А за втора употреба не ми се говори! Новото си е ново особено ако е с МАРКОВ компресор по възможност Японски!!!!
Личните разправии на PM, моля!
TazmaniaK
Не е лошо да не говориш за неща дето не си ги ползвал.
Успех с марките от типа на Санг,Тоьо,Беко,Нео,Елит,Сого,Мидеа,Осака,Йокохама,Ниппон и т.н. световно известни климатици.

А сега сериозно - аз в Бургас не можах да намеря втора употреба климатици, не че се бях засилил да купувам, но ако си струваха може би щях да се пробвам! При теб положението е доста по-различно, твои хора ги продават - просто нямаш никви грижи! Кой знае колко са работили и каква е амортизацията на компресора за 5-7годинки нон-стоп примерно? Абе то се вижда колко от "колегите" са с втора употреба! Малко е на късмет избора на втора употреба, все пак За мен най-добрия вариант е не втората употреба ЯПОНСКИ климатици които имат загуби в трафа минимум 10%, че може и 20%, а НОВ Китайски климатик с ЯПОНСКИ компресор по възможност!!! Е, Мидеята е с Китайски компресор със всички произтичащи от това последствия, но пък другия ми е със Sanyo - Made in Japan компресор!!! И докато Мидеята евентуално бих сменил за секънд хенд ИНВЕРТОР в добро състояние, другия не бих го сменил освен за нещо много кораво и на не повече от 3 години!!! Изключително съм доволен от Келона, който ми излезе 600лв с монтажа и е Инвертор и на практика не пука и е с 3години гаранция, и е чисто нов! Сигурен съм че ако питаш "колегите" дали предпочитат Келона пред някой Японски секънд хенд+траф за същите пари дето е работил примерно 5г, повечето ще предпочетат Келона!!!