Страница 117 от 156 ПърваПърва ... 67107115116117118119127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

@yasenp
    От китайките Haier са наистина най-добри, ама то е до традиции и подкрепа от държавата... Midea са втори и опитват да ги настигнат... Няма да коментирам качество - има вече доста мнения...
    Отнсана монтажа и вибрациите:
    Във всички инструкции за монтаж, които съм виждал пише, че външнто тяло се монтира на сатбилно основа и се нивелира - при теб не знам за нивелацията /провери я, ако искаш/, но стените на балконите /особено при панели/ за никой строител не са стабилна основа.
    Отделно винаги се упоменава, че трябва да се монтира на съответните отстояния и на място, което не попада под въздействието на силен вятър.
    В твоя случай сложи поне тампони и проверете с нивелир!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

И още нещо за шума: когато ми монтираха климатика, техниците ме предупредиха да не махам от перките на вентилатора на външното тяло едни черни лепенки (поне приличат на такива- може и някакви ламаринки да са). Те са за балансиране на вентилатора, а не някаква транспортна опаковка...

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Радвам се почти всеки който има проблем с шума ползва тампони. Искам да продължа тази тема тъйкато изпробвам няколко вида . В момента китайските клим ги доставят без тампони.Правя доста изследвания втази област и ще ми бъде много приятно да обменя с вас опит. Общо взето най добре обезшумяват външното тяло тампончета от мерцедес, тези които държат ауспуфа ,много са гъвкави и двата болта са шприцовани в гумата така че няма възможност за твърда връзка между стойките и тялото . Не съм измервал шума .Някой *да ми подскаже с какъв уред мога да го замервам?

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Измерването на шум се извършва със специални уреди - шумомери.
    Най-добрите са на Bruel & Kjaer: http://www.spectri.net/bg/products3.html
    Изискванията за измерване на шума на битови уреди може да се видят тук: http://www.ktzp.bg/modules.php?name=...owpage&pid=215
    За домашни цели може да се ползва и компютъра (лаптопа). Трябва ти добър микрофон, някакъв микрофонен предусилвател с линеен изход и подходяща програма за запис и обработка на звук.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Не инвертор трудно ще те топли.lg определено спада към по нискокачествените марки.Една Мидея ще свърши по-добра работа,но пък са по шумни.
    Относно вътрешното тяло използвам каучукова лента с дебелина 2мм ,тя за сега дава най добри резолтати . Много е важно пробитият отвор да се запълни със силикон.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Относно вътрешното тяло използвам каучукова лента с дебелина 2мм ,тя за* сега дава най добри резолтати . Много е важно пробитият отвор да се запълни със силикон.
    Все пак трябва да се внимава с тези тампони. Да не забравяме, че имаме и медни тръби! Поставяйки меки тампони, амплитудата на трептене на външното тяло нараства и се предава и на тях- "товарят" се холендрите, умора на материала и т.н. Преди да поставяме тампони да потъсим источника на вибрации (шум).

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Измерването на шум се извършва със специални уреди - шумомери.
    Най-добрите са на Bruel & Kjaer: http://www.spectri.net/bg/products3.html
    Изискванията за измерване на шума на битови уреди може да се видят тук: http://www.ktzp.bg/modules.php?name=...owpage&pid=215
    За домашни цели може да се ползва и компютъра (лаптопа). Трябва ти добър микрофон, някакъв микрофонен предусилвател с линеен изход и подходяща програма за запис и обработка на звук.
    Тези уреди предполагам са доста скъпи . А един компютър е от порядъка на 300 долара . Доколкото знам почти на всички клим има указано какво е нивото на шума . Друг е въпроса дали при монтажа се спазва това изискване да се мери нивото на шум след монтаж. Може ли да се поиска такова измерване от фирмата монтажник?
    Цитат Първоначално публикувано от llll
    Все пак трябва да се внимава с тези тампони. Да не забравяме, че имаме и медни тръби! Поставяйки меки тампони, амплитудата на трептене на външното тяло нараства и се предава и на тях- "товарят" се холендрите, умора на материала и т.н. Преди да поставяме тампони да потъсим источника на вибрации (шум).
    Източника на вибрации идва най вече от вида и изработката на компресора.Ако допуснем да няма тампони вибрациите ще са със същата амплитуда и трептене ,едва ли ще затихват в зидарията или бетона.Умората на матеряла се проявява и по други показатели,да не забравяме че медта има много добри гъвкави качества. Може би има и други начини за справяне с шума . Бихте ли ги сподели ли?

10. Тук е от
    Jan 2001

Абе хора аз съм с втора ръка климатици и никой от тях не бучи! Тука в офиса сащо имаме два такива + един панасоник 12-ка които го кпихме преди 3 години! Нито пукат нито нищо! Даже единя в офиса е супер античен някакво супер дърто Hitachi конвенционал - ползваме го от две години никаде не сме слагали гуми , силикони , тампони и разни глупости!

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Източника на вибрации идва най вече от вида и изработката на компресора.Ако допуснем да няма тампони вибрациите ще са със същата амплитуда и трептене ,едва ли ще затихват в зидарията или бетона.Умората на матеряла се проявява и по други показатели,да не забравяме че медта има много добри гъвкави качества. Може би има и други начини за справяне с шума . Бихте ли ги сподели ли?
    А, не съм съгласен- климатика ше се "клатушка" повече. Да, вярно е, че медта има много добри пластични свойства, НО и при нея има умора на материала! Да не говорим за месинга, от който са отлети вентилите. Ако нещо те съмнява- погледни двигателя на която и да е кола- закрепен е с тампони за шасито и всички! връзки към него са гъвкави. При това наляганията там са къде-къде по-ниски от тези в климатика...

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@toto1
    Зададе конкретен въпрос и аз ти дадох конкретем отговор. А въпроса, кое колко струва е съвсем различен...
    Прочети все пак наредбата, към която съм ти дал линк. Там е казано:
    "Чл. 3. Производителите и вносителите могат да предоставят на потребителите информация за шума, излъчван във въздуха от определени видове битови уреди, чрез етикет."
    Обърни внимание на думата могат - което значи, че не са длъжни, а е въпрос на добра воля.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    @toto1
    Зададе конкретен въпрос и аз ти дадох конкретем отговор. А въпроса, кое колко струва е съвсем различен...
    Прочети все пак наредбата, към която съм ти дал линк. Там е казано:
    "Чл. 3. Производителите и вносителите могат да предоставят на потребителите информация за шума, излъчван във въздуха от определени видове битови уреди, чрез етикет."
    Обърни внимание на думата могат - което значи, че не са длъжни, а е въпрос на добра воля.
    Благодаря за отговора.А мога ли да ги задължа да замерят уреда?
    Цитат Първоначално публикувано от llll
    А, не съм съгласен- климатика ше се "клатушка" повече. Да, вярно е, че медта има много добри пластични свойства, НО и при нея има умора на материала! Да не говорим за месинга, от който са отлети вентилите. Ако нещо те съмнява- погледни двигателя на която и да е кола- закрепен е с тампони за шасито и всички! връзки към него са гъвкави. При това наляганията там са къде-къде по-ниски от тези в климатика...
    Не мога да разбера за какво клатушкане става въпрос. Споделете друг начин за обезшумяване ако знаете разбира се?

//mod edit
    @ toto1,
    Не е нужно на всеки да отговаряш в отделен пост, можеш да го направиш и в един! И моля те не пускай по няколко поста един след друг. Ако се наложи ползвай бутона "Редактирай".

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Не мога да разбера за какво клатушкане става въпрос. Споделете друг начин за обезшумяване ако знаете разбира се?
    Е, не знаеш ли какво е вибрация?- климатика трепти напред-назад. Когато го качиш на меки тампони- ще мърда в по-големи граници. В инструкцийте за монтаж си пише- климатика да е закрепен здраво! Освен компресора (който си е закрепен с гумени тампони във външното тяло) вибрации може да предизвика и вентилатора. Ми прочети по-назад във форума де- и хора дето монтират климатици споделят там...

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@llll
    Смятам, че си и прав, и не си...
    Има немалко вибрации, на гумата на тампона гаси част от тях - това е предназначението...

Днес дори и `китайките` са сравнително добре сметнати и балансирани. Проблемът с роторните компресори е, че създават немалко вибрации /някакъв момент беше/. За предпазване самия компресор е монтиран на тампони. Основното при монтажа е да се нивелира добре тялото и да се закрепи здраво - здраво, за да не би от вибрациите, колкото и да са малки при добра първоначана нивелация, да се измести външното тяло. Да не пропускаме също вятъра, а и перката на вентилатора...
    Така, че преди слагането на тампоните /което се препоръчва при по-силен шум/ е добре да се нивелира външното тяло на стойките.
    Като се вземе впредвид качеството на масовото строителство /да не говоря за панелно/ - мислите ли, че е лесно да получите балансиран монтаж върху тях, при положение че те самите са захванати върху криви стени /при панели често вълнообразни /?

17. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @llll
    Смятам, че си и прав, и не си...
    Има немалко вибрации, на гумата на тампона гаси част от тях - това е предназначението...
    ................
    Добре- няма да теоритизирам повече въпроса за това дали климатика вибрира повече или по-малко с тампони или без тях- темата си е достатъчно обширна и си има цял клон от физиката за това. Идеята ми е, че тези вибрацации се предават в по-малка степен на стената (когато си сложил тампони) и шума е по- малък (не кънти цялата стена). Но външното тяло продължава да си вибрира и предава тези вибрации на тръбите- и от там дефекти. Виждал си сигурно разхлабени щуцери...Сигурно си потдържал и климатици, които уш всичко им е ОК, ама на два-три месеца трябва да им се долива фреон... Е за това вибрациите са кофти нещо, ама как да се намалят си е проблем явно при всеки конкретен случай....Но тампоните не са панацея!

18. Тук е от
    Nov 2005

ОК, досега не видях някой да има моя проблем. Предполагам, че се дължи на некачествен монтаж. При достигане на температура 22 градуса, започва някакъв резонанс,, което много дразни слуха. Като променя температурата на 23-24 градуса, след малко се оправя. Това е нещо като ниските на тонколоните. Монтираха ми външното тяло под прозореца, да можели да работят по него по-лесно. Лошото е, че е на стената на бившата тераса, която има изолация, и е вкарана към хола. Машина инверторна 14-ка Hisense KFR-4001G/BPE. Доколкото виждам, май няма тампони на външното тяло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 27-12-08, 23:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе