Страница 116 от 156 ПърваПърва ... 66106114115116117118126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

@xenohack,
    защо не потърсиш универсално дистанционно за климатици по магазините? Прeди няколко дена видях такова дистанционно в един магазин за китайски стоки (за 1 лев). Няма начин да не поддържа Sharp! *

lg определено спада към по нискокачествените марки
    А и доколкото знам ниския клас се правят в Турция! А както знаем и от Китайското има по-лошо - Турското!

2.  

3. Тук е от
    Nov 2005

Какво имаш против Турция мога да ти кажа че те правят много качествени неща,зависи каде и коя фирма

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Какво имаш против Турция мога да ти кажа че те правят много качествени неща,зависи каде и коя фирма
    Нямам нищо против Турското но ако мога да го избегна, го избягвам! Ако трябва да избирам техника произведена в Китай или Турция при всички случаи предпочитам Китайското!!!

5. Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    @xenohack,
    защо не потърсиш универсално дистанционно за климатици по магазините? Прeди няколко дена видях такова дистанционно в един магазин за китайски стоки (за 1 лев). Няма начин да не поддържа Sharp! *
    Ами не искам универсално искам да знам кое копче какво точно значи защото има някой който незнам за какво са ! Униврсалното е оразяно много от към функции!

6. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Токущо ми монтираха Panasonic PW9DKE. Компресора бръмчи и шуми яко. Иначе си топли добре, има само 3 степени на духането но на първа степен шума е по-слаб от бръмченето на външното тяло което бръмчи и шуми яко. Сега ще му монтирам и електромера и да видим що е то COP при неинверторните климатици.
    е сложи тамппон4ета на външнот тяло не се стискай ще поправя нещата

7. Тук е от
    Nov 2005

На каква цена ти излезе климатика?

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Няколко въпроса къде смяташ да е втория климатик близо до първия ли.Ако не е близо колко евентуално ще бъде тръбния път.Ако са наблизо задължително ще си преохлаждат въздуха един на друг.Опиши тоя таван че тия 400куб.м. сигурно не са в правоъгълна форма..После имай предвид че онова което наричаш бош лаф е самата реалност.

10. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Panasonic PW9DKE - измерена консумация - 850W
    как го мери?
    аз моя го мерих с ампер клещи и сонди за напрежението абе марков уред показва макс, мин. активна и реактивна мощност но нещата много варират:
    на отопление с духалката на най ниска степен го ка4их и над 900В, но при духалката на мах мерих консумация от 824 Вата но условията бяха дале4 от тези на евровент анвън окло 12-13 вътре окол 22-23 (това от много мерене * )
    така 4е съм склонен да се съглася с някаква косумация окло 800 вата
    на охлаждане така и не го мерих но на кой муе зор лятото е дале4е *

11. Тук е от
    Nov 2005

На разтояние един от друг ще са на около 10 метра не са един срещу друг.Покрива ми е бая голям:-))))Аз ти казах това са ми сметките нищо че говорят че замразвали и тем подобни аз поне нямам проблем.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    как го мери?
    аз моя го мерих с ампер клещи и сонди за напрежението абе марков уред показва макс, мин. активна и реактивна мощност но нещата много варират:
    на отопление с духалката на най ниска степен го ка4их и над 900В, но при духалката на мах мерих консумация от 824 Вата но условията бяха дале4 от тези на евровент анвън окло 12-13 вътре окол 22-23 (това от много мерене )
    така 4е съм склонен да се съглася с някаква косумация окло 800 вата
    на охлаждане така и не го мерих но на кой муе зор лятото е дале4е
    Не го разбрах това на духалката на най-ниска степен 900в,но при духалката на макс 824вата.А духалките какво общо имат с евровент

@niky_s2
    Ники най-малко 25м и дори в този случай резултата е съмнителен.Все пак откъде ще дойде тая топлина и имай предвид че вътрешното тяло на една 12-ца превърта около 600куб.м въздух.Външното тяло няма да превърти по-малко

13. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Не го разбрах това на* духалката на най-ниска степен 900в,но при духалката на макс 824вата.А духалките какво общо имат с евровент
    под духалка искам да кажа вентилатора на вътрешното тяло, а с евровент имат общо температурите при който са правени измерванията :coolsmiley:

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Какво ще кажете за HAIER HSU-12H03(BP)1 не е за мен, за мой познат е! Гледам комшията сложил същия до прозореца и понеже Елитите свършиха а пък Мидеи има само AC Инвертори в БГ, се търси алтернатива! Отзад са три инверторни климатика 12-ци: моя Елит, Хаера и една осака. Най-безшумен е Хаера но с много малка разлика от Елита и то заради вентилатора! осаката е доста далеч от тези двата като безшумност а и лятото течеше като пробита! Та питам някой отварял ли е този модел ,какъв му е компресора, добър ли е и изобщо каквото знаете.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    под духалка искам да кажа вентилатора на вътрешното тяло, а с евровент имат общо температурите при който са правени измерванията :coolsmiley:
    Аз под духалка разбирам ел.печка с вентилатор,та затова попитах

17. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Тази вечер се поразходих малко из центъра на Варна. Видях три замръзнали климатика: Samsung, LG и ELITE. Познайте кой беше най-зле? Samsung направо беше ледено блокче, Elite също трепеше риба, LG беше най-добре. Та правете си изводи какво не трябва да си купувате.
    Аз лчино съм с Haier HSU-12RN03 от две години, монтиран е на панела на остъклен балкон и с вибрациите прави невероятно гаден шум, направо имам чувството, че съм в завод като съм на балкона. В стаята не се чува, защото съм с много сериозна дограма. Доколкото знам е с компресор SANYO, но си работи като китайски климатик. Вътрешното тяло си пука, скърца и т.н. Климатикът топли яко за сметка на това, вчера го мерих при 7-8 градуса външна температура на макс духалка и беше над 55 градуса на митницата. Топли ефективно до -5 градуса, оттам нататък топли сигурно колкото харчи и е по-добре да се мине на конвенционално отопление, а и да не се мъчи машината. Иначе съм го тествал и на -10 и продължава да топли, но по-скоро се мъчи. Не размразява при положителни температури, всъщност откакто го ползвам за отопление тази есен не се е размразявал нито веднъж и външното тяло не е замръзвало. Явно има някакъв датчик, за да не размразява на време. С двойна пита е, масивно външно тяло с пластмасова кутия. Монтиран е от реномирана фирма, обезвъдушен с вакуум помпа(тогава се чудех кво се мотат 20 минути и само зяпат, а не вършат работа). За мен Haier си остава най-сериозната фирма в Китай, а за инвертерите им една лоша дума не съм чул. Всички са супер доволни от тях, а имам и приятел, който продава климатици и каза, че рядко дефектират и много топлели. Отделно мой приятел има Panasonic 9-ка инвертер и Haier 9 конвенционале и е по-доволен от китаеца, и двата са с електромери. Haier топлел по-добре от Panasonic-а му.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    Нямам нищо против Турското но ако мога да го избегна, го избягвам! Ако трябва да избирам техника произведена в Китай или Турция при всички случаи предпочитам Китайското!!!
    Хайде да не слагаме под един знаменател всичко, произведено в Китай, Турция и т.н... В Турция се правят коли, автобуси, самолети.... Марката BEKO я има в цяла Европа- загледай по кабеларката някой английски мач и ще видиш реклами на BEKO край игрището... Аз имам в къщи телевизор, печка и миялна машина от тази фирма от години и нямам проблеми с тях. В Китай пък са изнеси производството си доста фирми- (DELL, HP, Cisco....). Това, че при нас стига техника със съмнителен произход си е сериозен проблем... За това предпочитам Midea пред климатик, ама същия значи като Daikin, много хубав и т.н , ама на него пише неизвестна на никой марка...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе