Страница 22 от 156 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

п.п. Май имам някъде една досовска програмка дето смята топлоприходите и топлозагубите. Ако има доброволци да я хостнат, ще я издиря из архивите...

<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*06/07/2005*:* 2210</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

ТАZ к'во стана бре?

2.  

3. Тук е от
    Jun 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Честито.

Един съвет накарай монтажниците да му замерят налягането.

Работното налягане трябва да е около 4 Bar.А температурата никога под 0 градуса.

Ниското налягане в повечето случаи е признак за малко фреон,а това означава че "живота" на компресора се намаля значително.

При по-големи липси на фреон пиши климатика за бегал.

При някои марки климатици това е често явление за жалост.

<div align="right">Originally posted by Tecno - 04/07/2004 : 22:32:06</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Чета старите постове и се натъквам на това......-4 Bar.... на друго място пък Айсман говори за налягания от порядъка на 25-28 Bar.

Хайде някой човек с опит и познания да обясни на мен несведущия за това налягане от 4 Bar, къде се мери и какво показва.

Налягането от 25-28 Bar се сещам и сам къде е и как се мери.

Но това налягане от 4 Bar не ми е ясно къде се мери и какво показва.

Да не би Tecno да твърди че се мери на нагнетателната страна на компресора??[?]

Другия вариант е да е на всмукателната страна на компресора, но тогава какво показва (каква информация ни дава тази стойност) и не е ли по-показателно да се измери налягането на нагнетателната страна на компресора.

Предварително благодаря.

4. Тук е от
    Jun 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Panasonic CS/CU-E9CKP -този климатик спокойно можеш да си го сложиш където си пожелаеш,без притеснение за какъвто и да е шум от външното тяло.

По-скоро ще чуваш вентилаторите на компа си.

За този модел климатик минимума тръбен път е 3 метра.

<div align="right">Originally posted by Tecno - 08/07/2004 : 18:04:45</div id="right">

Я още нещо интересно[:D]

Защо минимума тръбен път да е 3 метра??

Ако е по-малко какво ще стане??

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Pancho

Значи си се натъкваш правилно.

Това което съм писал за 4Bar и Аisman за25-28Bar е вярно на 100%

Точно понеже и двамата сме с опит сме написали това.

А къде се мери налягането?

Повечето климатици имат един сервизен вентил и той се казва 3 way valve (големия кран на външното тяло).Там се подкачат манометрите.

Сега първо на тебе не ти е ясно коя е нагнетателната страна на компресора.

Нагнетателната страна на компресора е до четирипътния вентил

Отам нататък тя се определя от самата му позиция.

До вентила т.е изхода на компресора налягането както ти е казал Айсмен е 25-28 бара.Ако климатика е включен на "топло"то това налягане ще се отчете същото и на манометрите.

Но ако е вкючен на"студено"То баровете ще са 4 за (фреон22)

Така че какво съм твърдял можеш да си отговориш и сам.

А какво показва това налягане?

Климатиците са конструирани така че изпарението на агента да става при точно определено налягане и то се отчита с маномертри разграфени със скала за налягане и температура.

А за 3-то метра на Панасоника

Това е изискване на завода производител.

Компресорната част на Панасоник и другите климатиците се различават.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Pancho

За Мидеа-та - оказа се, че в цял Бургас налични имаха само в ТехноКлима /имат май общ собственик с Технолукс - Аладин - тея, дето регистрираха марката Елит/ - та от 3те 9ки - MSG-359лв., MSF-359лв. и MSF1-379лв. - взех MSF! Монтажа е 100лв. така че - всичко 459лв. дотук!

Иначе там, както и в Технолукс-София наблягат на някакви TCL с Matsushita компресори, ама предпочитам това, дето нещо съм чувал за него... Пък и един човек дето беше дошъл за профилактика в друга една фирма, каза че на 18ти етаж от MSGто е имал 22 градуса през зимата...

Вчера видах брошура /магазина е на Подуяне - надлеза/ - Мидеа MSS1-12 за 449лв, но не знам колко е монтажа... MSS има йонизатор и пише компресор Toshiba...

Иначе за Мидеа-та ходих в магазина на Магнум-Д - бул.Гоце Делчев - щото те ги внасяха навремето първи - ама и там нямаха идея как да си купя клима в София, а да я монтират в Бургас... Та го свърших на място, но там само ТехноКлима имаха налични!

Иначе казах - има Осаки - нискотемпературни с йонизатори - 4 модела по 520лв с монтажа и един за 500...

Само, че има нещо странно - Осака в София искат 520лв за 9ка+50 лв за монтажен кит, а в Бургас - само 520лв !?!

И Haier-и, но пред тях предпочетам Midea в ниския клас - дано да е правилен избора!

Модел MSF3 /май Aisman го препоръча/ въобще не видях в магазините /а съм навъртял над 100 км/ - ако някой ме насочи за разликите при MSG, MSF, MSF1, MSF3, MSS - ще съм му благодарен!

Иначе в Технолукс/Техноклима има едни инверторчета за по 999лв + 100 монтаж дето ми изглеждат читави - Toshiba или Panasonic май...

И разбира се - инвертор Hisense - 1299лв []

Апропо - в Денси-то ми предлагаха Daewoo - 9ка за 300лв., ама да съм си намерл сам монтаж в Бургас - само дето не разбрах как ще се урежда гаранцията!?! - вие имате ли представа?

7. Тук е от
    Jun 2005

@Techno

Много благодаря за раяснението, не оставай с впечатлението че съм искал да се заяждам с теб.Просто нещата ме интересуват малко по-извътре[] такъв съм си.По образование съм инженер-физик и си спомням някои неща от лекциите по криогенна техника, та ми стана интересно.Трипътния вентил се вижда лесно а за наличието и начина на действие на четирипътния вентил човек може и сам да се сети, щом става дума за обръщане на цикъла и стремеж към простота и сигурност на устройството.

А какво ще рече Electronically-controlled expansion valve iимат го Тошиба в техните климатици от серията Дай-сей-кай.

И по какво се различават компресорите на Панасаниците та искат поне 3 метра тръбен път?

8.  

9. Тук е от
    Jun 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Pancho

.......Иначе в Технолукс/Техноклима има едни инверторчета за по 999лв + 100 монтаж дето ми изглеждат читави - Toshiba или Panasonic май...

И разбира се - инвертор Hisense - 1299лв []

Апропо - в Денси-то ми предлагаха Daewoo - 9ка за 300лв., ама да съм си намерл сам монтаж в Бургас - само дето не разбрах как ще се урежда гаранцията!?! - вие имате ли представа?

<div align="right">Originally posted by echo - 10/07/2005 : 12:04:23</div id="right">

Да добра и е цената и тук в Пловдив са по толкова пари.Осаките са малко по-евтини от колкото в София, но това си е явно фирмена политика.

Инверторчетата Тошиба и Панасоник определено си струват парите и са читави само дето ми се виждат доста евтини.Особенно ако ги сравня с Хайсенса за 1299 лева.Или са на промоция или има някаква мошефикация.Иначе Хайсенса за китайски АС инвертор работещ с

фреон 22 е много добра.Мой приятел в София изкара тази зима с Хайсенс 9-ка и е много доволен, по-доволен от парното.

Хайсенса е в класацията на 4-те най-известни инверторни системи заедно с Тошиба,Мицубиши и Фуджицу http://www.aar.co.nz/best_sys.html

Ще те топли Мидеата, казвам ти го пак, съседа над мен е с такава машинка, малко е шумна, но е доволен как го топли.Всъщност е по-шумно външното тяло, вътрешното му е в спалнята и си спят спокойно заедно с бебето им.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2004

"ТОПЪЛ СТАРТ ( В РЕЖИМ ОТОПЛЕНИЕ )"

това са написали на 1 НЕинверторен климатик специалистите от техно*******, дали се осъществява с нагреватели???

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

п.п. Май имам някъде една досовска програмка дето смята топлоприходите и топлозагубите. Ако има доброволци да я хостнат, ще я издиря из архивите...

<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*06/07/2005*:* 2210</div id="right">

ТАZ к'во стана бре?

<div align="right">Originally posted by freelander*-*09/07/2005*:* 19:06:14</div id="right">

Съжалявам за забавянето - ето:

http://parcuca.tripod.com/CoolLoad.rar

Забележка: Стартира се от cl.bat и с двата SHIFT-а се оправя кирилицата.

п.п. С директно кликване не става. Десен бутон + "Save target as"

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">"ТОПЪЛ СТАРТ ( В РЕЖИМ ОТОПЛЕНИЕ )"

това са написали на 1 НЕинверторен климатик специалистите от техно*******, дали се осъществява с нагреватели???

<div align="right">Originally posted by alexb*-*11/07/2005*:* 1010</div id="right">

"ТОПЪЛ СТАРТ" означава, че вентилаторът на вътрешното тяло тръгва да духа едва когато температурата на питата се повишила над 35 градуса. Това се прави с цел да не духа студен въздух докато в началото докато климатика влезе в режим. Няма нищо общо, както с инверторните технологии, както и с ел. нагреватели. Осъществява се единствено и само от заложената програма в микропроцесора на климатика.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">"ТОПЪЛ СТАРТ ( В РЕЖИМ ОТОПЛЕНИЕ )"

<div align="right">Originally posted by alexb*-*11/07/2005*:* 1010</div id="right">

"ТОПЪЛ СТАРТ" означава, че вентилаторът на вътрешното тяло тръгва да духа едва когато температурата на питата се повишила над 35 градуса. Това се прави с цел да не духа студен въздух докато в началото докато климатика влезе в режим. Няма нищо общо, както с инверторните технологии, както и с ел. нагреватели. Осъществява се единствено и само от заложената програма в микропроцесора на климатика.

<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*13/07/2005*:* 11:45:42</div id="right">

Мерси за отговора. Явно това се смята за голяма "екстра", ама даже моите евтини китайци го имат.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2005

Прочетох с интерес повечето мнения в темата. Искам и аз да споделя мнение относно един климатик. От 5 г. съм с климатик DYNAMIC . Прероръча ми го мой познат продаващ климатици в Бургас -фирма Булклима . Бях се спрял на Panasonic 12 ka неинверторен тип ,но ми препоръчаха DYNAMIC /обикновен/ като по добра алтернатива. Не бях чувал за такава марка .Оказа се .че DYNAMIC е 1:1 с Fujitsu General само че сглобяван в Hong Kong от някой си Tung Chiaur Hong Kong Ltd. Доверих се изцяло на човека ,който ми го препоръча, а не на марката / макар че DYNAMIC беше по - скъп от малайзиски Panasonic с около 150 лв ./ 2000 г климатика си беше цифра - DYNAMIC - 1950 лв с монтажа

GENERAL - 2100

до този момент не съм имал абсолютно никакви проблеми с него!

Пера си филтрите през 2 пъти месечно.

Има ли някой с такъв климатик да сподели своето мнение щото смятам да купувам още два ама DYNAMIC нещо не се намира на пазара [8D][8D]

16. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Ами този твой познат от Булклима не иска ли да ти продаде още 2 климатика? Нали си доволен от марката и искаш същото ?

17. Тук е от
    Jul 2005

И В СКЛАДА НЯМА [8D]

18. Тук е от
    Mar 2005

До echo, по въпроса му за разновидността на Мидея:

http://www.mideaaircon.com

тук можеш да видиш всичко, но в общи линии това, което разбрах аз е, че М- е Мидея; S- star; G- glory това е напимер за MSG /Мидея Глори Стар/.

За MSS последните две букви означават модел S star и това са моделите с вентилация- допълнителен вентилатор, който през по-дебела тръба изкарва въздух навън. Петият по ред климатик, който си купих е точно такъв модел. А иначе по въпроса ти за допълнителните нагреватели на Осака- слагат ги на уж нискотемпературните си модели и са точно хитрини за по-лека работа зимно време. Има Осаки с нагреватели и на вътрешното тяло- помощен калорифер, но сметките им за ток са баснословни. Другата "хитрина" при Осаките е преоразмеряването им. Доста от моделите са с по-големи външни тела и съответно компресори от това, за което се обявяват. Не съм "специалист", но практиката ми ме накара да разбера доста неща. И с избора на всеки следващ климатик се срещах с новите предизвикателства и проблеми. Не искам да обидя никой от форума, но и никой не можа да ми отговори преди на многото въпроси и да ми помогне?! На всички "специалисти" пуснах лични съобщения, но явно бях безинтересен /или пък нямаха отговори/, само Лупус се отзова, за което сърдечно му благодаря!!! Наложи се сам да откривам всичко и да си помагам. Много и интересни теории се разискват тук, но истината е, че не купуваме това, което уж пише и трябва да бъде. Всичко е абсолютен ментак или добро копие на някогашни добри модели. Истинското и доброто е само това, на което пише 110V. Повярвайте ми. Имам в къщи Мидея, Санео, Генерал, на вилата Хаиер и в офиса на жената сложих НЕК. А в службата смених Хюндай, с Фуджитсу. За мен климатикът е най-великото достижение и засега незаменим начин за отопление, изсушаване, вентилиране и охлаждане едновременно. На бачкането монтираха в новата администрация и Чилъри, но те не са това, което е самостоятелния климатик, а най-лошото при тях е, че ти за твоята стая не можеш да решиш да се охлаждаш, когато общият режим например е отопление?!

Успех!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 156 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе