 за едноетажни сгради

Tвтр -минимално допустима температура на въздуха в помещението C

Твнш - минимална външна температура C

n- поправъчен коефициент /отчита климатичните условия и по принцип донякъде е свързан с влажността /

/ при Твнш C от - 10 до -19 n=1.2

при Твнш C от - 20 до -29 n=1.1

при Твнш C от - 30 до -39 n=1.0

при Твнш C под - 40 n=0.9 /

Необходима мощност за отопление:

Q=V*q*(Tвтр - Твнш)*n*K

K - коефициент на запас К=1.15…1.17

/ страшно, ама страшно много зависи от изалацията.

Лично според мен е хубаво да е поне 1.2 т.е. 20% /

1 BTU/s = 0.293071W

При това положение необходимата мощност за

отопление Tвтр = 25 C на помещение от 75куб.м

при външна температура Твнш =-20 C се получава:

Q=75*0.81*(25-(-20))*1.1*1.17=3 517….3 600W

3 600/0.293071=12 284BTU

Може и по обратния начин да се смята, което даже е по-удобно:

Имам 12 000BTU , ще топля 75куб.м , вън е –20 C до колко ще

може да се качи температурата?

12 000*0.293071= 3516.852W=75*0.81*( Tвтр-(-20))*1.1*1.17

Tвтр=25 C / разликите са от закръгленията /

Разбира се това е само теория

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 156 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе