Страница 114 от 156 ПърваПърва ... 64104112113114115116124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

[quote=echo ]
    @llll
    М-да - явно имаме проблем с дефинициите...

Значи, това на което казвам менте, е нещо което не може да се проследи до производителя, който притежава търговската марка и/или не притежава публикуваните от производителя обозначитебни характеристики!
    В този смисъл, всичко което са нарича Панасоник, и К&К, като официални представители на Панасоник го признават за такъв е Панасоник!

Няма разминаване в дефинициите- вярвам ти и обобщавам :Панасоник от К&К е Панасоник- който иска да си купува без притеснения някакви....А от друг магазин (верига) не се знае значи.... Получи се нещо като реклама на К&К, ама мисля, че едно такова обощаване на информацията е полезно за търсещия. Моля, който е сигурен в произхода на някоя марка да пише...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@JoroM
    Не знаех, че още ги продават... който има такъв - да си вдигне капака и да погледне

@llll
    За да не им правим реклама - понеже в малките градове ги няма, просто да погледне къде му е гаранцията - предполагам, че пак ще е Панасоник, като от Техномаркета...
    Твърдя, че в последните години МЕНТЕТАТА, такива, каквито ги описах - грубите, силно намаляха, особено като говорим за обемисти крайни продукти! За сметка на това дойдоха нови неща...

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @JoroM
    Не знаех, че още ги продават... който има такъв - да си вдигне капака и да погледне

@llll
    За да не им правим реклама - понеже в малките градове ги няма, просто да погледне къде му е гаранцията - предполагам, че пак ще е Панасоник, като от Техномаркета...
    Твърдя, че в последните години МЕНТЕТАТА, такива, каквито ги описах - грубите, силно намаляха, особено като говорим за обемисти крайни продукти! За сметка на това дойдоха нови неща...
    Не знам (аз скочих в кюпа с Мидеа- там значи за ментета да се говори...), но схемата с преоблепянето на климатици, си е достатъчно проста- по-просто е даже и от оцет менте.... И вероятно има почва точно в по-малки градчета. Въпреки, че това ръководство за Панасоник го видях при колега в София... Хубаво би било някои да каже как да отличим истински от фалшив марков климатик- без това последните постове са малко като децата в детската градина:"Моя климатик е хубав, твоя е боклук!"...безполезно е- за всеки влак си има и пътник

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Не съществува начин за отличаване на менте от НЕменте за обикновен краен клиент! Създаването и продажбата на менте е незаконно, а за прилагането на закона се грижи държавата. При съмнение за закононарушение - тел.166 или местното ПУ. Проверки се правят!
    Все пък твърдя, че истинските ментета са рядкост при тези продукти - основно се печели от спестяване на мита и от паралелен внос.
    За Мидеа силно се съмнявам, че има ментета - твърде евтини са оригиналите за да се имитират...

и хайде стига с тази тема...

6. Тук е от
    Nov 2005

Ами за Хаера какво да ти кажа?Според мен е добър, но ме дразни това, че след достигането на определена температура /примерно 23 градуса/ компресора спира и започва да духа студена струя, която определено е решаваща за топлината в стаята, така, че не знам дали всички конвенциални клими са на този принцип, но определено това не ми харесва.Ще го търкалям вече втора зима така, че ако някой има отговор как мога да избегна това ще съм му безкрайно благодарен.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Не съществува начин за отличаване на менте от НЕменте за обикновен краен клиент! Създаването и продажбата на менте е незаконно, а за прилагането на закона се грижи държавата. При съмнение за закононарушение - тел.166 или местното ПУ. Проверки се правят!
    Все пък твърдя, че истинските ментета са рядкост при тези продукти - основно се печели от спестяване на мита и от паралелен внос.
    За Мидеа силно се съмнявам, че има ментета - твърде евтини са оригиналите за да се имитират...

и хайде стига с тази тема...
    Защо- боли ли? Естествено, че на Мидеата няма менте- нали и за това си взех такава...А че няма начин да се различи истински от менте климатик от обикновен клиент- значи има ментета. За това, който иска да си купи марков климатик, нека провери в сайта на производителя дали дадения модел наистина съществува, произвежда ли се и евентуално цената му! Ако цената в България е 20% и нагоре по-ниска от тази, която виждате в нета- значи се набутвате...( Това за митата и таксите са глупости). Когато Ви предлагат нескопосано копие на документацията за климатика (понякога излизат с номера, че документацията трябва да е на български и за това...) не се вързвайте- искайте си оригинална документация (та дори и бъкел английски да не разбирате). Тя е с далеч по-добро качество на печата и няма начин да се збърка... И не вярвайте на празни приказки (тези, които се кълнат, че ментета няма) искайте сертификат за произход на стоката!!! Ако някой се сети още нещо- нека да пише! Все ще е от полза на някои (купувач, а не търгаш).

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

Имам Haier 12HM03. Интересува ме защо след достигане на определена температура компресора изключва и започва да духа студен въздух, което според мен е много тъпо??? Дали мога по някакъв начин да избегна това???
    /Освен разбира се да сменя климатика.../

10. Тук е от
    Oct 2005

Има два варианта според мен/ ако климатика не е инверторен, ако е инверторен първото отпада/ при достигане на зададената температура, обикновено тя се мери от датчик във вътрешното тяло, но е възможно и датчика да е в дистанционното/, класическият климатик спира компресора и вентилатора на вътрешното тяло започва да върти стаен въздух при намалени обороти /субективно се усеща като че ли духа хладно/, при някои модели жалузите на вътрешното тяло отиват в неутрално положение, хоризонтално. Това е нормално за повечето модели. Втория вариант е ако климатика не може да достигне зададената температура по някаква причина /много студено време или климатика не е подбран правилно -малък е/, тогава външното тяло периодично спира за обезскрежаване /defrost/ и ефекта е подобен.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Здравейте форумжии . Още бръмчат ли вашите клим. Щото моят и на съседите вече спряха!
    Някой да ми каже нещо за самсунг SH-09BWHA \inverter classic/ мн добри показатели *има А класа
    охл.0.7 кW
    отоп.0.94 kW
    отдавана мощност
    охл.2.65 kW
    отоп.3.4 kW

[attachment deleted by admin]

12. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте, харесах си един климатик HAIER HSU-12HV03/R2SDB, много добри параметри според фирмата производител

http://www.haier.com/english/product...asp?proID=4272
    някой да може да ми каже нещо за този модел? някакви впечатления?
    10х!

13. Тук е от
    Nov 2005

Темата е доста интересна.Рових се в почти всички страници,но не срещнах нищо за климатици от марката Ikeda.Чувал съм добри мнения за тях от техници и ме интересува дали са прави или се опитват да ме завъртят.Интересува ме 9-ка или 12-ка на Ikeda....ще съм благодарен на всякавки мнения - и отрицателни и положителни....

14.  

15. Тук е от
    Jan 2001

От къде мога да разбера кое какво значи на дистанционното на климатика? Има разни копчета които не се знае за какво са? Как мога да рабера? Климатиците ми с Японски втора ръка!

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

От къде мога да разбера кое какво значи на дистанционното на климатика? Има разни копчета които не се знае за какво са? Как мога да рабера? Климатиците ми с Японски втора ръка!
    @xenohack,
    мисля че Pancho e твоя човек - той е ГОЛЯМ фен на климите втора употреба даже май ги продава! Другия вариант е да търсиш снимки или описание в нета на твоето дистанционно на разбираем език! Успех!

17. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Dana
    Здравейте, преди 2 месеца открих тоя форум и го прегледах от любопитсво, но сега имам нужда от мнения и съвет.
    Не си спомням някой да е споменавал климатици Kraft (пише произв. в Малайзия, инверторен, 12, с големи препоръки в магазина, от две години го продават, много добри, особено за отопление и т.н.) Цената му е 699 с монтажа. Моля, ако някой ползва подобен климатик или има наблюдение върху качествата му и работата му. Ще го ползваме изключително за отопление, малко над 30 куб.м е стаята. Освен Панасоник, какво друго бихте препоръчали.
    Накой отговори ли ти нещо за тези климатици KRAFT?

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Slavvi
    Накой отговори ли ти нещо за тези климатици KRAFT?*
    Май само Technolux предлага такива... Да не е нещо като Елит- измислена марка на Аладин.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе