Страница 126 от 156 ПърваПърва ... 76116124125126127128136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,876 до 1,890 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

А за втора употреба не ми се говори! Новото си е ново особено ако е с МАРКОВ компресор по възможност Японски!!!!

Личните разправии на PM, моля!

TazmaniaK

Не е лошо да не говориш за неща дето не си ги ползвал.
    Успех с марките от типа на Санг,Тоьо,Беко,Нео,Елит,Сого,Мидеа,Осака,Йокохама,Ниппон и т.н. световно известни климатици.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2005

Питане за две марки Про лукс и Зефир.
    Първата явно поредната китайска нонейм машина, втората е опит за нещо по-добро-по спецификация 15-ка, фреон 407(уж правена за Италия),двоен топлообменник на външното тяло,конвенционален.
    Що за чудеса са тези клими?/

4. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Dana
    Аз също мислех, че не е нормално зададената на клим. темп да е по-ниска от тази в стаята и се притеснявам от две неща - да не харчи повече ток по този начин, защото не можем да зададем по-ниска от 16 град. Тя е мин. възможна. Второ - това да не стане причина за по-сериозен проблем и затова пуснах тук въпроса си, като очаквам компетентни отговори от хората спецове в брашна или с по-дълъг опит в ползването на климатици.
    При моя Панасоник инвертор е нещо подобно, но не съм му обръщал много внимание... При зададена 18 градуса подържа 20-21, но това е в първите часове на задаване. През нощтта ако го оставя пада с около 1 градус сутринта. Нещо такова забелязвам, но винаги държи по-високи температури. Като го оставя на 17 държи около 18-19. Това може да се обясни и с факта, че климите са направени да се монтират на различни места в стаите, като целта им е да подържат общо взето нормална температура на нивото на хората. Т.е. имат някакви компромиси с точната температура, които зависят и от топлозагубите, и от височина, кубатура, мебели... Знам ли.
    Какво да кажа за Осаката в офиса която за да държи към 22 градуса е пусната на 28-29!!! Така поне е по-добре...

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

good:Болшинството тук са фенове на евтиняците *
    @Pancho,
    Стига с тая втора употреба бе! Стига ми че жената и колата са втора употреба не ща и клими! * А сега сериозно - аз в Бургас не можах да намеря втора употреба климатици, не че се бях засилил да купувам, но ако си струваха може би щях да се пробвам! При теб положението е доста по-различно, твои хора ги продават - просто нямаш никви грижи! Кой знае колко са работили и каква е амортизацията на компресора за 5-7годинки нон-стоп примерно? Абе то се вижда колко от "колегите" са с втора употреба! Малко е на късмет избора на втора употреба, все пак За мен най-добрия вариант е не втората употреба ЯПОНСКИ климатици които имат загуби в трафа минимум 10%, че може и 20%, а НОВ Китайски климатик с ЯПОНСКИ компресор по възможност!!! Е, Мидеята е с Китайски компресор със всички произтичащи от това последствия, но пък другия ми е със Sanyo - Made in Japan компресор!!! И докато Мидеята евентуално бих сменил за секънд хенд ИНВЕРТОР в добро състояние, другия не бих го сменил освен за нещо много кораво и на не повече от 3 години!!! Изключително съм доволен от Келона, който ми излезе 600лв с монтажа и е Инвертор и на практика не пука и е с 3години гаранция, и е чисто нов! Сигурен съм че ако питаш "колегите" дали предпочитат Келона пред някой Японски секънд хенд+траф за същите пари дето е работил примерно 5г, повечето ще предпочетат Келона!!!
    * * Аз с доста хора се изпокарах тука, ама принципно нямаме различия, въпроса е кой коя марка КИТАЙСКИ клими предпочита! А са КИТАЙСКИ щото повечето хора нямаме излишни кинти за НОВИ МАРКОВИ ЯПОНСКИ клими, а по една или друга причина не щем секънд хенд!!! Едните викат Хаер, други Мидея, трети осака и т.н. но освен теб не съм чул друг да ни навива за втора употреба! Всеки си купува каквото иска! Като гледам преобладаващите марки са Панасоник,Мидеа,Хаер - май съм се ориентирал по-добре от теб щото хората със секънд хенд май са по-малко от хората с Мидеите примерно!!! А и доколкото знам около 90% от климите в Бг са Китайски! Що не са секънд хенд като автомобилния ни парк например? Те хората знаят какво може да бъде втора употреба и какво не! *
    Тасманияк, ако прецениш го изтрий, но се чувствах длъжен да отговоря! И си мисля че съм спазил добрия тон, ти как мислиш?

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@Dana

Няма основания за притеснения.Както Echo отбеляза на различните места в стаята температурата е различна.Плюс това спиртен термометър има висок % грешка.
    Плюс възможна грешка на датчика на климатика.Климатика не гони точност на температурата 1%.Далеч повече бих се изненадал ако поддържа точно зададената температура.
    Предполагам и за теб не е проблем тая разлика.Не викайте техници и т.н
    Защото ако извикаш техник в този случай ще трябва и да му платиш за излишното разкарване.

7. Тук е от
    Aug 2005

Благодаря на всички за отговорите. Не, няма да викам техник, а и мъжът ми не иска, а и вие всички ме успокоихте. Явно е по-добре така, отколкото както казва май Damon, да му зададеш 29, за да поддържа 22, нали. Благодаря и хубав ден на всички.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Dana
    Благодаря на всички за отговорите. Не, няма да викам техник, а и мъжът ми не иска, а и вие всички ме успокоихте. Явно е по-добре така, отколкото както казва май Damon, да му зададеш 29, за да поддържа 22, нали. Благодаря и хубав ден на всички.
    Навява мисалта ми на нещо объркано при монтажа,дано да бъркам. И така ,п р о в е р и д а л и са спазени разтоянията между клим и тавана и стените Разтоянието от тавана до вътрешното тяло трябва да бъде поне 20 25 сантиметра.

10. Тук е от
    Jan 2001

Аз си купух три климатика втора употреба за зимата ! Една 18-ка-1000 лева и две 10-ки по 500 лева едната Sharp това е цена с монтажа и две години гаранция ! Мога да ти кажа ,че съм супер доволен! Имам опит понеже в офиса сме слагали всякакви климатици там имаме един Нов Panasonic 12-ka вече на около три години една 14-ка Hitachi -не инвертор супер дъртанян и от година Fujitsi втора ръка инвертор ! Нито пукат нито брамчът нито тракакат! Топлят без грижи Замръзват много радко! Аз мисля ,че японските климатици най-вече нямат ама абслоютно нищо общо с тези които се прават за държави като България! За новия апартамент също сложихме два сек.хенд Fulitsi и Тошиба и един нов но пак Япоснки Sharp с Ротационен мотор! Изобщо не бих си помисли да си купя Мидея,Осака,Келон или Елит ако ще и да са по 300 лева дори и нови ! Някой хора тук във форума не целят да дават полезна информация а предпочитат да се дразнят един с друг! 10% загуби в трафа аре нема нужда!

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    Аз си купух три климатика втора употреба за зимата ! Една 18-ка-1000 лева и две 10-ки по 500 лева едната Sharp това е цена с монтажа и две години гаранция ! Мога да ти кажа ,че съм супер доволен! Имам опит понеже в офиса сме слагали всякакви климатици там имаме един Нов Panasonic 12-ka вече на около три години една 14-ка Hitachi -не инвертор супер дъртанян и от година Fujitsi втора ръка инвертор ! Нито пукат нито брамчът нито тракакат! Топлят без грижи Замръзват много радко! Аз мисля ,че японските климатици най-вече нямат ама абслоютно нищо общо с тези които се прават за държави като България! За новия апартамент също сложихме два сек.хенд Fulitsi и Тошиба и един нов но пак Япоснки Sharp с Ротационен мотор! Изобщо не бих си помисли да си купя Мидея,Осака,Келон или Елит ако ще и да са по 300 лева дори и нови ! Някой хора тук във форума не целят да дават полезна информация а предпочитат да се дразнят един с друг! 10% загуби в трафа аре нема нужда!
    Нямам против втората употреба нищо .Все пак сте случили на добри и запазени клим.Лошото е че нямат гаранция . Цената на клим втора ръка е от порядъка на 500 до 700лв без монтажа .Докато които инов клим да вземете ви дават 3 години гаранция. Цените на сплит системите са от 250 до 800 лв . Все пак всичко е въпрос на преценка.
    Колкото до дразненето ,т о ч н о там се откриват истините за даден модел и хората могат да преценят кое да кое не

12. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Аз имам 3 термометъра /спиртни/, които са от по 3-4лв от аптеките и да ви кажа ако ги сложа един до друг, всеки показва различно *
    от къде да си купя истински на нормални цени?
    ot vseki kitaiski magazin za po levche.... mnogo sa golemi i grozni, no kato sum gi sravniaval vsichkite v ..kosha pokazvaxa edna temperatura - zanchi bivat.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    ....... Аз мисля ,че японските климатици най-вече нямат ама абслоютно нищо общо с тези които се прават за държави като България! За новия апартамент също сложихме два сек.хенд Fulitsi и Тошиба и един нов но пак Япоснки Sharp с Ротационен мотор! Изобщо не бих си помисли да си купя Мидея,Осака,Келон или Елит ако ще и да са по 300 лева дори и нови ! Някой хора тук във форума не целят да дават полезна информация а предпочитат да се дразнят един с друг! 10% загуби в трафа аре нема нужда!
    Май става дума за компресор? Не знам на пазара дали има в момента нови климатици с бутален компресор- всички са Rotary....За 5 години техниката се развива- върхови технически решения от преди 5 години са нещо обикновенно за днешните модели.
    Към МОДЕРАТОРИТЕ:Нещо да не се е счупила кирилицата? А и темата на форума нещо май се е сменила- какви са тия Дипломати, какви са тия гъзове?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

За 10-те процента...... няма да коментирам, и това е минимума като загуби в трафа!!! Задай си въпроса защо сте малцинство тези със секънд хенда??? Ние да не сме по-прости от вас, че си купуваме Китайски ама НОВИ!!! А относно избора...аз казах че очаквам повечето да предпочетат Келона,а не че НИКОЙ няма да предпочете секънд хенд!!! Компресорите на Мидеите СЪЩО са ROTARY!!!
    * *Келона е общо 600лв - точно колкото струва секънд хенд инвертор на незнам си колко години! Така че говорим за 600лв, а не за 300-400лв за втора употреба 12-ца!
    Би ли ни казал колко годишни са твойте клими??? *
    * * *Между другото напредваш ли с Японския за да се оправяш с твойте ЯПОНСКИ климатици

Снощи засякох консумацията на Китайския ми инвертор 12-ца в спалня 40кубика - вътрешна стая със северно изложение, без изолация, тухли четворки, комшии отгоре, отдолу и отстрани, добра и уплътнена дървена дограма! При поддържана температура 20* и външна +3*! Вързал съм му електромер и за 12часа(от 21 до 09часа) изгори по-малко от 3квт/чс .т.е за 24часа цикъл трябва да изгори по-малко от 6квт/чс нали така? Струята беше с температура около 30* като влезе в режим и въпреки това от време на време спираше и компресора и духалката - явно е ДОСТА преоразмерен! Очаквам коментари от ентусиасти и др. квалифицирани "колеги". Как ви се вижда разхода на ток?

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    ....az puk se toplia s gazova pechka DIPLOMAT i tia mi gori na purva stepen po 1 lev ama na 8 chasa i v kushti e bania...., provetriavam prez 1.5-2 chasa i pak...
    Това си е твой избор, но имай впредвид, че добър климатик ще ти изразходва около 300W/h, което прави около 0,50 лева за 8 часа и то без риска, който носи газта, а и без мъкненето - при нас доставката е до вратата на кооперацията - до 5я етаж мъкнеш сам
    Та - въпрос на избор...

@JoroM
    За секъндхенда - да, ама ако за 5-7 годишна МАРКОВА клима ми вземат 350-400лева /за 9ка-12ка/ и с поне 6мес гаранция. За по-нова - може и повече.
    Малко ми напомня цените на Голфовете - искат по над 3хил лв. за 3ка на 12-13 години...
    Средния немец кара 20-25хил км/година, а италианците имат сервизно обслужване като това у нас
    Ама пусто - марка! Пък и тук все още може да се кара без ауспух, с изтрити накладки и какво ли още не - ама това дали може да се нарече кола?
    Та така и с климите...

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

В навалицата между Хаер, Мидея и секънда моя въпрос остана малко в страни, та ще го задам отново
    Да си спирам ли инверторния климатик или не?
    Как ще се отрази това на работата му?
    Как ще се отрази на сметката ми за ток?
    Смятам да не го спирам въобще, но ще се радвам да споделите опит и мнения
    P.S. Благодаря на alexi

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    В навалицата между Хаер, Мидея и секънда моя въпрос остана малко в страни, та ще го задам отново
    Да си спирам ли инверторния климатик или не?
    Как ще се отрази това на работата му?
    Как ще се отрази на сметката ми за ток?
    Смятам да не го спирам въобще, но ще се радвам да споделите опит и мнения
    P.S. Благодаря на alexi
    -Ако прекарваш повечко време навън - определено ще ти е по-евтино да го спираш
    -Ако е добре оразмерен-дори и неспрян ще харчи 200-250-300W/h за да компенсира топлинните загуби и ще поддържа нормална температура
    -Дори и при инверторите, при старт се амортизират по-силно компресора. Същото прави и свръхнатоварването в началото, до достигане на зададената температура.

Аз лично редпочитам инвертор да не го изключвам - намалявам на 17*. Ти можеш да си засечеш потреблението за даден период - например седмица с някой стар електромер...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе